«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Τί..;; Μπακογιάννης πρωθυπουργός....;;

Περισσότερα ΕΔΩ

5 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=tkdDxfy01Mc
    🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί η σήψη να προχωράει ακάθεκτη στην Ιερή Γη τής Ελλάδος, όμως "εκεί που υπερεπλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν και η Χάρις", όπως μάς διδάσκουν οι Ορόδοξοι Θεοφόροι Πατέρες. Συγκλονισμένος από χαρά παρακολουθώ ένα ζωντανό βίντεο στο youtube με τον πατέρα Θεόδωρο Ζήση, ο οποίος θεωρώ ότι είναι μια βασική κολώνα τού βαρέως πυροβολικού τής γνήσιας Ορθοδοξίας. Σε αυτήν την εισήγηση παρουσιάζει ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης την νέα έκδοση από μια αντίστοιχη εταιρίας με τίτλο "ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ". Από αυτά που άκουσα μέχρι στιγμής, πρόκειται στην κυριολεξία για ένα επερχόμενο πνευματικό καταπέλτη, που δεν υπερίπταται σε κάποια θολά σύννεφα, αλλά μεταφέρει την Ομολογία Θείου Λόγου στα απτά γήινα δεδομένα, χωρίς μισόλογα, ως γνήσια Ορθόδοξη Μαρτυρία στο σήμερα ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Η δεοντολογία τού νέου αυτού περιοδικού μού θύμισε το περιοδικό ΣΥΝΑΞΗ, το οποίο κυκλοφορούσε κατά την δεκαετία τού '80. Τολμώ να ισχυριστώ, ότι το κάλλος που διέπει - πέρα από τον θησαυρό τού μηνύματος - την Σύναξη, αναβλύζει μια ακατάσχετη ευωδία, που ώθησε να ερωτευθώ όλα τα τεύχη του, και αυτά αποτελούν για μένα εκδοτικό εγκόλπιο, που διατηρώ δίπλα στα προσωπικά μου κειμήλια. Η μελέτη αυτού τού περιοδικού συνέβαλε αποφασιστικά να διαμορφώσω μια αποφασιστική ορθόδοξη επιλογή, την οποίαν αρέσκομαι να πραγματεύομαι, αλλά ουδέποτε να διαπραγματεύομαι. Για λόγους ειλικρίνειας δεν έχω αποκρύψει, ότι στην πορεία τού χρόνου βλέπω με πολύ κριτική διάθεση κάποια βασικά ζητήματα, που αφορούν την Εκκλησία, περί των οποίων όμως ουδέποτε έχω εκφρασθεί δημοσίως. Θεωρώ την Πϊστη ως ένα πολύ προσωπικό γεγονός, που σέβομαι σχολαστικά έναντι όλων, βιώνοντας την ενότητα τού εκκλησιατικού γεγονότος, με τον τρόπο που οι Πατέρες όρισαν την Εκκλησία ως "παράδοξο ενότητα αμαρτωλών και Αγίων".
    Στο μακρινό παρελθόν ρούφηξα στην κυριολεξία την την αρθρογραφία τού πατρός Θεοδώρου Ζήση, καθότι οι άνθρωποι που αληθεύουν, δεν καταθέτουν μόνον μια Μαρτυρία, που μετουσιώνει τούς παραλήπτες, αλλά εξασκούν ταυτοχρόνως σε ανοιγμένες καρδιές ακαταμάχητη γοητεία. Από ότι διαφαίνεται, ο σπόρος που έριξε πριν σαράντα χρόνια η "Σύναξη" ωρίμασε και οδηγεί σε ένα εκδοτικό με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη πνευματικού πυρός. Σάς καλώ να δείτε το βίντεο τού πατρός Θεοδώρου και εφ' όσον αυτό σάς κινήσει το ενδιαφέρον, να προμηθευτείτε το πρώτο τεύχος τής "Θεοδρομίας". Είμαι εκ των προτέρων πεπεισμένος, ότι αυτή η εκδοτική παρέμβαση θα συμβάλει έντονα στην αποκατάσταση πολλών σημαντικών ζητημάτων στην ταραγμένη εποχή μας.
    https://www.youtube.com/watch?v=5AS1DbCrF4s
    Μπορεί από τις αστυνομικές ταυτότητες να καταργήθηκε η αναγραφή τού θρησκεύματος και η αναφορά στην ορθοδοξία. Όμως αυτή δεν αποτελεί λεκτικό προσδιορισμό, αλλά συνιστά κατά την γνώμη μου, την μόνιμη πανανθρώπινη δια βίου πρόκληση και πρόσκληση, η οποία εκπληρώνεται ως μόνιμη μάχιμη επιλογή βήμα προς βήμα και αενάως επιδιωκόμενο ασκητικό επίτευγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Διονύση,
      στο μεγαλύτερο ποσοστό του, το χριστιανικό κοινό της Ελλάδος θεωρεί ότι το φαινόμενο της αποτοίχισης θα ήταν βλαπτικό αν γενικευόταν. Εγώ αντιθέτως, το ευχαριστιέμαι που και ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης έχει προβεί σε αυτό.

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά δεν με απασχολεί, ούτε αποδίδω κάποια σημασία στο φαινόμενο τής αποτοίχισης, θεωρώντας, ότι τα ζητήματα τής λατρείας αφορούν άλλο βάθος, στο οποίο εγώ δεν υπεισέρχομαι.. Τα κάθε λογής σχίσματα, διασπάσεις και ομαδοποιήσεις δεν νομίζω ότι μπορούν να προωθήσουν σε επίλυση τα βασικά ζητήματα τής πίστεως. Ήμουν επί σειρά ετών (από το 1987 μέχρι το 1994) ενεργός στον χώρο των παλαιοημερολογητών και διαπίστωσα, ότι η διαφορά των 13 ημερών δεν μπορεί να λύσει κάτι ουσιαστικό, μια και οι δύο χώροι κινούνται επάνω σε παρεμφερή μοτίβα. Επίσης δεν πρόβαλα αυτό το βίντεο για να επαινέσω την συγκεκριμένη εκκλησιαστική κατεύθυνση, που δεν με ενδιαφέρει και δεν αισθάνομαι ότι με αφορά, αλλά για να εξάρω το συγκεκριμένο περιοδικό, ως εφαλτήριο μεστού πνευματικού λόγου. Εξ άλλου δεν έχουν όλοι οι συμμετέχοντες αρθρογράφοι σε αυτό, όπως πχ. ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης ή η κα. Τζάνη άμεσα εκκλησιαστική εκφορά σε αυτά που γράφουν. Αυτό που θεωρώ βασικό, είναι η ζωντανή επαφή με την Διδασκαλία των Πατέρων και με το γίγνεσθαι της εκκλησιαστικής ιστορίας (διότι αυτή είναι σημαντικός παράγων στην διαδικασία τής σύνολης διαμόρφωσης των εξελίξεων). Επίσης, στην φάση πού οι εκκλησιαστικοί ταγοί έχουν υποβιβαστεί σε εξάρτημα τού νάτο, έχουν ιδιαίτερη αξία τα επιχειρήματα εκείνων των πιστών, που αντιτίθενται στην νεοταξική ατζέντα, διότι συμπεριλαμβάνουν επί πλέον ένα ευρύτερο φάσμα πληροφοριών, από αυτό που συνήθως προβάλεται στα πλαίσια τής εναλλακτικής ενημέρωσης.
    Κατά την γνώμη μου είναι ιδιαίτερα ενδεικτικό, αλλά και λυπηρό, ότι ενώ ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης αναφέρθηκε σε πληθώρα σημαντικών ζητημάτων ουσίας στα πλαίσια τής παρουσίασης τού νέου τεύχους τής "Θεοδρομίας", η συντριπτική πλειοψηφία όσων έθεσαν ερωτήματα στο τέλος τού βίντεο, εστιάστηκαν αποκλειστικά στο ποιοί κοινωνούν ή δεν κοινωνούν με ποιούς. Χωρίς να αποσκοπώ στην υποτίμηση τέτοιων ζητημάτων, η μονόπλευρη εμμονή σε αυτά υποδηλώνει, κατά την εκτίμησή μου, την κυριαρχία τής ψυχολογίας τής γκρούπας και τα μόνιμα σύνδρομα για ομαδοποίηση, όπου κάποιοι αυτοπροσδιορίζονται ως "καθαροί" σε αντίθεση με άλλους "ακαθάρτους". Δυστυχώς, ο οπαδισμός είναι η κυρίαρχη αντίληψη στην μάζα, βάσει τού οποίου ποδοσφαιροποιούνται τα πάντα. Η πολιτική με τις κομματικές και παραταξιακές αντιθέσεις, η εκκλησία με θρησκευτικές ομάδες και γκρούπες, ο μπατριωτικός χώρος με τούς δήθεν ακραιφνείς και τούς υποτιθέμενα μη συνεπείς κλπ. Επειδή έχω υποστεί αυτά τα κυκλώματα στους διάφορους χώρους που συμμετείχα επί μακρόν, με απωθούν και πρόκειται για το τελευταίο, που αποσκοπώ να προβάλλω. Θεωρώ όμως πολύ σημαντική, σήμερα που το διαδίκτυο απορροφά σχεδόν όλη την ποσότητα τής προσοχής, τού ενδιαφέροντος και τού τρόπου ενημέρωσης και προβληματισμού των ανθρώπων που ανοίγονται, την στροφή ως ένα βαθμό στον γραπτό λόγο, μέσω των εντύπων σοβαρού περιεχομένου. Το διαδίκτυο έχει σε σημαντικότατο βαθμό παραμερίσει τα έντυπα. Η υποβάθμιση στην πράξη των βιβλίων και των εντύπων ποιότητος, εκτιμώ ότι θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε ένα νέου τύπου μιντιακό καταναλωτισμό, όσο χρήσιμες κι αν έχουν αποδειχθεί στην πράξη η λεγόμενη "δημοσιογραφία τής βάσης" και οι παρεμβάσεις σε πραγματικό χρόνο. Οι συνέπειες όμως αυτού τού φαινομένου χρήζουν μιας ξεχωριστής προσέγγισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τοπικη επιτροπή της ΝΔ στη Ραφήνα έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΗ

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/i-topiki-tis-n-d-sti-rafina-ekleve-reyma-apo-ti-dei/

    ΑπάντησηΔιαγραφή