«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ !

4 σχόλια:

  1. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ12 Ιουλίου, 2022 17:33

    Εξαιρετικά λιτή και μεστή παρουσίαση του πρώτου και κύριου εχθρού της Ελλάδος μας πρέπει σε συνέχειες να αναδειχθούν όλοι οι εχθροί της ώστε να γίνει γνωστό στην νεολαία μας του τι αντιμετωπίζουμε και του τι πρέπει να κάνουμε όταν χρειασθεί για τον Άγιο αυτό τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς το βίντεο περιέχει σωρεία ανακριβειών και δεν ενδείκνυται για διαφώτιση.
    Για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά για μελέτη των αντίστοιχων ιστορικών γεγονότων προτείνω τα δυο βιβλία τού Νίκου Βεργίδη "Μιγάδες τής Ελληνικής Ιστορίας" και "Συνωμοσία τής Σιωπής", τα οποία διατίθενται στο διαδίκτυο για κατέβασμα ατελώς:

    https://qdoc.tips/--2444-pdf-free.html

    https://qdoc.tips/--3402-pdf-free.html

    Πολύ αξιόλογο σχετικά είναι επίσης και το έργο τού Αθανασίου Στριγά στις εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ με τίτλο "Κύπρος Απόρρητος Φάκελος".
    https://www.politeianet.gr/books/strigas-k-athanasios-nea-thesis-kupros-aporritos-fakelos-126994

    Επειδή τα ιστορικά γεγονότα δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν με πεντάλεπτα φληναφήματα, φανφάρες, παρόλες και ανακρίβειες, για όποιον διαθέτει σχετικές θέσεις βάσει συγκεκριμένης βιβλιογραφίας, ή μελετήσει τα βιβλία, τα οποία προτείνω, διατίθεμαι για άνευ όρων ζωντανή συζήτηση τετ α τετ, κατ' ιδίαν, ή παρουσία και άλλων. Κερνάω και τούς καφέδες. Το τηλέφωνό μου είναι για πάντα ενδιαφερόμενο για ουσιαστική, εξαντλητική των θεμάτων συζήτηση, ή αντιπαράθεση: 6942718185.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διονύση, ευχαριστώ για τα βιβλία.
      μνκ

      Διαγραφή
    2. Με όλον τον προσήκοντα σεβασμό προς το κανάλι ΑΓΩΓΗ και τον Μάριο, ο οποίος έχει αναμφισβήτητα τεράστια θετική προσφορά, ενώπιον τού οποίου υποκλίνομαι χωρίς εκπτώσεις, το συγκεκριμένο βίντεο δυστυχώς ξεφεύγει. Για τον ρυπαρότατο ρόλο τής Αγγλίας στα Ελλαδικά δεδομένα δεν μπορεί να σταθεί η παραμικρή αμφιβολία. Ούτε και για τον εισοδισμό των πρακτόρων τής Ιντέλιτζενς σε όλους τούς τότε Ελλαδικούς πολιτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης και τής ηγεσίας τού ΕΑΜ, η οποία πρόδωσε τούς αγώνες τής Εθνικής Αντίστασης, μπορεί να σταθεί αμφισβήτηση. Όμως μια ενδελεχής επισκόπηση των ιστορικών γεγονότων οφείλει να είναι σφαιρική και να αποκαλύπτει όλους τούς παθογόνους παράγοντες. Είναι αδιανόητο σε μια τέτοιου είδους προσέγγιση να αποσιωπάται ο ρόλος των ΗΠΑ, η παρέμβαση τού Σκόμπυ στα Δεκεμβριανά και ο προδοτικός ρόλος τής ηγεσίας τού ΕΑΜ σε βάρος τής Εθνικής Αντιστάσεως, ο ρόλος τού ΙΔΕΑ και ο προδοτικός ρόλος τού γέρου Παπανδρέου. Μια ιστορική ανάλυση οφείλει να αποκαλύπτει όλες τις προδοσίες και τις ολιγωρίες, ανεξάρτητα από ποια πολιτική παράταξη προήλθαν. Για το εμφύλιο αιματοκύλισμα έχουν ευθύνη όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις τού συνόλου πολιτικού φάσματος. Τον ίδιο και απαράλλακτο οχετό τσελιγκοχαφιέδων και των απογόνων τους, που θεωρούν τα αξιώματα κληρονομικό τους δικαίωμα, στηριγμένοι και ενεργούμενοι από σατανολατρικά κυκλώματα λουζόμαστε μέχρι σήμερα, έχοντας περιέλθει σε ζοφερά αδιέξοδα. Εάν δεν ξεσκεπασθούν σε βάθος και εμπεριστατωμένα όλοι αυτοί, δεν θα μπορέσουν οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις να θέσουν τις βάσεις για μια νέα αρχή. Το συνολικό κομματικό φάσμα αποτελείται από σκουπίδια και η όποια προσέγγιση διέπεται από μονομέρεια, ή παραταξιακή εμπάθεια, στην περίπτωση μάλιστα που αυτή διεξάγεται στο πόδι, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα και με εν πολλοίς ανιστόρητους αφορισμούς, κάθε άλλο παρά συμβάλει στο ξεκαθάρισμα.
      Δεν ισχυρίζομαι, ότι τα βιβλία, τούς συνδέσμους των οποίων κατέθεσα, ανταποκρίνονται πλήρως στην ιστορική αλήθεια. Κάθε βιβλίο παρουσιάζει μόνον απόψεις. Μια σφαιρική θέαση προϋποθέτει μελέτη όλων των βασικών απόψεων, που συνοδεύονται από προσπάθεια τεκμηρίωσης. Κανένα βιβλίο δεν είναι σε θέση να λύσει προβλήματα. Μπορεί όμως να τα θέσει, εάν είναι σοβαρό, ως τροφή για σκέψη και περαιτέρω έρευνα και προβληματισμό. Δυστυχώς, το παρελθόν μάς έχει διχάσει, μετά από παρεμβάσεις σκοτεινών κυκλωμάτων. Αυτό που μένει, είναι, βάζοντας το χέρι στην καρδιά, να αποδεχθούμε όσους διέπονται από ειλικρινείς προθέσεις και να βαδίσουμε μαζί μονιασμένοι σε μια πορεία προς το καλύτερο. Η εξεύρεση τής αλήθειας δεν είναι δυνατόν να προκύψει μόνον από βιβλιακή μελέτη, αλλά μπορεί να επέλθει μόνον ως επίγνωση αγώνων από κοινού. Γι αυτό μάς παραίνεσε ο Ηράκλειτος, "εάν μεν κοινωνήσουμε αληθεύουμε, εάν δε ιδιωτεύσουμε ψευδόμεθα" και "ξυνός ουν ο Λόγος, έκαστος ποιείται ως ιδίαν έχων φρόνησιν". Δεν υπάρχει ατομική αλήθεια, αλλά μόνον κοινοί πόθοι και προσπάθειες για το δημόσιο καλό, που συμβάλλουν να ξεπεραστεί η λήθη τού εγώ, ως ατομικού περιβλήματος, επιτρέποντας να ανθίσουν οι δεσμοί που μάς συνδέουν, ως θείον δώρημα από την στιγμή τής δημιουργίας μας.
      Το ζήτημα τής Μικρασιατικής Καταστροφής, που αναφέρεται στο βίντεο, είναι άκρως πονεμένο. Το σύνδρομο τής πικρής αυτής ήττας, μάς έχει επιφέρει νοητικές αγκυλώσεις, με αποτέλεσμα να μην έχουν εκπονηθεί (σύμφωνα προς την εκτίμησή μου) πραγματείες, που να φωτίζουν αυτά τα γεγονότα σε βάθος. Το μόνον βιβλίο, στο οποίο γίνεται ακροθιγώς μνεία στον σκοτεινό και καθοριστικό ρόλο τής κλίκας Ρόκφελερ σε αυτά τα γεγονότα, είναι η "Μικρασιατική Καταστροφή" τού Νίκου Ψυρούκη. Σκόπιμα δεν παρέθεσα σύνδεσμο σχετικά στο προηγούμενο σχόλιό μου, με στόχο να καταδείξω το τεράστιο κενό, που βαραίνει στις πλάτες μας. Ειδικά όσους ακούσαμε από τούς παππούδες και τις γιαγιάδες μας την εξιστόρηση των τραγικών γεγονότων. Ο πόνος, που φύτεψε στην καρδιά μου η γιαγιά μου από την Σμύρνη, εύχομαι να με οδηγήσει να συμβάλλω κάποτε, κάπως στην γεφύρωση αυτού τού κενού.

      Διαγραφή