«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας προειδοποιεί για Γ' Παγκ.Πόλεμο

 Έκρηξη πυρηνικής βόμβας, δοκιμή Baker Day, Μπικίνι, 25 Ιουλίου 1946 © Getty Images / Digital Vision

 

 Ο Λευκορώσος ηγέτης κάλεσε τη Δύση να επιδείξει "αυτοσυγκράτηση" όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Μόσχας

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε τη Δύση κατά της επιβολής σκληρών κυρώσεων στη Μόσχα, λέγοντας ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία σε έναν "τρίτο παγκόσμιο πόλεμο".

"Τώρα γίνεται πολύς λόγος εναντίον του τραπεζικού τομέα. Το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το SWIFT. Είναι χειρότερο από τον πόλεμο. Αυτό σπρώχνει τη Ρωσία σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο", δήλωσε ο Λουκασένκο την Κυριακή, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πρόσθεσε ότι μια πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, την οποία διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου, καταδικάστηκε από τα δυτικά κράτη και προκάλεσε ένα νέο κύμα σκληρών κυρώσεων κατά της Μόσχας.

    "Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι εδώ για να μην μπλέξουμε σε μπελάδες. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων".

Στην τελευταία κίνηση κατά της Μόσχας, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι "επιλεγμένες ρωσικές τράπεζες" θα αποκοπούν από το διεθνές σύστημα πληρωμών SWIFT - ένα μέτρο που η Ρωσία έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου. Παρά την απειλή περαιτέρω μέτρων, ο Λουκασένκο τόνισε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Λευκορωσία θα "επιβιώσουν" από τυχόν κυρώσεις.

"Έχουμε εμπειρία. Συζητήσαμε αυτό το θέμα με τον Πούτιν περισσότερες από μία φορές. Θα επιβιώσουμε. Είναι αδύνατον να μας πεθάνουν από την πείνα", δήλωσε.

Τα αντίποινα που επεξεργάζονται η Μόσχα και το Μινσκ θα είναι "πολύ απτά", αλλά είναι σημαντικό να τα σκεφτούμε "πολύ προσεκτικά", είπε ο Λουκασένκο, για να μην αυτοτραυματιστούμε.

Ο Λευκορώσος ηγέτης έχει επίσης δηλώσει ότι αν η Δύση προχωρήσει στην τοποθέτηση πυρηνικών όπλων σε γειτονικές χώρες, θα ζητήσει από τον Πούτιν να "επιστρέψει" τα δικά του πυρηνικά όπλα της Ρωσίας στη Λευκορωσία.

Η Μόσχα δήλωσε την Κυριακή ότι η Ουκρανία συμφώνησε να στείλει ομάδα διαπραγματευτών στη Λευκορωσία για συνομιλίες σχετικά με τον τερματισμό της στρατιωτικής σύγκρουσης. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στην περιοχή Γκόμελ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ο Πούτιν δικαιολόγησε τη στρατιωτική του επίθεση εναντίον της Ουκρανίας λέγοντας ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη "αποστρατιωτικοποίησης" της χώρας για την προστασία των πρόσφατα αναγνωρισμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και για να διασφαλιστεί ότι η Ρωσία δεν θα απειληθεί από το ΝΑΤΟ από το ουκρανικό έδαφος. Το Κίεβο χαρακτήρισε την επίθεση απρόκλητη και αδικαιολόγητη.

Την Κυριακή, ο Πούτιν διέταξε τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, σημειώνοντας τις "μη φιλικές ενέργειες" και τις "επιθετικές δηλώσεις" κατά της Μόσχας από τα δυτικά έθνη.


 

5 σχόλια:

  1. Πουτιν (μετα την ενεργοποιηση των πυρηνικων) «Θα εξαφανισω την Φινλανδια κε την Σουηδια εαν μπουν στο ΝΑΤΟ. Θα κοψω τον λαιμο του ΝΑΤΟ που κατεστρεψε κε διαμελισε την Ορθοδοξη Σερβια, θα ξευτελισω τους διεστραμενους Εβραιους που ρημαζουν την ανθρωποτητα, καθως κε τους ψυχανωμαλους που κυβερνουν την Ευρωπη» //
    Μαρια Ζαχαροβα (εκπροσωπος της Ρωσικης Κυβερνησης) «ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΕ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ, ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΗΘΕΛΑΝ ΝΤΕ ΚΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΕ ΚΛΕΓΟΝΤΕ ΑΛΑ ΙΝΕ ΑΡΓΑ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΘΡΩΠΕ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥΤΙΝ.
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ.

    Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΞΥΠΝΗΣΕ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΥΡ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.

    ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζαχαρώνω Ζαχάροβα!
    Προσφέρομαι για την αναθέρμανση των Ελληνορωσικών σχέσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή