«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Η «μεγάλη επανεκκίνηση» κι η παρέα της – 2

 γράφει ο ΕργΔημΕργ


(προηγούμενο)

. . . . . . . . .

(ii) Ενέργεια.

Εφ’ όσον το ζητούμενο είναι να μην έχει ο κόσμος ενέργεια, κι εφ’ όσον οι περισσότεροι δεν μπορούν κάν να κάνουν απλούς υπολογισμούς, τότε οι κρατούντες έχουν ελεύθερο πεδίο να κάνουν τις παλαβωμάρες τους καί στο πεδίο της ενέργειας.

Εδώ, μας έχουν πρήξει με την «οικολογία» καί τις «ανανεώσιμες μορφές ενέργειας». Όχι κάρβουνο, όχι πυρηνικά, όχι εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με πετρέλαιο… Οκέϋ, αλλά τί αντιπροτείνετε, κύριοι «οικολόγοι»; Αντιπροτείνουν εργοστάσια με καύση φυσικού αερίου, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες.

[Κάπως «δεν θυμούνται», ή «τους ξεφεύγουν» τα υδροηλεκτρικά καί η γεωθερμία καί οι παλίρροιες -από τα οποία έχουμε αρκετά στην Ελλάδα-, αλλά κομμάτια να γίνει. Συνεχίζουμε τη συζήτηση επάνω σ’ αυτά που λένε, «ξεχνώντας» κι εμείς ότι αυτά που προτείνουν έχουν υπερβολικό κόστος κατασκευής (άρα, μόνον οικολογικά δεν είναι), καί μας έρχονται απ’ έξω, καί επιπλέον επιβαρύνονται με μίζες.]

Λοιπόν, παλιομαλάκες, εγώ θα μιλήσω γιά «οικολογίες» καί λοιπές θρίχες, όταν εσείς μας παρουσιάσετε με αληθείς τιμές: (α) το συνολικό κόστος των κατασκευών ανεμογεννητριών / φωτοβολταϊκών / λοιπών (γιαλαντζή) «οικολογικών», (β) το προσδόκιμο ζωής τους, (γ) το αν μέσα σ’ αυτό το προσδόκιμο φτάνουν στην απόσβεση του κόστους καί μας βάζουν στο κέρδος έναντι των συμβατικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής… καί πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε προς τούτο.

Μέχρι τότε, να πάτε να κάνετε τα μαθήματά σας στη Γκρέτα.

‘Α! Θέλω να μας πήτε καί τί γίνεται με την πυρηνική σύντηξη, γιατί δεν προχωράει η έρευνά της. (Σιγά μην περιμένω να μάθω από σας, αλλά λέμε τώρα.)

. . . . . . . . . .

Με το παράδειγμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που σας έδωσα στο προηγούμενο άρθρο, πιστεύω καταλάβατε ότι το ζητούμενο δεν είναι η «οικολογία» καί τα ρέστα, αλλά ο απόλυτος έλεγχος της ηλεκτρικής ενέργειας, που φτάνει στον κοσμάκη. Γι’ αυτό κι ακούγονται ένα σωρό μαλακίες, όπως προτροπές να πάρουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ενώι η τεχνολογία τους ακόμη δεν έχει ωριμάσει), ή κουβέντες γιά το «ισοζύγιο άνθρακα», «κλιματικές διασκέψεις καί συνθήκες», καί τα ρέστα.

Γι’ αυτό ο Τράμπ αποχώρησε απ’ αυτά, διότι αν κάνεις στον Αμερικανό εκατονταπλασιασμό του κόστους αυτοκίνησης (όπως σας έδειξα στο προηγούμενο άρθρο), θα σε φάει ζωντανόν. Ένα δολλάριο το γαλλόνι (όχι το λίτρο!) πλήρωναν, καί γκρινιάζανε πρίν κάτι χρόνια, που ακρίβηνε η βενζίνη έστω καί λίγο. (Ενώι εμείς, οι χουβαρντάδες, πληρώνουμε περίπου 6 φορές απάνω τα καύσιμα απ’ τους ηπαπαραίους, καί …δεν γκρινιάζουμε.)

Εάν, λοιπόν, επιτευχθεί αυτός ο απόλυτος έλεγχος, τότε πάνε κατά διαόλου ένα σωρό πράγματα. Όπως:

  • Ηλεκτρισμός στο νοικοκυριό. (Άντε να πλένουμε πάλι στη σκάφη καί να ξαναβάλουμε μπρός το σίδερο κάρβουνου της γιαγιάς γιά να σιδερώσουμε, ή να βάλουμε «φανάρι» γιά τα τρόφιμα, ή να βράζουμε νερό στα κάρβουνα γιά να πλυθούμε!…)
  • Φωτισμός τα βράδυα.
  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές κι επικοινωνίες με το Διαδίκτυο.
  • Ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.
  • Ηλεκτρικά μουσικά όργανα.
  • Τραπεζικοί λογαριασμοί καί κρυπτονομίσματα.
  • Αυτοκίνητα. (Έχουν μπαταρία. Πώς θα φορτίζεται αρχικώς η μπαταρία, χωρίς πρίζες; θα τρέχουμε να βρούμε γεννήτριες πετρελαίου; Ναί, σ’ αυτούς που πουλάνε χαλβά στα πανηγύρια…)
  • Κτλ κτλ.

(Στα κρυπτονομίσματα θ’ αναφερθούμε -κάπως εκτενώς- και παρακάτω.)

Θα γλυτώσουμε απ’ την τηλεόραση, θα μου πείς… Κάτι είναι κι αυτό. 🙂

. . . . . . . . . .

(iii) Κρυπτονομίσματα

Αυτό είναι ένα θέμα άξιο ξεχωριστής αναφοράς. Διότι, πολλοί νομίζουν ότι εντάξει, μ’ αυτά τα μοντέρνα πράγματα γλυτώνουμε απ’ τις τράπεζες, κι αλοίμονο στον παππού που κρατάει χαρτονομίσματα απ’ τη σύνταξή του.

Άμ, δέ!!!

Θα τους απογοητεύσω, τους «μοντέρνους».

Τα κρυπτονομίσματα, επί της ουσίας δεν διαφέρουν σε τίποτε από το γνωστό σημερινό «αέρα χρήμα» των τραπεζών. Αμφότερα παράγονται μέσα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (δεν αντιπροσωπεύουν υλικές αξίες, πχ χρυσό – ενδεχομένως ν’ αντιπροσωπεύουν τέτοιες αξίες τα κρυπτονομίσματα, αλλά πολύ έμμεσα), κι αμφότερα υπόκεινται στις ορέξεις της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Που σημαίνει ότι: όποιος έχει στα χέρια του την παροχή ρεύματος (αλλά καί τους servers), σε κάνει ό,τι θέλει. Κι άντε μετά, εσύ ο «έξυπνος» καί «μοντέρνος» να διαβάσεις τον σκληρό σου δίσκο, να του δείξεις πόσα έχεις από δαύτα!

Η μόνη τους διαφορά είναι ότι το «αέρα χρήμα» παράγεται από μιά απλή πληκτρολόγηση, ενώι το κρυπτονόμισμα από αλγόριθμο· τόσο δύσκολο, όμως, που απαιτεί τρομερή υπολογιστική ισχύ. Δηλαδή, είναι πρακτικώς αδύνατον να παραχθεί στο σπίτι σου, ή να χακαριστεί (πλαστογραφηθεί). Κάτι γιά έλεγχο λέγαμε…

Ακολουθεί ένα μικρό μάθημα Ιστορίας.

. . . . . . . . . .

Όταν ξεκίνησε η Βιομηχανική Επανάσταση στην αγγλίτσα (περί το 1770), δημιουργήθηκαν πολλά εργοστάσια, κινούμενα με τη δύναμη του ατμού – κι άλλα δέχθηκαν μετατροπή των μηχανών τους (πχ σε αργαλειούς με κίνηση από άνθρωπο), ή βάλαν καινούργιες (ατμοκίνητες). Όμως, γιά να προχωρήσουν γρήγορα οι βιομηχανίες (σε ανακαινίσεις – άρα, επιτάχυνση της παραγωγής τους, κτλ), χρειάζονται χρήμα. Ρευστό. Πού θα το βρίσκαν, λοιπόν, το ρευστό χρήμα; μά, με δάνειο! Πού αλλού!

Πήγαιναν, λοιπόν, στις τράπεζες (καί στους Ρότσιλντς), καί δεχόντουσαν μέν δάνεια, αλλά με επαχθείς όρους. Ώσπου κάποιος σκέφτηκε: Γιατί να μή ζητήσουμε λεφτά απ’ τις οικονομίες του καθενός, καί σε αντάλλαγμα να του δώσουμε ένα χαρτί, που θα ονομάζεται μετοχή, καί θα του δίνει δικαίωμα να παίρνει πίσω τα λεφτά του, συν να εισπράττει ένα μέρος των μελλοντικών κερδών της βιομηχανίας μας; (Αλλοιώς, εννοείται, χωρίς κέρδος δικό του, γιατί να σε βοηθήσει; )

Κι έτσι, γεννήθηκε αυτό που λέμε Χρηματιστήριο.

Όμως, τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο. Άρχισαν οι λαμογιές (πχ: σιγά μην περιμένω το ετήσιο μέρισμα! – πουλάω τη μετοχή μου αμέσως σε ακριβότερη τιμή σε κάποιο κορόϊδο)… Κι από τη στιγμή, που ανακατεύτηκαν οι τράπεζες στα χρηματιστήρια, κι όχι μόνον ανακατεύτηκαν, αλλά τα κατηύθυναν κιόλας, το χρηματιστήριο τελείωσε. Δεν έχει πλέον κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

Μέσα σε δέκα, κάν είκοσι χρόνια, μέχρι τα χρόνια του Μεγάλου Ναπολέοντος, ουσιαστικώς είχε σχολάσει το πανηγύρι.

Σήμερα, κατά τη γνωμάρα μου, πρέπει να κλείσουν όλα. Αφού έγιναν πουτανάκια των τραπεζών, δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό. (Με τις τράπεζες να κάνουν κουμάντο στα χρηματιστήρια, είναι σα να λέμε ότι βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.)

Ο μόνος λόγος που παραμένουν ανοιχτά, είναι γιά να συνεχίζονται οι λαμογιές. Τίποτ’ άλλο.

. . . . . . . . . .

Καί τί σχέση έχουν τα πρό δυόμιση αιώνων χρηματι(στηρια)κά γεγονότα με τα κρυπτονομίσματα;

Έχουν καί παραέχουν. Διότι στην εποχή μας επανελήφθη -στα κρυπτονομίσματα- η ιστορία με τις τράπεζες καί το χρηματιστήριο του 1770: από τη στιγμή που (διάβασα στις ειδήσεις στα ιντερνέτια, ότι) το Μπιτκόϊν έγινε ανταλλάξιμο με δολλάρια στις τράπεζες, τελείωσε το πανηγύρι. Τώρα, αν κάποιοι επιμένουν να βαυκαλίζονται ότι τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν ανεξαρτησία απ’ τις τράπεζες (είναι …αναρχικά ξέρω ‘γώ!), …καλά κρασά!!! (Ήταν, όσο πράγματι παρέμεναν ανεξάρτητα απ’ τις τράπεζες. Τώωωρααα… ζωή σε λόγου μας!)

Το θέμα μας, επομένως, δεν είναι αν οι τράπεζες κάνουν κουμάντο στα κρυπτονομίσματα – διότι, πλέον, κάνουν. Το θέμα είναι: ποιές τράπεζες;

Καί στην μεν περίπτωση των ηπαπάρα, η γνωστή Φέντ. (Θ’ απογοητεύσω τους Τραμπικούς… Δεν ξέρω τί νομίζετε, παίδες, ότι κατάφερε ο Ντόναλντ με τη Φέντ, αλλά οι ζάϊονιστ τζιούζ δεν ξεκολλάνε τόσο εύκολα απ’ το μέλι.) Σε άλλα κράτη, που τώρα σχεδιάζουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα υπό κρατικό έλεγχο (πχ Κίνα – ψηφιακό γιουάν), οι κρατικές τράπεζες. Η διαφορά των ηπαπάρα με τα άλλα κράτη, είναι πως οι ηπαπάρα είναι σύνολο ανθρώπων· όχι έθνος, καί με δυσκολία «λαός». (Φέρθηκαν ως ενιαίος λαός μονάχα κατά τους δύο ΠΠ.) Γι’ αυτό κάνουν κουμάντο οι τζιούζ εκεί, όπως ακριβώς θεωρητικολόγησε ο συμπλεγματικός Κουντενχόβε Καλλέργης. Τα άλλα κράτη περιλαμβάνουν αμιγή έθνη, ή έθνη στην συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού τους. Αυτή είναι η διαφορά.

. . . . . . . . . .

Όπως καταλαβαίνετε, ισχύει πλέον απολύτως το τρίπτυχο: κρυπτονομίσματα – κρατικές τράπεζες – κρατικός έλεγχος.

Καί, βέβαια, όπως έχουν δείξει καί η Ιστορία, αλλά καί η καθημερινότητα, το κράτος ΔΕΝ είσ’ εσύ, κολλητέ… διότι ναί μέν, μπορεί κατά περιπτώσεις να έχουμε ενιαίο έθνος μέσα σ’ ένα κράτος, αλλά -ακόμη καί μέσα στο ίδιο έθνος- μερικοί είναι πιό ίσοι απ’ τους ίσους! (Το κράτος σε ταυτίζει απολύτως με την αφεντιά του, μόνον όταν σε καλεί να σκοτωθείς σε πόλεμο. Στις λοιπές περιπτώσεις, γενικώς σ’ έχει κλασμένον.) Οπότε, αναμείνατε καί κατά ‘δώ τα καμώματα της Κίνας, που «αμείβει» τα «καλά παιδιά» καί τιμωρεί τα υπόλοιπα· καί με κρυπτονόμισμα πλέον (ως αμοιβή), αντί γιά καραμέλλες καί σοκολάτες.

Ουδέν έτερον.

. . . . . . . . . .

(iv) Έλεγχος της τροφής

Στην τωρινή φάση, ο έλεγχος της τροφής είναι παρεπόμενος των συνθηκών· δεν είναι ακόμη πλήρης στο 100%. Εν πάσει περιπτώσει, ας δούμε τί γίνεται στον τομέα.

Εδώ, έχουμε από χρόνια τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τώρα έσκασε μύτη καί το τεχνητό κρέας, συν η διατροφή από …έντομα, σαν να είμαστε σαύρες! Απ’ την άλλη, επειδή ακριβαίνουν αγρίως (καί περιορίζονται με τεχνητό τρόπο) οι πηγές ενέργειας, ακριβαίνει -αγρίως- κι η τροφή. Ο μόνος αμέσως διαφαινόμενος τρόπος να ξεπεράσουμε τον σκόπελο, είναι να ξαναγυρίσουμε στα 1900: όργωμα με ζώα, αλώνισμα με το χέρι… τέτοια πράγματα. Κι εργασία από την ανατολή μέχρι τη δύση του Ήλιου, καί τις Κυριακές.

Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν, όπως επιθυμούν οι επικυρίαρχοι, θα φτάσουμε σε καταστάσεις όχι μόνο να τρώνε (καί να ζούν) μονάχα οι «εγκεκριμένοι» δούλοι του Συστήματος, αλλά επίσης η τροφή να γίνει κάτι, σά ναρκωτικό: αφού θα ξέρουν τη γονιδιακή δομή σου, να σου πουλάνε γονιδιακώς συμβατή τροφή – καί μόνον άμα είσαι καλό παιδί. (Τους βάζω ιδέες, το ξέρω…) Οπότε, στην παραμικρή υποψία ότι τους κάνεις νερά, να σου δίνουν γονιδιακώς ασύμβατη τροφή «κατά λάθος», καί να σε στέλνουν με ωραίο τρόπο, υπεράνω πάσης υποψίας.

Η τροφική παραγωγή επίσης έχει διαταραχθεί πολύ άσχημα κι από άλλον ένα παράγοντα· αμέσως παρακάτω.

. . . . . . . . . .

(v) Έλεγχος του κλίματος

Αυτός γίνεται κυρίως από δύο πηγές: το διαβόητο Χάαρπ καί τους επίσης διαβόητους ψεκασμούς της ατμόσφαιρας (chemtrails). (Τώρα, αν διάφορα ζά γελάνε μ’ αυτά καί ειρωνεύονται, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. «Μαλάκα» μπορεί να σε αποκαλέσει κι ο παπαγάλος. Θα θυμώσεις; Ή θα πιάσεις διάλογο με το πουλί, να του δείξεις πως έχει άδικο; )

Το πρώτο έχει διαλύσει τον καιρό, πράγμα που αντανανακλά ευθέως καί στις καλλιέργειες. Βλέπετε, τα φυτά έχουν απ’ αρχαιοτάτων χρόνων γραμμένο στο dna τους το πότε ευνοεί ο καιρός την ανθοφορία τους καί πότε την καρποφορία τους. Οπότε, αν πχ τέλος Απριλίου το Χάαρπ προκαλεί χιονόπτωση καί καταιγίδα, μην περιμένεις να δείς ξέρω ‘γώ ροδάκινα τον Ιούλιο.

Οι αεροψεκασμοί, πάλι, έχουν ευθεία αρνητική επίπτωση καί στους ανθρώπους (υγεία, ψυχική διάθεση), καί στις καλλιέργειες. Ποιός ξέρει τί δηλητήρια καί τί μικρόβια βάζουν μέσα στα χημικά αυτά!… Καί, είπαμε: τα αεροπλάνα των αεροψεκασμών προέρχονται από βάσεις του ΝΑΤΟ (όπως πχ το Αβιάνο στην Ιταλία). Κανένας άλλος δεν θέλει καί δεν μπορεί να επιχειρεί τόσο συχνούς αεροψεκασμούς καί σε τόσο μεγάλη κλίμακα. (Καί δή, από στρατοσφαιρικό ύψος.) Επίσης, εδώ δυστυχώς δεν ισχύει το ρητό: «- Ακολούθησε το χρήμα!» (γιά να βρείς τους ενόχους), διότι απλούστατα η όλη επιχείρηση πληρώνεται από τα διαβόητα «μαύρα κονδύλια» των «υπερεσιώνε».

Προσωπικά, κάθε φορά που βλέπω τέτοια αεροπλάνα, καταριέμαι τους ενόχους (ναί, καί τους πιλότους τους) να καούν ζωντανοί. Οι αεροψεκασμοί με δηλητήρια είναι πόλεμος, καί δή ύπουλος· είναι βιολογική εξόντωσή μας! Είναι χτύπημα «κάτω απ’ τη ζώνη», καί ως τέτοιο πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί. Ευγένειες καί ιπποτισμοί καί «είμαστε υπεράνω τέτοιων μικροτήτων» εδώ δεν χωράνε.

. . . . . . . . . .

Οι αεροψεκασμοί (μαζί με το Χάαρπ) έχουν κι ακόμη έναν σκοπό: τη συσκότιση της ατμόσφαιρας. Δηλαδή, να μή μπαίνει μέσα της τόσος Ήλιος, όσο τώρα. (Δεν είναι της φαντασίας μου, τό ‘χει πεί ο παλιάνθρωπος ο Γκέητς.)

Γιατί;

Διότι πάμε, λέει, σε υπερθέρμανση του πλανήτη μας, λιώσιμο των πολικών πάγων, κτλ κτλ κτλ – τις μαλακίες που λέει η Γκρέτα, δηλαδή. Τώρα, βέβαια, οι φωτογραφίες από δορυφόρους δείχνουν αύξηση των πολικών πάγων, τα δέ κλιματικά δεδομένα λένε πως πάμε σε μεσοπαγετώνεια περίοδο. (Αλλά, εφ’ όσον μιλάει το μογγολάκι, πρέπει ν’ ακούμε προσεκτικά – καί χωρίς αντιρρήσεις!…) Συνεπώς, άμα περιορίσουμε τον Ήλιο, τότε θ’ αποφύγουμε την …υπερθέρμανση του πλανήτη μας.

Κι ετσι, δώσ’ του αεροψεκασμοί, να γεμίζει η ατμόσφαιρα σωματίδια αποτρεπτικά της ηλιακής ακτινοβολίας!…

Πάντως, αν συσκοτιστεί η ατμόσφαιρα, θα γίνει χαμός. Πρώτον, θα επιβιώσουμε (με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο) ελάχιστοι. Καί δεύτερον, ακόμη κι αν επιβιώσει η «ελίτ» σε τίποτε υπόγεια καταφύγια (που ετοιμάζονται), θα πεθάνει κι αυτή μέσα σ’ αυτά. Διότι η επιφάνεια της Γής θα πάψει να είναι βιώσιμη!!! Η ίδια η Γή θ’ αντιδράσει με φοβερούς κατακλυσμούς καί θύελλες, που θα διαλύσουν κάθε σπιθαμή εδάφους. Αυτό, όμως, δεν το σκέφτηκαν οι μεγαλοφυιείς …Γκρέτες!

Οπότε, τί θα κάνουν οι επικυρίαρχοι; θα καλλιεργούν φυτά υπογείως, υπό το φώς των προβολέων; Καλά κρασά!… (Το dna των φυτών είναι προσαρμοσμένο σε ηλιακό φώς καί συγκεκριμένο υψόμετρο – κι αυτό δεν αλλάζει.)

Κάποιος, κάπως, πρέπει να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό.

. . . . . . . . . .

(vi) Αποτρόπαια εγκλήματα κάθε μέρα

Αυτά, όχι μόνο γίνονται με αύξουσα, πλέον, συχνότητα (…μεγάλο θέμα, εδώ, το γιατί έχει τόσο πολύ τρελλαθεί ο κόσμος…), αλλά καί «διαφημίζονται» στον μέγιστο βαθμό από τα ΜΜΕ καί τους αρδ.

Προβάλλονται συνεχώς άτομα, που δεν τά ‘χουν καλά με το φύλο τους· καθώς καί άτομα, που τις παραβάσεις του νόμου τις έχουν πρόχειρες, καί τις διαπράττουν ανάλογα με τα κέφια τους – καί σα να μήν τρέχει τίποτε.

Ταυτόχρονα, ο …τυχερός τηλεθεατής βομβαρδίζεται με στυγερές δολοφονίες, καννιβαλισμούς, τεμαχισμούς πτωμάτων, παιδεραστίες, ανθρωποθυσίες, σατανολατρείες… δεν υπάρχει ψυχικός βόθρος αυτού του είδους, που να μην βγαίνει στην επιφάνεια με την αμέριστη βοήθεια της κυρα-τηλεόρασης. Το θέμα, όμως, είναι η …σκηνοθεσία: οι εκπομπές γεμίζουν με ακριβώς τέτοιες ειδήσεις· σπάνια με γεγονότα ευοίωνα. Όπου, παρά τη «δραματική» μουσική του παρασκηνίου, μένει ο τηλεθεατής με την εντύπωση πως τέτοιες ενέργειες είναι σχεδόν κάτι το φυσιολογικό, κάτι το καθημερινό – καί κακώς τους δίνουμε σημασία καί μας ταράζουν ψυχικώς.

Δεν ξέρω εσείς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί ανθρωποφάγους στις συναναστροφές μου. Μπά… τελικά, δέεεεν πρέπει να είναι συνηθισμένο φαινόμενο, η ανθρωποφαγία! 🙂 Τώρα, το τί αφήνουν να εννοηθεί οι σκατοεκπομπές…

Εν πάσει περιπτώσει, καταλαβαίνετε πως μιλάμε γιά τρομερό ψυχολογικό πόλεμο εναντίον μας. Ο οποίος, μαζί με την επίθεση στη λογική μας, σχεδόν συνορεύει με μαύρη μαγεία. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει θεραπεία – ειδικά γι’ αυτόν:

Κλείστε την, τη ρημάδα!!!

. . . . . . . . . .

δ. Συμπεράσματα

Των ανωτέρων ειπωθέντων, τα συμπεράσματα είναι μάλλον εύκολα – κι ελπίζω να κάλυψα στην ανάλυση τουλάχιστον τα βασικά.

  • Πρώτ’ απ’ όλα, πάντα πρέπει να βλέπουμε τη «μεγάλη εικόνα», το σύνολο, κι όχι τα μέρη του.

«Ατζέντα 2030», «μεγάλη επανεκκίνηση», αεροψεκασμοί, τεχνητό κρέας, προκλήσεις εναντίον της λογικής μας… όλα μα όλα είναι ένα ενιαίο πακέτο – καί τίποτε από δαύτα δεν πάει ξεχωριστά απ’ τα υπόλοιπα του είδους.

  • Μετά, αυτοί που ανέλαβαν να υλοποιήσουν αυτή την σατανική ιστορία, είναι το γνωστό μας σκυλολόϊ: πωλητικοί, «ειδικοί», αρδ, καί το υπόλοιπο κακό συναπάντημα.

Ναί, τους βλέπουμε καί τους ακούμε (καί διαβάζουμε τις μαλακίες τους) καθημερινά, αλλά προσοχή! Ειδικά γιά τους πωλητικούς, κυκλοφορεί η (άκρως επιπόλαιη) αντίληψη ότι κάνουν λάθη λόγωι βλακείας. Άρα, στο συλλογικό λαϊκό υποσυνείδητο αυτοί περνάνε στη σφαίρα του γραφικού κακομοίρη ανεύθυνου (απαλασσόμενου λόγωι εγκεφαλικής ανεπάρκειας, δηλαδή) : «- Έλα, μωρέ, θα φύγουν αυτοί οι ανίκανοι μετά τις εκλογές, καί θα έρθουν οι σωστοί!»

Έ, λοιπόν, τίποτε πιό εσφαλμένο απ’ αυτή την αντίληψη! Όχι πως δεν είναι (μεγάλοι) βλάκες, αλλά δεν είναι «γραφικοί». Τα άτομα αυτά εκτελούν ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙ πολύ συγκεκριμένες ανθρωποκτόνες κι εθνοκτόνες εντολές. Κι αυτοί που δίνουν αυτές τις εντολές, δεν είναι καθόλου βλάκες.

Επομένως, μπορεί να είναι βλάκες, αλλά ΔΕΝ συγχωρούνται.

Καί, πού ‘σαστε; κανείς «καλύτερος» δεν πρόκειται να έρθει. Όλοι είναι τα ίδια σκατά, καί παίρνουν δύναμη από τα ίδια κέντρα αποφάσεων.

  • Τρίτο συμπέρασμα, ως πόρισμα του προηγουμένου: ΜΗΝ πιστεύετε πιά στα ανδρείκελλα των κοινοβουλευτικών καθεστώτων!

ΔΕΝ πρόκειται να σας φανούν χρήσιμα σε τίποτε πιά – ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι σας φάνηκαν χρήσιμα κάποια φορά στο παρελθόν. Όποιος επιμένει να ονειρεύεται εκλογικές νίκες των καλών κ’αγαθών, απλά ξεγελάει τον εαυτό του. Πιστεύω ότι καταλάβατε -ξεκάθαρα, πλέον- πως όχι μόνον είναι εντολοδόχοι σκοτεινών κέντρων, αλλά πως τέτοιοι ήταν εξ αρχής. (Μόνο που εσείς δεν το βλέπατε το στήσιμο των πιονιών.)

Τώρα… πολλοί έχουν φιλοδοξίες ν’ αλλάξουν τα πράγματα επ’ αγαθώι της Πατρίδας, με ….νόμιμο (δηλαδή, κοινοβουλευτικό) τρόπο. ‘Ντάξ’… Αν νομίζετε ότι ένα μαύρο σχέδιο χιλιετιών, που έφτασε στο 95% της εφαρμογής του, θα το ανατρέψετε με ευγένειες καί παίζοντας με τους δικούς του κανόνες… Δεν επιμένω.

  • Επόμενο συμπέρασμα, ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω, σε εποχές αφθονίας καί ξενοιασιάς. Δεν πρόκειται, δηλαδή, γιά κρίση που θα περάσει (αυτά που περνάμε σήμερα), καί μετά ‘ντάξ’, όπως ξέραμε (καί χαιρόμασταν).

Αυτό, δηλαδή το ότι δεν γυρνάμε πίσω, τό ‘χουν πεί στα ίσα κι οι κρατούντες. Συμφωνώ μαζί τους, αν καί δεν είμαι μαζί τους. Γιατί; Μά, επειδή οι βλάβες που έχουν επάγει στις κοινωνικές δομές είναι τόσο μεγάλες, που δεν είναι αναστρέψιμες.

Δεν βλέπετε πχ το τί γίνεται με τα εμβόλια παγκοσμίως; Κακία καί φανατίλα εκατέρωθεν (εμβολιαστές κι αντιεμβολιαστές), κατάρες, κραυγές… λίγες είναι οι ψύχραιμες φωνές. Ό,τι ερεβώδες κρυβόταν στον ερπετικό εγκέφαλο του καθενός, βγήκε στην επιφάνεια… κι άντε μάζευ’ το πίσω ξανά!

Όθεν, η μόνη πρακτικώς υλοποιήσιμη πορεία της κοινωνίας είναι μόνο προς τα μπροστά πλέον, κι όπου μας βγάλει.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θ’ αφεθούμε σαν τα πρόβατα να μας πάει η κάθε Σβάμπαινα εκεί που θέλει! Αλλά, αν είναι ν’ αλλάξουμε τις κοινωνικές αξίες εκ βάθρων, να κάνουμε «ρησέτ», δηλαδή, τότε είναι κι ευκαιρία να ξαναστήσουμε την κοινωνία στις σωστές βάσεις. Αρκεί ν’ αναλάβουμε ΕΜΕΙΣ την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Διαφωνείτε;


ergdhmerg.wordpress.com


26 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΑΡΠ-ΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ``ΕΚΝΕΦΩΣΕΙΣ'' ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ``ΜΕΤΡΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΩΝΙΑ'' ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ.
    ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ...
    ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΥΒΡΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΣΟΔΙΑ. ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ...
    ΞΕΡΕΤΕ, ΕΦΕΤΟΣ ΠΑΘΑΜΕ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ[ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓ-ΚΛ[Ι]ΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΩΣ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΑΜΑΣΗΤΟ]...
    Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ [ΒΛΕΠΕ ΨΕΜΑ] ΒΡΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΠΟΡΟΣ-ΥΒΡΙΔΙΟ-ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ.
    ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    ΒΑΖΟΝΤΑΣ ``ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ'' ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ:
    ΑΡΧΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ, CO-RONA VI-RUS D-ISEASE. MONO;; ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ``ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ'' ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ.
    COV-``ID'' !!!! EXEI MEΣΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;;
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ...
    COV-ID[IOTS] !!!
    ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΕ ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΑ.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΥΒΡΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ.": Μάλλον εννοείς τα μεταλλαγμένα γιατί τα υβρίδια είναι απλά τυχαία διασταύρωση και δεν μπορεί να κατοχυρωθεί σαν πατέντα όπως τα GMO.
      Από ένα μαύρο και μία λευκή προκύπτει μιγάς (υβρίδιο) που όμως η φύση επεμβαίνει και έχει μειωμένη γονιμότητα [ίσως η φύση δεν προτιμά τις τυχαίες διασταυρώσεις!].
      Τα μεταλλαγμένα (GMO) είναι μεγάλη ιστορία, είναι Γενετική τροποποίηση οργανισμών, δηλαδή τροποποίηση του DNA που γίνεται με 3 τρόπους:
      1. Εισαγωγή/ προσθήκη νέου γονιδίου από μη συγγενικό είδος οργανισμού.
      [π.χ. Σε καλαμπόκι και βαμβάκι μεταφέρθηκε DNA από βακτήριο το Bacillus thuringiensis που παράγει μία βιοεντομοκτόνο πρωτεΐνη την (Bt) για να είναι ανθεκτικά σε βακτήρια εδάφους και ζιζανιοκτόνα.]
      2. Αφαίρεση γονιδίου
      3. Μεταβολή της λειτουργίας γονιδίου: Σίγηση/ Αύξηση/ Τροποποίηση γονιδίου
      [π.χ. γίνεται "σίγηση" του γονιδίου ωρίμανσης της τομάτας ώστε να μην χαλάει σε μακρινές μεταφορές και για' αυτό φέρνουν τομάτες Κίνας!]
      Στα μεταλλαγμένα μπορούν να κατοχυρώσουν "πνευματικά δικαιώματα" και τα τροποποιημένα φυτά τους ανήκουν [όπως θα τους ανήκουν και οι γενετικά τροποποιημένοι άνθρωποι που θα προκύψουν από τα αλλεπάλληλα ...].
      Επειδή λοιπόν υπάρχουν τα "πνευματικά δικαιώματα" δεν μπορεί κανείς να μελετήσει την ανάπτυξη, την ασφάλεια, την τοξικότητα, την επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτών των φυτών φρανκεστάιν.
      Αυτό που ξέρουμε είναι:
      ΤΑ ΕΝΘΕΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΓΟΝΙΔΙΑ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΘΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ .
      Η διατροφική ασφάλεια επηρεάζεται και η τυχαία διάσπαση ή αστάθεια των γονιδίων μπορεί να προκαλέσει παραγωγή νέων τοξινών ή αλλεργίες.
      Κίνδυνοι για την φύση:
      Ανεξέλεγκτη μεταφορά DNA
      Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί προκαλούν αύξηση αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά!
      [Αυτά είναι γνωστά για τα μεταλλαγμένα φυτά εδώ και δεκαετίες, οπότε οι "μεταλλαγμένοι" που αρρωσταίνουν θα έχουν δύσκολη ανάρρωση επειδή δεν πιάνουν σε αυτούς τα αντιβιοτικά και γι' αυτό είναι σε χειρότερη κατάσταση]
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    2. ΕΝΝΟΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ. ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ [GMO], AΛΛΑ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΥ.
      ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΠΟΡΟ -ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ- ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΠΕΙΡΩ ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΧΑΘΗΚΑ!
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.
      ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΜΠΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ.
      ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
      ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
    3. * ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ... ΚΑΙ ΟΧΙ ``ΕΠΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ''!!!
      [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ``ΠΑΙΧΝΙΔΙΖΕΙ''
      ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  2. Έχουν δίκαιο.Οικολογια ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ 🚁🚁🚁🚁ΠΕΤΟΥΝ ΓΚΟΥΑΝΤΑΑΑΝΑΜΟΟΟ🤣🤣🤣ΑΑ ΟΛΑ ΚΙΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΚΕ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ
    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – «ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ τα τελευταια δεκα χρονια. ΚΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΗΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΕ ΤΩΝ 40 ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ, μεσα στον τελευταιο χρονο».
    Για αλη μια φορα, τα εγκληματικα λαμογια της δημοκρατιας, επιτελεσαν το ιστορικο καθηκον τους.
    Το πολιτικο, ιατρο-φαρμακευτικο κε δημοσιο-βοθρικο τριο, ανεβασαν τα κρουσματα σε 20.000 // Οπως το ειχανε προ-αναγγειλει // Οσο περισοτεροι εμβολιασμενοι, τοσα περισοτερα κρουσματα στα βοθρολυματα // Εχουνε μουρλαθει τελειως απο τις μιζες.
    Εν τω μεταξυ, οσο ανεβαινουν τα κρουσματα, ΤΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΑΣ, ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ,
    ΒΛΕΠΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ.
    ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΠΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Μ@Λ@Κ@Σ.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.
    Όταν ξεκίνησε η Βιομηχανική Επανάσταση στην αγγλίτσα (περί το 1770), δημιουργήθηκαν πολλά εργοστάσια, κινούμενα με τη δύναμη του ατμού – κι άλλα δέχθηκαν μετατροπή των μηχανών τους (πχ σε αργαλειούς με κίνηση από άνθρωπο), ή βάλαν καινούργιες (ατμοκίνητες). Όμως, γιά να προχωρήσουν γρήγορα οι βιομηχανίες (σε ανακαινίσεις – άρα, επιτάχυνση της παραγωγής τους, κτλ), χρειάζονται χρήμα. Ρευστό. Πού θα το βρίσκαν, λοιπόν, το ρευστό χρήμα; μά, με δάνειο! Πού αλλού!

    Πήγαιναν, λοιπόν, στις τράπεζες (καί στους Ρότσιλντς), καί δεχόντουσαν μέν δάνεια, αλλά με επαχθείς όρους. Ώσπου κάποιος σκέφτηκε: Γιατί να μή ζητήσουμε λεφτά απ’ τις οικονομίες του καθενός, καί σε αντάλλαγμα να του δώσουμε ένα χαρτί, που θα ονομάζεται μετοχή, καί θα του δίνει δικαίωμα να παίρνει πίσω τα λεφτά του, συν να εισπράττει ένα μέρος των μελλοντικών κερδών της βιομηχανίας μας; (Αλλοιώς, εννοείται, χωρίς κέρδος δικό του, γιατί να σε βοηθήσει; )

    Κι έτσι, γεννήθηκε αυτό που λέμε Χρηματιστήριο.

    Όμως, τα καλά πράγματα κρατάνε λίγο. Άρχισαν οι λαμογιές (πχ: σιγά μην περιμένω το ετήσιο μέρισμα! – πουλάω τη μετοχή μου αμέσως σε ακριβότερη τιμή σε κάποιο κορόϊδο)… Κι από τη στιγμή, που ανακατεύτηκαν οι τράπεζες στα χρηματιστήρια, κι όχι μόνον ανακατεύτηκαν, αλλά τα κατηύθυναν κιόλας, το χρηματιστήριο τελείωσε. Δεν έχει πλέον κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

    Μέσα σε δέκα, κάν είκοσι χρόνια, μέχρι τα χρόνια του Μεγάλου Ναπολέοντος, ουσιαστικώς είχε σχολάσει το πανηγύρι.

    Σήμερα, κατά τη γνωμάρα μου, πρέπει να κλείσουν όλα. Αφού έγιναν πουτανάκια των τραπεζών, δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό. (Με τις τράπεζες να κάνουν κουμάντο στα χρηματιστήρια, είναι σα να λέμε ότι βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.)

    Ο μόνος λόγος που παραμένουν ανοιχτά, είναι γιά να συνεχίζονται οι λαμογιές. Τίποτ’ άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eνδιαφέρουσα η αρθρωτή παρουσίαση. Μένω στο πρώτο σκέλος.
    Ο εξηλεκτρισμός στην Ελλάδα άρχισε το 1952 με την δημιουργία της ΔΕΗ και την κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών μονάδων, όπως της διαβόητης Power.
    Τον Απρίλιο του 1967 ο εξηλεκτρισμός είχε φθάσει στο 71%, το 1974 στο 97% ! Είχαν μείνει εκτός ακατοίκητα χωριά.
    Το 1999 ο Σημίτης τριχοτομεί την ΔΕΗ, δημιουργώντας τον ΑΔΜΗΕ (Μεταφορά) και ΔΕΔΔΗΕ (Διανομή)με εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριον για να παίζουν και να κερδοσκοπούν οι εντόπιοι και διεθνείς απατεώνες των funds.

    AΠΕ; Ναι υπό ένα δημόσιο φορέα, την ΔΕΗ.
    Τι γίνεται τώρα; Κάποιοι, γνωστοί ως « ιδιώτες» στήνουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά σε δημοσιους χώρους με δανεικά. Με νομοθετική ρύθμιση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και των παρόχων πληρώνουμε το ΕΤΜΑΕΡ για να έχουν οι «επιχειρηματίες» εγγυημένα κέρδη. Διοχετεύουν την παραγωγή τους μέσω των προαναφερομένων δικτύων, που κατασκευάσθησαν με χρήματα του Ελληνικού Λαού!
    Η ωρίμανση των ΑΠΕ τώρα αρχίζει με την δυνατότητα αποθηκεύσεως δλδ χρειάζονται συσσωρευταί, ώστε να υπάρχει ενέργεια και την νύκτα για τα φωτοβολταϊκά και από τις ανεμογεννήτριες, όταν ο Αίολος έχει κλειστούς τους ασκούς του.
    Στο μέλλον δημόσια κτήρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία,βιομηχανοστάσια κλπ δύνανται να έχουν σχεδόν ολική αυτονομία σε ηλεκτρική ενέργεια, όταν ωριμάσει η τεχνολογία της αποθηκεύσεως.

    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://anatropitora.blogspot.com/2021/12/blog-post_28.html

    yperoxo binteaki

    XRONIA POLLA KAI ENDEXOMENWS KALH XRONIA ..TIMH KAI DYNAMH

    gia olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τελευταία παράγραφος είναι όλα τα λεφτά. Σχετικά με την κριτική στα μέτρα και στα σχέδια τής καμπάλ, που επιχειρεί η ανάρτηση, η συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτόμενων και ευαίσθητων ανθρώπων εκτιμώ ότι συμφωνεί, πέρα από τις όποιες δευτερεύουσας σημασίας διαφοροποίησες. Η κύρια διαφορά τής προσωπικής μου οπτικής. έναντι των εκτιμήσεων τής ανάρτησης αφορά τον τρόπο, που αξιολογείται η λογική. Κατά την άποψή μου δεν υφίσταται λογική κατ' αποκοπήν και η όποια αξίωση για πλήρη αντικειμενικότητα απολυτοποιεί σε τελευταία ανάλυση τον υποκειμενισμό, τον οποίον ουδείς δύναται να παραμερίσει πλήρως. Σοβαροί διανοητές έχουν καταδείξει (όπως πχ. ο Oswald Spengler στο έργο του "Η Πτώση τής Δύσης") ότι τα μαθηματικά συστήματα και οι θεωρήσεις τής φυσικής επιστήμης αποτελούν θρησκευτικά δόγματα, ως στηριζόμενα σε αξιώματα ή διαπιστώσεις, που συνεχώς αναιρούνται, όσο αφορά την ολική ισχύ τους, ή αναπροσαρμόζονται στην βάση νέων επιγνώσεων και πειραματικών δεδομένων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κάποτε ισχυρές διχογνωμίες μεταξύ κορυφαίων επιστημόνων. Όπως έχω αναφέρει στο παρελθόν, η νόηση δεν περιλαμβάνεται μόνον στον εγκέφαλο, ο οποίος συνδέεται με το υπερκείμενο νοητικό διαδίκτυο, αλλά και η καρδιά και το στομάχι περιέχουν επίσης πολύ σημαντικά κύτταρα, που συνδέονται με νοητικού χαρακτήρα συνάψεις. Υπό αυτήν την σκοπιά αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην έννοια τής "συναισθηματικής νοημοσύνης", η οποία ξεπερνά σε απόδοση και αποτελεσματικότητα την τυπική λογική. Η έννοια τού "Λόγου" στην κλασσική Ελληνική Φιλοσοφία δεν είναι δυνατόν να χωρέσει στα όρια των κανόνων τής λογικής, όπως αυτοί ορίστηκαν από τον Αριστοτέλη, η τεράστια αξία τού οποίου, φρονώ, ότι δεν επιδέχεται σοβαρή αμφισβήτηση. Και εκτιμώ, ότι αυτό που χαρακτηρίζει την αξία τού ΕργΔημΕργ δεν μόνον η τετράγωνη λογική του, αλλά το εύρος και το βάθος τής διαισθητικής του ικανότητος, ώστε αυτός να συγκαταλέγεται στο βαρύ πυροβολικό τής δημιουργικής σκέψης, όχι μόνον για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά και διεθνώς. Αυτό δεν συνεπάγεται, ότι η κριτική συζήτηση αναφορικά με όσα πρεσβεύει ο καθείς, δεν είναι απαραίτητη, όσο προικισμένος κι αν είναι αυτός ή αυτή. Αντιθέτως, όσο περισσότερο σημαντικές είναι οι επιγνώσεις κάποιου, τόσο περισσότερο επιτακτική είναι η κριτική σύμφυση με τον χώρο των ιδεών του σε οργανική βάση, από ομόθυμους και ομοϊδεάτες. Θεωρώ, ότι οι μεγάλες τομές στην διαδικασία ανατροπής τού Μάτριξ, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν από μεμονωμένα πρόσωπα, ανεξαρτήτως τού σημαντικού ρόλου, που τούς επιμερίζει το προσωπικό και συλλογικό κάρμα. Στο οποίον συνήθως αποδίδεται εσφαλμένα αρνητική χροιά, δεδομένου, ότι το βάρος το οποίον εναποθέτει στούς ώμους των ανθρώπων το πεπρωμένο, μπορεί κάλλιστα να έχει και θετικό χαρακτήρα. Αυτές οι τομές απαιτούν τον συγκερασμό τής προσπάθειας περισσότερων καλοθελητών, σε πλαίσια συλλογικής οργανικής σύμφυσης, διότι τα επί μέρους καρμικά γρανάζια καλούνται να συγκροτήσουν λειτουργικούς μηχανισμούς προώθησης τού βίου σε ανώτερα επίπεδα, συμπλέκοντας τούς άξονες τους. Κάθε ευγενές μέταλλο, διοχετεύθηκε σε στοιχείο με σαφή επιμερισμό ιδιοτήτων, που εάν δεν ενταχθεί με συνείδηση τού προορισμού του στο λειτουργικό σύνολο, κινδυνεύει να καταλήξει στα αζήτητα κάποιου γιουσουρούμ. Ενώ όμως ο σκληρός οργανικός πυρήνας τής συλλογικής συγκρότησης τής αδαμάντινης σμίλης, που καλείται να αποκαλύψει τήν ζώσα μορφή, που ενδημεί εντός τού σιδηρού βράχου τής Δημιουργίας, δεν συνδυαστεί με το σφυρί, που αποτελούν χιλιάδες ομόθυμοι και ομόρρυθμοι καλοθελητές, θα παραμείνει ορφανός και ατελέσφορος, εγκλωβισμένος εντός των ορίων μιας στέρφας αυτοέπαρσης.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια προηγούμενου...

    Σε κάθε καλοθελητή έχει αποδοθεί συγκεκριμένος ρόλος. Και αυτοί οι ρόλοι δεν διαχωρίζονται σε περισσότερο και λιγότερο σημαντικούς. Κάθε απώλεια, νέκρωση, βλάβη, ή αδρανοποίηση κάποιου οργάνου ή τμήματος ενός οργανισμού, προξενεί πόνο και θλίψη και οδηγεί σε μείωση των ικανοτήτων του, για να ανταποκριθεί στην πρόκληση τής ανατροπής των κακοδαιμονιών και την προώθηση τής ζωής, ώστε να την ανεβάσουμε στο βάθρο, που αξίζει στην αληθή έννοια τού ανθρώπου. Με πρόθεση να συνεχίσω κάπως την προβληματική τού αρθρογράφου, έτσι όπως αυτός την διατυπώνει στο κεφάλαιο Δ΄ των συμπερασμάτων μέσα το συμπυκνωμένο απαύγασμα τής τελευταίας παραγράφου, θεωρώ ως κύρια επιταγή, ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΦΕΪΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΛΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΕΡΓΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Όχι ενός "νέου" Κόσμου, αλλά τού Κόσμου καθ' εαυτού, διότι αυτός ήτο, είναι και θα παραμείνει το ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, μέσω τής ενώσεως Κτιστού και Ακτίστου. Όπως ορθά επισημαίνει ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο άνθρωπος, ως ο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, εκλήθη να καταστεί Συνδημιουργός τής ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
    Συγκεκριμενοποιώντας την άποψή μου γι αυτήν την προοπτική, διαπιστώνω, ότι δεν είναι διόλου τυχαίο, ότι ο άκρως διαισθητικός αρθρογράφος δημοσιεύει αυτήν την ανάρτηση στο κατώφλι τής εισόδου τού νέου έτους. Κάθε καινούριος χρόνος συνδέεται με νέες ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα. Αυτή η προσμονή αποκτά την τρέχουσα περίοδο, που οι δυνάμεις τού σκότους αφαιρούν το οξυγόνο με καλπάζουσα ταχύτητα από τις κοινωνίες, με στόχο να τους επιφέρουν καρδιακό και εγκεφαλικό σοκ σε συνθήκες πλήρους ασφυξίας, εκδηλώνεται με πρωτόγνωρη ένταση. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτές οι κοινές προσμονές, θα προσλάβουν συγκεκριμένη έκφραση πραγματοποίησης στην πορεία τού Σωτηρίου Έτους 20220. Προσπαθώντας να προσεγγίσω σε γενική πολιτική και, αλλά σε συγκεκριμένη αστρολογική βάση τις ενέργειες, που πρόκειται να κυριαρχήσουν στις επερχόμενες ζυμώσεις και αφού παρακολούθησα με προσοχή τις υπάρχουσες αστρολογικές προβλέψεις, που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής σχετικά με το νέο έτος, διαπιστώνω, ότι αυτές, πέραν των επί μέρους πολύ εύστοχων διαπιστώσεων τους, δεν έχουν κατορθώσει να αφουγκρασθούν το κυρίαρχο πολιτικό και κοινωνικό επερχόμενο των καιρών, επειδή οι συντάκτες τους δεν διαθέτουν συγκεκριμένη πολυετή οργανωμένη στράτευση, ώστε να έχουν αναπτύξει αυξημένο πολιτικό κριτήριο, που να είναι σε θέση να προχωράει πέραν από την αξιολόγηση όσων εκδηλώνονται στην επιφάνεια των εξελίξεων, εισχωρώντας στο βάθος των ζυμώσεων και στις τάσεις, που τις χαρακτηρίζουν. Αυτό το όριο, που χαρακτηρίζει την δυτική αστρολογία, έχουν ξεπεράσει, όπως διαπίστωσα, κάποιοι, που ασχολούνται ενδελεχώς με την Κινέζικη αστρολογία. Επειδή το ζώδιο τής Τίγριος, έχει πολύ εύλογες ιδιότητες, όπως αυτές τής προσπάθειας για ριζική ανατροπή και αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό στο αυτεξούσιο, κάποιοι γερμανοί αστρολόγοι, ειδικευμένοι στην ενασχόληση με την Κινεζική Φιλοσοφία, διατύπωσαν περισσότερο εύστοχες προβλέψεις. Δεδομένου ότι η αστρολογία ως εμπειρική και διαισθητική τέχνη απαιτεί στην προοπτική μιας ενδελεχούς ανάλυσης ή πρόβλεψης, ένα ισχυρό υπόβαθρο στις κοινωνικές επιστήμες, την φιλοσοφία και την θεωρητική φυσική, κατάφεραν κάποιοι μάστορες τού είδους στην συγκεκριμένη περίπτωση να πιάσουν επιτυχώς τον ταύρο από τα κέρατα. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι στο ζώδιο τού Ταύρου θα εξακολουθήσει να ενδημεί ο πλανήτης Ουρανός, στον οποίον αποδίδεται η ενίσχυση ενεργειών, που επιφέρουν διάθεση για βαθιές αλλαγές και ανατροπές. Τα όσα αποκαλύπτει ευλόγως η Κινέζικη Αστρολογία, προκύπτουν βεβαίως, ως είναι φυσικόν και από την πιο ενδελεχή αξιολόγηση των δεδομένων με βάση την Δυτική αστρολογία.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια προηγούμενου...

    Πριν κάνω αναφορά στα κοσμικά ερεθίσματα, που θα επηρεάσουν τις επιλογές και την συμπεριφορά των ανθρώπων κατά το νέο έτος, αξίζει προηγουμένως να γίνει μνεία στις επιτακτικές ανάγκες των καιρών, που ελλοχεύουν ως ώριμες προκλήσεις ενώπιόν μας. Ώστε να αποτολμηθεί μια σύγκριση αυτών των αναγκών με τις επερχόμενες ενέργειες στην βάση τού κατά πόσο οι δεύτερες πρόκειται να πριμοδοτήσουν την πραγματοποίηση τής ικανοποίησης αυτών των αναγκών. Εάν προβούμε σε μια πολύ σύντομη επισκόπηση των ζυμώσεων αυτής τής περιόδου, θωρώ, ότι μπορούμε να διαπιστώσουμε τα εξής:
    1. Η επίθεση των δυνάμεων τού σκότους εναντίον των κοινωνιών, όπως πολύ ορθά διαπιστώνεται στην ανάρτηση, έχει προσλάβει ένα πρωτόγνωρα και βάναυσα ολοκληρωτικό χαρακτήρα, σε βαθμό, που να αμφισβητείται απροκάλυπτα η επιβίωσή μας, τουλάχιστον ως μη γενετικά μεταλλαγμένα, ρομποτοποιημένα και πλήρως ετεροκαθοριζόμενα ανθρωπάρια.
    2. Ταυτοχρόνως εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς η μεγάλη αφύπνιση. Παρακολουθώ για παράδειγμα στην Γερμανία την ογκώδη αύξηση των διαμαρτυριών σε όλες σχεδόν τις πόλεις, με αποτέλεσμα στα πλαίσια αυτών των πολύπλευρων προκλήσεων να μην μπορούν πλέον οι δυνάμεις καταστολής να εκπονήσουν σχέδια για τον έλεγχό τους. Στις πορείες λαμβάνουν πλέον συχνά δυναμικές συγκρούσεις μεταξύ λαού, που περιλαμβάνει όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα και αστυνομίας. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι, ότι οι διοργανώσεις έχουν ξεφύγει πλέον από την δοτή αντιπολίτευση, όπως η κίνηση “Querdenker“, παίρνοντας πλέον αυθόρμητο χαρακτήρα, στηριζόμενες στην όλο και εντονότερα προβαλλόμενη αρχή τής “Suveränität“ (αυτεξούσιο). Η προσπάθεια να ταυτιστούν οι αντιτιθέμενοι στα ενέσιμα δηλητήρια με την ακροδεξιά και τούς ναζιστές, θεωρούνται πλέον γελοίες.
    3. Στον Ελλάδα το κύμα που κυριαρχεί σε αντιπολιτευτική βάση στην τρέχουσα φάση, είναι αυτό τής λαϊκής δεξιάς. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι αναμφίβολα θετικό και ελπιδοφόρο. Συγκαταλέγομαι στους πρώτους χρονικά, που προώθησαν την αντίστοιχη ιδέα σε φόρα μεγάλης επισκεψιμότητας από το 2007, υποστηρίζοντας τότε την κυβέρνηση τού Κώστα Καραμανλή, που έστω και σαν παραπαίουσα μεταξύ καλού και κακού, δεχόταν ισχυρή επίθεση από το νεοταξικό κατεστημένο. Επειδή είμαι παλιός στο κουρμπέτι και τυχαίνει να έχω εμπειρία σε συγκεκριμένα διοικητικά πόστα σε οργανώσεις κοινωνικής ανατροπής, διαπιστώνω, ότι το σύγχρονο κίνημα τής λαϊκής δεξιάς διακατέχεται βασικά από τις ίδιες παθογένειας τού κινήματος τής άκρας αριστεράς, που εκδηλώθηκε κατά την δεκαετία τού '70, πριν και μετά την μεταπολίτευση, στην οποία ήμουν ολόθερμα στρατευμένος κατά την διάρκεια των ετών 1973 μέχρι 1977, γνωρίζοντας απ' έξω και ανακατωτά όλες τις ζυμώσεις, που έγιναν εκείνη την περίοδο. Η βασικότερη αδυναμία αυτού τού χώρου ήταν η πολυδιάσπαση και η κυριαρχία στις κατακερματισμένες δυνάμεις ημιμαθών και ξιπασμένων ηγετίσκων, οι οποίοι επειδή είχαν διαβάσει δυο μπροσούρες, θεωρούσαν ότι μπορούσαν να καθοδηγούν τις “μάζες”. Θεωρώντας ότι οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες, οργανώσεις και αποκόμματα, που συχνά έφτασαν μέχρι την διάσπαση τού ατόμου, ατομική, ήσαν οικογενειακή ιδιοκτησία τής κλίκας τους, αναπαρήγαγαν με στείρο φανατισμό δόγματα, απαγορεύοντας δια ροπάλου κάθε δημιουργική σκέψη. Με μαξιμαλιστική συνθηματολογία οργάνωναν διαμαρτυρίες σε πλαίσια “επαναστατικής” γυμναστικής, χωρίς να σκεφθούν ποτέ να διαμορφώσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, που να διέπεται από αρχές στρατηγικής και να προχωράει στην διοχέτευση αυτών των αρχών σε συγκρότηση τακτικών επιλογών. Η έλλειψη ενός άξιου λόγου στελεχικού δυναμικού, συμπληρωνόταν από μαζική διείσδυση χαφιέδων και ηλιθίων. Το αποτέλεσμα ήταν, να εξουδετερώσουν και να αδρανοποιήσουν το φρόνημα και την ετοιμότητα τής τότε μαχόμενης νεολαίας και των συνειδητών εργατών. Οι αλλοπρόσαλλες, ακτιβίστικες ενέργειες τού τότε απεργιακού κινήματος οδήγησαν στην έξοδο των παραγωγικών επενδύσεων από την Ελλάδα στην Τουρκία και την αποβιομηχάνιση που ακολούθησε, με την “σοσιάλμανία” τού κρατιστή καραμανλή και το στοχευμένο κτύπημα των “προβληματικών” τού πράκτορα παπαντρέα.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνέχεια προηγούμενου...

    Η κύρια αδυναμία των ηγετίσκων τού παρελθόντος ήταν η ενδόμυχη προσαρμογή στο σύστημα. Έχοντας δει το βρωμόξυλο και την καταταλαιπωρία των διώξεων, που μάζεψε η προηγούμενη γενιά των αριστερών στις φυλακές και τις εξορίες, δεν διανοήθηκαν ποτέ να προβούν σε ριζική ρήξη με το κατεστημένο, εγκλωβισμένοι στα όρια τής μικροαστικής τους λιποψυχίας. Το καθεστώς πολιτικού διαχωρισμού, που επέβαλε το κατεστημένο στην Ελλάδα μεταπολεμικά, οδήγησε στην ουσία τμήμα των μικροαστών σε βερμπαλιστική άρνηση του, με αποτέλεσμα τον ευνουχισμό τής νεολαίας από αυτούς και τον εγκλωβισμό της στο έλεος τής καριέρας, τού καταναλωτισμού, τής αποχαύνωσης και της κραιπάλης. Με αυτήν την διαπίστωση δεν αποσκοπώ να απαξιώσω την προσφορά των διάφορων στελεχών τού αντιδικτατορικού αγώνα, που φυλακίστηκαν ή διώχθηκαν με άλλο τρόπο. Σε αυτούς όμως, κάθε άλλο παρά μόνον άνθρωποι με αριστερό φρόνημα συμμετείχαν. Εκατοντάδες δεξιοί, ή οπαδοί τού πολιτικού κέντρου, στρατιωτικοί ή σοβαροί επενδυτές και εύποροι, έδειξαν απαράμυλη ετοιμότητα έντιμης αντίθεσης και διώχθηκαν σκληρά. Όπως επίσης δεν απαξιώ τον ρόλο έντιμων, αποφασισμένων και ειλικρινών αγωνιστών τής άκρας δεξιάς, που συνυπήρξαν στα πλαίσια τής πρώιμης χρυσής αυγής και που στην συνέχεια φρόντισε να απομονώσει η κλίκα μιχαλολιάκου. Γνωρίζοντας το ποιόν αυτών των ανθρώπων, θεωρώ, ότι ουδόλως υπολείπονται σε πατριωτισμό και διάθεση αυτοθυσίας από κάποιους έντιμους αριστερούς, που ζυμώθηκα μαζί τους.
    Δυστυχώς, το κύριο έλλειμμα, που εκδηλώθηκε στα όποια οργανωμένα κινήματα ανατροπής στο παρελθόν στην Ελλάδα, ήταν ανεξάρτητα από τον κάθε φορά πολιτικό προσανατολισμό τους, η παντελής απουσία πολιτικής δημιουργικής σκέψης και συγκεκριμένου οράματος, που να αποδίδει ρεαλιστικό προγραμματικό καταστάλαγμα, με βραχυπρόθεσμη τακτική, μεσοπρόθεσμη προοπτική και μακροπρόθεσμη στρατηγική.
    Χαρακτηριστικό για το σύγχρονο κύμα της λαϊκής δεξιάς, είναι ότι στις οργανωτικές συμφύσεις που το αποτελούν, προΐστανται αποκλειστικά κάποια μεμονωμένα πρόσωπα, ή έστω άκρως ολιγομελείς ηγεσίες, χωρίς να διαθέτουν αυτά συγκροτημένο επιτελικό πυρήνα, ενώ τα πρόσωπα που ηγούνται δεν διαθέτουν συγκεκριμένη οργανωτική θητεία στα φόρα τής ανατροπής, άρα εν τέλει είναι ξένα προς το αντικείμενο που αναλαμβάνουν. Φυσικά, δεν αμφισβητώ τις αγνές προθέσεις, τις γνώσεις και τις ικανότητες κανενός. Και οπωσδήποτε πάντοτε ισχύει η αρχή “το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη”, οπότε δεν δικαιούμαι να προδικάσω την πορεία τής όποιας προσπάθειας, ανεξάρτητα από που αυτή προέρχεται, στον βαθμό που θέλει να υπηρετεί ένα θεμιτό σκοπό. Όμως θεωρώ, ότι είναι λίγο αργά, όταν έχει φθάσει πλέον το μαχαίρι στο κόκαλο, να αναγνωρίζεται μονομερώς η ανάγκη ανεξάρτητης και ιδιόχειρης πολιτικής έκφρασης, από κάποιους κατά τα άλλα άκρως καταξιωμένους και δημοφιλείς δημοσιογράφους, τηλεπαρουσιαστές, ιατρούς, καθηγητές ιατρικών κλάδων, πρώην στελέχη κατεστημένων κομμάτων, ή δικηγόρους, με αναμφίβολα σπουδαία κοινωνική προσφορά στην τρέχουσα φάση. Όμως, η πολιτική προϋποθέτει κάτι ποιοτικά περισσότερο από την όποια σημαντική προσφορά στην κοινωνία.
    Χαρακτηριστικό τής έλλειψης πολιτικής διορατικότητος είναι το πρόσφατο παράδειγμα τού αποβιώσαντος Γιώργου Τράγκα, την αντιπολιτευτική προσφορά τού οποίου ως ένα βαθμό εκτιμώ. Έχοντας ζωτική ανάγκη για μονοκλωνικά παρασκευάσματα ζήτησε ο Γ.Τ. Από κάποιον φίλο του να τού τα στείλει ταχυδρομικά. Αυτός ανέγραψε μάλιστα στο έγγραφο αποστολής το περιεχόμενο τού πακέτου. Ως ήταν φυσικό, αυτό το πακέτο δεν έφτασε ποτέ σε κάποιον που ασκεί σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική. Ως γνωστόν όμως, ο Γ.Τ. διέθετε επαρκή οικονομική επιφάνεια, για να μπορεί να στείλει κάποιον έμπιστό του στο εξωτερικό, για να μεταφέρει το ζωτικότατα αναγκαίο παρασκεύασμα. Άρα καθίσταται κατανοητόν, ότι κάποιος δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτοχρόνως και μέσα και έξω από το σύστημα. Και όπως διαπίστωσα προηγουμένως, εάν δεν δρομολογηθεί συγκεκριμένη προσπάθεια για την αποκατάσταση τής Ενότητος, δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια προηγούμενου...

    Μπορεί μεν, να μην ισχύει απόλυτα, αυτό που διατείνεται η γνωστή παροιμία, ότι “όλα τα καλά πέφτουν από τον ουρανό”. Όμως, εάν βάλει κι αυτός πλάτες, τότε οι προσπάθειες για το καλό αποκτούν ούριο άνεμο. Εάν θεωρήσουμε κύριο ζητούμενο για την επόμενη, επελαύνουσα νέα χρονιά τήν αποκατάσταση τής πολυδιάσπασης τού πατριωτικού κινήματος, που θα συνενώσει σε ένα μεγάλο χείμαρρο τα ολοένα και περισσότερο αυξανόμενα πλήθη, που εμφορούνται από την Μεγάλη Αφύπνιση, τότε οι ανάγκες των καιρών εστιάζονται σε δυο στόχους. Ο πρώτος αφορά την συγκρότηση πυρήνων, που θα επεξεργαστούν και θα εκπονήσουν οργανωμένα σε συλλογική βάση ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα ανατροπής. Το δεύτερο είναι η διάχυση αυτού τού προγράμματος σε μεγάλο αριθμό αφυπνισμένων, ώστε να περάσουμε στην εκκίνηση τής μετατροπής τού προγράμματος; σε δράση.
    Κάνοντας αναφορά σε αποκατάσταση τής ενότητος δεν αναφέρομαι σε οργανωτικού τύπου συγκόλληση υπαρχόντων πρωτοβουλιών. Μια τέτοιους είδους διαδικασία θα είχε οπωσδήποτε θετικό αντίκτυπο και θα λειτουργούσε εκ των πραγμάτων δυναμικά ως πόλος έλξης επί πλέον δυνάμεων. Μια ανάλογη πρωτοβουλία, είχε θέσει παλαιότερα σε κίνηση η ευγενέστατη φυσιογνωμία τού Στρατηγού Γεώργιου Αϋφαντή, ο οποίος μάς άφησε ενδιάμεσα χρόνους, χωρίς όμως δυστυχώς να καρποφορήσει αυτή η σπουδαία προσπάθειά του. Όπως αποδεικνύει η ιστορία, τα λεγόμενα “καπετανάτα” είναι συνυφασμένα με την φύση τής φυλής μας και κατά την επανάσταση τού 1821 δεν στάθηκε δυνατόν να αποφύγουμε δυο εμφύλιες συγκρούσεις, σε μια από τις οποίες πολέμησε μάλιστα ο Καραϊσκάκης εναντίον τού Κολοκοτρώνη. Αναφερόμενος λοιπόν σε ΕΝΟΤΗΤΑ δεν εστιάζω την προσοχή μου σε επί μέρους συγκολλήσεις οι οποίες μακάρι να επέλθουν, διότι οι περισσότερες από τις πατριωτικές δυνάμεις διαθέτουν θετικό πρόσημο, αλλά στην έννοια τής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΜΟΝΙΑΣ. Σύμφωνα με τις επιγνώσεις τής θεωρητικής φυσικής η πληροφορία είναι ο παράγων, που κυριαρχεί επάνω στην ύλη και την ενέργεια. Η αρχή, που διακήρυξε ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ότι “Τα πάντα Λόγου συνέχονται” είναι καθοριστική, όπως η αρχή τής “Απάθειας”, που διακήρυξε ο ίδιος και η αρχή τής “Ησυχίας”, που διακήρυξε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Αυτοί οι δυο τεράστιοι ογκόλιθοι τής Πνευματικότητος, μάς εγκαλούν να εξάγουμε την καρδιά μας πέρα από την τρικυμία των παθών και να την κατευθύνουμε προς την ζωοποιό Χάρη τού Πνεύματος, όπως έψαλε ο Θεόπνευστος Δαυίδ: “ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΜΟΥ”. Ο Δαυίδ προτάσει στις λειτουργίες τής καρδιάς και τής διάνοιας την Αγάπη, όπως ακριβώς μάς εγκαλούν οι Πρόγονοί μας με το “Φιλοσοφούμεν γαρ μετ' ευτελείας” και όχι όπως το κάθε ξιπασμένο κωλόπαιδο ξερόλας αριβίστας. Οξύνοντας την διάνοιά μας, με το χέρι στην καρδιά και με το άλλο βαστάζοντας γερά το χέρι των συναγωνιστών μας και το χέρι τής κοινωνίας, εάν επιτρέψουμε στο Πνεύμα να μάς οδηγεί, που είναι ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής, τότε θα φθάσουμε στην αλήθεια, η οποία επενεργεί την αδιαμφισβήτητη Πνευματική Ηγεμονία των Ιδεών. Τότε ας φτιάξουν όσοι θέλουν οργανώσεις, κόμματα, πρωτοβουλίες και οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. Αυτοί, οι οποίοι επιβάλλουν την ιδεολογική ηγεμονία και την επισφραγίζουν με το προσωπικό τους παράδειγμα και την μαρτυρία τους, κυριαρχούν στις εξελίξεις. Αυτοί, λειτουργούν ως πηνίο, στον πυρήνα τού μηχανισμού τής ανατροπής τού κακού, οικοδομώντας βήμα προς βήμα τα σχέδια στούς φακέλους τής επερχόμενης ανόδου.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέχεια προηγούμενου...

    Κάτι αντίστοιχο επικαλείται και η αστρολογία. Οι κοσμικές επιρροές επιδρούν στην νόηση, στην διάθεση και την εν γένει φυσιολογία μας, κατά την διαδικασία να διαμορφώσουμε εμείς οι ίδιοι με βάση την συνειδητότητά μας το πεπρωμένο μας. Εάν θα αξιοποιήσουμε αυτές τις επιρροές, για να δημιουργήσουμε χώρο στούς αγγέλους ή τούς δαίμονες που μάς περιβάλλουν, εξαρτάται αποκλειστικά από την δική μας επιλογή. Μαχαίρι κρατούν και οι χειρούργοι και οι κακούργοι. Και όπως διατύπωσε εύστοχα κάποιος αστρολόγος, η αστρολογία είναι μάνιουαλ. Δεν είναι ούτε ο κατασκευαστής τού μηχανήματος, ούτε το μηχάνημα, ούτε η αποστολή του, ούτε το υλικό, που καλείται αυτό να επεξεργαστεί. Όποιος ξέρει να χειρίζεται αυτό το μάνιουαλ, διαθέτει ένα προτέρημα. Δεν χρειάζεται να σπάσει πρώτα κάποιες βίδες τού μηχανήματος, για να μάθει πώς αυτές λειτουργούν. Επί πλέον, η αστρολογία ως τέχνη που αφορά την δημιουργία, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αρχή: “Όπου Κύριος βούλεται, παύει πάσα φύσεως τάξις”. Ούτε να επενεργήσει, όσα βρίσκονται στην δικαιοδοσία τής προσευχής και τής ενοράσεως. Όπως σωστά διατύπωσε ο Ινδός Διδάσκαλος Σρι Αουρομπίντο “Μιά καρδιά που αγαπά, μπορεί να αλλάξει ακόμη και το παρελθόν”. Και σύμφωνα με την διαπίστωση τού Βλαδίμηρου Ντοστογιέφσκυ “Μια Ορθόδοξη καρδιά μπορεί να τα καταλάβει όλα”.
    Διαπιστώνω ότι, η αστρολογία μάς φέρνει για το 2022 ένα χαρμόσυνο μήνυμα, για την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις δυο ανάγκες, που προανέφερα.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνέχεια προηγούμενου...

    Όπως προανέφερα, οι περισσότεροι αστρολόγοι, τις προγνώσεις των οποίων μελέτησα, ενώ ερμήνευσαν επαρκώς τα επί μέρους αναμενόμενα πλανητικά δεδομένα, προσφέροντας φιλότιμες υποδείξεις σε αυτούς που τούς παρακολουθούν, δεν κατάφεραν να συνθέσουν τις επί μέρους διαπιστώσεις σε ένα οργανικό σύνολο, καταλήγοντας στο γενικό συμπέρασμα, ότι η ερχόμενη χρονιά δεν θα είναι τόσο δύσκολη, όσο οι δυο προηγούμενες, που συχνά χαρακτήρισαν ως την πλέον επώδυνη περίοδο μεταπολεμικά για την ανθρωπότητα. Συμπεραίνοντας, ότι η χρονιά αυτή θα είναι μάλλον ουδέτερη, αφού έχει μόνον μια θετική όψη, όσο αφορά τούς πλανήτες με αργή πορεία, που είναι η σύνοδος τού Δία με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Κατά την δική μου οπτική, οφείλουμε μια διαφορετική αποτίμηση απέναντι στην νέα χρονιά. Κατ' αρχήν ο Δημιουργός δεν δημιούργησε την αίσθηση τού χρόνου, ώστε να παρέχει απλά ερεθίσματα στην κατεύθυνση να υποβοηθηθεί το ένα ή άλλο ξεχωριστό συμβάν. Ούτε κάθε έτος, δομείται σε κοσμική βάση ανεξάρτητα από τούς προηγούμενα και τούς επόμενα, αλλά εντάσσεται λειτουργικά στην αλυσίδα τού Θείου Σχεδίου, που προσβλέπει στην Σωτηρία και στην αποκατάσταση της Ενότητος Πάντων. Σε αυτήν την αξιολόγηση δεν συμπεριλαμβάνω τον Γιώργο Βασιλάκο, ο οποίος είναι κατά την εκτίμησή μου το βαρύ πυροβολικό τής στρατευμένης πολιτικής αστρολογίας στην Ελλάδα και ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε ετήσια πρόβλεψη. Ίσως αυτή η καθυστέρηση να κυοφορεί κάποια βαθύτερη επεξεργασία των δεδομένων.
    Τα κύρια αστρολογικά δεδομένα για την επόμενη χρονιά, που επιθυμώ να εξάρω με βάση την προσωπική μου εκτίμηση είναι τα εξής:
    1. Οπωσδήποτε η προαναφερθείσα σύνοδος Δία / Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Δεν είναι όμως μόνον η σύνοδος των δυο αυτών πλανητών στο συγκεκριμένο ζώδιο, η οποία θα διαρκέσει την δεύτερη και τρίτη εβδομάδα τού προσεχούς Απριλίου. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται εκεί εδώ και πολύ καιρό και θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα ακόμη, προετοιμάζοντας με λαχτάρα αυτήν την σπουδαία συνάντησή του, στο ζώδιο, στο οποίο είναι αυτός ο σύγχρονος κυβερνήτης, ενώ ο παραδοσιακός κυβερνήτης είναι ο του είναι ο Δίας. Πρόκειται δηλαδή για μια συνάντηση δυο γιγάντων στο από κοινού λημέρι τους, που τους προσδίδει ιδιαίτερη δύναμη και λάμψη. Όμως, πέρα από την σύνοδο, Ο Δίας κρούει ήδη την θύρα και θα εισέλθει αύριο στο πρώην πατρικό του σπίτι τού σύγχρονου σπιτονοικοκύρη Ποσειδώνα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τα τέλει τού 2022 με εξαίρεση ένα σύντομο μπες, βγες στον Κριό. Πρόκειται δηλαδή για εορτασμό διαρκείας.
    2. Το δεύτερο πολύ σημαντικό δεδομένο αφορά την παραμονή τού πλανήτη Άρη στο ζώδιο των Διδύμων, για το άκρως ασυνήθιστο μακρύ διάστημα από τις 21 Αυγούστου 2022 μέχρι τα τέλη Μαρτίου τού 2023.
    3. Οι τέσσερις εκλείψεις, δυο ηλιακές και δυο σεληνιακές, που θα λάβουν χώρα στον άξονα Ταύρου / Κριού, που θεωρείται ως ο άξονας τής οικονομίας. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα δεδομένα μείζονος σημασίας, στα οποία δεν θα αναφερθώ με αυτήν την ευκαιρία, καθ' ότι δεν τυγχάνω αστρολόγος, ούτε και το εν τέλει ζητούμενό είναι η εκπόνηση κάποιας αστρολογικής πραγματείας. Αντιλαμβανόμενος τον ρόλο μου σαν κοινωνικός ακτιβιστής, στρέφω την προσοχή μου προς την αξιοποίηση κοσμικών δεδομένων στο κοινωνικό γίγνεσθαι, πάντοτε με την προσοχή ενός μη ειδικού, που είναι σε θέση όμως να εντοπίζει το δάσος, χωρίς όμως να μπορεί να εισχωρήσει στα άδυτα τής γεωπονίας.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 20/12/21 ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΨΕΥΔΟΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ! ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ;
    ΑΠΟ https://planetzero.xyz/?p=2331
    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ.
    ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΨΕΥΤΟΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ
    Κίραν Μορισσέϊ: Η επόμενη πανδημία θα λέγεται Μάρμπουργκ και θα προκαλεί συμπτώματα αιμορραγικού πυρετού σαν τον Έμπολα!
    http://kerberos-hellas.blogspot.com/2021/12/blog-post_201.html
    Σήμερα 29/12/21: Κίνα: Κρούσματα αιμορραγικού πυρετού εν μέσω lockdown στην πόλη Xi'an
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου,

      ως άγγελος δυσάρεστων πραγμάτων ήρθες σήμερα, με αυτό το σχόλιο. Είμαι πολύ προληπτικό άτομο, γι αυτό σε κάθε λέξη που διάβασα και άκουγα, στους εν λόγω συνδέσμους και το βίντεο, έλεγα από μέσα μου "Φτού Σκόρδα!". Ο φίλος Μποτίλιας για άλλα πραγματάκια μάς προϊδεάζει στην ανωτέρα τελευταία ενότητα των σχολίων του. Ο Δίας και ο Ποσειδών ως πλανήτες έρχονται να κόψουν δρακο-κώλους. Το αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ εδώ και μέρες, καθότι τον δυναμισμό που υπαινίσσονται αυτές οι νέες θέσεις που θα λάβουν οι πλανήτες, εγώ ήδη τον έχω αποδώσει σε μαζική εξέγερση των λαών της Δύσεως. Προσεύχομαι γι αυτό.

      Διαγραφή
    2. Μόλις τώρα, βρήκα κι αυτό:

      https://sxolianews.blogspot.com/2021/12/blog-post_29.html

      Διαγραφή
    3. Είχα δει όλο το βίντεο όταν το ανέβασε ο "κέρβερος" και το θεώρησα τρομακτικό και ότι μάλλον θα αργήσουν να το εφαρμόσουν, μάλιστα το βρήκα υπερβολικό.
      Περιττό να σου πω πως "τινάχτηκα" όταν διάβασα την είδηση στο "προνιούς". Περίμενα την συνέχεια του Διονύση και το έγραψα και λυπάμαι κι εγώ κι ελπίζω να έχεις δίκιο.
      Κάνουν σπασμωδικές κινήσεις σε όλες τις χώρες. Την ημέρα που πέθανε ο 217ος αθλητής (στην Αργεντινή 25χρονος) η Ιταλία επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό στους παίκτες και στους θεατές.
      Ο πλεύρης θέλει να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα παντού! Αυτό που κατάφερε ήταν να ενώσει τους οπαδούς όλων των ομάδων, που εμβολιάστηκαν μαζικά για να πηγαίνουν γήπεδο, στην εστίαση το ίδιο. Γιατί τα κλείνει αφού εκεί πηγαίνουν ΜΟΝΟΝ εμβολιασμένοι;
      Μας λένε μπούρδες περί κρουσμάτων:
      Χθες: Σε 100.000 τεστ 9.284 θετικά [Δηλαδή: 9,3%]
      Σήμερα: Στα 550.000 τεστ 20.000 θετικά [3,63%]
      Έπεσε ο δείκτης, αλλά ανακοινώνουν μέτρα βάσει του αριθμού των θετικών και όχι με το ποσοστό επί τοις 100!!!!
      Μαγειρέματα επί τοις χιλίοις!!!
      Αντιγόνη

      Διαγραφή
    4. Όντως, μαγειρέματα τού κερατά. Δεν παρακολουθώ τίποτα από τις ανακοινώσεις τους και τα νούμερά τους. Απλά περιμένω πότε θα τους δω όλους με χειροπέδες, και πρώτη πρώτη την κούλα την ανωμαλιάρα.

      Διαγραφή
    5. Διαφωνώ κάθετα με την επιχειρηματολογία τού εν λόγω βίντεο. Όμως αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να τοποθετηθώ, διότι συμπληρώνω τα προηγούμενα σχολιά μου. Κατά τα άλλα είναι αυτονόητο, ότι όχι μόνον δικαιούται, αλλά οφείλει να καταθέτει ο καθείς ότι επιθυμεί, ασχέτως τού πώς προχωράω εγώ. Δεν έχω να μεταδώσω τίποτε θέσφατο, εκπροσωπώ μόνον μια απλή γνώμη, μεταξύ πολλών άλλων, που είναι εξ ίσου σεβαστές και βαρύνουσες. Μόνον μέσω τής πολυφωνίας και τού διαλόγου μπορούν να προωθηθούν κάποια συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  15. Συνέχεια προηγούμενου...

    Για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη τού κοσμικού δράματος και τού αντίκτυπου που είχε αυτό στην ζωή τού πλανήτη Γαία, ας στρέψουμε την προσοχή μας στα αστρολογικά δεδομένα, που κυριάρχησαν κατά την περίοδο των τελευταίων ετών. Στα τέλη τού 2008 εισήλθε ο Πλούτων στο Αιγόκερω σηματοδοτώντας την αυξημένη επίθεση των επικυριάρχων με την προετοιμασία τού 3ου ΠΠ. και την γοργή επιβολή τής νεοταξικής ατζέντας. Στα τέλη τού 2017 εισήλθε στον Αιγόκερω και ο Κρόνος ενισχύοντας αυτές τις ενέργειες. Τον Δεκέμβριο τού 2019 εισήλθε και ο Δίας στον Αιγόκερω, για να σχηματιστεί στις αρχές αρχές τού 2020 την λεγόμενη μεγάλη συναστρία με τούς άλλους δυο πλανήτες, που χαρακτήρισε την ξέφρενη τελική επίθεση τής καμπάλ, με την ψευδεπίγραφη “πανδημία”, τα lock down και την επιβολή των ενέσιμων δηλητηρίων. Όμως ήδη στα μέσα Μαρτίου μετακόμισε ο Κρόνος στον Υδροχόο. Ο Κρόνος ενεργοποιεί και κατ' επέκταση εκπροσωπεί αστρολογικά την συντήρηση. Περνώντας όμως στο κλασσικό ζώδιο τής ανατροπής, οδήγησε στο αναπτυχθεί βήμα προς βήμα ένας ισχυρός αντίλογος στα μέτρα που επέβαλε η καμπάλ, ακόμη και από ανθρώπους, που ανήκαν προηγουμένως υπό την γενική έννοια στο κατεστημένο, όπως προβεβλημένοι πανεπιστημιακοί διεθνούς κύρους (πχ. Δρ Ιωαννίδης) ή πρώην βουλευτές τού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όπως ο Dr. Wodag. Εάν συμπεριλάβουμε σε αυτήν την προβληματική και την παρουσία τού πλανήτη Ουρανού, που είναι ο κλασσικός πλανήτης τής ανατροπής, στο ζώδιο τού Ταύρου, που είναι έντονα συντηρητικό ζώδιο και βρίσκεται σε γωνία τετραγώνου, δηλαδή γωνία τριβής με τον Υδροχόο, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια αντισυμμετρική κατάσταση με παρόμοια ποιότητα αυτής, που έχει η παρουσία τού Κρόνου στον Υδροχόο, οπότε ξεκίνησε να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα με την διογκούμενη οργή τής κοινωνίας, τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις, την ισχυρή εκδήλωση των παρενεργειών των βιολογικών όπλων, που πλασάρονται ως δήθεν “εμβόλια” και την εντεινόμενη επιβολή των μέτρων τής καμπάλ. Αυτοί οι δύο πλανήτες σχημάτισαν ακριβή γωνία τετραγώνου κατά την διάρκεια τού Φεβρουαρίου τού 2022, όταν εκδηλώθηκε το πατιρντί των ενέσιμων δηλητηρίων. Το τετράγωνο αυτό εξασθένησε κατά την περίοδο των θερινών μηνών, έγινε όμως ξανά ακριβές πριν τα Χριστούγεννα και η ακρίβεια του θα διαρκέσει και κατά το πρώτο δεκαήμερο τού Ιανουαρίου, στην φάση ακριβώς, που οι λεχρίτες επιβάλουν νέα μέτρα περιορισμού, σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν την τρέχουσα εορταστική περίοδο. Αυτό που ξέχασα να αναφέρω στα σημαντικά αστρολογικά δεδομένα τού 2022, είναι ότι αυτό το τετράγωνο θα ξεκινήσει να ενεργοποιείται το Φθινόπωρο, για να γίνει ακριβές τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αλλά σε εκείνη την φάση θα έχουν ισχυροποιηθεί πολύ οι ζυμώσεις των κοινωνικών δυνάμεων, οπότε θα κλάψουν οι μανάδες τής καμπάλ με μαύρο δάκρυ.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνέχεια προηγούμενου...

    Όπως όμως επεσήμανα ήδη, ο βασικότερος παράγων τού 2022 είναι η σύνοδος Δία / Ποσειδώνα στούς Ιχθείς. Ο Ποσειδώνας εκπροσωπεί τον αλτρουισμό, την έμπνευση και την εκπόνηση χρήσιμων ιδεών στην θετική του έκφανση. Στην αρνητική του έκφραση εκπροσωπεί την κυριαρχία αυταπατών, την τάση για εξαπάτηση, την προσφυγή στην τεχνητή αμνησία με κατανάλωση οινοπνευματωδών και ναρκωτικών. Ο Δίας εκπροσωπεί την επέκταση και την επιτυχία. Σε αρνητική έκφανση εκπροσωπεί την υπερβολή. Η σύνοδος των δυο αυτών πλανητών υποδηλώνει, ότι αυτοί που προτίθενται να την αξιοποιήσουν δημιουργικά θα περάσουν σε ένα άνευ προηγουμένου brainstorming εκπόνησης δημιουργικής σκέψης, μέσα σε συνθήκες ισχυρής έμπνευσης και κυριαρχίας αλτρουιστικών ιδεών. Θα προκύψουν νέες πρωτότυπες θεωρίες, ισχυρή τάση για πνευματικότητα και θα συγκροτηθούν νέα συστήματα σκέψης για την προώθηση των προβλημάτων. Αυτή η διαδικασία θα συμπεριλάβει και την προώθηση τής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Όσοι αντιμετωπίσουν τις ενέργειες αυτής τής συνόδου με αρνητικό τρόπο, θα πέσουν σε αυταπάτες, ή θα εξαπατηθούν. Η καλύτερη δυνατή όμως προοαγωγή θετικής σκέψης παραμένει ανενεργή και ατελέσφορη, εάν δεν κοινονικοποιηθεί και δεν φθάσει να γίνει κτήμα και οδηγός στην δράση των θετικών δυνάμεων. Γι την επιτέλεση αυτού τού σκοπού θα φροντίσει όμως η πολύμηνη παρουσία τού πλανήτη Άρη στο ζώδιο των Διδύμων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι και τον Μάρτιο τού 2023. Ο Άρης εκπροσωπεί την ενέργεια και το ζώδιο των Διδύμων την νόηση και την επικοινωνία. Οπότε οι ιδέες και το καταστάλαγμα θεωριών, που θα πυροδοτήσει η σύνοδος Δία / Ποσειδώνα, στο ζώδιο τής πνευματικής αναζήτησης και αλτρουισμού των Ιχθύων, θα περάσουν σε μια άνευ προηγουμένου κινητικότητα και διάδοση με τον Άρη στους Διδύμους. Ο επικοινωνιακός χαρακτήρας των Διδύμων υποδηλώνει, ότι αυτές οι νέες ιδέες και θεωρίες δεν θα εκπονηθούν κυρίως σε ατομική βάση, αλλά μέσα από την συνεργασία ομόθυμων συλλογικοτήτων. Κάποιοι αστρολόγοι θεώρησαν εσφαλμένα, ότι ο Άρης στούς Διδύμους είναι εξασθενημένος και ότι η ενέργεια των ανθρώπων πρόκειται να εγκλωβιστεί σε θεωρητική φλυαρία, και δεν θα μπορέσει να περάσει στην πρακτική δράση. Βεβαίως υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο στην αρνητική έκφανση αυτού τού αστρολογικού δεδομένου. Η επόμενη χρονιά όμως θα είναι χρονιά μετακινήσεων και συνευρέσεων. Και κάποιοι που υφίστανται τούς περιορισμούς όπως το λιοντάρι στο κλουβί, είναι λογικό να αξιοποιήσουν αυτές τις ενέργειες σε δημιουργική κατεύθυνση. Φυσικά, ποτέ το μέλλον δεν είναι δεδομένο και ουδέποτε η προσπάθεια ερμηνείας των αστρολογικών δεδομένων δεν είναι εις θέσιν να σταθμίσει επ' ακριβώς την πληθώρα των παραγόντων, που επενεργούν στην διαμόρφωση μιας κατάστασης. Όμως εκτιμώ, ότι τα κοσμικά δεδομένα τής επόμενης χρονιάς είναι πολύ εύλογα, για να πέσει κάποιος φρόνιμος παρατηρητής τελείως έξω με τις ερμηνείες τους. Εάν συμπεριλάβουμε μάλιστα στην προβληματική μας και τα προεικαζόμενα πατατράκ στην οικονομία, που υποδουλώνουν οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου / Κριού, τότε μάλλον οι εξελίξεις πρόκειται να είναι ζοφερές για το κατεστημένο. Και όσο αφορά τα όποια εναλλακτικά σχέδια τής καμπάλ, εδώ είμαστε και διαθέτουμε αρκετούς πάγκους για τούς κάθε είδους κατεργάρηδες. Προσωπικά επιμένω να επεξεργάζομαι τις περιελίξεις αυτού, που αποκαλώ “πηνίο”. Εύχομαι σε όλους Καλή Πρωτοχρονιά. Είτε με ήλιο είτα με βροχή, αυτοί που βρίσκονται στα χαρακώματα δεν είναι πλέον καθόλου λίγοι και γίνονται κάθε μέρα περισσότεροι. Είτε μαζί θα ζήσουμε σαν άνθρωποι, είτε μαζί θα θυσιαστούμε, πάλι σαν πραγματικοί άνθρωποι, διασώζοντας το κυριότερο, που είναι η ανθρωπιά. Εγώ είμαι βαθύτατα πεισμένος για τον θρίαμβο τής πρώτης εκδοχής ΩΣ ΧΑΡΙΕΝ ΕΣΤ' ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η, όπως διακήρυξε ο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι σας εχω,τι σας εχω,παμε ολοι μαζι δυνατα
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz4uuP4rcrA
    Διονυση συγνωμη για την διακοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή