«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο στη δυτική Ευρώπη μελετά η κυβέρνηση..

Ένα μεγάλο έργο το οποίο ελπίζει ότι θα μετριάσει τις επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση μελετά η κυβέρνηση, με την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φρέντο στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Κύκλοι του Μαξίμου κάνουν λόγο για έναν αγωγό, τον East Fred, στα πρότυπα του East Med, ο οποίος θα καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο παράγοντα στην παροχή φρέντο προς την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και τη Μέση Ανατολή, ανταλλάσοντας φρέντο με φυσικό αέριο και πετρέλαιο και δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για την κατασκευή του φρενταγωγού, ο οποίος θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, καθώς είναι η μόνη χώρα με τόσο μεγάλη εξειδίκευση στην παρασκευή φρέντο.
Υπολογίζεται ότι, αρχικά, ο αγωγός East Fred θα μπορούσε να μεταφέρει 15-20 εκατομμύρια τόνους φρέντο εσπρέσο το χρόνο ή 10 εκατομμύρια τόνους φρέντο καπουτσίνο, ο οποίος θα διοχετεύεται μέσω υποσταθμών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στη Μέση Ανατολή.

Αν τελικά υλοποιηθεί, ο αγωγός θα κατασκευαστεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, πιθανόν με κοινοπραξία των φρεντοπαραγωγικών εταιρειών της χώρας, όπως τα Everest, Γρηγόρης και Coffee Island, ενώ την εποπτεία του έργου αναμένεται να έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι γνωστός λάτρης του εσπρέσσο.

tovatraxi.com

katohika.gr 

 





12 σχόλια:

  1. ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μου θυμισετε να σας κανω ενα σχεδιο με την τομη του αγωγου, για να καταλαβετε πως ενω ξεκιναει καυτος απ'την πηγη, φτανει παγωμενος στον προορισμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε σε αυτό να μην κάνουμε μια σωστή δουλειά !!!! ΦΡΑΠΕ ρε πρέπει να στέλνουμε, που είναι εθνική μας εφεύρεση, όχι τα ξενόφερτα φρέντο και καπουτσίνο. Θα μας κράξουν οι Ιταλοί για copyrights.

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το φρεντο εδω το πινουμε.οι ιταλοι αμα τους πεις φρεντο σου πετανε ενα παγακι

      Διαγραφή
  4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ //
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΗΝΑΣ //
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΗΝΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΚΕ ΤΟΥΣ ΕΛΗΝΕΣ //
    ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΚΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΝΕΟ-ΕΛΗΝΑΣ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΛΑΟ //
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ «ΜΑΛΑΚΕΣ. ΞΕΚΙΝΩ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΦΡΑΠΟΓΑΛΑ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΤΟΥ ΤΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΙΟ (ΑΘΗΝΑ) ΚΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ, ΟΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΑ ΚΕ ΘΑ ΠΑΩ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχαχαχαχαααααα
    Τέλειο το πρότζεκτ
    Προσφέρω 30 Τρίς Τουρκικές Λίρες και όλο τον πάγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΡΕΝΤΟ ΞΕΡΟΣΦΥΡΙ...
    ΥΓ.-1 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΑΝ ΦΡΕΝΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ...ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ...ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΣΚΕΤΟ...

    ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ 50 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ... ΚΑΦΕΔΕΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΔΕΝ ΚΑΡΦΩΝΩ ΠΡΟΚΕΣ ΣΕ ΤΑΒΛΕΣ...ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΘΕΛΕΙΣ...ΟΧΙ ΑΣΕ ΘΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΗΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ...


    ΥΓ.-2 ΑΡΝΙ...ΚΛΑΡΙΝΟ ...ΚΑΙ ΦΡΕΝΤΟ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ...
    ΥΓ.-3 ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΕ ΕΝΑΝ ΦΡΕΝΤΟ...ΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ...ΣΕ ΚΟΥΒΑ...ΧΑ ΧΑ

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή