«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Πρώτο τραπέζι πίστα στην εκκλησία (Νούμερο 2)




 
 
 

7 σχόλια:

  1. Πιθανή αιτία της διαφθοράς:

    "Ο Θεός αποφασίζει να οικοδομήσει μια Εκκλησία στη Γη.
    Αμέσως ο διάβολος έρχεται από τη γωνία και την οργανώνει."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΕΣΤΗ Δ. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΠΑΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κατι ειναι αποκρουστικο το αποφευγεις και το διωχνεις.Δεν πας γυρω-γυρω απ αυτο.Εντος-εκτος και επι ταυτα!! Η εκκλησια οπως καταντησε ειναι ξεκαθαρα απλα ενας μηχανισμος ροης του δημοσιου χρηματος προς τους ρασσοφορους ΔΥ, ενω ταυτοχρονα ειναι και ενα εργαλειο χειραγωγησης και εξουσιας του ποιμνιου!! Ακου ποιμνιου!!!! Το ποιμνιο και ο τσομπαμης!! Ειναι αποριας αξιο!! Μετα απο την συμπεριφορα της ηγεσιας της ΙΣ πως μπορει καποιοι να ακολουθουν εστω και απροθυμα αυτους τους ξεκαθαρα πρακτορες της ΝΤΠ!! Θαγραφα περισσοτερα αλλα δεν θελω να διαρρηξω ως μη θρησκευομενος τις κοκκινες θρησκευτικες γραμμες αν και καμμια φορα εξανισταμαι. Ωρες ειναι να αρχισουν σε λιγο τα ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ-ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ενω η Τουρκια ειναι ετοιμη να φτασει λεει στην Θεσσαλονικη. Λυπαμαι αλλα ετσι δουλια ΔΕΝ γινεται!! Οσοι Ελληνες να λαβετε τις αποφασεις σας!! Η τοσο ηττοπαθεις και προσβλητικες για το εθνος των Ελληνων αποψεις και τα εργα της εκκλησιας ανησυχουν και οποιους πολιτες ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΝ την πατριδα και οχι την θρησκεια στις προτεραιοτητες τους. Ανοιξαμε και σας περιμενουμε ειπε περιπου πριν καιρο ο Αλεξανδρουπολεως για τους λαθρομεταναστες και προετρεψε τις Ελληνιδες να παρουν γαμπρους απ αυτους. Η λεξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ δεν παιζει καθολου αραγε σαυτους τους πιστους που αγαπανε οπως λενε την χωρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής ...(Κτ Ματθαίον 16 , 18)

    Τουτ' έστι , ούτε η αδιαφορία και διαφθορά των κληρικών ,
    ούτε η αμαρτωλότητα και αμετανοησία των λαϊκών

    μπορούν να νικήσουν την Εκκλησιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To ποίμνιον και οι ποιμενάρχες του... Αιγοπρόβατα βελάζοντα ευτυχισμένα εν ποιμνιοστασίω λόγω αφθονίας κουτόχορτου.
    Αιγοπρόβατα και βοοειδή θηράματα στην Φύση, συνδέονται στενώς με τους θηρευτές τους π.χ λύκους.

    Εμείς οι Έλληνες είμεθα λαός θηρευτών και όχι θηραμάτων δεν έχουμε χρείαν ποιμενάρχου αλλά ...λυκιάρχου. Λύκοι στο μαντρί τους...

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άραγε, Πόσοι γνωρίζουν ότι οι Παναγιώτατοι κ.κ. Μητροπολίτες δεν αγοράζουν MERCEDES, BMW, AUDI δαπάναις των πιστών, με σερμαγιά από τα παγκάρια, τα φιλόπτωχα, τους περιφερόμενους δίσκους των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς Τους, αλλά Τω Κείνου Παραδείγματι (κατά Λουκάν 19, 29 - 38)

    ''Καὶ ἐγένετο ὡς ἤγγισεν εἰς Βηθσφαγῆ καὶ Βηθανίαν πρὸς τὸ ὄρος τὸ καλούμενον ἐλαιῶν, ἀπέστειλε δύο τῶν μαθητῶν αὐτοῦ
    εἰπών· ὑπάγετε εἰς τὴν κατέναντι κώμην, ἐν ᾗ εἰσπορευόμενοι εὑρήσετε πῶλον δεδεμένον, ἐφ᾿ ὃν οὐδεὶς πώποτε ἀνθρώπων ἐκάθισε· λύσαντες αὐτὸν ἀγάγετε.
    καὶ ἐάν τις ὑμᾶς ἐρωτᾷ, διατί λύετε; οὕτως ἐρεῖτε αὐτῷ, ὅτι ὁ Κύριος αὐτοῦ χρείαν ἔχει.
    ἀπελθόντες δὲ οἱ ἀπεσταλμένοι εὗρον καθὼς εἶπεν αὐτοῖς, ἑστῶτα τὸν πῶλον·
    λυόντων δὲ αὐτῶν τὸν πῶλον εἶπον οἱ κύριοι αὐτοῦ πρὸς αὐτούς· τί λύετε τὸν πῶλον;
    οἱ δὲ εἶπον ὅτι ὁ Κύριος αὐτοῦ χρείαν ἔχει.
    καὶ ἤγαγον αὐτὸν πρὸς τὸν Ἰησοῦν, καὶ ἐπιρρίψαντες ἑαυτῶν τὰ ἱμάτια ἐπὶ τὸν πῶλον
    ἐπεβίβασαν τὸν Ἰησοῦν.
    πορευομένου δὲ αὐτοῦ ὑπεστρώννυον τὰ ἱμάτια αὐτῶν ἐν τῇ ὁδῷ.
    Οταν δε επλησίαζε στο τέρμα του κατηφορικού δρόμου του όρους των Ελαιών, όλον το πλήθος των μαθητών με χαράν ήρχισαν να δοξολογούν τον Θεόν με φωνήν μεγάλην δι' όλα τα καταπληκτικά θαύματα, που είχαν ιδεί,
    λέγοντες· εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος βασιλεὺς ἐν ὀνόματι Κυρίου· εἰρήνη ἐν οὐρανῷ καὶ δόξα ἐν ὑψίστοις.'' (κατά Λουκάν 19, 29 - 38)

    ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ

    Στέλνουν στις αντιπροσωπείες των πρεστιζάτων αυτοκινήτων της αρεσκείας Τους, δύο από τους παπάδες Τους,
    Λέγοντάς τους: “πηγαίνετε στο πάρκινγ της αντιπροσωπείας και βρείτε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, στου οποίου τα καθίσματα ποτέ άνθρωπος δεν έχει καθίσει.''
    Πάρτε το και φέρτε το εδώ.
    Και αν κανείς σας ερωτήσει, διατί το παίρνετε; Σεις θα του απαντήσετε ως εξής:
    Το χρειάζεται ο Παναγιώτατος κ.κ. Μητροπολίτης.
    Κι όταν πηγαίνουν οι απεσταλμένοι, βρίσκουν, όπως ακριβώς τους είχε πει ο
    Παναγιώτατος, το αυτοκίνητο να τους περιμένει εκεί.
    Κι όταν το παίρνουν, λέγουν προς αυτούς οι υπεύθυνοι της αντιπροσωπείας:
    “διατί παίρνετε το αυτοκίνητο;”
    Κι εκείνοι απαντούν ότι το χρειάζεται ο Παναγιώτατος κ.κ. Μητροπολίτης.
    Και το φέρνουν στον Παναγιώτατο, Ο Οποίος δόξα και τιμή ενθρονίζεται στο πίσω
    κάθισμα, μπροστά πάντα ο οδηγός.
    Καθώς δε το αυτοκίνητο με τον Παναγιώτατο κ.κ. Μητροπολίτη ξεκινάει, οι πιστοί που
    Τον συνοδεύουν, στρώνουν τα ενδύματά τους στον δρόμο, εις ένδειξιν σεβασμού, δια
    να περάση επάνω από αυτά.
    Κι όταν πλησιάζει στο τέρμα του κατηφορικού δρόμου του όρους των Ελαιών, όλον το πλήθος των παπάδων, με χαράν, αρχίζουν να δοξολογούν τον Θεόν με φωνήν μεγάλην δια το καταπληκτικό θαύμα, που είχαν ιδεί,
    λέγοντες: “ευλογημένος ο Παναγιώτατος κ.κ. Μητροπολίτης, που έρχεται εν ονόματι Κυρίου. Δι' αυτού θα αποκατασταθεί η ειρήνη (μεταξύ ουρανού και γης, Θεού και ανθρώπων) και θα δόξασθεί ο εν υψίστοις πανάγαθος Θεός”.

    Για να πάψουν πλέον οι αθέοι να κατασυκοφαντούν τους Αγίους Πατέρες δημιουργώντας ψευδείς, σε βάρος Του Ιερού Κλήρου, εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή