«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Είμαστε στα τελευταία μας, ως έθνος

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


 

Θέλουν να το καταλάβουν οι συμπατριώτες μου, θέλουν όχι. Το ίδιο μου κάνει.

Λέω υπερβολές;

Έ, εντάξει, ο καθένας έχει τη γνωμάρα του. Αλλά η πραγματικότητα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ, καί δεν αλλάζει – που να χτυπιούνται.

. . . . . . . .

Πέρασαν χρόνια καί χρόνια, με το: «- Άντε, να δούμε!»

Χώρια τα προηγούμενα… Πέρασε το 2017, πέρασε το 2018, πέρασε το 2019, πέρασε το 2020, πέρασε ήδη το μισό του 2021, κι ακόμη «βλέπουμε».

Στο μεταξύ, όλον αυτόν τον καιρό:

  • Οι τουρκαλάδες προχωράνε αργά, αλλά σταθερά προς τους στόχους τους – καί πάντα εις βάρος μας.
  • «Σύμμαχοι» καί ξεσύμμαχοι εξακολουθούν να μας γράφουν εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.
  • Οι εγχώριοι αρνησιπάτριδες καί τα εδώ διαβιούντα κακοποιά στοιχεία αποθρασύνονται.
  • Οι ξένοι πράκτορες (μαζί με διαφόρους αληταράδες πρέσβεις) αλωνίζουν.
  • Τα δάση μας συνεχίζουν να καίγονται.
  • Το δημόσιο χρέος …κάνει αναρρίχηση με ραππέλ.
  • Οι λάθρο συνεχίζουν να μπουκάρουν.
  • Οι εδώ διαβιούσες «ευπαθείς μειονότητες» έχουν ξεσαλώσει στις παρανομίες.
  • Οι τιμές των αγαθών τραβάνε τον ανήφορο, καί οι εργασιακές αμοιβές τον κατήφορο.
  • Η κοινωνία διαλύεται· πολλοί συνάνθρωποί μας (πχ γεροντάκια) αποκλείονται με βάναυσο τρόπο από την κοινωνική ζωή. (Πχ απαιτείται ο γέρος -θέλει δέ θέλει- να έχει σπίτι του υπολογιστή καί σύνδεση με το Διαδίκτυο, γιά να κάνει τραπεζικές εργασίες καί πληρωμές.)
  • Οι κρατικές δομές καί υποδομές (ακόμη κι οι σοβαρές) κι οι Ένοπλες Δυνάμεις διαλύονται.
  • Οι μεγαλοπαπάδες, οι (γιά πολλούς συνανθρώπους μας) υποτιθέμενοι έσχατοι θεματοφύλακες των ηθικών αξιών, ξερνάνε κι αυτοί ανθελληνικά σκατά απ’ το στόμα τους στα μούτρα …θερμών καί …ψυχρών πιστών, αδιαφόρως.
  • Το -όποιο- γκουβέρνο συνεχίζει να παρανομεί ασυστόλως.
  • Μιά συμμορία παλιανθρώπων συνεχίζει να λέει ψέμματα γιά κάποιον «ιό», καί να επιβάλει μαζική «θεραπεία» στους πάντες (θέλουμε δέ θέλουμε) με θανατηφόρο δηλητήριο (που το αποκαλεί «εμβόλιο»).
  • Όπου νά ‘ναι, σύντομα, θα λουστούμε -οι επιζήσοντες- καί το πλήρες φακέλλωμα, με την «κάρτα του πολίτη» – που θα τά ‘χει όλα, από το ιατρικό μας ιστορικό, μέχρι τους λογαριασμούς μας στις τράπεζες.
  • Καί τελευταίο, αλλ’ όχι έσχατον, οι αρδ συνεχίζουν να γκαρίζουν πως όλα τα παραπάνω είναι -περίπου- θεία δώρα.

Τόσο καλά!…

Στο μεταξύ, πάλι:

  • Εμείς -ο λαός- κοιτάζουμε (καί δικαίως) να ξεσκάσουμε μετά τα απανωτά lock-downs, να πιούμε έναν καφέ με τους φίλους μας, σαν άνθρωποι, να κάνουμε ένα μπανάκι.
  • Αλλά ελάχιστοι αντιδρούμε στο αργό βράσιμο του βατράχου! (Το γιατί, παρακάτω.)
  • Κι όταν αντιδρούμε, το μετατρέπουμε σε σκορποχώρι. «- Όχι μ’ αυτόν, κοιτάει την πάρτη του γιά μετά!», «- Όχι με τον άλλον, δεν κάνει γι’ αρχηγός!», «- Όχι με τον τρίτον, είναι των άκρων!». Κτλ, κτλ.
  • Κι όταν αντιδρούμε, το κάνουμε με λάθος τρόπο. Τα συλλαλητήρια δεν οδηγούν πουθενά, ούτε η «τιμωρητική» ψήφος οδηγεί πουθενά. (Νά, πχ ο Τσίπρας «τιμωρήθηκε». Αλλά, τί καταλάβαμε; )
  • Άλλοι, πάλι, ελαφρόμυαλοι, ελπίζουν ότι κάπου θα φανεί κάποιο «καλό παιδί», ώστε να το ψηφίσουμε καί να κερδίσει τις εκλογές, καί να… καί να…

Κι ο καιρός περνάει…

Εις βάρος μας.

. . . . . . . .

Οι υπόλοιποι, που αντιτίθενται μέν σ’ αυτή την κατάσταση, αλλά δεν αντιδρούν, περιμένουν: (α) ν’ αντιδράσει πρώτα …κάποιος άλλος (καί να κάνουν κι επιλογή …αντιδράσεως, αν τους αρέσει – καί μετά να εξεγερθούν), καί (β) την εκπλήρωση των …«προφητειών». (Με αυτόματο πιλότο… κάπως.)

Πράγματα, που τα εκμεταλλεύονται στο έπακρον οι διάφοροι πράκτορες κι οι διάφοροι μυαλοφυγόδικοι.

[Τώρα, θα μου πείς, εντάξει ο πράκτορας, το καταλαβαίνω… αλλά, τί δουλειά έχει ο βλάκας στην όλη φάση;

Απλούστατα, προωθεί τα ανθελληνικά σχέδια των πρακτόρων – καί δη χωρίς ν’ αμείβεται. Γίνεται, δηλαδή, «πολλαπλασιαστής ισχύος» του πράκτορα. Πολλοί, δέ, βλάκες μαζί, ενωμένοι, …όϊ μάναμ’!!!…]

Το να περιμένουν ν’ αντιδράσει κάποιος άλλος, δεν θα το σχολιάσω. Είναι μεγάλη ιστορία, καί τό ‘χω πεί: ακόμα από πρίν την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους, η ψυχή του Έλληνα άρχισε να σπάει σε κομμάτια, σα γυαλί. Σήμερα, είναι θρύψαλα.

Το να περιμένουμε, τώρα, να επανενωθεί (απ’ τα κομμάτια της) η ψυχή του Έλληνα στην αρχαία της δόξα καί λαμπρότητα, να περιμένουμε ο Έλλην να δεί το Φώς το Αληθινόν καί να ξαναγίνει Έλλην, είναι όντως εφικτό. Αλλά ΠΟΛΥ δύσκολο.

Ειδικά, δέ, σε τέτοιες συνθήκες, σαν αυτές που περνάμε, σχεδόν ακατόρθωτο.

. . . . . . . .

Αλλά, γιά να δούμε λιγάκι καί την εκπλήρωση των «προφητειών»… Γι’ αυτές καί γιά όσους τις διακινούν, έχω σπέσιαλ …περιποίηση. Με σιδερολοστό.

Έχει γεμίσει το Διαδίκτυο με ψευτιές καί μαλακίες, με πρακτορίστικα ξερατά, δήθεν «προφητείες».

[Πρόσφατα, μάλιστα, άρθρόν τι μας ενημέρωσε πως έχει …αναστηθεί κι ο …»προφητευόμενος»!!! Σοβαρά, ρέ σείς; Καί πού ζή αυτό το άτομο; στην Ελλάδα; Εφορία πληρώνει; ΔΕΗ πληρώνει; κινητό έχει; εργασία έχει;

Ά σαπέρα, ρέ!

Γυρίστε το καλύτερα στα σενάρια φαντασίας· πιό πολλά λεφτά έχουν.]

Τόσο «λαϊκές» προφητείες (ποιός δεν θυμάται τους περίφημους Ψίψιλον του αγράμματου!), όσο καί «θρησκευτικές» (κατά κόρον).

Κι όχι μόνον… αλλά έχουμε καί τους «ερμηνευτές» αυτών – δίκην ιερέων των Δελφών, παρά τήι Πυθίαι!

Πχ, λέει ο μέγας ορμηνευτής:

«– Θα τους τιμωρήσει ο Θεός!»

‘Ντάξ’, αλλά πότε, με το καλό; Όταν δεν θά ‘χει μείνει Έλληνας ούτε γιά δείγμα;

Εγώ βλέπω ότι ένας συμπλεγματικός αρχιπαλιάνθρωπος κοντεύει να μας δηλητηριάσει καί να μας πεθάνει όλους, καί δεν τον σταματάει τίποτε. Λοιπόν, μάγκα μου, υπ’ αυτές τις συνθήκες, το «θα» το δικό σου τό ‘χω χεσμένο.

Ξαναλέει ο μέγας ορμηνευτής (στριμωγμένος) :

«– Δεν θα μας αφήσει ο Θεός να χαθούμε, αλλά χρειάζεται μετάνοια!»

Σοβαρά; Εγώ βλέπω ότι ίσα-ίσα, αυτοί που δεν μετανοούν, ειδικά τα τέσσερα κράτη / χρυσά μετάλλια του φασισμού (ηπαπάρα, γερμανίτσα, τουρκίτσα, οξαποδουήλ), είναι που επελαύνουν καί μας πάτησαν από κάτω. Χώρια τα -επίσης αμετανόητα- μέλη μυστικών λεσχών καί στοών… αυτά χορεύουν απάνω μας, όπως η θεά Κάλι των Ινδών.

Δεν σου λέω να γίνουμε κι εμείς παλιάνθρωποι, αλλά η πραγματικότητα είναι ΑΥΤΗ: τα καθάρματα κερδίζουν, κι όχι οι καλοί. Προς τί, λοιπόν, ειδικά από μας η μετάνοια, κι όχι η μετάνοια όλων;

Ξανα-ματα-λέει ο μέγας ορμηνευτής (περισσότερο στριμωγμένος) :

«– Νννναί, όλα θα γίνουννν όπως λέν οι προφητείεςςςς… αλλά χρειάζεται περισσότερη μετάνοια!»

Σοβαρά, ρέ καρντάση; Μήπως κατά σύμπτωση έχεις εφεύρει καί το μετανοησόμετρο, να ξέρουμε πού περίπου κινούμαστε; Αν πιάσαμε το όριο πρόκρισης, δηλαδή.

ΡΕ, ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ!!!!

. . . . . . . .

Είμαστε στα τελευταία μας, ως έθνος· κι αντιδρούμε σα νήπιο, που του πήραν το παιχνίδι. Με κλάψες, με αυτοενεοχοποίηση («δεν έχουμε μετάνοια» – ναί, οι άλλοι κάνουν κι εξαγωγές μετανοπροϊόντων!), με «προφητείες» («- Θα σου δείξω εγώ!»), με αναμονή να καθαρίσουν άλλοι τη μπουγάδα γιά μας («- Μπαμπά, με χτυπάει η μαμά!»), γενικώς αντιδρούμε σαν καθυστερημένα.

Ειδικά γιά το τελευταίο, το να καθαρίσουν άλλοι γιά μας, δηλαδή (που περιμένουμε το Ξανφόν Γκιένος), η Ιστορία λέει πως έγινε μονάχα μία φορά· κι αυτή, από σπόντα καί με προσωρινό όφελος γιά το διεφθαρμένο Βυζάντιο: τότε, που ο Ταμερλάνος διέλυσε τις ορδές των τουρκαλάδων καί συνέλαβε αιχμάλωτο τον ίδιο τον Βαγιαζήτ Α’. Καί τί έγινε, δηλαδή; απλώς, η διάλυση του Βυζαντίου (που συνέχιζε τα ίδια τα διεφθαρμένα του) πήρε μισόν αιώνα αναβολή απ’ τον Χάρο.

Οπότε, τί θέλετε τώρα; τί ελπίζετε; να καθαρίσει την τουρκιά το Ξανφόν Γκιένος, αλλά εδώ να συνεχίσουμε να ψηφίζουμε αλήτες; Έ, τότε, μην προσδοκάτε …ανάστασιν νεκρών!

Οπότε:

  • Ή βάζουμε μυαλό κι αντιδρούμε όπως πρέπει, έστω καί την τελευταία στιγμή.
  • Ή γειά σας!

Οριστικό.

. . . . . . . .

Σ’ αυτό το σημείο, το οφείλω στην Πατρίδα να ρίξω ένα δημόσιο χέσιμο ειδικά στους συντοπίτες του αρχιπαλιανθρώπου. (Κάπου πήρε το μάτι μου πρόσφατα στα Ιντερνέτια μιά φωτογραφία μ’ έναν «μαυροπουκαμισά» να τον κρατάει αγκαλιά, τότε που ήταν παιδάκι, καί μου γυρίσαν τ’ άντερα.)

Το οποιοδήποτε όπλο, το κατευθύνει το μυαλό καί η καρδιά, προς σκοπό ιερό. Όταν, όμως, το κατευθύνει ένα δάχτυλο στη σκανδάλη γιά μαλακίες (πυροβολισμούς στον γάμο του Καραγκιόζη), τότε αυτός που τό ‘χει το όπλο, καλύτερα να το χώσει εκεί που ξέρει. Μόνο γι’ αυτό του είναι χρήσιμο.

Στην πάλαι Ιαπωνία, όταν το σπαθί έβγαινε όλο απ’ τη θήκη, έπρεπε να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό, ακόμη καί η απλή εξέταση της τέχνης του κατασκευαστή του έπρεπε να τελειώσει με μιά (ελαφριά) πληγή: ένα μικρό κόψιμο επάνω σ’ αυτόν που ζήτησε να θαυμάσει το σπαθί.

Λοιπόν, όταν βάζεις λυτούς καί δεμένους, γιά να παραβιάζεις κάθε νόμο περί οπλοκατοχής / οπλοφορίας / οπλοχρησίας, επειδή δήθεν «είναι το έθιμο», τότε οφείλεις καί να σταθείς αντάξιος αυτού που ζητάς. Παναπεί, να τινάζεις στον αέρα τα μυαλά όποιου αδικεί την Πατρίδα.

Κι όχι να κάνεις κουμπαριές μαζί του, θρασύδειλο χεσμένο ανθρωπάκι.

Όσο, όμως, δεν γίνεται το πρώτο, έχω κάθε καλό λόγο να σκέφτομαι ότι τα όπλα στην Κρήτη θα χρησιμοποιηθούν μονάχα την ώρα που θα ξεσπάσει το λεγόμενο «Αυτονομιστικό»… που αποδεδειγμένα η φαμίλια του «κουμπάρου» το ετοιμάζει εδώ κι 150 χρόνια. Αλλά, εφ’ όσον κάτι τέτοιο αντίκειται στην Πατρίδα μου, τότε το έχω από τώρα στη μπούκα όποιου όπλου πέσει στα δικά μου χέρια. Κι όταν πιάσω όπλο, προσωπικά δεν αστειεύομαι.

Αλλά, ως τότε, περιμένω το σωστό – κι άμα με βγάλετε ψεύτη, εδώ είμαι· θ’ ανακαλέσω δημοσίως τις βρισιές. Αντρίκια πράγματα, όχι μπαλλωθιές καί πορδές.

. . . . . . . .

Λοιπόν. Γιά να μή μακρηγορούμε.

Δίνω περιθώριο μέχρι (φέτος) τον Δεκαπενταύγουστο ΤΟ ΠΟΛΥ στην όποια δικαιοσύνη (Θεία, ή -κάθε είδους- ανθρώπινη) να επέμβει, ώστε να ισιάξουν τα πράγματα.

Μετά, ή ξεσηκωνόμαστε καί τα παίζουμε όλα γιά όλα καί φτάνουμε στο αμήν (ναί, καί ενόπλως), ή τα παρατάμε κι αυτοκτονούμε – πριν μας σφάξουν άλλοι. (Ξέρω καί τρόπους «γλυκειάς» αυτοκτονίας, αν ενδιαφέρεστε. Ο ένας είναι με τα λουκούμια, που λέγαμε.)

Αν δεν έχει συμβεί τίποτε απ’ όσα υπονοώ μέχρι τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, τότε ξεχάστε κάθε ελπίδα σε οποιονδήποτε κι ο,τιδήποτε, καί πράξτε όπως καταλαβαίνετε.

Άντε, γιατί κι η υπομονή έχει όρια!

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . .

Υγ 1: Δηλαδή, τα βάζω με τον Θεό;

Όχι ακριβώς… αλλά, αν μας αγαπάει, πρέπει να το δείξει. Όχι να μας αφήσει να φτάσουμε μέχρις εδώ – κι ίσως ακόμη παρακάτω.

«– Ναί, αλλά ο άγιος Παΐσιος είπε ότι ο Θεός αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν, ώστε να φανούν οι διαθέσεις του καθενός!»

Δεν διαφωνώ… αλλά, δεν φανήκαν ακόμη; Θέλουμε κι άλλο;

Υγ 2: Δηλαδή, τα βάζω με τους άχρηστους συμπατριώτες μου;

Όχι ακριβώς… δεν περιμένω τίποτε από δαύτους. Απλώς, βγάζω τον θυμό μου, γιά να μη με πιάσει εγκεφαλικό.

Υγ 3: Σοφά λόγια σοφών ανδρών.

Ο σοφός Μάρκο ντέΣάντ είπε πως, επειδή το παραμύθι τους είναι τελείως χοντροκομμένο κι ηλίθιο, θα το πάνε εκβιαστικά μέχρι τέλους.

Ο σοφός Παλαιός είπε ότι η αλλαγή της σημερινής θρησκείας προς «Πανθρησκεία» θα είναι αιματηρή, κι όχι ειρηνική / με το καλό / «δεν τρέχει τίποτε». Όπως ακριβώς όλες οι προηγούμενες αλλαγές της επίσημης θρησκείας.

Γιά να καταλάβετε, δηλαδή, τί άλλο μας περιμένει, αν επιζήσουμε απ’ τα «εμβόλια». Καί γιά να καταλάβετε καλύτερα τον ρόλο των μεγαλοπαπάδων, των υπέρ του «εμβολίου».

Μας τά ‘πε κι ο Ευριπίδης στις «Βάκχες», τις οποίες έγραψε «εξόριστος» στη Μακεδονία. Αλλά, πόσα να πεί κι αυτός μέσα σ’ ένα δράμα των δύο ωρών;

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

 

44 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω με τον εργοδότη με μια μικρή διαφορά στις ημερομηνίες. Εγώ λέω μεταξύ 30-Αυγούστου με 30 Σεπτεμβρίου και εξηγούμαι.

    11-9-2021 ανοίγουν τα σχολεία. Το σχέδιο απλώνεται μπροστά μας απλό. Για αρχή 2 Rapid test την εβδομάδα για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο. Λόγω ανέχειας των περισσότερων γονέων οι περισσότεροι από αυτούς θα πουν “άντε κάνε παιδάκι μου το εμβόλιο για να γλιτώσουμε τα έξοδα”. Περιττό να πω ότι πολλοί “γονείς” θα τα πάνε απευθείας για εμβόλιο με χαρά! Μην αμφιβάλετε καθόλου.

    Και κάπου εκεί κρίνονται όλα και κυρίως αυτοί που αποκαλούνται ως φωτεινοί.
    Όταν κυκλοφορούν πληροφορίες ότι η …..συμμαχία και οι…..φωτεινές δυνάμεις καταστρέφουν τούνελ των σκοτεινών δυνάμεων και διασώζουν εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως ΑΛΛΑ κάθονται και …..επιβλέπουν τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών σε Ελλάδα και παγκοσμίως λυπάμαι αλλά η λογική πάει στο βάραθρο. Τότε σημαίνει ότι πέσαμε θύματα όλοι μας ενός προηγμένου psy-op και την πατήσαμε ομαδικώς.

    Ο ενήλικας ακόμα και αν έχει χαμηλό IQ είναι υπεύθυνος 100% γιατί είναι ενήλικας. Τα μικρά παιδιά όμως δε φταίνε σε τίποτα.

    Σε ότι αφορά την χαλαρή αντίδραση του Ελληνικού(?) λαού. Γιατί σας φαίνεται παράξενο?
    Σύμφωνα με τελευταία δήλωση του Σταικούρα (Κατοχικού υπουργού οικονομικών) η Ελλάδα έχει 2.400.000 συνταξιούχους και 880.000 δημοσίους Υπαλλήλους. Όλοι αυτοί μαζί με τις οικογένειές τους αποτελούν το 60%-65% του λαού. Πόσοι από αυτούς πιστεύετε θα βάλουν το χέρι στη φωτιά για να ανατρέψουν το καθεστώς? Απειροελάχιστοι.

    Μένει το υπόλοιπο 30%-35% του λαού αλλά πόσοι από αυτούς έχουν κάποιο στάδιο στοιχειώδους αφύπνισης? Ελάχιστο. Επομένως όσοι λένε ότι ένα 10%-15% των Ελλήνων θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα μάλλον έχουν δίκιο.

    Μία απορία που δε μπόρεσε ποτέ κανείς να μου τη λύσει. Οι...φωτεινές δυνάμεις γιατί δεν ουδετεροποίησαν το μεγαλύτερο όπλο των πλανητικών νταβάδων μας που είναι τα ΜΜΕ αλλά τα άφησαν να αλωνίζουν?

    Υπάρχει το internet και κάποιοι blogger και άλλοι , όμως δεν μπορούν να αποτελέσουν το αντίβαρο όσες φιλότιμες προσπάθειες και να κάνουν.

    Η άλλη πλευρά έχει τεράστια ΜΜΕ που κάνουν πουρέ το μυαλά 3 δις ανθρώπων τουλάχιστον σε καθημερινή βάση. Δεν γίνεται να μιλάμε για αφύπνιση όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου προγραμματίζεται 24/7.

    Περιμένουμε, σε 30-50 ημέρες θα ξέρουμε. Δεν αξίζει να ζει κάποιος σε τέτοια δυστοπία πάντως ΑΝ γίνει πράξη. Κοντεύουμε επικίνδυνα πάντως.

    Η Ελλάδα πάντως είναι ένα βήμα πριν το σβήσιμο. Ο εργοδότης έχει 100% δίκιο.

    ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα τα σημεία. Αυτός είναι κι ο λόγος που (παρόλο που θα διαβάσει κάποιος πολλά και διάφορα στα σχόλια) δεν υπάρχουν στον Διόδοτο επίσημες αναρτήσεις με διασώσεις παιδιών από τούνελ, συλλήψεις και εκτελέσεις καμπαλιστών. Σκοντάφτω στις αντιφάσεις.
      Θα συμφωνήσω επίσης στο ότι ο Εργοδότης θα έπρεπε να μεταθέσει το διάστημα απρόσμενων εξελίξεων μετά τις 30/8.

      Διαγραφή
    2. https://greek-dutch-truth.blogspot.com/2021/08/to-fainomeno-killshot-den-einai-thema.html

      Διαγραφή
    3. ΑΓΑΠΗΤΕ Ανώνυμος01 Αυγούστου, 2021 18:11
      ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
      ΑΛΛΑ κάθονται και …..επιβλέπουν τον μαζικό εμβολιασμό παιδιών σε Ελλάδα και παγκοσμίως λυπάμαι αλλά η λογική πάει στο βάραθρο. Τότε σημαίνει ότι πέσαμε θύματα όλοι μας ενός προηγμένου psy-op και την πατήσαμε ομαδικώς.

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ KAI ΤΙΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ;
      ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ;
      ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ.
      ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΗΝ ΠΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑΡΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΜΕΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, Ε ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ.

      ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙΣ:
      Μία απορία που δε μπόρεσε ποτέ κανείς να μου τη λύσει. Οι...φωτεινές δυνάμεις γιατί δεν ουδετεροποίησαν το μεγαλύτερο όπλο των πλανητικών νταβάδων μας που είναι τα ΜΜΕ αλλά τα άφησαν να αλωνίζουν?

      ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
      ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ.

      ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΞΕΥΤΙΛΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
      ΠΩΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

      ΚΛΕΙΝΩ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
      ΑΦΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΗ, ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.
      ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΠΡΩΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΞΕΥΤΙΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ Σ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

      ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ Η ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΑΧΕΣ.

      ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ.

      Διαγραφή
  2. Τι ειναι τωρα τουτο εργοδοτα μου??? Τελεσιγραφο στον θεο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζω αρκετό καιρό το block αλλά διαφωνώ με το άρθρο. "Προθεσμία στο Θεό"; Εμείς επικαλουμαστε την βοήθειά του; Κάνουμε καμία προσευχή; Μετάνοια για τις αμαρτίες μας; Απλά λέμε "μεγάλες κουβέντες" του στιλ,που είναι ο θεός γιατί επιτρέπει ο Θεός κ.α. Να το πάρω και από την άλλη. " Να ξυπνήσουμε, να επαναστατήσουμε , να κάνουμε αγώνα (ακόμα και ένοπλο) γιατί χανόμαστε κτλ" ΠΟΙΟΣ!; ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Ποιός θα είναι ο αρχηγός που θα ηγηθεί θα εμπνεύσει θα οργανώσει και θα είναι καθαρός; Και πόσοι και ποιοι θ' ακολουθήσουν; Χρόνια ακούγονται μεγάλα λόγια που λέγονται από τον καθένα μας. Όλοι μας είμαστε θυμωμένοι. Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ας δώσουμε κι εμείς κάτι στο Θεό. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και την Παναγία να μας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως αντί

      ''Υγ 1: Δηλαδή, τα βάζω με τον Θεό;

      Όχι ακριβώς… αλλά, αν μας αγαπάει, πρέπει να το δείξει.''


      ''Υγ 1: Δηλαδή, τα βάζω με τον Θεό;

      Όχι ακριβώς… αλλά, αν υπάρχει, πρέπει να το αποδείξει.'';

      Διαγραφή
    2. Ο Εργοδότης δεν είναι άθεος, για να διατύπωνε την ερώτηση με "υπάρχει" και "απόδειξη".

      Διαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα με το κειμενο....η ταν η επι τας...μας εχουν πρηξει τ αρχιδια με τις ημερομηνιες...20 Γεναρη,μετα τελος φλεβαρη,25η Μαρτιου ,μετα το Πασχα,4 ιουλιου,μετα 28 Ιουλιου,συγγνωμη, αλλα αει στο διαολο επι τελους.... οΤραμπ τουτο ο τραμπ εκεινο, γκεσαρα,σκαταρα,μαυρα καπελα, ασπρα καπελα,κιτρινα σωβρακα,πρασινα βρακια,μαυρα κορακια ,ασπρα κορακια, και δεν συμμαζευεται....θα μας βαλουν στους λογ\μους μας λεφταααα να φαν κι οι κοτες,λες κι αν χρωσταμε στην παγκοσμια τραπεζα, η στη μια τραπεζα , που θα ιδρυσει δεν ξερω ποιος,δεν θα ειμαστε δουλοι,δεν θα μας κραταει απ τα αρχιδια,αλλα θα ελευθερωθουμε...αρες μαρες κουκουναρες...ειναι κι ενας παπαρας που λεει αδερφια μου πολυ καλα νεα,παμε πολυ καλα[καλαμια του και παλουκια του]κι οοοοοολο μαλακιες λεει,ενα αγραμματο ενα αστοιχειωτο,που ουτε να εκφραστει δεν ξερει....εδω ανεχομαστε οι γιββωνες ν αποκτουν μαγαζια περιουσιες να ταιζουν βο[υ]λευτες ,κι ο Ελληνας να ψοφαει ,και δεν κουνιεται φυλο...κι εμεις περιμενουμε τι θα γινει στην Αμερικη[προσωπικα χεστηκα]και θα μας σωσει ο τραμπ....Ε Λ Ε Ο Σ.../.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XAXAXAXAXAXAXA

      Tα είχες μαζεμένα βλέπω..
      Εντάξει, αυτό το μ@λακισμένο (ονόματα δεν λέμε) το "αδερφια μου πολυ καλα νεα,παμε πολυ καλα" ,που πουλάει και μπλουζάκια, το έχω κι εγώ άχτι..

      Α, και Σουλάκι.. μην ξεχάσεις την Παρασκευή να κοιτάξεις τον λογαριασμό σου μήπως σού έχουν κατατεθεί τίποτα κουράδ.. ε...λεφτά ήθελα να πω.
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. ποια Παρασκευη;;;;ημερομηνια;;;μη μου πεις στις 32 του αλλου του μηνος,γιατι κι εγω τοτε τα περιμενω.....Σουλα

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ..ΕΡΓΟΔΟΤΗ..καλησπερα ..

      Μην φωνάζεις γιατί, ο ΜΑΛΘΑΚΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΙΜΆΤΑΙ..


      ΜΕ. Τέτοιους Έλληνες δεν αλλάζει
      Τίποτα!!!

      Βαρέθηκα πλεον..

      Στάχτη και μπουρμπουρη..

      Δεν περιμένω τίποτα από κανέναν
      Ο καθενας μόνος του ότι.. κάνει!!

      .......ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ.......

      Διαγραφή
  5. Εργοδοτα, αποψη μου: Στο τελος ξουριζουν τον γαμβρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σουηδιστάν καταντησαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λησμόνησες τους ηλεκτροσόκ λογαριασμούς ρεύματος που αποσκοπούν σε απευθείας ηλεκτρονική κατάσχεση ακινήτου με ένα απλό κλικ, πάντως κέρασμα δεν είναι, και τα ατμ που έχουν ένα ψιλομπερδεουά τελευταίως, τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετάνοια είναι ο νους συνέχεια στον Θεό, τρόπος ζωής, σ αυτό ,οι χριστιανοί παραμένουν εκτός πραγματικότητας εκτός ολίγων, έφτιαξαν πίστη και Χριστό στα μέτρα τους, δεν έχουν κατανοήσει ότι η Εκκλησία του Θεού είναι σώμα, κι ο καθένας μας μέλος και κύτταρο, εις το Ονομα της Αγίας Τριάδας, με άλλα λόγια, περνάω εγώ καλά πασπαλίζω και λίγη πίστη κι όλα καλά, καθένας μας θα βαθμολογηθεί σε σχέση με την αγάπη στον πλησίον, το δόσιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρες, καί καλό μήνα!

    Γιά τον φίλο / την φίλη που με ρωτάει αν πρόκειται γιά τελεσίγραφο στον Θεό, έχω να πω ότι έπεσε κοντά. Εμμέσως πλήν σαφώς, έκανα κάτι, που πολλοί σώφρονες το θεωρούν τρομερά επικίνδυνο (είναι, αν είσαι ασυνείδητος) καί το αποφεύγουν: επικαλέστηκα τη Συμπαντική Δικαιοσύνη.

    Είμαστε στριμωγμένοι από παντού, η ελεύθερη θέλησή μας καταπατάται με κάθε τρόπο, δεν έχουμε πολλά μέσα ν' αντιδράσουμε... Αν ο Θεός θέλει να χαθούμε (παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο - χωνέψτε το, είτε σας αρέσει, είτε όχι), θα χαθούμε, καί δεν μπορούμε να πούμε όχι. Αν όχι, οφείλει να επέμβει - όπως ο διαιτητής στα φάουλ.

    Αυτό ζητάω.

    Τώρα, γιά τις αμαρτίες μας: ουδείς αναμάρτητος. Αλλά ΔΕΝ είναι δίκαιο πχ το να μας πατάνε από κάτω οι Γερμανοί, που ξεκίνησαν δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Αν εμείς τιμωρούμαστε γιά τις αμαρτίες μας, αυτό το έθνος έπρεπε να έχει ήδη εξαφανιστεί από προσώπου Γής - **αυτό** είναι το δίκαιο.

    Τέλος· το θέμα των αμαρτιών μας ΔΕΝ το ξανασυζητάω. Προηγούνται άλλοι, πού 'χουν περισσότερες! Αλλά, βλέπεις, ΑΥΤΟΙ κάνουν κουμάντο. Αυτή είναι η αλήθεια, αρέσει-δεν αρέσει.

    Τα γράφω καί στο κείμενο, να μην επανέρχομαι. Καί να μην κάνετε επιλεκτική ανάγνωση, παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εύλογη ερώτηση που μπορεί να προκύψει σε κάθε πιστο "και είναι υποχρεωμένος ο Θεός να μας βοηθήσει;" κληρικός ιεροκυρηκας σε ομιλία του απαντά με τρανταχτη φωνή "και βέβαια είναι Υποχρεωμένος". Και συμπληρώνω κι εγώ για ποιο λογο μας δημιουργησε τότε για να μας αφήσει στη μοίρα μας; Αγαπητε εργοδότα υπάρχει και η καλή απιστια όπως του αποστολου Θωμα που ζητούσε αποδείξεις, οχι γιατί δεν πίστευε αλλα φοβοταν μηπως οι αδελφοί του ειχαν πεσει σε πλάνη του διαόλου. Πάντως ο Κύριος σε αγαπάει, απόδειξη η δοθήσα από Αυτόν διάκριση με την οποία βλέπεις τα πράγματα. Γνωρίζεις πολυ καλα την πνευματική σου κατασταση. Ευδαιμονείτε και μην κακοδαιμονείτε. Τα όπλα τα πιάνει ο Ελληνας για αμυνα όπως το 1821 και για αυτό ευλογούνται.
      Α.Δ.

      Διαγραφή
  10. Λοιπόν, έχει καί συνέχεια. Μιά διευκρίνηση:

    Οι ημερομηνίες ειδικά μετά την φθινοπωρινή ισημερία, είναι αυτές, στις οποίες σκοπεύουν να δράσουν "αυτοί" - αν εμείς εξακολουθούμε να σερνόμαστε παθητικά πίσω απ' τις εξελίξεις.

    Οι ημερομηνίες σήμερα-αύριο (1, 2 Αυγούστου) είναι ένα παράθυρο, στο οποίο πρέπει ν' αντιδράσουμε ΕΜΕΙΣ.
    Πώς θ' αντιδράσουμε - γι' αρχή;

    Αν ξέρετε από οραματισμό, ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ! Αν επιθυμείτε προσευχή, ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ!

    Δεν δίνω λεπτομέρειες, αλλά ειδικά γιά τον οραματισμό θα πω: (α) στοχεύστε εκεί που πρέπει, ζητήστε αυτά που πρέπει, (β) ΜΗΝ θέτετε συγκεκριμένη ώρα οραματισμού όλοι μαζί. Όποτε σας έρθει.

    Καλή τύχη στο έθνος μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. “Είμαστε στα τελευταία μας, ως έθνος”! Όλες οι ενδείξεις το αποδεικνύουν:
    Καταγγελία του Νίκου Μιχαηλίδη, μέσω Twitter:
    “Στο σταθμό της ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα (Σταθμός Λαρίσης) υπάρχει μηχάνημα αυτόματης αγοράς αντισηπτικών. Το μηχάνημα είναι τουρκικής κατασκευής και μάλιστα έχει και φωτογραφία του δικτάτορα και διώκτη των Ελλήνων, Μ.Κεμάλ στο σημείο που βάζεις κέρματα... Κατουρημένη χώρα”
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/1006664_kataggelia-mihanima-ston-stathmo-larisis-ehei-ti
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναμένουμε παγκόσμιο ηγέτη μετά από παγκόσμια κατάρρευση του τραπεζικού, ο άγιος Παίσιος μίλησε ξεκάθαρα για χάραγμα, με ευλογία τράγων παπάδων, και για την εμφάνιση του ακατανόμαστου,σε βιβλία και μαρτυρίες προσκυνητών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 400.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ 250 ΧΙΛ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ 150 ΧΙΛ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ....ΚΛΠ Ο Τ Ι Δ Ε Ν Λ Υ Ε Τ Ε Κ Ο Π Τ Ε Τ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγώνας για την πατρίδα, την πίστη αλλά καμιά δημοσίευση περί εκτρώσεων, καμιά διαμαρτυρία για τα παιδιά που τα σφάζουν, πλουτίζουν, και τα πετούν στους βόθρους, παιδιά που θα ήταν άγιοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, άξιοι ηγέτες, χρήσιμοι συνάνθρωποι μας, κάθε μέρα στην κορυφή έπρεπε να το είχατε όλοι, το σταματείστε την σφαγή του Ηρώδη, ανοίγει η άλλη τα πόδια της σφάζει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, και μετά πάει και πηδιέται με τον γκόμενο κι όλα καλά, βάλτε και μια φωτογραφία,περίσσεψε η υποκρισία, αυτό το έθνος χάνεται, το έθνος των σφαγμένων κι όλοι σας σιωπήηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MAΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΜΑΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ".

      ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΔΩ:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BA%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

      Διαγραφή
  15. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/08/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/08/blog-post_1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΝΑ ΛΥΠΑΣΤΕ ΑΝ ΦΟΡΑΕΙ ΡΟΥΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΥΦΑΝΕ...ΨΩΜΙ ΑΝ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ...ΚΡΑΣΙ ΑΝ ΠΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑ ΠΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ...ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΕΝΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΑΝ ΠΟΡΝΕΣ...ΚΑΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...

    Η ΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑΤΑΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΦΑΤΣΕΣ...ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ...Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ...Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ...ΜΟΝΟΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΩΣΗ...

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ...ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΝΕΑ...ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ...ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ [ ΕΛΛΑΔΑ ] ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΗΤΑΝ...ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ...

    ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΣΙΓΓΟΥΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ...
    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συνέλληνα δυστυχώς αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα μας εδώ και 100 πλέον χρόνια δέν πήραν τον τίτλο του εθνομηδενιστού τυχαία.Είναι εθνομηδενιστές και εκτελούν το έργο τους με ακρίβεια τοίς κείνων εντολών υπακούοντες.
      Εμείς ομως αντί να ξεσηκωθούμε εναντίον τους περιμένουμε απο τον θεό να μας σώση.
      Δυστυχώς ο αρθρογράφος είναι πολύ σωστός με την τοποθέηση του
      Νασαι καλά
      Ντίνος απο Εορδαία

      Διαγραφή
  18. Ναι τελειώνει κάτι αλλά όχι το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων, το κράτος τους τελειώνει και το βλέπουμε όλοι μας ή να πω τέλειωσε;;; Βλέπουμε την κατάρρευση του κράτους τους εδώ και πολύ καιρό. Αγάντα ωρέ Έλληνες, οφείλουμε όλοι να το δούμε και ας στενοχωριόμαστε και ας απελπιζόμαστε πρέπει να πεθάνει να καεί συθέμελα αυτό το πράγμα που αιώνες τώρα τσακίζει τους Έλληνες,τους πολεμάει με όποιον τρόπο μπορεί και μπορεί με πολλούς τρόπους ΜΟΝΟ που τώρα έφτασε στο τέλος του, αυτό βλέπει ο Εργδημεργ και σε αυτό ποντάρει και ζητάει από τους Έλληνες να οραματιστούν, να προσευχηθούν για να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας, αυτή την φορά γνωρίζουμε και ουχί μόνο από εξωτερικές πηγές αλλά μέσα μας ότι ή πεθαίνουμε ή ζούμε σαν Έλληνες στην δική μας ΕΛΛΑΔΑ. Δεν είναι τυχαίο που γεννηθήκαμε όλοι εδώ και τώρα για κάποιον λόγο είμαστε εδώ. Ψηλά το κεφάλι Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ήρθε το τέλος αυτού που κατέστρεφε συστηματικά την Πατρίδα μας και πλέον επιτίθεται στα ίσια και στα φανερά εναντίον όλων όσων η ΕΛΛΑΣ αντιπροσωπεύει, όχι δεν τελειώνει το Έθνος των Ελλήνων και δεν είναι ελπίδα όσα γράφω και νιώθω είναι σιγουριά και πεποίθηση και γνώση μιας Ελληνικής ψυχής που ήρθε για να πάρει την Πατρίδα της πίσω.
    Ναι φυσικά και επιτρέπω και αφήνω συνειδητά -και όχι βασιζόμενη στις προφητείες ή όπου αλλού παρά μόνο στους αληθινούς Έλληνες τους 300 που είναι όλοι εδώ -να καταστραφεί αυτό το πράγμα Είμαι σίγουρη για την νίκη των Ελλήνων τώρα αν μας βοηθήσουν οι όποιοι για τους όποιους λόγους ευπρόσδεκτο όμως πιστεύω ότι την Ελλάδα μας θα την πάρουμε πίσω εμείς οι ίδιοι. Όσο υπάρχουν ΈΛΛΗΝΕΣ που πονάνε αυτήν την χώρα δεν υπάρχει θάνατος ή τέλος! υπάρχει μόνο αναγέννηση και πίστη , πίστη στους θΕΟΥΣ των Ελλήνων πίστη στους Έλληνες, πίστη σε όλους εσάς!
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο μονο που διαφωνω ειναι στο "και ενοπλως".
    Λαθος, ΜΟΝΟ ενοπλως γινονται εξεγερσεις κι επαναστασεις.
    Τα ειρηνικα συλλαλητηρια κι οι ειρηνικες επαναστασεις
    ειναι μοχλος αποσυμπιεσης και εξυπηρετουν το συστημα.
    Τα ιδια ισχυουν για τα δικαστηρια. Πανω απο μια δεκαετια
    πετσοκοβουν μισθους και συνταξεις παρανομα, με εξωθεν εντολες.
    Λιγο λιγο τα "μετρα" που επιβαλλονται για να υποχρεωθει
    ο πολιτης να παει να τρυπηθει, γινονται πιο σκληρα.
    Τι ακριβως περιμενουμε ενω μας τον "φορανε" καθε μερα ?
    Να παθουμε ακρατεια πρωτα και μετα να κανουμε την επανασταση
    των "τρυπιων" ??
    Εκτος απο το παραμυθι που παιζεται μπροστα στα ματια μας
    απ'τις αρχες του '20, εχουμε και τη συνεχη εισροη γυφταραιων
    με την οποια εχουν σταματησει να ασχολουνται σχεδον ολοι.
    Οι τελευταιοι υπολογισμοι που διαβασα λενε οτι στη χωρα
    κατοικουν απο 14 εως 16 εκατομμυρια, ητοι 4-6 εκ. λαθραιοι.
    Και συνεχως καταφθανουν κι αλλοι.
    Πως θα αντιμετωπιστουν οι αλλοφρονες λαθραιοι ? Με μετανοια ?
    Η πρεπει να περιμενουμε τη θεικη παρεμβαση μεχρι να μπουν
    στα σπιτια μας να μας σφαξουν ?
    Το εχω γραψει πολλες φορες και παλιοτερα που σχολιαζα με
    διαφορετικο ονομα, μικρες ευκινητες ομαδες αποκλειστικα
    με ανθρωπους που εμπιστευεται ο καθενας, ουτως ωστε :
    1. Να προκαλεσουν οσο το δυνατον μεγαλυτερη φθορα
    2. Να εχουν οσο το δυνατον λιγοτερο κινδυνο να τους
    ρουφιανεψουν οι καλοθελητες.
    Δεν υπαρχουν πολυχρωμες, βελουδινες κι αναιμακτες επαναστασεις,
    εκτος αν ειναι στημενες.
    Δεν υπαρχουν σωτηρες. Οποιοι θελουν να μας "σωσουν" εχουν καποιον
    απωτερο σκοπο.
    Αν δεν πολεμησουμε οι ιδιοι, μην περιμενουμε τιποτα απο κανεναν.
    Αφου τελικα δε μας σεβονται, τουλαχιστον ας αρχισουν να μας φοβουνται.
    Αλλωστε οπως αποδεικνυεται διαχρονικα,
    καλυτερα να σε φοβουνται, παρα να σε σεβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχήν, πολύ καλό άρθρο, με την έννοια οτι ένας συνάνθρωπός μας, ξετυλίγει μεστά και περιεκτικά τη σκέψη του (μην το έχετε αυτονόητο για όλους).
    Ο Φίλος εργοδότης, μας δίνει μια οπτική, που πολλοί απο εμάς την έχουμε στα βάθη του μυαλού μας, αλλά ποτέ δεν την καταγράψαμε ορθά.
    Έχω και εγώ κάποιες παρατηρήσεις σε αυτά που λέει, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω διόλου τα γραφόμενά του. Πάντα καλοπροαίρετα, για να βοηθήσω την συζήτηση.

    Και πότε ο λαός ενώθηκε ; Πουθενά στην ιστορία μας δεν είδα να ενώνεται ο λαός. Εννοώ ο απλός λαός, ο αγνός λαός, ο αγανακτισμένος λαός. ΕΓΩ και ΕΣΥ.
    Πάντα υπηρχε ένας ή πολλοί μπροστάρηδες, που αργά ή γρήγορα αποδυκνείονταν βαλτοί.
    Πάντα υπήρχε η αναμονή να αντιδράσουν οι άλλοι και εμείς να ακολουθήσουμε. Μάλλον είναι στη φύση μας. Οι σκοτεινοί το γνωρίζουν αυτό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Μπορεί και να το ορίζουν !

    Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρει οτι η "ψυχή" του Έλληνα είναι θρύψαλλα. Βάζω όμως εισαγωγικά στην ψυχή, διότι για μένα η ψυχή δεν έχει να κάνει σε τίποτε.
    Αυτό που έχει γίνει θρύψαλλα είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και η συνειδητοποίηση οτι ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ. Νομίζουμε οτι την έχουμε χάσει και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΡΥΨΑΛΛΑ.

    Όποιος μας "βοηθάει" άνωθεν, πρέπει να ακολουθήσει συμπαντικούς νόμους και νομοτέλειες. Επειδή εμείς έχουμε αποκοπεί απο αυτά, δεν σημαίνει οτι δεν συμβαίνουν !
    Πάντως, και ας είμαστε λίγοι, οι "δεήσεις" μας ακούγονται. Η άποψή μου, απο παλιά, είναι οτι ΔΕΝ πρέπει να παρακαλάς κανέναν Θεό, αλλά να ΖΗΤΑΣ ΟΡΘΙΟΣ και ισότιμα αυτό που επιθυμείς απο τον Θεό που πιστεύεις ή τον ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

    Όσο αφορά τις "προφητείες" και ειδικά των "αγίων" ή των "γερόντων", δεν θα πω πολλά, διότι αγγίζει τα πιστεύω πολλών αναγνωστών εδώ. Όμως, είμαι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ οτι η πλειονότητα αυτών είναι "βαλτές" μέσα στο αφήγημα της ΚΑΘΕ θρησκείας, για να παραπλανήσουν τον πιστό και να καθοδηγήσουν το "αφήγημα".
    Όταν διαβάζετε μια "προφητεία" πως είστε σίγουροι οτι όντως την είπε αυτός που σας λένε και δεν είναι σύγχρονη και βαλτή απο κάποιον σημερινό "καθοδηγητή" ; Έστω και αν βρίσκεται μέσα σε ένα βιβλίο !
    Πάντως το σίγουρο είναι οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ δεν προφήτεψε το παραμικρό. Με αυτό στο μυαλό μας, ας δούμε τις "προφητείες" με άλλο μάτι.

    Όσο αφορά την "μετάνοια", για ποιό πράγμα να "μετανοήσω" αγαπητοί μου ; Δεν έχω να μετανοήσω για ΤΙΠΟΤΕ. Ούτε είμαι "αμαρτωλός". Αυτά είναι επινοήσεις του εκάστοτε ιερατείου, για να κατευθύνουν το "κοπάδι" και να το έχουν συνεχώς φοβισμένο. Μήπως αγαπητέ Εργοδότα, οι Γερμανοί το ξέρουν αυτό, γιαυτό και δεν τιμωρούνται ;

    Όμως είδα και ημερομηνίες. Και στο κείμενο και στα σχόλια. Γιατί θέτετε ημερομηνίες ; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρουμε εμείς ;

    Τέλος, αυτό που θέλω να τονίσω, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι οτι ΔΕΝ είμαστε στα τελευταία μας ως Έθνος, αλλά ως κράτος. Και αυτό είναι ιαματικό.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ιάσιμο" εννοούσες μάλλον.

      Οσο για τις ημερομηνίες, δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο, υπολογισμούς κάνω, σύμφωνα με κινήσεις της ανθελληνικής κυβέρνησης, σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, κ.ά..

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν εννοούσα ιάσιμο. Δεν εννοώ ότι θεραπεύεται. Ιαματικό, λέω, διότι η θεραπεία ίσως είναι να τελειώσει αυτό το κράτος και να ξαναγεννηθεί εκ της τέφρας του. Όμως σε σωστές και πατριωτικές βάσεις. Όχι μία από τα ίδια !
      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  21. Η ανάγνωση όσων γράφει ο ΕργΔημΕργ συνήθως δεν είναι εύκολη. Τα κείμενά του πολλές φορές χρειάζονται μια δεύτερη και μια τρίτη ανάγνωση, ώστε να μπορέσουμε να διεισδύσουμε από τα σημαίνοντα στα σημαινόμενα. Ο Εργοδότης, δονούμενος από ένα ἰσχυρότατου δυναμισμού αισθητήριο, αποτολμά βουτιές στα έγκατα τής μεταφυσικής α-λήθειας, για να ανασύρει στην επιφάνεια το μη προφανές σε ζητήματα άκρως ζωτικής σημασίας. Και αρμόζει να μην παραβλέπουμε, ότι η μεταφυσική είναι η βαθύτερη και ουσιαστική διάσταση τής φυσικής μας πραγματικότητος. Εάν περιοριστούμε στο κείμενο τού παρόντος πονήματος καθ' εαυτό, με μια μόνη εξαίρεση, το σημείο που ο Εργοδότης μάς εγκαλεί σε ένα από κοινού ενορατικό αγώνα στις 3 Αυγούστου, θα μονοτονίσουμε και θα βαρεθούμε. Τα χάλια τής σημερινής κατάστασης γνωρίζει περισσότερο από επαρκώς ο πάσα ένας και η πάσα μια, ώστε να μην χρειάζεται να δαπανάται για την απαρίθμησή τους διαδικτυακή μελάνη. Τι είναι όμως αυτό, που συνιστά το μεγαλείο αυτής τής ανάρτησης; Αυτό δεν είναι κάτι άλλο, από αυτό που προκαλεί και ίσως αποτολμά να σκανδαλίζει κάποιους: Δηλαδή ο τίτλος και ο τρόπος, με τον οποίον διοχετεύεται το μήνυμά του μέσα στο κείμενο. Ναι, ο Εργοδότης τολμά να προκαλεί τον Θεό! Γιατί προβαίνει αυτός όμως σε μια τέτοιου είδους ακραία πρακτική, που εξωτερικά μοιάζει να παραβιάζει τα ιερά και τα όσια τής κάθε συμβατικής (και κατά την γνώμη μου ανεπαρκούς) θρησκευτικής συνειδήσεως;
    Εδώ αρμόζει να τονισθεί, ότι η συγκεκριμένη υποτιθέμενη εκφυγή τού Εργοδότη, αποτελεί πράξη υψηλής ευσέβειας και δεν είναι μόνον πλήρως εναρμονισμένη με τον πυρήνα τής επικρατώσας θρησκείας και Ιεράς Παραδόσεως, αλλά ακριβώς ενεργοποιεί την μη γνωστή σε αρκετούς κεκρυμμένη δυναμική της. Συνήθως, σε χαρασματικού τύπου εμπνεύσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση τής δημιουργίας σημαντικών έργων τέχνης, ο δημιουργός τους κοινοποιεί ισχυρά μηνύματα, χωρίς να επισκοπεί πάντοτε το συνολικό εύρος και βάθος τους, ανασύροντας από το συλλογικό ασυνείδητο δονήσεις, που παραπέμπουν και οδηγούν πέραν των ορίων τού πονήματος.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνέχεια προηγούμενου...

    Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ο ΕργΔημΕργ ο πρώτος, που τα βάζει με το Θεό, σε φάση που διαπιστώνει, ότι απειλείται άμεσα και ζωτικά η ύπαρξη αυτών, στην προστασία τών οποίων έχει προσανατολίσει τις μύχιες εσωτερικές και τις εξωτερικές ανησυχίες του. Προηγείται σε ανάλογη βάση το ίδιο το βαρύ πυροβολικό τής Παλαιάς Διαθήκης, ο Μωυσής, όταν διακρίνει το στρατό τού Φαραώ να πλησιάζει για να εξοντώσει τον λαό, που αυτός οδηγεί, ενώ πλέον έχουν φτάσει στο ἀξεπέραστο όριο τής Ερυθράς Θάλασσας και δεν διαφένεται δυνατότητα διεξόδου. Τότε στρεφόμενος προς τον Θεό αρχίζει ο Μούσης να ουρλιάζει, έτοιμος να πάρει φόρα. Ως είναι μεθεπόμενον, στο κείμενο τής Παλαιάς Διαθήκης δεν περιγράφεται το ξεσάλωμα τού Μωυσή. Όμως εκεί (ΕΞΟΔΟΣ, Κεφάλαιο 14, στίχος 15) περιγράφεται η αντίδραση τού Θεού σε αυτού, από την οποία ευκόλως εννοείται και το ξέσπασμα τού Μωυσέως: “ΤΙ ΒΟΑΣ ΠΡΟΣ ΕΜΕ;”. Τουτέστιν, “γιατί μού βάζεις τις φωνές , φιλαράκι. Αφού ξέρεις ότι σε πάω και θα σάς σώσω. Στο φινάλε – φινάλε σού έδωσα την ράβδο, για να ανοίγεις με αυτήν λεωφόρους στα πέλαγα”. Η ράβδος είναι σκήπτρον βασιλικόν με απερίγραπτη ποιμαντορική ισχύ. Εμπιστευόμενοι την ράβδον, που κινητοποιεί η αδιαπραγμάτευτη αγάπη προς το ποίμνιον, η οποία δεν σταματά ακόμη και έμπροσθεν τού καθήκοντος να ουρλιάζουμε ενώπιον τού Θείου, διότι με αυτόν τον τρόπο πραγματώνουμε την Αγάπη Του, δηλαδή την ικανότητά μας να επενεργούμε θαύματα συν ΤΗ ΧΑΡΗΤΙ, στηριζόμενοι στην αποφασιστικότητά μας και στην επιταγή να επιβιώσουμε ως περιούσιος λαός, θα επιβιώσουμε και θα κατισχύσουμε. Ο Εργοδότης μάς παραπέμπει στο Θαύμα, με βάσει το “Συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Ή, όπως διακηρύσσει ο Ηράκλειτος “ΕΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΗΣΕΙ”
    ΤΡΙΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021
    Και ας μην μάς απογοητεύουν τα λεγόμενα κάποιων, που κρατούν τις βαριές αγιαστούρες και φέρουν τα βαριά άμφια. Η Χάρις είχε ανέκαθεν τον τρόπο της να οικονομεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τα σχολια του Γιαννη και της ΔΠ να γινουν φυλλαδια και να διανεμηθουν σε ολους τους Ελληνες

    Τον αγαπητο Μποτιλια τον τιμα ιδιαιτερα ο τροπος με το οποιον κλεινει το σχολιο του. Οπως οι κακοι εχουν παρει μπαλα τον κοσμο με συνθηματα οπως Occupy Wall Street, Me Too, Black Lives Matter και αλλα τετοια, εγω απαντω Forever ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

    Εχω και καποιες παρατηρησεις για σενα Αφεντικο, αλλα τις βασταω γι΄αλλη φορα. Παντως το καμπανακι της Σουλας οτι εχει ζαλιστει με τα διαφορων χρωματων καπελα και τις ημερομηνιες να το λαβης σοβαρα υπ΄οψιν. Για τις ημερομηνιες αλλωστε σου χτυπησε καμπανακι και ο Διος Κουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητοι συνέλληνες ειναι τρομερά συγκινητικα όλα αυτά που διαβάζω. Η διαύγεια του αρθρού και οι έξυπνες και στοχευμένες απαντήσεις με γεμίζουν υπερηφάνεια. Ναι Κούγκι το έχω ξαναγράψει να φύγει το κράτος να μείνει το έθνος. Να φύγουν οι εθνοπροδότες και οι ξένοι. Πόδι ξένο και προδοτικό να μην ξαναπατήσει το ιερό έδαφος.
    Ομως σαν Ελληνες απόγονοι του Οδυσσέα καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται ευφυία και εφευρετικότητα σε αυτον τον πόλεμο. Ναι μεν οραματισμός αλλά και σχέδιο. Πρέπει να βρεθεί μυστικος τρόπος αντιστασης.
    Ετσι και εμβολιάσουν τα παιδιά μας το χάσαμε το παιγνιδι. Για αυτό γρηγορείτε. Με αγάπη και θαυμασμό σε όλους εσας και ενα μεγάλο εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ετσι και εμβολιασουν τα παιδια μας γραφει ο τελευταιος σχολιαστης
    αν το επιτρεψουν οι γονεις που επετρεψαν μ ασκες και τεστ και τωρα αρχισε μια αναπνευστικη νοσος στα παιδια που ισως οφειλεται στην καταθλιψη τους και στις μασκες,θα το επιτρεψουν, νομιζουν οτι η ζωη θα επανελθει στα παλια, να ξεχασουμε τη ζωη που γνωριζαμε και ζουσαμε, τελειωσε
    καιρος να αφησουμε τα υλικα και τις καλοπερασεις που ειχαμε και να σκυψουμε στον Χριστο και στον συνανθρωπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή