«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΗΛΙΟΣ: γεωμαγνητική καταιγίδα εξαφάνισε στις 3-2-22, πάνω από το 80% των δορυφόρων Starlink που αναπτύχθηκαν από τη SpaceX του Elon Musk, χάθηκαν 40 από τους 49 δορυφόρους του


 

Η SpaceX αποκαλύπτει πώς έχασε δεκάδες δορυφόρους Starlink

Μια γεωμαγνητική καταιγίδα εξαφάνισε πάνω από το 80% των δορυφόρων Starlink που αναπτύχθηκαν από τη SpaceX την περασμένη Πέμπτη 3-2-22

Η SpaceX του Elon Musk έχασε 40 από τους 49 δορυφόρους Starlink που εκτοξεύτηκαν μέσω ενός πυραύλου Falcon 9, χάνοντας την τροχιά τους χάρη σε μια γεωμαγνητική καταιγίδα, όπως αποκάλυψε η εταιρεία την Τρίτη.

Μέχρι τώρα, σχεδόν όλοι οι χαμένοι δορυφόροι είτε έχουν ήδη επανέλθει είτε θα επανέλθουν σύντομα στη γήινη ατμόσφαιρα, όπου τελικά θα καούν πριν φτάσουν στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα διασκορπίσουν συντρίμμια, εξήγησε η SpaceX. 

Η SpaceX τοποθέτησε τους δορυφόρους σε χαμηλότερη τροχιά περίπου 210 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη για τον αρχικό έλεγχο του συστήματος πριν τους μεταφέρει σε υψηλότερη τροχιά μέσω ελεγχόμενης πτήσης. Το σύστημα σχεδιάστηκε για να κάνει τους δορυφόρους να φεύγουν γρήγορα από τη τροχιά τους μέσω της ατμοσφαιρικής αντίστασης (οπισθέλκουσας) σε περίπτωση που αποτύχουν στις δοκιμές, δήλωσε η εταιρεία.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το σχέδιο πήγε στραβά, καθώς οι δορυφόροι χτυπήθηκαν από γεωμαγνητική καταιγίδα την περασμένη Παρασκευή 4-2-22, ενώ βρίσκονταν ακόμη σε χαμηλή τροχιά. Τέτοιες καταιγίδες, που περιγράφονται από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ως μια περίοδος "ταχείας μεταβολής του μαγνητικού πεδίου", προκαλούνται από ένα κύμα ηλιακών ανέμων. Η καταιγίδα προκάλεσε μια ατμοσφαιρική αντίσταση που ήταν κατά 50% ισχυρότερη από το συνηθισμένο. 

Η ομάδα προσπάθησε να κάνει τους δορυφόρους να "καλυφθούν από την καταιγίδα", δίνοντάς τους εντολή να μπουν σε ασφαλή λειτουργία για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της (οπισθέλκουσας) αντίστασης. Παρόλα αυτά, η καταιγίδα εμπόδισε 40 από αυτούς να βγουν από την ασφαλή λειτουργία και να ξεκινήσουν ελιγμούς ανύψωσης τροχιάς, εξήγησε η SpaceX. 

Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία χαιρέτισε το περιστατικό ως παράδειγμα των "μεγάλων προσπαθειών που έχει καταβάλει η ομάδα Starlink για να διασφαλίσει ότι το σύστημα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος για τον μετριασμό των συντριμμιών σε τροχιά"  Εξήγησε ότι οι δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά εξόδου από την τροχιά αποτελούν "μηδενικό κίνδυνο σύγκρουσης" με άλλους δορυφόρους, δεν θα δημιουργήσουν διαστημικά σκουπίδια και δεν θα χτυπήσουν στο έδαφος.

Το Starlink της SpaceX είναι ένα δορυφορικό δίκτυο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της Γης. Τον Ιανουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk καυχήθηκε ότι 1.469 δορυφόροι Starlink ήταν σήμερα ενεργοί σε χαμηλή τροχιά.

Το έργο προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς οι αστρονόμοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τους τεράστιους αστερισμούς δορυφόρων (ομάδα τεχνητών δορυφόρων που συνεργάζονται ως σύστημασε χαμηλή τροχιά) που παρεμβαίνουν στην έρευνά τους και επηρεάζουν ιδιαίτερα τις διαστημικές παρατηρήσεις.

Η Κίνα επέκρινε επίσης το έργο. Το Πεκίνο υπέβαλε ακόμη και καταγγελία για τη SpaceX στο Γραφείο του ΟΗΕ για θέματα διαστήματος τον Δεκέμβριο του 2021, ισχυριζόμενο ότι οι αστροναύτες του αναγκάστηκαν να κάνουν ελιγμούς αποφυγής για να αποφύγουν τους δορυφόρους Starlink σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις καθώς βρίσκονταν στον διαστημικό σταθμό της Κίνας.

πηγή 9-2-22

 

rt.com 

hellenicrevenge.blogspot.com 

 

 

9 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.
    ΡΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης "TRUTH Social" του Trump.

    https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/02/truth-social-trump.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.facebook.com/Treloshub/videos/516865853077964
    Πάμε λίγο ποίηση τώρα...…
    ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.facebook.com/Treloshub/videos/920677815480661
    Δόσεις εμβόλου εώς το 2030...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟΟΟΟΟ //
    Απο τοτε που οι Εβραιοι πηραν με τεραστια καλπονοθεια την πολιτικη εξουσια στην Αμερικη, λες κε Σαταναδες χορευουν γυρω-γυρω στην ανθρωποτητα //
    Αμερικανικοι πυραυλοι «ΘΑΝΑΤΟΣ». Δευτερη συστοιχια χθες στην Ουκρανια. Η Ρωσια δηλωσε οτι ΙΝΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Ο πολεμος ινε σιγουρος πλεον.
    Οι Εβραιοι θα συρουν ΚΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ σ’ εναν καταστροφικο πολεμο, οπου οι μονοι που θα βγουν νικητες θα ινε παλι «ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ» (που ελεγε κε ο Εληνας Ιησους).
    Κατι ηξερε κε τους εβριζε πατοκορφα καθε μερα. Αλες φορες τους ελεγε «ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΓΥΦΤΩΝ ΚΕ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΟΧΙΑΣ» // Γι’ αυτο τον σταυρωσαν.
    Τωρα τι τους φταινε οι Ρωσοι κε πανε φιρι-φιρι? Μα οι Ρωσοι ινε ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΗΝΑ ΙΗΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και όταν πέσουν οι δορυφόροι θα είναι σαν τα αστέρια της αποκάλυψης

    Κύριος Αναστάσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Κάποιοι" της κάνουν πλάκα της Μάσκας (του Mask). Με το που διάβασα την είδηση, το μυαλό μου ΑΜΕΣΩΣ πήγε στις αποτυχημένες εκτοξεύσεις και προσγειώσεις κάποιων "οχημάτων" που ΔΕΝ είχαν Ελληνικό όνομα (βλέπε Chalenger και Discovery).

    Απλά αυτή τη φορά τον άφησαν να νομίζει (ο μωρός) οτι τα κατάφερε, με κάποιους "δορυφόρους" με όνομα starlink. Βρε πές τους και παπαροlink, επάνω ΔΕΝ έχεις καμία δουλειά. Είμαι σίγουρος οτι η απογοήτευσή τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, διότι πίσω απο τους παπαροlink κρύβεται σχέδιο των κακών, για αυτό η Μάσκα είναι διφορούμενη σε δηλώσεις και πράξεις. Είναι "λαγός" της ΝΤΠ και τώρα που του ρίξαμε τα "παιχνιδακια" του, ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ.

    Το σχέδιο είναι Θεϊκό και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει τα "όπλα" και την τεχνολογία να τα βάλει με το σχέδιο. Είδαμε όλοι οτι με ένα "τσαφ" πάνε όλα τα σχέδιά τους περίπατο. Αυτό ως μια μικρή απόδειξη για πολλούς συνανθρώπους μας που αμφιβάλλουν για την έλλειψη αποδείξεων. Δεν θα βγούν στην τηλεόραση να σου πούν τι κάνουν !! Απλά "βάζουν" τον ΗΛΙΟ να ενεργήσει.

    Έρρωσθε Αδέλφια και trust the plan.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΝΤΩΣ ,ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ,ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΥ.
    ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ,TRUST THE PLAN 😁😁😁😁
    😀😀😀😀
    TRUST THE PLAN ,THE MAN AND THE PUTIN.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΤΟ ΜΑΚΡΟΝ ΤΕΛΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ;
    Ο ΜΟΥΣΙΟΥ ΤΡΥΝΤΩ ΤΕΛΕΙ ΡΑΒΔΙ ;
    ΤΟ ΚΟΥΛΗ ΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟ ;
    ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ !
    ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΟΡΣΕ ΓΕΛΙΟΥ.
    ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
    ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΙΟΥ ΔΙΟΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή