«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Τουρκία περιορίζει την πρόσβαση του ρωσικού ναυτικού


 Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί σε κανονικό πόλεμο, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Τουρκίας

Η Τουρκία πρόκειται να περιορίσει την πρόσβαση των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Δεν πρόκειται πλέον για μερικές αεροπορικές επιδρομές, η κατάσταση στην Ουκρανία είναι επίσημα ένας πόλεμος... Θα εφαρμόσουμε τη Σύμβαση του Μοντρέ", δήλωσε ο αξιωματούχος στο CNN Turk σε ζωντανή συνέντευξη. "Η Τουρκία θα εφαρμόσει όλες τις διατάξεις της Σύμβασης του Μοντρέ με διαφάνεια", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία ρυθμίζει τα στενά της Μαύρης Θάλασσας, η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κλείνει τα στενά για τα στρατιωτικά σκάφη οποιουδήποτε έθνους βρίσκεται σε επίσημη κατάσταση πολέμου, καθώς και όταν αισθάνεται ότι απειλείται με επικείμενο πόλεμο. Ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να κλείσει εντελώς τα στενά, εκτός εάν η ίδια βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.

Η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να επιτρέπει στα στρατιωτικά σκάφη, που επιστρέφουν στα λιμάνια καταγωγής τους, να περνούν από τα στενά, σημείωσε ο Τσαβούσογλου. "Δεν θα πρέπει να υπάρξει κατάχρηση αυτής της εξαίρεσης. Τα πλοία που δηλώνουν ότι επιστρέφουν στις βάσεις τους και διέρχονται από τα στενά δεν θα πρέπει να εμπλέκονται στον πόλεμο", δήλωσε ο διπλωμάτης.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα παροτρύνει την Άγκυρα να κλείσει τα στενά για τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι καμία από τις δύο πλευρές της συνεχιζόμενης σύγκρουσης δεν έχει κηρύξει επίσημα πόλεμο. Η Ρωσία ξεκίνησε τη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία την Πέμπτη, επικαλούμενη την ανάγκη να προστατεύσει τις αποσχισθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ από μια δήθεν διαφαινόμενη ολομέτωπη επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων. Η Ουκρανία χτύπησε την επίθεση ως "απρόκλητη".

Το Κίεβο έχει αρνηθεί ότι επιδιώκει να επιτεθεί στις δημοκρατίες που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014 και την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Η Μόσχα αναγνώρισε επίσημα τις δημοκρατίες ως ανεξάρτητα κράτη τη Δευτέρα, υπογράφοντας διμερείς συνθήκες φιλίας μαζί τους και υποσχόμενη στρατιωτική βοήθεια.

 

16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΒΑΖΑ ΠΗΓΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΟΔΟΤΟΣ.
      ΠΕΡΙΟΡΙΣΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ 50%

      Διαγραφή
    2. 👍👏👏👏 👏


      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌺

      Διαγραφή
    3. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥ ΝΤΑΣΒΙΝΤΑΝΙΑ. Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. ΜΙΛΆΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ
      ΡΕΕΕΕΕ ΠΑΙΔΙΆ.
      ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ (ΝΤΑΣΒΙΝΤΑΝΙΑ)????

      .
      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌺

      Διαγραφή
    5. До свидания (ΝΤΑΣΒΙΝΤΑΝΙΑ) = ΑΝΤΙΟ

      Διαγραφή
    6. ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΡΩΣΙΚΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.
      ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΖΙΠ,
      ΠΡΟΤΕΙΝΩ TO LADA NIVA ΒRONTO,
      ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ, ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ, ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ.
      ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ, ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΜΙΛΑΩ ΣΟΒΑΡΑ.
      ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΖΙΠ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

      Διαγραφή
    7. ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΛΙΆΚΟ ΓΊΓΑΝΤΑ!
      ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

      ΘΑ ΣΥΝΕΙΣΦΈΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΡΩΣΙΚΉ ΦΡΆΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΈΡΩ ΑΠ'ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ 2012.ΤΗΝ ΓΡΆΦΩ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, ΚΙ ΌΧΙ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ Η ΛΕΓΌΜΕΝΗ "ΕΥΧΉ" (ΜΙΚΡΉ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) :

      ΓΚΌΣΠΟΝΤΙ ΙΗΣΟΎΣΕ ΚΡΙΣΤΈ ΣΙΝΕ ΜΠΌΖ(Γ)ΙΙ ΠΟΜΊΛΟΥΪ ΜΙΑ = ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΈ ΥΙΕ ΘΕΟΎ ΕΛΈΗΣΟΝ ΜΕ

      Διαγραφή
  2. ΡΩΣΙΚΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 30 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΙΩΝ, ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ (ΕΒΡΑΗΚΟ) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΕΡΟ-ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΔΕΠ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΠ;
      ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, ΔΩΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΝΟ.
      ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ, ΧΤΥΠΑ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΛΙΔΩΤΕΣ ΕΧΙΔΝΕΣ.
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  3. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/1061452_i-agkyra-apofasizei-simera-gia-ta-stena-tha-ta-kleisei-mono

    Η Άγκυρα αποφασίζει σήμερα για τα Στενά: Θα τα κλείσει μόνο αν πάρει ανταλλάγματα εις βάρος της Ελλάδας

    ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ.

    ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ:

    Εμείς έχουμε ως σημείο αναφοράς τη συνθήκη. Εάν ένα πολεμικό πλοίο (των εμπόλεμων πλευρών) πρόκειται να επιστρέψει στη βάση της χώρας (η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο), τότε αυτή η διέλευση δεν μπορεί να εμποδιστεί. Είναι σαφές ότι το πλοίο πρέπει να είναι νηολογημένο σε βάση (της Μαύρης Θάλασσας). Δεν πρέπει να γίνει κατάχρηση. Δεν θα πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο, αν έχει πει ότι θέλει να επιστρέψει στη βάση του. Επομένως, θα περάσει από τον Βόσπορο. Σας εξήγησα τη θέση της Τουρκίας και τις διατάξεις της συμφωνίας του Μοντρέ»,

    ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΗΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

    ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΟΝΤΡΕ;
    Εξασφαλίζει παράλληλα την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης. Επιτρέπει επίσης τη διέλευση πολεμικών πλοίων των παρευξείνιων χωρών με ειδοποίηση μιας εβδομάδας και υπό κάποιους όρους όσον αφορά στο εκτόπισμα, το μέγεθος και τον οπλισμό.

    ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΔΩ;
    Επιτρέπει επίσης τη διέλευση πολεμικών πλοίων των παρευξείνιων χωρών

    ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;
    Περιορίζει, ωστόσο, σημαντικά τη διέλευση των πολεμικών πλοίων που δεν ανήκουν στα Παρευξείνια Κράτη,

    ΠΟΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΤΟΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;
    ΑΡΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΩΣΤΑ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ.

    ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΟΜΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΟΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1061427_mosha-hores-poy-einai-ypeythynes-gia-ti-metafora-oplon-stin

      Η Ρωσία ανακοίνωσε στοχοποίηση & της Ελλάδας με πυρηνικά - Oι κύριοι στόχοι μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

      .................

      https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1061465_epikindyni-apofasi-apo-kmitsotaki-ekleise-ton-enaerio-horo-sta

      Επικίνδυνη απόφαση από Κ.Μητσοτάκη: Έκλεισε τον εναέριο χώρο στα ρωσικά αεροσκάφη

      ΜΕΤΆ ΚΙ ΑΠΌ ΑΥΤΆ.. Η ΛΟΓΙΚΉ ΛΈΕΙ ΌΤΙ ΟΙ 299 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ Ή ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΠΟΜΠΉ ΤΟΥ ΕΦΌΣΟΝ ΑΡΝΗΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ.

      Διαγραφή