«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μήνυμα ζωής...

από τον Διός Κούρο


 

 Αδέλφια Καλή Κυριακή,

Με όλες τις μαύρες ειδήσεις που διαβάζουμε συνεχώς, ο νους μας έχει μπλοκαριστεί και ξεχνάμε τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε για να κερδίσουμε τον νοητικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το ΠΡΩΤΟ βήμα είναι να βρούμε τη χαμένη μας ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Νομίζετε οτι είναι εύκολο ; ΟΧΙ δεν είναι εύκολο, διότι οι σταγόνες δυστυχίας, σιγά σιγά και ύπουλα, έχουν γεμίσει το ποτήρι. ΕΜΕΙΣ το αφήσαμε να γεμίσει. ΕΜΕΙΣ δεν το αναποδογυρίσαμε όταν έπρεπε και τώρα είναι βαρύ για πολλούς συνανθρώπους μας να το σηκώσουν και να το αδειάσουν.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να βάλουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην άκρη τον εγωκεντρισμό μας. Να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ απο τα γήινα "χαράγματα" που επίτηδες έχουν τοποθετηθεί απο τους επικυρίαρχους, για να μας ταλανίζουν. Έχουμε ΟΛΟΙ παρασυρθεί και ασχολούμαστε με πράγματα που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι είναι σημαντικά και που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι μπορούμε να λύσουμε.

Βγείτε έξω στη ΦΥΣΗ, αγαπήστε τον συνάνθρωπό σας, αγαπήστε τα ζώα και τα φυτά, αγαπήστε τον ΕΑΥΤΟ σας. ΔΕΝ αγαπάτε τον εαυτό σας, από τη στιγμή που τον αφήνετε να γίνεται "έρμαιο" των κακών ειδήσεων, των κακών ανθρώπων, του ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ σας.

Το πρώτο βήμα είναι να πάμε απο το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ. Όταν καταφέρουμε αυτό, το ταυτόχρονα "ασήμαντο" μα σημαντικό γεγονός, θα ανοίξει διάπλατα η ΝΟΗΤΙΚΗ μας ΑΝΟΔΟΣ.

Κοιτάξτε τον διπλανό σας και ΒΟΗΘΗΣΤΕ τον.

Οι παραπάνω σκέψεις μου "ήρθαν" αυτόματα όταν σήμερα είδα το παρακάτω βίντεο.

Δείτε το και επαναξιολογείστε τη στάση σας και τις σκέψεις σας.

Μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ οτι οι ΣΚΕΨΕΙΣ δημιουργούν καταστάσεις !!

Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε

Διός Κούρος

 

https://www.youtube.com/watch?v=nwAYpLVyeFU 



12 σχόλια:

  1. Ναι , Εμεις ειμαστε Ανθρωποι.
    Ναι , Εμεις παραμενουμε Ελληνες ανθρωποι υψηλης φωτονικης συνθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδελφέ Κώστα,

    Δεν περίμενα να το αναρτήσεις, σε ευχαριστώ. Θα είμαι ΕΔΩ για να θυμίζω στους Φίλους Διοδοταίους τα σημαντικά (για εμένα τουλάχιστον) πράγματα που ξεχνάμε. Τα ΑΠΛΑ αλλά συνάμα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.

    Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το βίντεο, θα διαπιστώσετε δυο πολύ σημαντικά πράγματα :

    1. Ο πρώτος που έδωσε βοήθεια, είναι και ο τελευταίος που λαμβάνει βοήθεια, ΧΩΡΙΣ να το έχει επιδιώξει !!
    2. Οι άνθρωποι που αλληλοβοηθούνται ανήκουν σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ φυλή και προφανώς θρησκεία.

    Το συμπέρασμα (εκτός απο το εύλογο της αλληλοβοήθειας) ειναι οτι όλοι μας αποτελούμε κρίκο της ΙΔΙΑΣ αλυσίδας και αυτή την αλυσίδα ΔΕΝ πρέπει να την αφήσουμε να σπάσει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. ΟΛΟΙ μας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και όποιου άλλου ΤΕΧΝΗΤΟΥ διαχωρισμού, ανήκουμε στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

    Καλή Κυριακή Αδέλφια μου. Σας ΑΓΑΠΩ όλους.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Κυριακή και από εμάς εδελφέ Διός Κούρε!
      Σε ευχαριστούμε για όλα...

      Διαγραφή
  3. Μιχαλης Σκορπιος17 Απριλίου, 2022 13:29

    Καλημερα σε ολους Καλημερα Κωστη τελικα υπαρχουν πολλα που ειναι μεταδοτικα εκτος απο το γελιο Οτι κανης στην ζωη θα το βρης μπροστα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε αγαπητέ Διόσκουρε. Σήμερα εορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων. Την Ημέρα που Ο Χριστός εισήλθε στα Ιεροσόλυμα επάνω σε ένα γαϊδουράκι. Το πλήθος τού λαού τον έρανε με βάια και κλάδους. Ταυτοχρόνως όμως έρανε και το ταπεινό και υπομονετικό γαϊδουράκι, που κατέστη φορέας Πνεύματος Ιησού Χριστού. Πνεύματος Διακονίας στον συνάθρωπο και Αυτοθυσίας για το σύνολο. Ταυτοχρόνως εορτάζουμε και την Ηρωική Έξοδο τού Μεσολογγίου. Ταπεινοί, αλλά αποφασισμένοι και αδούλωτοι. Η ώρα μας πλησιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους, αγαπητέ Θωμά αυτό το εξαιρετικό βίντεο είναι οι ενέσεις που έχουμε ανάγκη, τέτοια φάρμακα χρειαζόμαστε.
    Σύντομα θα είμαστε όλοι 'Λευκά καπέλα' (όσοι θέλουμε τουλάχιστον) ακτινοβολώντας το λευκό φως της αγάπης, της αλήθειας και της ειρήνης σε όλο τον γαλαξία.
    Είναι το πεπρωμένο μας. Πάντα ήταν. Είμαστε ο λαός της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...Μήνυμα Ελήφθη! ας το κοινοποιήουμε παντού ώστε να γίνει ασύλληπτης απεραντοσύνης fractal ...

    Αγαπητέ Διός Κούρε, θεωρώ πως αν ο Διόδοτος είχε εσωτερικό παιδί του φωτός αυτό θα ήσουν Εσύ!

    Την αγάπη μου κ καλή Λαμπρή σε όλους
    Μαρko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TO ZΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ........ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

    ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ...TO ZΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΔΕΗ
      ΕΝΩ, ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ -ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ- ''ΠΑΙΖΕΤΑΙ'' - ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ (ΠΑΝΤΑ) ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ (ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ) ΚΑΛΟΥ ΤΕ ΚΑΓΑΘΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΕΧΟΝΤΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙΝ, ΤΟΥ ''ΔΑΝΕΙΣΤΗ''.

      Διαγραφή
  8. τετοιες μερες οτι πρεπει να δουμε τα πραγματα λιγο διαφορετικα.
    Πολυ ωραιο το μηνυμα !

    Πριν χρονια ειχε βγει μια ταινια, με παρομοιο συνθημα, βεβαια με την αναλογη χολιγουντιανη σαλαμουρα. Η Ταινια ονομαζεται, Pay it forward.

    Την προτεινω σε καθε εναν που εχει την διαθεση να την δει με το ετερον ημισυ ...... θα σκοραρει απο τα αποδυτηρια !!!!!!!!


    eksothen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @botilastopelagos, @tsute, @Μαρko, @zen, @Μιχαλης Σκορπιος

    Ευχαριστώ που το διαβάσατε. Είναι σημαντικό να μην αμελούμε την ανθρωπιά μας. Είμαστε όλοι Φωτεινά όντα και κάποιοι προσπαθούν λυσσαλέα να μας κάνουν να το ξεχάσουμε. Μην τους κάνουμε τη χάρη. Η άνοδός μας είναι προ των πυλών.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή