«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Κώστας Τουρνάς - Απέραντα Χωράφια

7 σχόλια:

  1. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ30 Μαΐου, 2022 13:43

    Εύγε τέκνον μου. Συμφωνική ορχήστρα Λυρικής σκηνής, στίχοι ''όνειρο'', μουσική σε άλλο επίπεδο, από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα Ελληνικού progressive rock.
    Kαι με την προσθήκη mellotron, απλά ''απογείωσε'' τα πρώτα του άλμπουμ.
    Άξιος ο Κώστας Τουρνάς, συνεχιστής της prog rock σκηνής.
    Κώστα, με τέτοιες ΑΠΊΣΤΕΥΤΕΣ μουσικές επιλογές, μάλλον κέρδισες ταξίδι για διακοπές στην πανέμορφη Φολέγανδρο και έχεις τέτοιες εμπνεύσεις.
    Δέν στο είχα (χα χα χα χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει έρχομαι, φτάνει να μην με βάλεις να τρέχω από πίσω στις προπονήσεις σου 🤣

      Διαγραφή
    2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ30 Μαΐου, 2022 14:52

      Μην στεναχωριέσαι, εγώ διακοπές δεν έχω, προετοιμάζομαι για τον αγώνα των ΗΡΏΩΝ,102 χλμ. τέλη Ιουλίου. Θεσπιές, Θερμοπύλες.
      Σου εύχομαι να περάσεις ευτυχισμένο καλοκαίρι και ξέγνοιαστο.
      Ευχές και σε όλο τον ΔΙΌΔΟΤΟ.

      Διαγραφή
  2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. Καλό ταξίδι στο φως.Καλό παράδεισο Δακη😥🙏

    Δάκης - Τόσα καλοκαίρια & 25 ακόμα τραγούδια (by Linda)

    https://www.youtube.com/watch?v=CUzV9w2SDB0

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dr. Judy Mikovits : "Όλα τα 💉 είναι μολυσμένα με μια ποικιλία ιών από μια ομάδα επιστημόνων ευγονικής που θέλουν να αλλάξουν το ανθρώπινο #DNA Το κάνουν αυτό τα τελευταία 40 χρόνια
    ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΈ.."!!

    https://twitter.com/PanagiotisMylo6/status/1531234171951120386


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή