«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η Ελλάδα παίρνει μια δόση McKinsey Management _ [ HELLENIC SHIPPING NEWS - 27/12/2019 !!!! ]

Σχόλιο CON: ΤΙ ΣΤΟ ΔΙAΒΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑIΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤHΡΙΑ ΠΟΥ ΔEΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛAΔΑ ΕΔΏ ΚΑΙ 3 ΧΡOΝΙΑ;;; ... Tα απάνθρωπα μέτρα του Κόβιντ, φρικτή παιδεία,  ξεπουλημένη Εκκλησία,  ισλαμική μετανάστευση,  καταστροφή της γης μας, δυστυχία σε όλες μας τις ζωές.


 

Από την κρίση του ευρώ στις αρχές της δεκαετίας, η Ελλάδα είναι ο ασθενής της νομισματικής ένωσης.

Η Αθήνα κινδύνευσε κατά καιρούς να βγει από το ενιαίο νόμισμα, παρά τα τρία προγράμματα διάσωσης και την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της. Πέρυσι η οικονομία της ήταν ακόμη 24% μικρότερη από ό,τι ήταν το 2008. Για μεγάλο χρονικό διάστημα φαινόταν ότι το καλύτερο που μπορούσε να κάνει η ευρωζώνη ήταν να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα για να αποφύγει ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί τώρα να αναστρέψει τη χώρα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εάν το πετύχει, θα είναι απόδειξη ότι μια κλασικά δεξιά οικονομική ατζέντα αποδίδει εκεί που απέτυχε ο λαϊκιστικός αριστερισμός των προκατόχων του.

Πρώην σύμβουλος της McKinsey & Co Inc., ο Μητσοτάκης έχει δώσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου έναν μπλε φάκελο με τις μεταρρυθμίσεις που περιμένει να επιτύχουν- διαφορετικά θα τους αφαιρέσει τις εξουσίες τους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες - από το πανύψηλο χρέος μέχρι τη βαθιά φτώχεια - αλλά οι επενδυτές ζεσταίνονται με την Αθήνα. Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 50% φέτος και βρίσκεται σε πορεία προς την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

Ο Μητσοτάκης εισέβαλε στη νίκη τον Ιούλιο με ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αλλά ισορροπημένο οικονομικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν ήδη μια μικρή επανάσταση. Το 2015, η Ελλάδα επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό, παρά την αδύνατη υπόσχεσή του να αναθεωρήσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. Όταν ο Τσίπρας απέτυχε να τα καταφέρει - επιβάλλοντας μια νέα, αχρείαστη ύφεση στη χώρα του - οι ψηφοφόροι τον υποστήριξαν ξανά. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ένα έθνος που βίωσε τον λαϊκισμό να επιλέγει να τον απορρίψει.

Ο νέος πρωθυπουργός έχει ορκιστεί να επανεκκινήσει την οικονομία της Ελλάδας προσελκύοντας ξένα χρήματα. Το ποσοστό αποταμίευσης της χώρας είναι χαμηλό, οπότε πρέπει να αναζητήσει κεφάλαια στο εξωτερικό για να στηρίξει τις προσλήψεις και τις επενδύσεις. Ο Μητσοτάκης έχει περιορίσει τις κρατικές δαπάνες και χρησιμοποίησε τις εξοικονομήσεις για να μειώσει τον φόρο εταιρειών από το 28% στο 24%, ενώ μείωσε επίσης τη φορολογία των μερισμάτων. Αυτά είναι παραδοσιακά κεντροδεξιά τεχνάσματα για την προώθηση της ανάπτυξης, αλλά αποτελούν επίσης μέρος της προσπάθειας να δείξει στον κόσμο ότι η Ελλάδα έχει πραγματικά αλλάξει. Η Αθήνα εξακολουθεί να θέλει να πείσει τους διεθνείς πιστωτές της να μειώσουν τους δημοσιονομικούς της στόχους, αλλά μόνο αφού αποδείξει ότι η οικονομική της στρατηγική παράγει πραγματικά.

Η κυβέρνηση πιέζει επίσης με αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις. Θέλει να αλλάξει το δαιδαλώδες καθεστώς αφερεγγυότητας της χώρας, το οποίο καθιστά δυσκολότερο για τους πιστωτές να κατασχέσουν τις εγγυήσεις. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουν οι τράπεζες να μειώσουν το βουνό των επισφαλών δανείων τους - που τώρα ξεπερνά το 40% των συνολικών δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Αθήνα σκοπεύει επίσης να μεταρρυθμίσει τον φόρο στέγασης για να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα από τα πολύτιμα σπίτια που έχουν αντιμετωπιστεί ως αγροτική γη.

Τέτοιες μεταρρυθμίσεις είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν δυσαρέσκεια μεταξύ των ανθρώπων που θα υποστούν έξωση ή που θα πληρώσουν υψηλότερους φόρους. Ωστόσο, η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη των ψηφοφόρων: Ο Μητσοτάκης κέρδισε την πλειοψηφία στις εκλογές και η υποστήριξη για το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, παραμένει υψηλή.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είναι απρόσβλητος από λαϊκίστικες φαντασιώσεις. Μιλάει για ρυθμό ανάπτυξης 4% για το 2021, κάτι που ακόμη και ορισμένοι σύμβουλοι παραδέχονται ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Έχει επίσης θέσει ως στόχο άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (110 δισεκατομμυρίων δολαρίων) εντός τεσσάρων ετών.

Για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ποσοστού 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ, προσελκύουν έντονο ξένο ενδιαφέρον. Το σχέδιο Ελληνικό, ένα σαρωτικό πρόγραμμα ανάπλασης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας, βρίσκεται επίσης και πάλι σε τροχιά μετά το μπλοκάρισμα από την κυβέρνηση Τσίπρα. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα προσέλκυσε μόλις 10 δισ. ευρώ καθαρών ξένων επενδύσεων μεταξύ 2015 και 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οπότε ο νέος στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος

Όσο ήταν στην αντιπολίτευση, ο Μητσοτάκης αντιτάχθηκε σε ένα από τα σπάνια πολιτικά επιτεύγματα του Τσίπρα: μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία. Τώρα λέει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία και ότι θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανοίξει εκ νέου τις ενταξιακές συνομιλίες της γειτονικής χώρας με την ΕΕ. Αυτές σταμάτησαν μετά την αντίθεση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει περισσότερο από αυτόν τον πραγματισμό. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κολλήσει σε μια άσκοπη ιδεολογική διαμάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των αντιπάλων του, η οποία δηλητηρίασε την πολιτική και καθυστέρησε την ανάκαμψη. Μια δόση ουδετερότητας συμβούλου διαχείρισης θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη πώληση στους επενδυτές. Τώρα εναπόκειται στον Μητσοτάκη να μετατρέψει τις διαφάνειες του τύπου McKinsey σε κάτι διαρκή για τον ελληνικό λαό.

 πηγή: Bloomberg

hellenicshippingnews.com 

μετάφραση: CON

 

 

5 σχόλια:

  1. "Ο Μητσοτάκης εισέβαλε στη νίκη τον Ιούλιο με ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αλλά ισορροπημένο οικονομικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν ήδη μια μικρή επανάσταση. "

    "Ο νέος πρωθυπουργός έχει ορκιστεί να επανεκκινήσει την οικονομία της Ελλάδας προσελκύοντας ξένα χρήματα."

    Τί πίνουν και δεν μας δίνουν ;

    Έ ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ,
    άλα πι και φικέ ξηγιέτ’
    α λε λεπτίκ.

    Στα ντε μπουζουκέν
    ντε καμπαρέ,
    άλα ντε δικό μας ο καρέν.

    Άντε λα φουμέντο
    και μαστουριόρε
    με τε γκομενέτε ο τεκέ
    και η Αγγέλω πατημέντο,
    φλόκο ντ’ αργιλέ.

    Έστε μάγκας, έστε μπελαλίκ,
    λα ντε Βοτανικό ο πιο νταήκ
    κι έντρεμεν
    ντρε κάργα ντε μαγκέ
    γιατί φτιαξάρε
    στο μινούτο ντε δουλειέν.

    Άντε λα φουμέντο
    και μαστουριόρε
    με τε γκομενέτε ο ντεκέ
    και η Αγγέλω πατημέντο,
    φλόκο ντ’ αργιλέ.

    Έρρωσθε
    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 🤣🤣🤣
      Όπως πας.. θα πάρεις τη δουλειά του ποιητού μας Αναξίμανδρου..

      Διαγραφή

  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ο Μπακογιάννης! ΤΕΛΟΣ η μουσική μέχρι το πρωί στο Γκάζι...

    «Σφραγίζουν» μαγαζιά στο Γκάζι λόγω μουσικής μέχρι το ξημέρωμα «Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος να παίζει μουσική έως τις 7 το πρωί» ανακοίνωσε ...

    http://www.press-gr.com/2022/07/blog-post_990.html?sc=1657588518750#c6899977320873778879

    Αποφασίζομεν και διατάσσομεν???????????
    ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????
    ΡΕ,ΘΑ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ..............................

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορεί να κυκλοφορεί οπλισμένο και με άδεια να ανοίξει πυρ για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στελέχη της στρατονομίας.

    Φοβούνται πως οι λαοί θα ξεσηκωθούν όταν αντιληφθούν τα εγκλήματα τους και ετοιμάζονται να βγάλουν στρατό/αστυνομία να τους προστατέψει. Οι θεωρίες συνομωσίας επαληθεύονται η μία πίσω απο την άλλη!
    ...

    Κανονική δικτατορία: Ο Μητσοτάκης θα βγάλει οπλισμένους στρατιώτες
    σε ρόλο αστυνομικών!


    https://anazitiseis.gr/kanoniki-diktatoria-o-mitsotakis-tha-vgalei-oplismenous-stratiotes-se-rolo-astynomikon/


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η οργή ξεχειλίζει από τις παράλογες αποφάσεις τους. Τώρα θυμήθηκαν τον στρατό? Όταν μπούκαραν στην χώρα όλοι οι αλλοπρόσαλοι συρφετοι, που ήταν ο στρατός?
    Τους είχαν στείλει να κάνουν μπουγάδα... Έχουμε τρελαθεί όλοι.
    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή