«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Αγροτικός Τομέας της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Κάλυμνο: Θερισμός και αλώνισμα με τον παραδοσιακό τρόπο.


 

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τη σοδειά του σταριού, που σπείραμε τον περασμένο Νοέμβριο. Η ομάδα μας ξεκινώντας από νωρίς το πρωί πέρασε τα στάδια του θερισμού και του αλωνίσματος, όπως γινόταν στο παρελθόν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Ήταν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μπορεί να μην περιλάμβανε ζώα η όλη διαδικασία, αλλά ως επί το πλείστον ακολουθήσαμε βήμα βήμα τα στάδια, τον θερισμό στο χωράφι, τη μεταφορά στο παραδοσιακό κυκλικό αλώνι, το αλώνισμα, δηλαδή την εξαγωγή των κόκκων του σιταριού με πάτημα και χτύπημα των χόρτων και κατόπιν με καθάρισμα-διαχωρισμό των κόκκων από τα χόρτα.

Όλα αυτά μέσα σε κλίμα χαράς και μεγάλης ευλογίας, αφού είχαμε μαζί μας τον π. Κασσιανό και τις ευχές του γέροντα Κυπριανού και του πατρός Θεοκλήτου.

Επιπλέον, η επαφή με τη φύση και η αγαπητική σχέση μεταξύ μας τροφοδότησαν άριστα τις επιδόσεις μας και παρόλη τη σωματική κούραση, φέραμε εις πέρας την αποστολή μας, που για πρώτη φορά μας είχε ανατεθεί.  

Καλούμε όλο τον κόσμο να δοκιμάσει ανάλογες δράσεις, όχι μόνο για παραγωγή της τροφής μας, αλλά και για ψυχοθεραπεία, υγεία, χαρά και ευλογία.

 




ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟCYNH



3 σχόλια:

  1. Ένα σούπερ μάρκετ του Ιδρύματος Bill Gates στην Ολλανδία που επικεντρώνεται σε τρόφιμα νέας εποχής, όπως το κρέας φυτικής πρωτεΐνης, πήρε αυθόρμητα φωτιά στη μέση της νύχτας.

    https://thecountersignal.com/gates-funded-picnic-facility-burnt-to-the-ground/


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντοπωλείο PICNIC που χρηματοδοτήθηκε στο Almelo
    απο τον Bill Gates καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά


    https://twitter.com/NiCoLeEliSei1/status/1546585835939700737?cxt=HHwWgoCx3fTnyfYqAAAA


    Καλημέρα σε όλους

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή