«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Τα μυστήρια της Ουκρανίας – 1

Ε ρε πράμα που σαλεύει σήμερις, ο Εργοδότης! 🙂


 

Πότε άρχισε ο πόλεμος; πάνε κοντά δυόμιση μήνες τώρα.

Στο μεταξύ, κι ενώι όλοι ασχολούνται με τα του πολέμου, κάπου στα ψιλά των ειδήσεων περνάνε καί κάτι μικρές πληροφορίες γιά διάφορα μυστήρια στο έδαφος της Ουκρανίας… αλλά καί κάτω απ’ αυτό. Βάλτε καί την ψιλοέρευνα τη δική μας, καί βγαίνει ένα αρκετά ενδιαφέρον σύνολο.

Θα προσπαθήσουμε όλ’ αυτά να τα δούμε κάπως πιό αναλυτικά.

. . . . . . . . . . . .

α. Εισαγωγή

Φαίνεται πως, όταν πολεμούν δύο χώρες, σε αρκετές περιπτώσεις ο πόλεμος δεν γίνεται μονάχα γιά κατάκτηση εδάφους… καί υπεδάφους. Αλλά καί γιά την «ενέργεια» του τόπου, που έβαλε στο μάτι ο επιτιθέμενος! Άσχετο αν καταλαβαίνει κανείς ουσιαστικά περί τίνος ακριβώς πρόκειται… ή, τί μπορεί να κάνει η «ενέργεια» αυτή. (Όχι, παγκοσμίως κανείς δεν καταλαβαίνει. Μονάχα υποψιάζονται, όπως ο γράφων. Σας βεβαιώνω. Καί τί μπορούν να καταλάβουν από επιτεύγματα πολιτισμών του απωτάτου παρελθόντος, αρκετά επίπεδα ανωτέρων του δικού μας; )

Τρανό παράδειγμα η Ελλάδα, η χώρα μας, καί οι «αρχαιολογικές» έρευνες των Γερμαναράδων την περίοδο 1941-44.

[Σάμπως καί πρίν, καί μετά, οι «ξένες αρχαιολογικές αποστολές» έκαναν καί κάνουν κάτι διαφορετικό; Ή η υποβρύχια αρχαιοκαπηλεία καί λαθροσυλλογή αρχαιοτήτων στις θάλασσές μας; Ό,τι είναι αξιόλογο, φεύγει πάραυτα εκτός Ελλάδος, καί μην τον είδατε τον Παναή. Ποιός από μας ελέγχει τον κάθε «επιστήμονα» αρχαιοκάπηλο, πολλώ δέ μάλλον τον έχοντα πανάκριβο καταδυτικό εξοπλισμό; Ποιός μπορεί να ελέγξει; Καί τί μπορεί να του κάνει, άμα τον πιάσει στα πράσσα; να τον παραπέμψει στην εγχώρια Δικαιοσύνη; Σιγά!]

Υπάρχουν μαρτυρίες αυτοπτών καί αυτηκόων Ελλήνων της εποχής εκείνης, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Γερμανοί πηγαίναν καρφωτοί να ψάξουν αρχαιότητες, ακόμη καί σε περιοχές, ή ερείπεια, που δεν τά ‘πιανε το μάτι με τίποτε ότι υπάρχουν – καί αξίζουν προσοχής.

Βέβαια, ούτ’ εκείνοι καταλάβαιναν (είπαμε παραπάνω το γιατί), αλλά επειδή είχαν έξυπνα ιερατεία (Εταιρεία της Θούλης, Ανενέρμπ, κτλ), υποψιαζόντουσαν. Τώρα, το πώς πήγαιναν «συστημένοι» σε διάφορα μέρη να ψάξουν… ουδείς γνωρίζει. Είτε είχαν στη διάθεσή τους βιβλιογραφία (αρχαίους παπύρους, κτλ) μή προσβάσιμη σ’ εμάς, είτε μέντιουμ (το πιθανώτερο), είτε υπεραπόκρυφη προφορική παράδοση από «αρχιερέα» του ιερατείου τους σε «αρχιερέα» διάδοχο. Ποιός να ξέρει!… Μέχρι σήμερα, σχετικά ντοκουμέντα (που να εξηγούν τη συμπεριφορά τους) δεν έχουν βγεί.

Η μόνη, πάντως, άλλη ιστορική περίπτωση που γνωρίζω, όπου μιά ομάδα ατόμων πήγε καρφωτή γιά «αρχαιολογικό» ψάξιμο σε συγκεκριμένο μέρος, είναι οι 9 πρώτοι Ναΐτες ιππότες στο τείχος «των δακρύων», στα Ιεροσόλυμα.

Φυσικά, το τί γνωρίζω καί το τί δεν γνωρίζω προσωπικώς, ουδόλως αποκλείει το να ξέρουν τέτοια πράγματα κι άλλα «ιερατεία», πλήν των ναζιστικών. Τό ‘φερε, λοιπόν, η κουβέντα, να σας πω ότι πχ απόκρυφες επιστημονικές καί τεχνολογικές έρευνες (μέχρι κατευθυνόμενες βιολογικές τερατογενέσεις, κτλ κτλ) δεν κάνουν μονάχα οι ηπαπαραίοι· κάνουν κι οι «άλλοι». Προς Ανατολή μεριά. (Καταλάβετέ το αυτό, καλά.) Οπότε, στο πεδίο της «απόκρυφης» μελέτης των αρχαίων πολιτισμών, ουδόλως αποκλείεται να γνωρίζουν κάποια πραγματάκια κι οι Ρώσσοι. Κι εννοείται: εφ’ όσον γνωρίζουν, τότε καί θα ψάξουν γιά ευρήματα.

Κι εφ’ όσον θα ψάξουν, ουδόλως αποκλείεται να έχουν εντάξει το σχετικό ψάξιμο στα πλαίσια της προέλασής τους μέσα στο Ουκρανικό έδαφος.

Αν αυτή η υπόθεση παιζόταν στο Στοίχημα, πιστεύω πως ο στοιχηματζής θα την έδινε με απόδοση τελείως ξεφτίλα· πχ 1.02 . (Δηλαδή, δώσε ένα χιλιάρικο, να κερδίσεις ένα εικοσάρικο!)

. . . . . . . . . . . .

β. Τα μυστήρια

Θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μιά κάπως λογική σειρά.

i. Υπόγειες στοές

Λέγεται -έντονες φήμες, νομίζω καί κάποιες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο- πως στο υπέδαφος της Ουκρανίας υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο παναρχαίων στοών, μάλλον τεχνητών. (Οι έστω καί μερικώς τεχνητές στοές γίνονται αντιληπτές ως τέτοιες, από την επεξεργασία στα τοιχώματά τους – κυρίως λαξευμένοι λίθοι, ή/καί θέσεις γιά εναπόθεση δαυλών -γιά φωτισμό-, κτλ.) Δυστυχώς, όμως, κανείς δεν ξέρει ποιοί τις δημιούργησαν, πότε, καί γιά ποιό σκοπό. Ή, πού οδηγούν.

Πάντως, αυτές δεν πρέπει να είναι άσχετες με αντίστοιχα δίκτυα σε άλλες χώρες, πχ στη δική μας (γιά τις οποίες υφίστανται τα ίδια ακριβώς αναπάντητα ερωτήματα). Ή, με τη φήμη ότι το δίκτυο τέτοιων στοών είναι παγκόσμιο, καί περνάει μέχρι καί κάτω από θάλασσες κι ωκεανούς.

Σταματάμε εδώ, διότι δεν υφίστανται άλλες διαθέσιμες πληροφορίες.

ii. Μούμιες

Βρέθηκαν καναδυό, κυρίως στο νότιο μέρος, προς τον Εύξεινο. (Δεν μπορώ να βρώ τώρα τον σύνδεσμο γιά μία ενός γενειοφόρου, μάλλον βασιλιά -καί μάλλον προϊόν λαθρανασκαφής-, που είχαμε παρουσιάσει εδώ, στο ιστολόγιο.) Ωστόσο, τα κτερίσματα δεν μας διαφωτίζουν ούτε γιά την εποχή τους, ούτε γιά τον πολιτισμό που τις είχε.

iii. Πυραμίδες

Πολλές, καί μικρού μεγέθους·κυρίως στην Κριμαία καί λίγο δυτικά της. Πάλι κανείς δεν ξέρει πότε φτιάχτηκαν, καί γιά ποιό σκοπό. Πιθανώς αποτροπαϊκές.

Λίγο που τις κοίταξα στο Γκούγκλ Έρθ, δεν μου βγάζουν κάποιο σχέδιο.

Υπάρχει, πάντως, καί μία «ξεκρέμαστη» στη μέση του πουθενά. Αυτή εδώ:

(Το Γκούγκλ Έρθ τη βγάζει, αν βάλουμε «pyramid Ukraina».)

Καί σε μεγέθυνση:

Έχει καί μιά φωτογραφία με κάτι αρχαίες πέτρες σκόρπιες εκεί… καί τη σημείωση πως θεωρείται τουριστικό αξιοθέατο.

iv. Μεγάλη πυραμίδα προστατευτικού πενταγώνου

Εδώ είμαστε!!!

Αυτή την είχε προβλέψει η αφεντιά μου!… Έπρεπε να υπάρχει εκεί, μέσα στην Ουκρανική πεδιάδα, καί στο σημείο που υπαγόρευε η γεωμετρία του προστατευτικού πενταγώνου. Μόνο που τότε (δηλαδή, όταν έγραφα το άρθρο) δεν την είχα εντοπίσει. Καί δικαίως, διότι δεν είναι εύκολο· σήμερα, δεν υφίσταται στην αρχική μορφή της: είναι φθαρμένη από τον χρόνο, κι ίσως κι από ανθρώπινη δραστηριότητα. Πόσα καί πόσα τέτοια αρχαία κτίσματα τα διέλυσαν πχ οι δικοί μας οι χωριάτες, επειδή είχαν έτοιμες καλολαξευμένες πέτρες!… Ειδικά (σχεδόν όλες) οι πυραμίδες είχαν λείες πλάκες στην επιφάνειά τους, γιά να είναι πιό εντυπωσιακές, ή πιό ορατές από μακρυά. (Ενδεχομένως να έπαιζαν με διάφορα υπολογισμένα εφφέ, όταν έπεφτε το ηλιακό φώς επάνω τους υπό διάφορες γωνίες.) Οπότε, ήδη στα κλασικά χρόνια (πχ στην εποχή του Περικλή) οι περισσότερες του Ελλαδικού χώρου είχαν μεταβληθεί σε …εξαρτήματα. (Όπως κι οι τάφοι παλαιοτέρων εποχών είχαν ήδη συληθεί.)

Τέλος πάντων, η θέση της είναι όπως σημειώνεται εδώ:

Κι αν τη δούμε από κοντά…

Τις συντεταγμένες, τις βλέπετε. Σ’ αυτό το σύμπλεγμα διδύμων λόφων, πρέπει να είναι η νοτιώτερη. Πρέπει να είναι αυτή!

Βέβαια, η θέση της δεν συμφωνεί ακριβώς με το σχήμα του πενταγώνου υπό μικρή κλίμακα (δηλαδή, με θεώμενο το έδαφος από πολύ ψηλά). Είναι περίπου 50 χιλιόμετρα πιό βορειοανατολικά, απ’ ό,τι σημειώνει η κορυφή του πενταγώνου. Αλλά πρέπει να είναι αυτή, διότι σε μεγάλη ακτίνα τριγύρω δεν υφίσταται τίποτε, που να μοιάζει με την κατασκευή που ζητάμε.

Αποδίδω την ανακρίβεια τόσο στο δικό μου σκίτσο, όσο καί στην απεικόνιση του Γκούγκλ Έρθ (είπαμε: μόνο οι στρατιωτικοί χάρτες είναι ακριβέστατοι), όσο καί στον υπολογισμό των κατασκευαστών των πυραμίδων… διότι, σε τέτοιες αποστάσεις (δηλαδή, μεγαλύτερες των 1,000 χιλιομέτρων), υπολογιστικές αποκλίσεις της τάξεως του 0.5% (ας πούμε αποδεκτές πχ γιά μιά πολυκατοικία – δηλαδή σε ύψος 30 μέτρων, το ντουβάρι ν’ αποκλίνει 15 cm από την ιδεατή ευθεία στην κάθετο), βγάζουν στο έδαφος διαφορά δεκάδων χιλιομέτρων· καί δή, σε γεωδαιτικές μετρήσεις. (Καί πάλι καλά, που περίπου στα 1200 χιλιόμετρα από την πυραμίδα της Βοσνίας η απόκλιση είναι κάπου λιγώτερη από 50 χμ! Δηλαδή, το σφάλμα πέφτει στο περίπου 0.4% . Πολύ καλή τιμή σφάλματος γιά τέτοια δουλειά!)

Βλέπετε, πάντως, το τετράγωνο σχήμα, καθώς καί το ότι είναι καρα-φαγωμένη· καί ότι τώρα έχουν προσπαθήσει να τη δενδροφυτεύσουν.

Γιατί;

Διότι η πυραμίδα αυτή είναι (ήταν) τε-ρά-στια, με πλευρά 2 χιλιομέτρων!!! (Συγκριτικά, η πυραμίδα του Χέοπος έχει πλευρά περίπου 230 μέτρα καί η -σύμφωνα με τη Γουΐκι, «ψευδο»- πυραμίδα της Βοσνίας 460 μέτρα – μετρημένη στο Γκουγκλ Έρθ.) Όθεν, δεν θα ήταν πρακτικό να τη φτιάξουν συμπαγή με πέτρες, όπως την του Χέοπος. Αντίθετα: μάζεψαν χώμα, έφτιαξαν μιά τούμπα, καί από πάνω έβαλαν επικάλυψη με πέτρες (γιά να σταθεί το χώμα), πιθανώτατα σε αναβαθμούς, καί μετά επικάλυψη με γυαλιστερό υλικό.

Αυτά τα υλικά με τον χρόνο είτε καταστράφηκαν, είτε αποσυναρμολογήθηκαν, κι έμεινε το χώμα. Το οποίο προφανώς κι αυτό άρχισαν να το χρησιμοποιούν αλλού (πχ στα χωράφια). Κι έτσι, τελικά βλέπετε τη σημερινή ψιλοθλιβερή εικόνα της πάλαι ποτέ πυραμίδας.

. . . . . . . . . . . .

Όμως, σκεφθήτε τα εξής:

Ο Α’ ΠΠ ξεκινάει από το Σεράγεβο, δηλαδή κοντά στην πυραμίδα της Βοσνίας (στα 24 χιλιόμετρα σε ευθεία). Ο τωρινός Γ’ ΠΠ, στην προκαταρκτική ένοπλη φάση του, ξεκινάει από την πυραμίδα της Ουκρανίας!!! (120 χιλιόμετρα από την Χερσώνα, καί πάντως οπωσδήποτε μέσα στη ζώνη των πολεμικών συγκρούσεων.) Δεν ξέρω γιά τον Β’ ΠΠ, αν άρχισε κι αυτός (είτε στην Ασία, είτε στην Ευρώπη) κοντά σε καμιά πυραμίδα (αν καί όχι του προστατευτικού πενταγώνου, φυσικά).

Πάντως, είναι πολύ καλή βάση γιά έρευνα η εξής: Τί κοινό έχουν (σε γνωρίσματα τόπου / χρόνου) οι δύο προηγηθέντες ΠΠ, καί ο διαφαινόμενος Γ’; Αν βρήτε ομοιότητες, πιθανώτατα θα γνωρίσετε (καλύτερα κι απ’ τους γεροντάδες! lol!!!) καί το πότε καί το πού θα ξεσπάσει σε πλήρη ισχύ ετούτος εδώ.

. . . . . . . . . . . .

…Ίσως βρήτε καί το γιατί· εννοώ, αν διαπιστώσετε ότι οι πόλεμοι γίνονται επάνω σε πανάρχαια γεωδαιτικά πλέγματα, καί ίσως επιδιώκουν καί την κυριαρχία επ’ αυτών – ένα μυστικό, που πιθανώτατα δεν το ξέρουν τα Γενικά Επιτελεία, αλλά τα ιερατεία των εμπολέμων. Άρα, στις αιτίες / στους σκοπούς ενός πολέμου, ακόμη καί σημερινού, συμπεριλαμβάνεται καί η κατοχή ενός γεωδαιτικού πλέγματος – άσχετο αν αυτή υπαγορεύεται από γνώσεις απόκρυφες, ή ένστικτο, ή τύχη.

[Προεκτείνετε, τώρα, αυτή τη σκέψη καί στο παρελθόν… Η Ιστορία διαβάζεται με άλλα μάτια!]

Θέλετε παράδειγμα;

Πάλι εμείς!!!

Το 1919 μπήκαμε στη Μ. Ασία ακολουθώντας περίπου τον 40ο παράλληλο, καί φύγαμε το 1922 με κλωτσιές. Ξέρετε, όμως, ότι το ίδιο ακριβώς πάθαμε καί περίπου το 1500 πΧ, 600 χρόνια μετά τον Τρωϊκό; Διότι τα αρχεία των Χετταίων γράφουν ότι οι Χετταίοι απέκρουσαν τους «Αρτζάβα», οι οποίοι κάνανε πολεμικές επιδρομές στη χώρα τους, ερχόμενοι από τη Δύση.

Ποιοί ήταν οι Αρτζάβα; Μά, οι Αργείοι! Δηλαδή, οι Έλληνες.

[Η γλώσσα των Χετταίων είναι Πελασγική Ελληνική, γι’ αυτό καί μπόρεσαν οι αρχαιολόγοι να διαβάσουν τα γραφόμενα – καί να βγάλουν νόημα. Μόνο που απορώ με τη μαλακία των αρχαιολόγων να επιμένουν να ψάχνουν ποιός μυστηριώδης λαός ήταν οι «Λούβα» / «Λούβιοι» των Χεττιτικών αρχείων. Μά, οι Λυδοί φυσικά! Δεν έχουν ακούσει γιά εναλλαγή συμφώνων, οι αρχαιολόγοι; Τί στην ευχή μαθαίνουν στις σχολές; ]

Αντίθετα, ο Μ. Αλέξανδρος, ο οποίος προφανώς ήταν δασκαλεμένος απ’ το ιερατείο καί γνώριζε το μυστικό, ξέρετε πώς μπήκε στη Μ. Ασία καί προχώρησε προς την Περσία; Από νότια. Από τα μέρη της σημερινής Συρίας. Όχι από τον 40ο παράλληλο!

Αυτό να γίνει μάθημα σε σημερινούς σωστούς πολεμάρχους δικούς μας (άααααν ποτέ αποκτήσουμε), ώστε να φτάσουμε στην Άγκυρα χωρίς απώλειες (άααααν ποτέ ξεκινήσουμε πόλεμο με τους Τουρκαλάδες μ’ αυτόν τον σκοπό).

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι… Εξ ίσου εύκολη διείσδυση στην Τουρκία με την από νότια, πρέπει να είναι καί η βόρεια: Πόντος-Άγκυρα. Προφανώς «κάποιοι» (προς τη Δύση) το 1919 ήδη ξέραν / υποψιαζόντουσαν επίσης το μυστικό, γι’ αυτό μας απαγόρευσαν να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη· καί, αντ’ αυτής, πέταξαν στον Βενιζέλο το τυράκι της Σμύρνης – με τα γνωστά αποτελέσματα. (Εντάξει, ξέρω τον γεωπολιτικό ρόλο της Πόλης, ξέρω καί το πώς σκεφτόντουσαν οι Άγγλοι με την Γεωπολιτική του Μάκιντερ κτλ, αλλά ξέρετε ότι βλέπω τα πράγματα καί κάπως διαφορετικά!)

Σημειώστε ότι η ανάγνωση των γραπτών των Χετταίων έγινε το 1917!… Δείγμα του πόσο γρήγορα οι μυστικές υπηρεσίες των σοβαρών κρατών εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμη πληροφορία!

…Διότι υποψιάζομαι ότι μας «χάρισαν» τη Σμύρνη, επειδή είδαν ότι η δουλειά στα σίγουρα θα εξελισσόταν σε πολεμική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, καί -λόγωι των «Αρτζάβα»– κάτι μυρίστηκαν γιά το τί θα γινόταν τελικώς!

(Σημειώστε ακόμη ότι η Γουΐκι στο συγκεκριμένο άρθρο γράφει μαλακίες, διότι στο ίδιο κείμενο από τη μία λέει -καί ορθώς- ότι ο Χρόζνυ διάβασε τα Χιττιτικά το 1917, κι απ’ την άλλη ότι προσπάθησε μετά το 1917 να τα διαβάσει …καί απέτυχε!!! Ήθελα να ξέρω, μαστουρωμένοι τα γράφουν τα άρθρα; )

. . . . . . . . . . . .

Τελευταία σχετική παρατήρηση: Όλες οι μεγάλες έρημοι της Γής βρίσκονται περίπου στον 30ο παράλληλο (καί λίγο πιό νότια), δηλαδή απάνω-κάτω στο γεωγραφικό πλάτος της πυραμίδας του Χέοπος (κι επίσης μέλους-σημείου του προστατευτικού πενταγώνου).

Γιατί;

Διότι η έρημος δεν είναι απόρροια φυσικού φαινομένου. (Άλλο η ερημοποίηση, άλλο η έρημος.) Η δημιουργία των ερήμων οφείλεται στα (πυρηνικά; αιθερικά; ) όπλα μαζικής καταστροφής, που έτρωγαν κατακέφαλα οι κυνηγημένοι Άτλαντες. Οι οποίοι έφευγαν προς Ανατολάς (κι εμείς τους βομβαρδίζαμε καί τους νικούσαμε συνεχώς), ακολουθώντας τον 30ο παράλληλο.

Τροφή γιά σκέψη κι αυτό.

(συνεχίζεται)

 

ergdhmerg.wordpress.com 

 

 

1 σχόλιο: