«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ

51 σχόλια:

  1. Αν είναι δυνατόν να προβάλλετε τον Μαυραγάνη! Το διάβασα και στον Μάριο και έφριξα γιατί δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Μαζί με τον μπατριώτη τον Καμμένο ήταν και μας πούλησαν, αφού βεβαίως ψήφισε και το μνημόνιο. Έλεος πια!!! Να είστε πιο προσεκτικοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ μπλα-μπλα κι απο τηγανιτα τιποπτα.
      Δυστυχως

      Διαγραφή
  2. Στην προήγουμενη κριτική, που είχα κάνει εδώ στον Μάριο στο βίντεο για τον εμφύλιο, ήμουν πολύ συγκρατημένος με τούς χαρακτηρισμούς απέναντί του και αρκέστηκα να δώσω μόνον μια σχετική βιβλιογραφία, ώστε να κατανοήσουν, τουλάχιστον αυτοί που είναι έτοιμοι να μελετήσουν και να ενημρωθούν σε βάθος, πόσον μακράν τής πραγματικότητος βρισκόταν οι απόψεις, που πρόβαλε το βίντεο. Με την νέα αφορμή όμως, δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να κρατήσω τα προσχήματα και γράφω χωρίς περιστροφές, ότι το παλικαρόπουλο δεν σκαμπάζει από τίποτε.
    Μάς πλασάρει μια μπαχατέλα, ένα πρώην υφυπουργό τού σύριζα, να μάς ζαλίσει με ένα σωρό μπούρδες παραπληροφόρησης με παρωχημένη καμπαλιστκού προπαγάνδα. Εάν υπάρχουν ακόμη φίλοι και φίλες, που δεν κατανοούν σε τι αναφέρομαι, ευχαρίστως να επανέλθω με κριτική σε κάθε μπαρούφα, που αναφέρεται ο αχυράνθρωπος. Αντί να γράφω όμως σεντόνια για κάθε παλαβιάρη, προτίμησα να επενδύσω την σημερινή ημέρα, ολοκληρώνοντας το τελευταίο κεφάλαιο μιας εκτενούς αναφοράς, που θα καταχωρήσω τις επόμενες ημέρες για δωρεάν κατέβασμα στο δοαδίκτυο.
    Δυστυχώς, διαβάζοντας τα σχόλια τού βίντεο στο you tube, διαπίστωσα, ότι οι άνθρωποι που ενθουσιάζονται με παχυλά συνθήματα, με τα οποία περιτυλίγονται σκουπίδια, είναι πάρα, μα πάρα πολλοί. Θεωρώ λοιπόν σωστή την επιλογή, να περιορίσω τις αναρτήσεις, που έχουν σύντομη διάρκεια λειτουργίας και να επιδοθώ σε εκτενέστερες αναφορές, που επιδιώκουν πιο μεθοδικές προσεγγίσεις, με στόχο την συστηματική έκθεση των απόψεων. Δυστυχώς η ελλαδική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από έλλεψη παδείας, έλλειμμα οργανωμένης σκέψης και έλλειμα συνέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό και αυτό. Η ίσως χρειάζεται ένα δυνατό χαστούκι για να συνέλθουν.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Διονύση,

      εννοείται πως θα με ενδιέφερε, και εμένα αλλά και τούς υπόλοιπους, ..όχι να μπεις σε μεγάλο κόπο με σεντόνι, αλλά όσο επιγραμματικά γίνεται, να μάς πεις γιατί είναι παρωχημένη καμπαλιστική προπαγάνδα αυτά που λέει ο Μαυραγάνης.
      Όσο για τα τού Μάριου, νογάει ή δεν νογάει από πολιτική και γεωπολιτική, τουλάχιστον είναι ο μόνος που, με την μεγάλη του απήχηση, καταφέρνει να μεταδώσει περισσότερο στους Έλληνες εναύσματα ανδρειοσύνης κι ετοιμότητος, για ό,τι περιπέτεια μάς ετοιμάζουν με την Τουρκία.

      Διαγραφή
    3. ΚΛΑΔΑ ! ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΩ .
      ΚΑΙ ΟΠΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ !
      ΡΕ ,ΤΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΩΛΟΧΥΣΜΕΝΟΥΣ ΤΣΥΡΙΖΟΜΟΥΝΗΔΕΣ !
      ΚΟΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΟΥΛΟΥΣ ;;
      ΚΛΑΔΑ ! ΣΕ ΠΑΩ .
      ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΡΑΒΔΙ ;
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ .

      Διαγραφή
  3. Καλά, πάτε καλά? Προβάλλετε το Μαυραγάνη ? Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά,

    έβαλα το βίντεο, απλά επειδή δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, χωρίς να ασχοληθώ με το από ποιον προέρχεται κλπ. Ξέρω το παρελθόν του Μαυραγάνη.
    Δηλαδή, αν έβαζα κάπου κάποιον τίτλο με φράση του Χίτλερ, αυτό θα σήμαινε πως έγινα φιλοναζιστής ξαφνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα, άστα, την πάτησες.Σε εμπιστευόμαστε, γιαυτό σου γράφουμε, αλλιώς θα σε γράφαμε. πρόσεχε, οι καιροί είναι πονηροί.

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΣΥ ! ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ;;
      ΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
      ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ .
      ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΟΥΤΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ,ΟΥΤΕ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ΚΙΣ .
      ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ,ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ .
      ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΙΝΙΑ .
      ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ .ΤΕΛΟΣ .ΤΕΛΟΣ ΡΕ !
      ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

      Διαγραφή
  5. Έσχατη, Μάριε, Διόδοτε την πατήσατε, Κρίμα,
    βρήτε μεταξύ σας ποιος παρέσυρε ποιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα το μαλώσω αυτό το παιδί τον Μάριο! Μάς παρασύρει όλους.

      Διαγραφή
  6. Πέραν απ' του Μποτίλια όμως.. ονοματάκια ή ψευδώνυμα δεν βλέπω...! Και είναι εντελώς εκνευριστικό και ξενερωτικό να σε χτυπάει φιλικά στην πλάτη ο τίποτας για να στην πει σε στυλ ατόμου που το ήξερες από χθές.., ότι "ξέρεις μεγάλε..έκανες μαλακιούλα σήμερα".
    Βάλτε λοιπόν κανα ψευδωνυμάκι οι επόμενοι που θα μού την πείτε, ειδάλλως θα την φάει η μαρμάγκα την εξυπνάδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Κώστα,
    εφ' όσον εκδηλώνεται ουσιαστικό ενδιαφέρον αναφορικά με τις αντιρρήσεις μου σε αυτά που προβάλλονται στο βίντεο, ευχαρίστως προτίθεμαι να τις παραθέσω με τον δέοντα τρόπο, χωρίς να φείδωμαι κόπου και χρόνου, δεδομένου, ότι μια αντιπαράθεση είναι φρόνιμο να διεξάγεται με ουσιαστικό τρόπο και όχι επιγραμματικά. Έστω κι αν ήσουν ο μόνος, που έχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα αντεπιχειρήματα που προβάλω σχετικά, επειδή γνωρίζεις την αξία που σού αποδίδω και την συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου, θεωρώ υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ. Πέραν αυτού, τα ζητήματα που θίγονται στο βίντεο είναι άκρως σημαντικά και οπωσδήποτε απασχολούν πάρα πολλούς ανθρώπους με ανοικτή διάθεση για διάλογο και ειλικρινείς προθέσεις.
    Στο θέμα ειδικά τής αξιολόγησης τού Μάριου, δεν θα υπεισέλθω. Μόνιμα αποφεύγω τα αρνητικά σχόλια σε βάρος οποιουδήποτε αρέσκεται να δραστηριοποιείται στον χώρο τής αφύπνισης, πέραν των όποιων ικανοτήτων του, Είναι άσκοπο, αλλά και εν τέλει πρακτικά αδύνατο να προσπαθούμε να ανατρέψουμε κάθε εσφαλμένη άποψη, που διατυπώνεται και κάθε ασύμφορη πρακτική, που εμφανίζεται. Η πολυφωνία είναι φυσικός και κοινωνικός νόμος. Αυτό που έχει σημασία, είναι να διατυπώνουμε με σύνεση και παρρησία αυτό που θεωρούμε ορθό, ώστε να υφίσταται εν δυνάμει αντίβαρο. Η επιλογή ανήκει ανεμπόδιστα, χωρίς όρια και εκπτώσεις σε όσους κινούνται στους χώρους διάδοσης και διαμόρφωσης τής πληροφορίας, με μοναδικό κριτήριο την κρίση τους, την οποία σεβόμαστε, όποια κι αν είναι αυτή. Πάνω σε αυτό έχει καταδείξει η ιστορική εμπειρία, ότι τις εξελίξεις δεν καθορίζει μακροπρόθεσμα η γνώμη των πολλών, αλλά η συγκροτημένη παρέμβαση αυτών, που δημιουργούν φιλόπονα και με σύστημα επεξεργασμένη γνώση και δομημένες θεωρήσεις, έστω κι αν βραχυπρόθεσμα κατισχύουν οι δολιοφθορείς τής νόησης μέσω των ελεγχόμενων μαζικών μέσων.
    Πέραν αυτού, επιθυμώ όμως να θέσω ένα γενικότερο ζήτημα, που απασχολεί τον χώρο τής αφύπνισης. Εσύ είχες θέσει το θέμα προ ημερών σε κάποιον σχολιαστή, που είχε προτείνει μια βιντεοσκόπηση τού Ανεξίμανδρου, ότι δεν έχει νόημα να παρακολουθήσει κάποιος μια μακρόσυρτη παρουσίαση διάρκειας μιάμιση ώρας, που περιέχει μια ουσία, που μπορεί να διατυπωθεί το πολύ μέσα σε δέκα λεπτά. Η πλειονότης των βιντεοσκοπήσεων μακρηγορεί χωρίς λόγο σε άσκοπα βαρετή βάση, ενώ κάποιοι άλλοι, που κάνουν βιντεοσκοπήσεις μικρής διάρκειας, για να προσδώσουν έμφαση, μιλούν πολύ γρήγορα και με υπερβολικό στόμφο, ή τρέχουν μέσα σε δάση και τα τοιαύτα. Η συντριπτική πλειοψηφία χαρακτηρίζεται από ελλειπή χρήση τού γλωσσικού οργάνου, που φανερώνει την μη επαρκή εξοικείωσή τους με την μελέτη, που αποτελεί την βασική προϋπόθεση, για να οργανωθεί ο τρόπος σκέψης. Οπωσδήποτε, η διαδράση ανοίγει την δυνατότητα σε αυτό που έχει ονομασθεί “δημοσιογραφία τής βάσης”. Και αναμφίβολα ισχύει η αρχή, ότι για το ποδόσφαιρο δεν δικαιούνται να ομιλούν μόνον οι προπονητές ποδοσφαιρικών ομάδων, αλλά και ο κάθε φίλαθλος, ασχέτως εάν έχει πατήσει το πόδι του ποτέ σε γήπεδο. Όμως, όλοι οι περισσότεροι καλοθελητές, καλόν είναι να συνειδητοποιούν τις πραγματικές τους ικανότητες και να μην επαίρονται και δασκαλίζουν από καθέδρας. Καθ' ότι, δεν μπορεί να είναι όλοι, όσοι τούς παρακολουθούν αρκουδιάρηδες, ή τρόφιμοι ορνιθοτροφείων. Εκ των πραγμάτων έχει μετατραπεί το διαδίκτυο σε οικιακό μονοατομικό καφενείο. Οι άνθρωποι επιζητούν μέσα στο χάος και την αβεβαιότητα παρηγόρια. Και όσοι την προσφέρουν, εισπράττουν απλόχερα τσιμπήματα ποντικιών και φουλ χειροκρότημα, από ανθρώπους που ενθουσιάζονται άκριτα.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια προηγούμενου...

    Εάν διογκωθεί περισσότερο αυτό το φαινόμενο, θα μετατραπεί το διαδίκτυο από μονοατομικό καφενείο σε μονοατομικό ψυχοθεραπευτήριο. Οπότε βλέπω να πολλαπλασιάζονται δραματικά οι μεγαλέξαντροι και οι επίδοξοι ναπολέονες. Αυτή η διαπίστωση δεν αποσκοπεί να μειώσει στο ελάχιστο την μεγάλη προσφορά αρκετών σοβαρών ανθρώπων, που συμμετέχουν ενεργά στην μπλογκόσφαιρα, η διαχειρίζονται κανάλια βιντεοσκοπήσεων. Τουναντίον το διαδίκτυο αποτελεί πλέον μια έξοχη πηγή πληροφόρησης και διαλόγου, με την αρνητική συνέπεια όμως να περιορίζονται συνεχώς περισσότερο η βιβλιακή μελέτη και οι φυσικές επαφές εκτός εικονικής πραγματικότητος. Οι αγάδες λοιπόν τού διαδικτύου, καλόν είναι να συνειδητοποιήσουν, ότι η αλήθεια δεν κρίνεται πλειοψηφικά και ότι ο αριθμός των εισόδων ή θεάσεων δεν αποτελεί πάντοτε ουσιαστική βράβευση όσων προβάλλονται.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ ΦΙΛΕ..........ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ....ΔΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, δεν χρειάζεται να αναρτούμε βίντεο με τέτοια άτομα, ούτε κι αν είναι ενδιαφέρον και αισιόδοξο το λογίδριό τους. Συμφωνώ. Αλλά δίνεται όμως μέσα από τους σχολιασμούς σας, η ευκαιρία να αποκαλυφθούν περισσότερο οι νέοι λαγοί που ετοιμάζονται από το σύστημα. Συμφωνείς; 🙂

      Διαγραφή
  10. Αν πρωτα ατομα όπως ο Μαυραγανης δεν ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη για οτι συμμετείχαν σε προδοτικες για την πατρίδα κινήσεις και εναντιωθούν στη μασωνια πράγμα που σημαίνει την κατάληξη του Χριστοδούλου αλλά και θυσια στον αγώνα να βγει η αλήθεια επιτέλους στο προσκήνιο γιατί ζούμε ενα θέατρο με πολύ παρασκήνιο μέχρι σήμερα.Λεοννάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι, αγαπητέ ανώνυμε μόνον το ζήτημα τής έλλεψης συγγνώμης (που ορθώς θέτεις) αυτό που μπορεί να τεκμηριώσει μια ειλικρινή μεταστροφή. Το ζήτημα είναι, ότι η όλη αναφορά τού ομιλητή, αποτελεί μια σκόπιμη και χυδαία διαστρέβλωση τής διαδικασίας πτώσεως τής παγκοσμιωποίησης, με προφανή στόχο την προξένηση αποπροσανατολισμού.
      Μια συγγνώμη, δεν κοστίζει σε τελευταία ανάλυση τίποτε, όταν γίνεται με στόχο να συνεχίσει ο εικονικώς μεταμελήσας το ίδιο βιολί. Μια ειλικρινής συγγνώμη, δεν κρίνεται από τις όποιες βερμπαλιστικές δηλώσεις μεταμέλειας, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται κάποια αλλαγή πορείας, αλλά όπως θα καταδείξω στην συνέχεια (αφού προηγουμένως θέσω σε ζύμωση κάποια ζητήματα, που θεωρώ πολύ βασικά σχετικά με το είδος τής συγκεκριμένης βιντεοσκόπησης) αναπτύσσεται μια ύπουλη διαστρέβλωση, τής πλέον σημαντικής για τα τρέχοντα δεδομένα έννοιας, που είναι η πτώση τής παγκοσμιοποίησης.
      Αγαπητέ φίλε, δεν γνωρίζω από πού σιτίζεσαι (και δεν μού πέφτει λόγος σχετικά) αλλά ο ομιλητής καρπούται ένα σκασμό χρήματα από την δική σου και την δική μου τσέπη, για να ξύνει τα τέτοια του, ενώ ψήφισε αυτά να αφαιρούνται δια νόμου από ανώριμους εφήβους και για να προβαίνει σε στημένες διαστρεβλώσεις ζωτικών εννοιών.

      Διαγραφή
    2. Συνέχεια προηγούμενου...

      Το μέγιστο όμως των προβλημάτων δεν είναι οι καλοθελητές ιδιώτες, που επιχειρούν να προάγουν την διαφώτιση στο διαδίκτυο, χωρίς να διαθέτουν κάποιες φορές εκείνες τις προϋποθέσεις, που εμείς θεωρούμε αναγκαίες, με αποτέλεσμα αντί για διαφώτιση να προξενούν ενίοτε συγχύσεις . Οι διαθέσεις των ανθρώπων είναι συχνά ανάμικτες. Δίπλα στις ευγενείς προθέσεις και την φιλοπονία, μπορούν να συνυπάρξουν η επιπολαιότητα και η αυτοέπαρση. Είμαι ο τελευταίος, που έχει διάθεση να επικρίνει τις ικανότητες οποιουδήποτε. Όλοι διαθέτουμε περιορισμένο ποσό γνώσεων, οι ικανότητές μας περιορίζονται εντός συγκεκριμένων ορίων και ο υποκειμενισμός είναι ως ένα βαθμό για όλους αναπόφευκτος. Αυτό όμως που ενοχλεί εμένα προσωπικά και νομίζω ότι υποβιβάζει το αποτέλεσμα των ευγενών κατά τα άλλα παρεμβάσεων κάποιων, είναι μερικές βασικές αδυναμίες χαρακτήρος, όταν αυτές εκδηλώνονται στον δημόσιο διάλογο. Οι κυριότερες είναι η υπερβολική αυτοεκτίμηση και η έντονα αγενής εκφορά. Κάθε άνθρωπος είναι θεμιτό να διέπεται από ελεγχόμενο εγωισμό και στην αντιπαράθεση συχνά αρμόζει μια σκληρή φρασεολογία. Η μετριοπάθεια όμως και η ευγένεια καθιστούν περισσότερο αποδεκτό και πειστικό ένα μεστό από επιχειρήματα λόγο. Πέραν αυτού, η ρητορική αποτελεί τέχνη, που κάθε σώφρων καλοθελητής, που επωμίζεται εκούσια το καθήκον τής διαφώτισης οφείλει να οικοδομεί συνειδητά βήμα προς βήμα. Τα κενά προς αυτήν την κατεύθυνση δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με μεγαλοστομίες, άσκοπα βλοσυρό τόνο, διάθεση απροσπέλαστης προβολής και έλλειψη ρεαλισμού, όταν τα πράγματα καθίστανται προφανή. Συχνά επίσης χρησιμοποιούνται ερεθιστικοί και πιχαίοι τίτλοι στις βιντεοσκοπήσεις, που δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενό τους, μόνον και μόνον για να προκαλέσουν αίσθηση και ανεβάσουν τον αριθμό των θεάσεων. Με αυτήν την μεθοδολογία χαλάει στην κυριολεξία η πιάτσα. Διότι μεταφέρεται το βάρος από την εκλογικευμένη κριτική διάθεση στις συναισθηματικές εξάρσεις, με αποτέλεσμα να ποδοσφαιροποιείται η πρακτική τής διαφώτισης. Οπότε, οι οπαδοί βαράνε κι ένα λάικ, για να εκτονωθούν. Η ετοιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από νηφαλιότητα. Τόσο η έκφραση ενθουσιασμού, όσο και η οργής, δικαιούνται να είναι στοιχεία μιας παρουσίασης. Τα ουσιαστικά επιχειρήματα όμως είναι αυτά, που πείθουν την φρόνηση και αναβιβάζουν την συνείδηση.
      Το κύριο όμως πρόβλημα δεν είναι, όπως προανέφερα, κάποιες βασικές αδυναμίες των καλοθελητών στον χώρο τής αφύπνισης, οι οποίοι στο φινάλε είναι ιδιώτες και ερασιτέχνες και υπό αυτήν την έννοια καλούνται να διδαχθούν από τις αδυναμίες τους. Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από την πρακτική των Αντιδυνάμεων στον χώρο τής αφύπνισης. Ενώ αυτοί κάνουν μόνιμες αναφορές στην λεγόμενη “μεγάλη αφύπνιση”, πράττουν τελικά ελάχιστα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η πρακτική τους στηρίζεται κυρίως σε αποκαλύψεις, στις οποίες προβαίνουν κάτω από ισχυρή πίεση που ασκούν οι Αντιδυνάμεις σε εσωτερικούς αχθοφόρους τού κατεστημένου συστήματος. Αυτή η πρακτική, δηλαδή να αποκαλύπτεται η ρυπαρότητα τού συστήματος εκ των έσω, είναι μεν αναμφίβολα μια άκρως ευφυής και πειστικότατη επιλογή. Πλην όμως, οι αποκαλύψεις και οι αφύπνιση μπορεί να είναι έννοιες, που σε κάποιο βαθμό αλληλοεπικαλύπτονται, πλην όμως ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ. Η αφύπνιση πάει σε πολύ μεγαλύτερο βάθος, από ότι οι όποιες αποκαλύψεις, διότι αυτή συνεπάγεται επαναπροσδιορισμό εκ βάθρων τής σύνολης ανθρώπινης ύπαρξης. Όχι μόνον τής προσωπικότητος, αλλά και τού τελευταίου κυττάρου, καθ' όσον η συνείδηση επιδρά διαμορφωτικά στον γονότυπο. Ο Γκουρτζίεφ ισχυρίστηκε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην κυριολεξία κοιμάται όρθια. Ενώ ένας μεγάλος ψυχολόγος ανέλυσε το φαινόμενο τής “ζωντοφάνειας”, ως τήν πλέον διαδεδομένη ψυχοκοινωνική νόσο. Ενώ η νεκροφάνεια είναι η κατάσταση, που κάποιος φαίνεται νεκρός, ενώ είναι ζωντανός, η “ζωντοφάνεια” είναι η κατάσταση, που κάποιος φαίνεται ζωντανός, ενώ είναι ουσιαστικά απονεκρωμένος.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
  11. Συνέχεια προηγούμενου....

    Όσο αφορά την διαφώτιση, που επιχειρούν οι Αντιδυνάμεις με συχνά βίντεο από κάποιους αναγνωρισμένους από αυτούς ψηφιακούς μαχητές, όπως ο Simon Parkes και ο Charly Ward, αλλά και άλλοι, τα θεωρώ σε λυπηρότατο βαθμό αποτυχημένα. Οι άνθρωποι αυτοί, πέρα από την φιλοπονία και την καλή τους διάθεση, εφαρμόζουν με τις ώρες μια ακατάσχετη και τελείως βαρετή πολυλογία άχρηστης διάρκειας, για να μεταδώσουν ελάχιστες πληροφορίες. Ενώ είναι και οι δυο αναμφίβολα συμπαθείς ομιλητές, στερούνται ρητορικών ικανοτήτων και, τουλάχιστον εμένα, με κουράζουν αφάνταστα. Και αυτή η άκρως κουραστική διαδικασία, δεν μπορεί να οφείλεται στις όποιες ανεπαρκείς γνώσεις τής αγγλικής γλώσσας, δεδομένου, ότι την ίδια βαρεμάρα αισθάνομαι, όταν παρακολουθώ αυτά τα βίντεο με ελληνικούς υποτίτλους, συνήθως από την ευγενική προσπάθεια τού Αντρέα του Τουρναβίτη, ο οποίος επίσης παρεμπιπτόντως καταλήγει να γίνεται κουραστικός, μέσα από τις ατέρμονες συζητήσεις στα τσατ με αυτούς που παρακολουθούν. Εξίσου κουραστικός είναι και ο Μιχαήλ Φιλιππίδης, ο οποίος φαίνεται να είναι πολύ καλός άνθρωπος και ανιδιοτελής αφυπνιστής, που όμως, τα διαλείμματα και τα ψαξίματα μεταξύ τού χρόνου που μιλάει, καλύπτουν τα άχρηστα δύο τρίτα των βιντεοσκοπήσεών του.
    Το πρόβλημα με τις Αντιδυνάμεις είναι, ότι προέρχονται και αυτοί από κρατικές οντότητες, οπότε είναι εθισμένοι από το παρελθόν, να επιδρούν στον πολύ κόσμο με μπιχεβιοριστικά τεχνάσματα (μηχανιστικός επηρεασμός τής συμπεριφοράς) μέχρι σημείου να προσανατολίζονται να εφαρμόσουν την πρακτική τού σοκ. Κατά την γνώμη μου, όποιος ξυπνάει με μπουνίδι ξυπνάει άγαρμπα. Και ενώ μπορεί να έχει δίκιο ο φίλος, που τοποθετήθηκε σε προηγούμενο σχόλιό μου, ότι “μπορεί να χρειάζεται ένα γερό χαστούκι για να ξυπνήσουν”, δεν πρόκειται να υποστηρίξω αυτήν την οδό. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γίνει μια εγχείρηση αμυγδαλών. Και δεν μπορώ να θέσω ως προοπτική, τέτοιες εγχειρήσεις να γίνονται με πριόνι και ρόπαλο. Η ουσιαστική αφύπνιση ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. Θα μπορούσε να αντιτάξει κάποιος, ότι οι Αντιδυνάμεις τρέχουν και δεν φθάνουν, για να προωθήσουν δύσκολες ανατροπές στα εξουσιαστικά στεγανά και δεν τούς περισσεύουν δυνάμεις για να διδάξουν την κοινωνική αλφαβήτα στον Μπαρμπαμήτσο. Έτσι όμως αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στην καταστροφική επιρροή των μαζικών μέσων. Οι μεγάλη ανθρωπομάζα όμως αυτά παρακολουθεί, με εξαίρεση ένα 10% προβληματισμένων ανθρώπων, οπότε η διοξίνη καλπάζει. Και μπορεί μεν το 10% να είναι αρκετό, ώστε να διαμορφωθεί η κρίσιμη μάζα, που είναι αναγκαία για να επιβάλλουν οι Αντιδυνάμεις την νέα κατάσταση. Όμως, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σύντομα το πλανητικό καθεστώς θα ανατραπεί και θα δοθούν γνήσιες ελευθερίες. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διαχειριστούν οι άνθρωποι τις ελευθερίες που θα δοθούν. Η πραγματική ελευθερία συνεπάγεται απελευθέρωση τού νου και τής καρδιάς και χωρίς να διωχθεί η εσωτερική σκουριά, δεν είναι δυνατόν να οικοδομηθεί το νέο.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέχεια προηγούμενου....

    Άρα συμπεραίνω, ότι στα πλαίσια των κινηματικών διαδικασιών χρειάζεται τουλάχιστον ένα διαδικτυακό κανάλι τηλεόρασης, με χρόνο εκπομπής τουλάχιστον μιάμιση ώρα, δυο φορές την εβδομάδα. Για να πραγματοποιηθεί αυτό όμως χρειάζεται η συμμετοχή 12 συνεργατών σε μόνιμη βάση. Τρεις κειμενογράφοι, δυο παρουσιαστές, ένας σκηνοθέτης, δυο εικονολήπτες και επεξεργαστές ήχου και εικόνας, ένας πεπειραμένος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας σκηνοθέτης, ένας γραφίστας, δυο συνεργάτες για εξωτερικό ρεπορτάζ, ένας γραμματέας και ένας συντονιστής – διευθυντής προγράμματος. Επί πλέον χρειάζεται κάποια σοβαρή υποδομή. Οπότε αναφερόμαστε σε ένα κοστολόγιο της τάξεως των 35.000 ευρώ μηνιαίως. Άρα, απαιτούνται ακόμη 25 άνθρωποι για την συγκρότηση τής οικονομικής υποδομής, που θα στηρίξει την χρηματοδότηση αυτής τής προσπάθειας. Εάν μια χώρα με πληθυσμό εκατομμυρίων δεν διαθέτει σαράντα αποφασισμένους και ανιδιοτελείς ανθρώπους, που να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τότε η διαδικασία τής αφύπνισης δεν θα μπορέσει να μεταβεί σε στοιχειώδη αποτελεσματικά και δημιουργικά πλαίσια. Επαναλαμβάνω, το ζητούμενο είναι ο πολύς κόσμος. Και όχι σε πλαίσια χειροκροτήματος, κλακαδόρων και “μπράβο ρε φίλε, που τούς ρίχνεις”. Οι Αντιδυνάμεις εξήγγειλαν, ότι διαθέτουν σοβαρά ποσά για κοινωνικά προγράμματα. Εδώ θα τους δω.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς φίλε μου Διονύση, που βάζω και καμιά μακακία ανάρτηση πού και πού, για να παρεμβαίνεις στο μπλογκ και να σε απολαμβάνουμε.

      ΑΝΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ 35 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ? ..

      Διαγραφή
  13. Δεν λεει κατι ατοπο ο ομιλητης, ισα-ισα αν εξαιρεσουμε βεβαια ως ατοπη (εκ του αποτελεσματος) την συμμετοχη του στους Ελευθερους Ελληνες και διαυτων defacto με τον Συριζα.Ειναι και δικη μου αισθηση οτι η ΝΤΠ συναντα ηδη μεγαλες δυσκολιες και οσονουπω επερχεται διορθωση της παγκοσμιας πολιτικης ατζεντας χωρις αυτο να σημαινει εφησυχασμο. Οι τυποι τα βρισκουν παντου μπαστουνια!!....................... Blooberg, Forbes και καθε Ελιτιστικο διεθνες μεσο εχουν επιδοθει τον τελευταιο καιρο απροκαλυπτα και χωρις αποκρυψη σε ευθειες βολες κατα των αντιπαλων της ΝΤΠ. Ασχετως τι νομιζουν μερικοι θεωρω οτι παιζουν τα τελευταια τους χαρτια. Καλα κανουν κατα μια εννοια. Ξεκαθαριζει το παιχνιδι και ερχονται σιγα σιγα αντιμετωπες οι πραγματικες διαστασεις της αντιπαραθεσης μεταξυ των εθνοκεντριστων - πατριωτων καθε ειδους και των νεομαρξιστων-νεοφιλελε-διεθνιστων. Μονο που η νεοταξικη ιδεολογια των loatki, των αντιρατσιστικων δηθεν νομων και των υποχρεωτικων εμβολιων θεωρω οτι δεν θα εχει και πολυ μελλον για τους εκδοτες και εκφραστες αυτης της ιδεοληψιας. Αφου η πληρης αποκαλυψη της στο τελος θα εχει πολυ λιγους θιασωτες.Στα ορια του φυσικου-φυσιολογικου. Η απεχθης αντιανθρωπινη φυση αυτης της ιδεολογιας-ιδεοληψιας θα εκδιωξει τους περισσοτερους πολιτες. Ιδιως οταν αποκαλυφθει στο ευρυ κοινο που τοσο μα τοσο υποτιμουν οι υπερτραπεζιτες-μεντορες της η μονολιθικη-μονοπολιακη κτηση εκ μερους τους του παγκοσμιου χρηματοπιστωτικου συστηματος. Μια κτηση μετωπικα και καθετα ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ-ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Οσο παντοδυναμη και εαν ειναι η ΝΤΠ στο σκοταδι αλλο τοσο αδυναμη και καχεκτικη ειναι ενωπιον των φωτων της δημοσιοτητας και του δημοσιου ελεγχου. Θα εξαερωθει στο τελος οπως τα ζομπι στις ταινιες! Μια καλυτερη και φωτεινοτερη εποχη διαισθανομαι θα ανατειλει για τους ανθρωπους.Η παγκοσμια Ελλας της δημοκρατιας, του ανθρωπισμου και της φιλοσοφιας θα ανακαμψει και παλι. Εδω θα ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ. Η Βεβαία Πεποίθηση, Προφητεία, Μαντεψιά Ότι (ΟΧΙ ΑΠΛΑ) ΣΥΝΤΟΜΑ Αλλά ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ! και
      ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΛΑ) ΚΟΝΤΑ Αλλά ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ,
      Συνειρμικά φέρνει στο νου Την Ευαγγελική Πεποίθηση, Προφητεία, Μαντεψιά του Ιωάννη που δεν περιορίστηκε (καλού, κακού) να πει ότι ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ - είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ,
      Αλλά μετά Λόγου Γνώσεως, Απολύτου Βεβαιότητος και Ιστορικής Του Ευθύνης, σε συνδυασμό με Το, εκ των πραγμάτων, Ακαταδίωκτον Του Ευαγγελιστή -Τράβα βρες Τον, και ρώτα Τον- δήλωσε θαρετά (12,23)

      “'ΕΛΗΛΥΘΕΝ (ΈΦΘΑΣΕΝ) η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.'', στο οποίο και προστέθηκε, δίκην μανέστρας, στο γιουβέτσι, ''Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”, κατά χειρόγραφον τού ΕΥΣΕΒΙΟΥ του ΠΑΜΦΙΛΟΥ, επισκόπου Καισαρείας, 265 μ.Χ.

      Και, δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, Όχι μόνο Το Ποθούμενον Δεν Ελήλυθεν αλλά κάθε φορά που παίρνεις τον πενταψήφιο αριθμό (με αστική χρέωση) για Πληροφορίες πέφτεις στον τηλεφωνητή που επαναλαμβάνει μονότονα: ''Είσαστε σε γραμμή προτεραιότητος. Παρακαλώ περιμένετε.''

      Και, δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, κλάάάάάμα οι θεόπιστες, οι θεοσεβείς, οι έχουσες φόβον θεού παρθένες που, αμετανόητες, ξεροσταλιάζουν για να δουν Τον Νυμφίον, εν τω μέσω της νυκτός, με τις μωρές παρθένες να καγχάζουν λέγοντας: ''Εμείς σας τα λέγαμε, εσείς δεν μας ακούσατε.''

      Και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε πως Όλα οφείλονται σε Παρεξήγηση:
      Η Ζωή του Ανθρώπου είναι μία Στιγμή στην Ατέλειαν του Χρόνου.

      Α.Κ.

      Διαγραφή
    2. @ A.K.
      Το λοιπόν αγαπητέ φίλε (ή φίλη), κατέθεσες ένα πολύ σημαντικό και θα τολμούσα να ισχυριστώ άκρως ερεθιστικό σχόλιο, οπότε σε ευχαριστώ εγκάρδια για την τροφή για σκέψη που παρέχεις. Αναφερόμενος ταυτοχρόνως τόσο στην μαντεψιά περί επικείμενης πτώσεως τής παγκσμιοποιήσεως, όσο και στην Αποκάλυψη τού Ιωάννου, έκών άκων συνέδεσες την πρώτη διαδικασία με το ιερό (κατ' εμέ) κείμενο. Οπότε πρικύπτει το ερώτημα: Συνδέεται η πτώση τής παγκοσμιοποίησης με την Απoκάλυψη; Ή για να το εκφράσω διαφορετικά, γίνεται μνεία στην Αποκάλυψη για την πτώση τής παγκοσμίοποίησης;
      Επειδή τυχαίνει να μελετάω την Προφητεία τού Άη Γιάννη και να πιστεύω ως απολύτως αληθινά, όλα όσα παραθέτει Αυτός εκεί μέχρι κεραίας, εκτιμώ, ότι όλα τα τελευταία κεφάλαια τής Προφητείας αναφέρονται στην πτώση τής εωσφορικά κινούμενης παγκοσμιοποίησης και σε όσα την ακολουθήσουν. Για να καταστεί όμως δυνατόν να χειριστούμε αυτό το ζητούμενο, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, να αποτολμήσουμε μια βαθιά βουτιά στην ιστορική διάσταση τού Χριστιανισμού, στην ιστορικότητα τού χριστολογικού θέματος καθώς και στην έντονη ετερογένεια, που έχει εκδηλωθεί ανά τούς αιώνες στα πλαίσια τής χριστιανικής πίστεως.
      Επειδή όμως έχω γράψει ήδη αρκετά σεντόνια σε αυτή την ανάρτηση, με τα οποία θα μπορούσα να ανοίξω κατάστημα για είδη προικός σε κάποια συνοικία, αλλά και επειδή πρέπει σε λίγο να ταΐσω τον σκύλο (που δεν έχω) κρατάω το θέμα για μια προσεχή εκτενή μελέτη, που σχεδιάζω.
      Όσο αφορά την τελευταία γραμμή τού σχολίου σου, υποκλίνομαι ανεπιφύλακτα και χωρίς την παραμικρή διάθεση ειρωνείας, στην ποίηση που την διακρίνει. Πολύ σημαντικά μού φαίνονται και τα κεφαλαία γράμματα, που έχεις ενσωματώσει σε αυτήν. Εάν είχες βάλει και ένα ερωτηματικό στο τέλος, εκτιμώ, ότι θα άγγιζε το βάθος κάποιων σπουδαίων φράσεων, που διατύπωσε ο Ζαν Πωλ Σαρτρ. Παρόλα αυτά, επίτρεψε μου και μένα μια τελείως προσωπική ένσταση. Ενώ με συγκινεί η τελευταία φράση τού σχολείου σου, δηλώνω, ότι όσο αφορά την δική μου στιγμή στο χρόνο, δεν κάνω χρήση ατέλειας, αλλά έχω πληρώσει ακριβό εισιτήριο. Άλλο, εάν παραμένω μια ζωή λαθρεπιβάτης τού χρόνου.

      Διαγραφή
  14. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ξεκαθαρίζω, ότι τα όσα περιγράφω προηγουμένως, δεν τίθενται σε αντιδιαστολή με την μέχρι σήμερα πρακτική κανενός καλοθελητή. Όσοι επιθυμούν, ας συνεχίσουν να κάνουν, ότι κάνουν μέχρι σήμερα. Αυτό που προτείνω, είναι μια εναλλακτική διαδικασία, που δημιουργεί και θέτει σε λειτουργία συλλογικές δομές, στην προοπτική συγκεκριμένου αποτελέσματος. Είναι ευνόητο, ότι οι αρμοδιότητες αρμόζει να κατανέμονται, κατά το δυνατόν ισόποσα, μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε, για να διαμορφώσουμε αρχικά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να φτιάξουμε ομάδες εργασίας. Όλες οι πορείες ξεκινούν με το πρώτο βήμα. Δεν αντιλέγω, εγκάρδια ευπρόσδεκτος είναι και ο Μάριος. Ο φίλος διαθέτει και ενεργητικότητα και κάποιες αναμφισβήτητες ικανότητες, που χρειάζονται κάποια περαιτέρω εξέλιξη.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνέχεια προηγούμενου...

    Όσο αφορά τα επιχειρήματα τού ομιλητή, μετά από την μακρά, αλλά ελπίζω όχι άσκοπη, περιήγηση σε χώρους παράπλευρους, που αφορούν τού τρόπους παρέμβασης, πέραν τού εκάστοτε συγκεκριμένου περιεχομένου:
    Την ύπαρξη και τις ιδιότητες τού ομιλητή δεν τις γνώριζα, πριν δω το βίντεο και διαβάσω τα σχόλια, που κατατέθηκαν στο youtube. Από τις πρώτες φράσεις του όμως απέρριψα τον πυρήνα τής συλλογιστικής του, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, την βάση τής παγκόσμιας σύγκρουσης αποτελούν δυο διαφορετικά οικονομικά μπλοκ, που ανταγωνίζονται για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, πέρα από αρχές, αποκλειστικά στην βάση διαφορετικών συμφερόντων και με γνώμονα τους διαφορετικούς οικονομικούς τρόπους, που διέπουν την αναπαραγωγή τους. Επειδή, σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις του, αναμένεται να περάσει η πρωτοκαθεδρία, χωρίς όμως τελειωτική επικράτηση τού ενός επί τού άλλου, από το ένα μπλοκ στο άλλο, το οποίο μάλιστα ο λεγάμενος ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, η οποία αρνείται δήθεν την παγκοσμιοποίηση, κάνει λόγο ο ομιλητής και για “πτώση της παγκοσμιοποίησης”. Έτσι ισχυρίζεται, ότι η “πρόοδος” θα επέλθει από την εκ νέου επικράτηση τού παλαιού, δηλαδή από ένα πισωγύρισμα. Οπότε και η ανθρωπότητα θα εξακολουθήσει να συνθλίβεται εντός των ορίων τής σύγκρουσης των δυο οικονομικών κολοσσών, που επιδιώκουν αναδιανομή τής λείας. Βεβαίως δεν παραλείπει να απευθύνεται με ύφος και στυλ φτηνιάρικου ιεροκήρυκα προς αυτούς , που επίκειται να επικρατήσουν στο επόμενο μέλλον, με ηθικοπλαστικές παραινέσεις μοραλιστικού τύπου, ότι αυτοί οφείλουν να είναι έντιμοι, ειλικρινείς και δύο αβγά τουρκίας.
    Ο τυπάκος επιχειρεί να συνδέσει με τρόπο άκρατα αποτυχημένο και γελοίο, μια και δεν τού πέρασαν σωστά το μαθηματάκι, ή την παραμύθα, αυτοί που τον ενεργούν, δυο τελείως παρωχημένες και πλήρως ξεπερασμένες από την ζωή και τα πράγματα θεωρίες. Η μια είναι μαρξιστική και η άλλη λενινιστική. Η πρώτη διατυπώθηκε στο έργο των Μαρξ και Ένγκελς με τίτλο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” και άλλα, τα οποία την εποχή που εκδόθηκαν, είχαν τουλάχιστον, πέραν τού πλήρως λανθασμένου περιεχόμενού τους, κάποια σοβαρότητα, ή τουλάχιστον σοβαροφάνεια. Η δεύτερη θεωρία παρουσιάστηκε από τον κοκοβιό Λένιν το 1916 στο βιβλίο με το βιβλίο “Ιμπεριαλισμός, το Ανώτατο Στάδιο τού Καπιταλισμού”.
    Με τα άθλια απολειφάδια μιας ροζ και συστηματικά δοτής αριστεράς, που συντάχθηκε, συγχρωτίστηκε, αλλά και κονόμησε άγαρμπα ο λεγάμενος (προσοχή όμως, διότι μετά το πραγματικό πέρας τής παγκσμιοποίησης, και όχι τού πέρατος – τέρατος, που ισχυρίζεται ο αρμέξας, σε τέτοιου είδους κονόμες θα επιβληθεί άγαρμπα τέλος και επιστροφή των κλοπιμαίων με το στανιό) δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε άλλη βάση δεδομένων, βλέπε νοητική χωματερή.
    Ο Μαρξ ισχυρίστηκε, ότι η οικονομία αποτελεί την βάση αναπαραγωγής τού συστήματος και όλες οι υπόλοιπες εκφάνσεις τού ατομικού και κοινωνικού γίγνεσθαι (ήθη, κοινωνική ζωή, κουλτούρα κλπ.) αποτελούν εποικοδόμημα, το οποίον εδράζεται επί τής βάσεως τής οικονομίας και προάγονται αποκλειστικά από αυτήν. Ο πρωταρχικός ρόλος τής οικονομίας έναντι των πάντων στηρίχθηκε από μια φιλοσοφική πρόταση, που αυτός ονόμασε “Διαλεκτικό Υλισμό”. Πρόκειται δηλαδή για μια ΑΜΕΙΓΩΣ ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, την οποίαν όμως ο Μαρξ διαχώρισε, ως διεπόμενη από την “διαλεκτική”, από τον ονομασθέντα από αυτόν “χυδαίο υλισμό”.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνέχεια προηγούμενου...

    Το ερώτημα που τίθεται απλά και ξάστερα, είναι κατά πόσο ο ομιλητής, ως θιασώτης τού υλισμού, συντάσσει τα επιχειρήματα, που προβάλλει, με τον “διαλεκτικό”, ή με τον “χυδαίο” υλισμό, ως χυδαία προσωπικότης, ενεργούμενος από αντιδραστικές εντολές; Εάν μεν πορεύεται με γνώμονα τον “διαλεκτικό” υλισμό, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε, ότι πρόκειται για κάποιον ιδεολόγο μαρξιστή, ο ποίος υπηρετεί ένα εσφαλμένο μεν όραμα, αλλά με προοδευτικού τύπου προοπτικές. Εάν δε πορεύεται με γνώμονα τον “χυδαίο” υλισμό, τότε δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι διαφορετικό, παρά ότι πρόκειται για ένα κοιλιόδουλο και επίδοξο συστηματικό σαλτιμπάγκο (στο βαθμό μάλιστα που ιδιοποιείται κυβερνητική καρέκλα) που έχει ως κύριο στόχο να ικανοποιήσει μέσω παραπληροφόρησης και χειραγώγησης τού κοσμάκη την κοιλάρα και τις κενοδοξίες του.
    Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο, που ο πατέρας τού “διαλεκτικού” υλισμού, όρισε τον μεν και τον δε. Σύμφωνα με τον Μαρξ, η ύλη, η οποία κυριαρχεί επί των πάντων και δημιουργεί τα πάντα, διακατέχεται από μια άκρως ευγενή και προάγουσα προς ανώτερα επίπεδα ιδιότητα, ευεργετώντας την κοινωνική εξέλιξη και το ανθρώπινο πεπρωμένο. Ο Τζόρτζ Πόλιτζερ, που εκλαΐκευσε με το βιβλίο του “Βασικές Αρχές τής Φιλοσοφίας” τον “διαλεκτικό” υλισμό, με στόχο υποτίθεται να γίνει αυτός προσιτός στην εργατιά, αναφέρει χαρακτηριστικά το εξής:

    https://archive.org/details/BasikesArxesThsFilosofias2/page/n5/mode/2up

    Η ύλη διέπεται από την βασική διαδικασία, μετατρέποντας την επισσυσωρευόμενη ποσότητα σε ποιότητα. Με αυτόν τον τρόπο περνάμε από κατώτερες μορφές οργάνωσης σε ανώτερες. Έτσι μεταβαίνουμε από την φεουδαρχία στον καπιταλισμό και από τον καπιταλισμό στην φεουδαρχία. Αυτό αποτελεί βασικό νόμο τού γίγνεσθαι, που καμία ανθρώπινη παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να ανατρέψει. Το μόνον, που μπορεί να επιφέρει η συνειδητή ανθρώπινη παρέμβαση, είναι να επιταχυνθεί αυτή η αναπόφευκτη τελικά διαδικασία. Αλλά και ο φανατικός μαρξιστής Λένιν, ισχυρίστηκε, ότι “οι σιδερένιοι νόμοι τού καπιταλισμού, οδηγούν με βεβαιότητα στον σοσιαλισμό”. Σαν χειροπιαστό παράδειγμα τής μετατροπής τής ποσότητας σε ποιότητα, επικαλείται ο ο Τζορτζ Πόλιτζερ στο βιβλίο του, την περίπτωση τού νερού. Η βαθμιαία άνοδο τής θερμοκρασίας μπορεί να συμβεί στο νερό μέχρι τους 99 βαθμούς. Στην συνέχεια το νερό αλλάζει κατάσταση και μετατρέπεται σε υδρατμούς. Η προτεραία χαμηλή κινητική ενέργεια των μορίων ενός υγρού, αναβιβάζεται στην υψηλότερη κινητική ενέργεια ενός αερίου.
    Αυτό που ξέχασε να μας εξηγήσει ο Πόλιτζερ, είναι ότι εάν βράσουμε πέραν τού αναγκαίου την φασολάδα, αυτή μετατρέπεται σε μπετόν, για την χύσουμε σε καλούπια για πρέκια.
    Οι μη “διαλεκτικοί” υλιστές χαρακτηρίζονται από τον Μαρξ ως χυδαίοι οπαδοί μιας παθητικής ύλης, που είναι καλή μόνον για να γεμίζουμε την κοιλιά μας και να ικανοποιούμε φιλάρεσκα τις ατομικές υλικές μας ανάγκες.
    Τι προβλέπει λοιπόν μέσα από τα παραμορφωτικά υλιστικά γυαλιά του ο ομιλητής; Την πρόοδο τού υφιστάμενου συστήματος σε ένα καλύτερο, πιο προηγμένο οικονομικό σύστημα; Τουναντίον ο λεγάμενος προφητεύει επιστροφή στο παλιό οικονομικό σύστημα. Δηλαδή εκ των πραγμάτων μια οπισθοδρόμηση. Τι είναι όμως “παλιά” και τι είναι “ψηφιακή” οικονομία”, την οποία ταυτίζει αυτός με τον απόλυτο έλεγχο των πολιτών και την φάση τής παγκοσμιοποίησης, δεν μάς εξηγεί. Υπάρχουν τελικά αυτά τα φρούτα, ή βάφει ο λεγάμενος την κοπριά άσπρη και κόκκινη, για να παίξει μπιλιάρδο στην πλάτη μας;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διόρθωση παρροράματος στο προηγούμενο σχόλιο:
    Έτσι μεταβαίνουμε από την φεουδαρχία στον καπιταλισμό και από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό (όχι στην φεουδαρχία, όπως λανθασμένα γράφτηκε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχεια προηγούμενου:

    Πριν ασχοληθώ με την ύπαρξη ή μη των φρούτων, που αποκαλεί ο ομιλητής “παλιά οικονομία” και “ψηφιακή οικονομία”, που την ταυτίζει εσκεμμένα αποκλειστικά με τις μεθόδους πλήρους κοινωνικού ελέγχου και την παγκοσμιοποίηση, θέτω κάποια στοιχειώδη ερωτήματα σε όλους τούς οπαδούς τού υλισμού, που θεωρούν, ότι οι συγκρούσεις σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται με βαθύτερο κίνητρο την οικονομία, για την εναπόκτηση οικονομικού οφέλους, μέσω τής δια βιαίων μέσων κατανομής των περιοχών τού πλανήτη σε ζώνες οικονομικής εκμετάλλευσης:
    Για ποιον λόγο γίνονται οι παιδοβιασμοί, το εμπόριο και η καλλιέργεια παιδιών, τα τελετουργικά αίματος και η χρήση αδρενοχρώματος;
    Για ποιον λόγο κατακλύζεται ο πλανήτης από αποκρυφιστικές αδελφότητες, που εφαρμόζουν εωσφορική λατρεία εδώ και χιλιετίες;
    Για ποιον λόγο ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των ΗΠΑ μέλη τής στάς “Scull and Bones“, που είναι προσαρτημένη στο πανεπιστήμιο Yale;
    Γιο ποιον λόγο έλαβαν χώρα οι δυο παγκόσμιοι πόλεμοι ακριβώς με τον τρόπο, που περιγράφει στην επιστολή του από το 1871 ο αρχιερέας του ελευθεροτεκτονισμού Albert Pyke;
    Για ποιον λόγω παράγγελναν επί προεδρείας Ομπάμα στον λευκό οίκο, σύμφωνα με την αποκάλυψη τού σκανδάλου “pizza gate“, παιδιά, για να τα κατασπαράξουν;
    Για ποιον λόγο κατήγγειλε δημόσια ο Βλαδίμιρος Πούτιν, ότι η βασίλισσα τής Αγγλίας είναι βρυκόλακας;
    Για ποιον λόγο ανέλαβε ο σημερινός πρωθυπουργός την επιτήρηση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και για ποιον λόγο χρησιμοποιούσε ο προστατευόμενός του Δημήτρης Λιγνάδης ρόπαλα για σεξουαλικά βοηθήματα, βάσει ισχύουσας ποινικής καταδίκης;
    Ην διάδοση και η κυριαρχία της ψηφιακής τεχνολογίας, ουδόλως ταυτίζονται χρονικά με την παγκοσμιοποίηση και είχαν επικρατήσει ήδη πολύ πριν την επιβολή της. Το ίδιο ισχύει και για τις μεθόδους ολοκληρωτικής αστυνόμευσης, που προωθούνται ήδη από την δεκαετία τού '80, όχι μόνον, ούτε και κύρια από τούς Κινέζους φασίστες, αλλά πριν όλων των υπολοίπων από τα δυτικά λαμόγια, που αποσιωπεί τελείως ο ομιλητής. Ο κατακλυσμός των κεντρικών οδών των μεγαλουπόλεων Ευρωπαϊκών χωρών με κάμερες, που επικοινωνούν με ψηφιακό τρόπο με δορυφόρους εφαρμόζεται εδώ και σαράντα χρόνια. Ήδη κατά την ονομασθείσα από τον Σαντάμ Χουσεΐν “μητέρα όλων των μαχών” μεταξύ των τεθωρακισμένων του Ιράκ και αυτών τής “συμμαχίας των προθύμων” το 1991, η σύγκρουση έλαβε χώρα πολύ πριν τα άρματα αποκτήσουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Τα κανόνια των αρμάτων τής συμμαχίας χειριζόντουσαν βάσει ψηφιακής τεχνολογίας τεχνικοί στα κεντρικά ηλεκτρονικού πολέμου στο Τέξας.
    Η ψηφιακή τεχνολογία ανακαλύφθηκε στα μέσα τής δεκαετίας τού 1930 από τον Claude Shanon κατ' εντολήν τής General Electric:

    https://www.technologyreview.com/2017/10/24/148385/digital-joy/

    Τότε ανακάλυψαν, ότι ένα σήμα μεταδίδεται με λιγότερα παράσιτα, ότα έχει ψηφιακή δομή. Έκτοτε η ψηφιακή τεχνολογία προσέλαβε ραγδαία ανάπτυξη.

    συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ο μακαρίτης ο πατέρας μου με είχε συμβουλεύσει το 1972 να βρω καμιά φιλενάδα, για να μην γίνω ομοφυλόφιλος και να ασχοληθώ οπωσδήποτε με τα κομπιούτερ, γιατί μετά από μερικά χρονάκια, ακόμη και λεμόνια αν θέλω να πουλήσω, αυτό δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από την δεκαετία του '80 ξεκίνησε η ψηφιακή τεχνολογία να κατακλύζει τόσο την παλαιότερη, όσο και την νεότερη οικονομική διαδικασία. Το 1981 έκανα διπλωματική εργασία σε εκπόνηση προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναφορικά με μελέτες εδαφομηχανικής. Ήδη προς τις αρχές τής δεκαετίας τού 90 ήταν αδύνατον να λειτουργήσει ένα γραφείο χωρίς ψηφιακή υποδομή. Αυτό που ονομάστηκε “new economy“ στα τέλη της δεκαετίας τού 90, δηλαδή η ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων με βάση το διαδίκτυο, έγινε πολύ αργότερα από την επικράτηση τής ψηφιακής τεχνολογίας σε όλους τούς βασικούς τομείς τής οικονομίας. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται διαχωρισμός μεταξύ “παλιάς οικονομίας”| και “ψηφιακής οικονομίας”, που ταυτίζεται με την παγκοσμιοποίηση. Πάντοτε στις οικονομικές διαδικασίες εφαρμόστηκαν παντού και σε όλους τους κλάδους οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, διότι αυτό επιβάλλεται από τον οικονομικό ανταγωνισμό. Άρα, στην σημερινή εποχή οι θιασώτες “της παλιάς οικονομίας”,που ανταγωνίζονται μέχρι ολοκληρωτικής εκτόπισης τούς θιασώτες κάποιας “ψηφιακής οικονομίας” αποτελούν σκόπιμη φαντασίωση. Στη τρέχουσα φάση γίνεται σκόπιμα αναφορά από κάποιους, σε χώρες που στηρίζονται στην ανάπτυξη τεχνολογίας και σε χώρες, που στηρίζονται στην εξαγωγή πρώτων υλών. Αυτός ο ψευδής διαχωρισμός, γίνεται με στόχο να υποβιβαστεί η Ρωσία και η οικονομία της. Εάν όμως εξετάσουμε την τεχνολογική υπεροχή των Ρωσικών οπλικών συστημάτων έναντι αυτών των δυτικών, μπορούμε να κατανοήσουμε τούς λόγους, ένεκα των οποίων η Ρωσία κατέχει το απόλυτο προβάδισμα στην τεχνολογική έρευνα και παραγωγή συστημάτων με προωθημένη τεχνολογία. Τους λόγους, για τους οποίους η Ρωσία απόφυγε να αναπτύξει τεχνολογία στα καταναλωτικά αγαθά, παραθέτω διεξοδικά στην μελέτη, που πρόκειται να δημοσιεύσω πολύ σύντομα.
    Εξ άλλου, ο ομιλητής έχει πάρει τέτοια φόρα, νομίζοντας, ότι απευθύνεται μόνον σε αδαείς, που τα επιχειρήματά του αλληλοαναιρούνται κατάφωρα, αποκαλύπτοντας το ανούσιο τής συλλογιστικής που προβάλλει. Από την μια ισχυρίζεται, ότι σύντομα θα κατισχύσουν οι θιασώτες τής “παλιάς οικονομίας”, που στηρίζουν την ύπαρξη των ανεξάρτητων εθνών – κρατών, σε βάρος των δυνάμεων τής “ψηφιακής οικονομίας”, που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση. Από την άλλη προβάλλει ως τρανταχτό μέλος των δυνάμεων τής “ψηφιακής οικονομίας” την Κίνα. Όλοι γνωρίζουμε όμως, ότι η Κίνα έχει ενταχθεί άκρως ενεργά στους BRICS και έχει συνασπιστεί με την Ρωσία, που συμπράττει με τις Αντιδυνάμεις, των οποίων ηγείται η ομάδα τού Ντόναλντ Τραμπ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. Άρα, τρέχα γύρευε με τις μπαρούφες τού λεγάμενου. Αυτός προσπαθεί να δομήσει νοητά αντίπαλα είδωλα, εκμεταλλευόμενος ψυχολογικά σύνδρομα, ανακατεύοντας δεδομένα σε μια σάλτσα, που δεν δένει με τίποτε. Ο προφανής στόχος του είναι να μεταθέσει την πραγματική σύγκρουση μεταξύ των Αντιδυνάμεων και τής καμπάλ, προς την κατεύθυνση μιας ανύπαρκτης σύγκρουσης μεταξύ αληταμπουράδων, που φαγώνονται, για το ποιος θα μπορέσει να αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι τής πίττας. Αυτό καταγράφεται ακόμη πιο γλαφυρά, από τον τρόπο, που προσπαθεί να νεκραναστήσει μια εσφαλμένη λενινιστική θεωρία από το μαυσωλείο τού παραλόγου, όπως θα αναφερθώ στην συνέχεια.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνέχεια προηγούμενου...

    Οι “παλιές οικονομίες” ισχυρίζεται, ότι είναι υπέρ των εθνικών κρατών και θα επικρατήσουν επί των '”ψηφιακών κοινωνιών”, που προωθούν την παγκοσμιοποίηση. Γνωρίζουμε όμως από τις διακηρύξεις των Αντιδυνάμεων, οι οποίες αναμένεται σε χρονικό διάστημα συντομότερο τού ενός έτους να έχουν εξουδετερώσει ολοσχερώς την καμπάλ, ότι εφαρμόζουν ήδη μια σούπερ εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία, η οποία ξεκίνησε να αντικαθιστά την προηγούμενη ξεπερασμένη ψηφιακή τεχνολογία. Ήδη το προηγούμενο σύστημα διεθνών συναλλαγών SWIFT αντικαταστάθηκε από το Quantum Financial System QFS, το οποίον στηρίζεται σε μια άκρως προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία. Οι Αντιδυνάμεις έχουν αναγγείλει, ότι πολύ σύντομα θα απελευθερώσουν μια σειρά ευρεσιτεχνίες, που οι παλαιότερες εξουσιαστικές δυνάμεις τού σκότους κράταγαν υπό απαγόρευση, όπως οι μηχανές ελεύθερης ενέργειας, και τα μηχανήματα ιατρικής ιάσεως, τα οποία λειτουργούν με ηλεκτρομαγνητισμό και τα οποία θα στείλουν στα αζήτητα τις πολυεθνικές φαρμάκων, που λυμαίνονται τούς αρρώστους. Υποσχέθηκαν επίσης οι Αντιδυνάμεις, ότι θα προσφέρουν ίντερνετ, που θα είναι δέκα φορές πιο γρήγορο από το σημερινό με ελάχιστο κόστος. Οι δυνάμεις, οι οποίες πρόκειται να επικρατήσουν πολύ σύντομα κατ' αποκλειστικότητα και όχι δίπλα με άλλα ρυπαρά εξουσιαστικά κυκλώματα, για να φαγώνονται μεταξύ τους, διαιωνίζοντας τις παγκόσμιες συγκρούσεις, όπως ισχυρίζεται ο ομιλητής, θα εφαρμόσουν ένα τεράστιο πλέγμα νέων ριζοσπαστικών τεχνολογιών, που θα στηρίζονται κατά βάση σε μια νέα, περισσότερο εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία.
    Η μεγάλη όμως αλλαγή που επέρχεται, δεν αφορά μόνον την οικονομία και την τεχνολογία, αλλά προσανατολίζεται πρώτιστα στην απελευθέρωση των ανθρώπων από την υποδούλωση στον υλισμό και στις κεντρικές εξουσίες καρεκλοκένταυρων μιας διεφθαρμένης γραφειοκρατίας, που διέπεται και καθοδηγείται από τον εωσφορισμό. Με την καθιέρωση τού βασικού εισοδήματος σε ύψος ποσού, που θα εξασφαλίζει μια άνετη διαβίωση, θα ξεκινήσει μια έντονη διαδικασία περιφερειακής αποκέντρωσης, διότι οι άνθρωποι δεν θα έχουν πλέον λόγο να ζουν μέσα στις πόλεις ζούγκλες. Με την μετατροπή τής εργασίας σε εκούσια επιλογή, θα απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις, για να αποδώσουν σε πραγματικά χρήσιμους τομείς, όπως η προστασία τού περιβάλλοντος και η πολιτισμική δημιουργία, μέσω μιας εντατικά έντονης χρηματοδότησης προγραμμάτων. Με την παροχή δωρεάν ενέργειας και ύδρευσης, διότι αυτά είναι κοινωνικά αγαθά, τα οποία παρέχει η φύση σε μεγάλη αφθονία και την δυνατότητα πραγματοποίησης ιδιοκατοίκησης με δραστικότατη μείωση τού κόστους, με τον δραστικότατο περιορισμό τής φορολόγησης στο 14%, που θα επιπροστίθεται στην τιμή των προϊόντων ως αποκλειστικός φόρος, καθώς και με την κατάργηση των πολέμων βάσει ενός νόμου με παγκόσμια ισχύ, δεν θα απελευθερωθούν μόνον τεράστιοι πόροι, οι οποίοι δαπανώνται μέχρι σήμερα για τη κορύφωση τού άγχους των πολιτών και την πολτοποίηση λαών και κοινωνιών, αλλά μέσω τής σύνολης θεσμοθέτησης και πραγματοποίησης αυτών των μέτρων, θα καταργηθεί το απροσμέτρητο άγχος επιβίωσης, που ταλανίζει συχνά μέχρι αυτοχειρίας την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οι νεόπλουτοι, οι φυγουρατζήδες, οι τοκογλύφοι, οι μαφιόζοι, οι παιδοβιαστές, τα ντηλέρια, τα χαφιεδαριά και οι κομματικές σκατόφατσες θα πάρουν τον πούλο. Όταν απελευθερωθούν οι πολίτες, θα εθιστούν να περιφρουρούν οι ίδιοι αποκεντρωμένοι τις ελευθερίες τους. Και στο βάθος τού προγράμματος βρίσκεται η κατάργηση τού χρήματος, με στόχο να πάψει να διέπεται η συμπεριφορά των ανθρώπων από υπερβολική φιλαυτία. Είναι λογικό, ότι σε αυτήν την πορεία θα απαιτηθούν καντάρια διαπαιδαγώγησης. Το κύμα όμως ψηφιακών μαχητών, που έχει συσταθεί , δηλώνει την πρώτη συγκέντρωση τού αναγκαίου δυναμικού. Ή μήπως νομίζει ο ομιλητής, ότι οι εξαγγελίες των δυνάμεων, που βρίσκονται σε πλήρη και μη αντιμετωπίσιμη έφοδο, αποτελούν φούμαρα;

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ο ομιλητής επιμένει, ότι και μετά την πτώση τής παγκοσμιοποίησης θα εξακολουθήσουν να μαίνονται οι πόλεμοι για την αναδιανομή των περιοχών οικονομικής εκμετάλλευσης. Στην Μεσόγειο, στην θάλασσα τής Κίνας, στην Αιθιοπία κλπ.
    Ο Λένιν παρουσίασε ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ θεωρία του περί ιμπεριαλισμού (Ιμπεριαλισμός των Ανώτατο Στάδιο τού Καπιταλισμού) αυτά που θεωρούσε ως τρία βασικά χαρακτηριστικά τού ιμπεριαλιστικού σταδίου ανάπτυξης:
    - Κυριαρχία τού χρηματιστικού κεφαλαίου επάνω στο βιομηχανικό κεφάλαιο:
    - Πλήρης επιβολή των μονοπωλίων και των καρτέλ πάνω στους υπόλοιπους οικονομικούς φορείς
    - Μόνιμη διεξαγωγή πολέμων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την αναδιανομή των αγορών
    Αυτό που αποσιώπησε τελείως ο Λένιν και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η αντίστοιχη θεωρία ήταν πλήρως εκτός πραγματικότητος, είναι ότι πίσω από τούς πολέμους των ιμπεριαλιστών (και όχι μόνον) βρισκόντουσαν οι Ρότσιλντ, οι οποίοι χρηματοδοτούσαν όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα ταυτοχρόνως. Και επειδή ο πόλεμος προξενεί πληθωριστικές πιέσεις, με αποτέλεσμα να πέφτει η αξία των χαρτονομισμάτων, το παραδάκι έπεφτε στις κάσες τους βασικά σε χρυσό. Έτσι, ενώ οι ισχυρές ολιγαρχίες αποδυναμώνονταν αμοιβαία μέσω των πολέμων, οι Ρότσιλντ συγκέντρωναν το χρυσό, ώστε να επιβάλλουν μέσω τού ελέγχου των τραπεζών, κυρίως των κεντρικών, την παγκόσμια κυριαρχία τους, επιβάλλοντας αυτοί το αποκλειστικό δικαίωμα για τούς ίδιους, να κόβουν χαρτονόμισμα – μαρουλόφυλλο και να το δανείζουν έναντι τόκων στα κράτη. Ότι οι Ρότσιλντ ήσαν ανώτατα στελέχη τού εωσφορισμού, φυσικά δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε, αφού όλα αποκλειστικά για το οικονομικό όφελος γίνονται (Καλέ, το παραδάκι είναι το παν. Ή, όπως μου είχε πει σε νεαρή ηλικία ένας γείτονας, “Βγάλε αμάξι, για να βρεις και γυναίκα να παντρευτείς).
    Για τούς κολλητούς τού Μαρξ Ρότσιλντ, ο Λένιν δεν δαπανά ούτε λέξη. Μα τι λέτε τώρα; Να τα βάλλουμε με τους πραγματικά ισχυρούς, για να μάς κάνουν αλοιφή για κάλους; Εμείς μόνον αντεκδίκηση σε βάρος των τσάρων επιζητούμε, που απαγχόνισαν το αδελφάκι μας στο φρούριο Πέτρου και Παύλου. Δεν αντιλέγω, οι Ναρότνικοι (Φίλοι τού Λαού) ήταν μια γνήσια συνωμοτική σύμπραξη αγνών και γενναίων νεολαίων με ισχυρή αυταπάρνηση, μπροστά στην οποία υποκλίνομαι. Όμως, όσα ξέρει η Οχράνα, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Και όπως να το κάνουμε, ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν βγήκε μέσα από τούς Ναρότνικους, αλλά μέσα από τα σπλάχνα εκείνου τού τμήματος τής Οχράνα, που ήταν ποτισμένο με πατριωτική οξυδέρκεια και αποφασιστικότητα μέχρι το μεδούλι.
    Να συγκρίνω βέβαια τον ομιλητή με τον Λένιν, θα ήταν μια κραυγαλέα απρέπεια ενάντια στην ιστορία. Όμως και αυτός δεν δαπανά, ούτε μια λέξη για την κατάργηση SWIFT και την αντικατάσταση του από το QFS, βάσει τού οποίου αποκτούν ΟΛΑ τα εθνικά νομίσματα σύνδεση με τον χρυσό. Τελικά, ρε μεγάλε, το SWIFT με ποιον συνδεόταν; Με την “παλιά οικονομία”, ή με την “ψηφιακή οικονομία” και τα πράσινα άλογα; Και το QFS ποιος το προωθεί; Με την κατάργηση τού χρήματος χωρίς αντίκρυσμα αντιστρέφεται σύνολη η παγκόσμια οικονομία και κατά προέκταση σύνολη η παγκόσμια γεωπολιτική. Οι πολυεθνικές τής καμπάλ πηγαίνουνε για να μαζέψουν βρούβες, αυτοί που συνέδεαν την καλοπέραση και τα προνόμιά τους με την αλληλοσφαγή ανθρώπων στους πολέμους θα θρηνήσουν άγαρμπα και αυτοί που έπιναν ανθρώπινο αίμα και κράταγαν την ανθρωπότητα δέσμια στο υπερβολικό άγχος, θα υποχρεωθούν να αλλάξουν πλανήτη, γαλαξία, ή και σύμπαν.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνέχεια προηγούμενου...

    Ο τυπάκος μου θυμίζει την περίπτωση τής μεταπολίτευσης, που τότε ένα μάτσο χουντικοί ξεκίνησαν να το παίζουν αντιστασιακοί. “Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται”. Όταν βυθίζεται το πλοίο, οι πρώτοι που πέφτουν στην θάλασσα είναι τα ποντίκια. Αφού ακούσαμε τον πάνο καμμένο, να βγάζει λογίδρια ενάντια στην λέσχη μπίλντερμπεργκ από το βήμα τής βουλής, για να στρίξει το τσιπρέικο και τον λεγάμενο να μιλάει για την πτώση τής παγκοσμιοποίησης, δεν μένει παρά να βγει ο Ιερώνυμος να μας ενημερώσει για την τεχνολογία Τέσλα. Όσο αφορά τις αναφορές περί επικείμενου ρόλου τού Ελληνισμού, προτιμώ να μην αναφερθώ, γιατί υπήρξα ήδη αρκετά σκληρός. Εύχομαι να βοηθήσει ο Θεός κάθε άνθρωπο. Όπως μού είπε κάποτε ένας γέροντας στην Κύπρο, “Αδελφέ, πρέπει να κλάψουμε πολύ στο κελί μας, για να δει μια άσπρη μέρα ο τόπος”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διός Κούρος – μέρος 1ο

    Φίλοι Διοδοταίοι,

    Ζούμε περίεργους καιρούς και βγαίνουν στην επιφάνεια όλοι οι ΑΝΤΙΝΟΟΙ. Σκοτεινοί παρουσιάζονται ως Φωτεινοί, για να παρασύρουν τους «νεοφώτιστους», αλλά κυρίως Φωτεινοί παρουσιάζονται ως σκοτεινοί για να ολοκληρώσουν ΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΑ με επιτυχία το έργο που ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΕΘΕΙ Τους ξεχωρίζουμε ; Η πλειοψηφία ΟΧΙ, δεν τους ξεχωρίζει. Απαιτείται μακρόχρονη «εκπαίδευση» σε λεγόμενα και κυρίως ΠΡΑΞΕΙΣ για να κατασταλάξουμε στο ποιος είναι ποιος και πάλι με κίνδυνο να κάνουμε λάθος. Στην εξίσωση μπαίνει και η παράμετρος της «μεταγραφής». Δηλαδή πρώην σκοτεινός μετακινείται στους φωτεινούς και (δυστυχώς) το αντίστροφο. Με μια λέξη, κουλουβάχατα.

    Διάβασα σε σχόλιο ότι θα πρέπει ο εν λόγω πρώην πολιτικός να ζητήσει συγνώμη. Εγώ ξέρω ότι όποιος ζητάει συγνώμη, η επόμενη φράση πρέπει να είναι «πες μου τι πρέπει να κάνω για να επανορθώσω» και να το ΠΡΑΤΤΕΙ. Εσείς τι λέτε, ο εν λόγω πολιτικός έχει τέτοιο ΗΘΟΣ ;

    Θα συμφωνήσω με τον Διονύση σε ότι αφορά την «μεγάλη αφύπνιση» και τον τρόπο που αυτή προσπαθεί να διεισδύσει στο ΝΟΥ του καθενός, με μια παρατήρηση. Προσωπικά πιστεύω ότι ΔΕΝ πάει χαμένη η προσπάθεια των αποκαλύψεων διότι αυτοί που ακόμα «κοιμούνται», για να ξυπνήσουν χρειάζονται ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ή ΜΙΑ ΛΕΞΗ για να τους ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕΙ το νου. Έτσι συνέβη με όλους μας. Κάποια λέξη ή φράση μας έβαλε το «μικρόβιο» να ΕΠΙΘΥΜΗΣΟΥΜΕ να ψαχτούμε. ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ ταυτίζεται με την πραγματική ΑΦΥΠΝΙΣΗ, κατάσταση που θεωρώ ότι ούτε εμείς που ψαχνόμαστε πάνω από 15 χρόνια, έχουμε κατακτήσει. Και όση ΠΑΙΔΕΙΑ και να έχουμε, στο τέλος θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.

    Προσωπικά και σκεπτόμενος με την ψυχή και όχι με το μυαλό, είμαι ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΣ ότι η πραγματική ΑΦΥΠΝΙΣΗ είναι μια ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που ΔΕΝ θα επιτευχθεί με λόγια ή σκέψεις. Τα λόγια και οι σκέψεις θα μας καταστήσουν «έτοιμους» να δεχθούμε την ΑΦΥΠΝΙΣΗ που θα πυροδοτηθεί μέσω της επίφυσης, η οποία με τη σειρά της θα ενεργοποιηθεί μέσω του ΦΩΤΟΣ. Αυτό που ΔΕΝ γνωρίζω, είναι αν τα μπόλια σταματούν αυτή την ενεργοποίηση και σε ποιο βαθμό. Διότι το ΦΩΣ λογικά ΔΕΝ γνωρίζει εμπόδια !!! Μένει να το δούμε ΟΤΑΝ (και όχι αν) συμβεί.

    Επίσης, γιατί πυροβολείτε τον πιανίστα (Κώστα) ; Πρέπει οι αναρτήσεις του να συνάδουν πάντα με ό,τι αρέσει στους αναγνώστες ; ΟΧΙ βέβαια. Τροφή για σκέψη και συζήτηση μας δίνει και όποιος επιθυμεί σχολιάζει πάντα ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ. Τι πάει να πει «Κώστα την πάτησες» και λοιπά σχόλια ; Είχα την εντύπωση ότι οι αναγνώστες του ιστολογίου έχουν ΝΟΥ. Δεν μπορείτε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ τους ΛΟΓΟΥΣ που ο Κώστας αναρτά άρθρα ή αναρτήσεις από γνωστά «λαβράκια» ; Δεν μπορείτε, δηλαδή, να κατανοήσετε ότι ορισμένες αναρτήσεις έχουν στόχο να ΕΚΘΕΣΟΥΝ αυτόν που παρουσιάζεται ; Λυπάμαι, αλλά αν δεν μπορείτε δεν έχει ο Κώστας το πρόβλημα αλλά όποιος δεν το κατανοεί. Ιδίως οι ανώνυμοι, που ο οικοδεσπότης τους κάνει τη ΧΑΡΗ να αναρτά τα σχόλιά τους, ενώ θα έπρεπε να τα πετάει και ας ήταν σωστά.

    Άλλωστε, την σήμερον ημέρα, όποιος νομίζει ότι έχει το αλάθητο ας φτιάξει ένα blog ή ένα κανάλι στο YouTube και ας «εκτεθεί» όπως ο Κώστας και ο Διονύσης. ΣΩΣΤΑ λέει ο Διονύσης «Όμως, όλοι οι περισσότεροι καλοθελητές, καλόν είναι να συνειδητοποιούν τις πραγματικές τους ικανότητες και να μην επαίρονται και δασκαλίζουν από καθέδρας»

    Διός Κούρος – συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Διός Κούρος – μέρος 2ο

    Όλοι οι «γνωστοί αφυπνιστές» του διαδικτύου, τύπου Simon Parkes, Charlie Ward, David Wilcock, COBRA και πολλοί άλλοι, έχουν τη δική τους ατζέντα. Άλλοι αποσκοπούν στην τσέπη και άλλοι στην ΨΥΧΗ. Οι δεύτεροι είναι οι πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. Στη χώρα μας είναι πολλοί αυτοί που τους ακολουθούν και έχουν ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ από τη ρητορική τους. Δεν έχει νόημα να τους αναφέρω.

    Να διαβάζετε και να ακούτε ΟΛΟΥΣ. Ακόμα και τους πιο μισητούς (για εσάς) ανθρώπους. Μόνο κέρδος θα έχετε, αρκεί να έχετε ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και να ΜΗΝ παρασύρεστε από τη ΡΗΤΟΡΙΚΙΗ ικανότητα του ομιλούντα (όπως σωστά επισήμανε ο Διονύσης). Διότι «τα λόγια τα μεγάλα» μας έχουν φέρει εδώ που βρισκόμαστε.

    Η άποψή μου (και όχι η γνώμη μου, διότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω) είναι ότι οι λεγόμενες αντιδυνάμεις ενεργούν εδώ και χρόνια. Την έχουν «πατήσει» πολλές φορές από το κατεστημένο ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ και κάθε φορά «μαθαίνουν από τα λάθη τους». Όλες οι βιαστικές και δυστοπικές ενέργειες της ΝΤΠ, οι οποίες πλέον απροκάλυπτα μας αποκαλύπτονται, δείχνουν ότι ΧΑΝΟΥΝ. Δεν θέλει και πολύ σκέψη να κατανοήσουμε ότι σχέδια που τα οργάνωναν σε βάθος δεκαετίας (και βάλε) τώρα τα οργανώνουν σε βάθος μηνών !!! ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ και επειδή ο «κοσμάκης» έχει «προβατοποιηθεί» μετά από πολλά χρόνια χειραγώγησης, ΔΕΝ κρατάνε ούτε τα προσχήματα στα σχέδιά τους.

    Τέλος, όσο αφορά το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και όσο αφορά την πρόταση του Διονύση, θεωρώ ότι (δυστυχώς) ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι ΕΜΕΙΣ, διότι το παιχνίδι παίζεται ΑΛΛΟΥ. Το «συν ΑΘΗΝΑ και χείρα κίνει» ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ. Αυτοί πού ΠΡΕΠΕΙ δίνουν τη μάχη ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. Για όσους ψάχνουν αποδείξεις, έχω να πω ότι ΟΡΘΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αποδείξεις και πραγματικά ΔΕΝ με απασχολεί ο χλευασμός κανενός. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ και αλίμονο αν το σχέδιο θα εξαρτιόταν από όσους δεν πιστεύουν και τελικά αποτελούν τροχοπέδη.

    Αδέλφια μου, τη ΛΥΣΗ θα τη δώσει το ΦΩΣ. Δεν θέλω να πω ο ΑΠΟΛΛΩΝ, διότι πολλοί φίλοι θα νομίσουν ότι μιλώ θεολογικώς. ΔΕΝ μπαίνω ΠΟΤΕ σε θεολογικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, διότι είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν βγαίνει «άκρη». Όμως ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι ο «κατέχων» το ΦΩΣ, ο οποίος ΔΕΝ είναι «η πηγή», αλλά μια υπερδιαστατική ΕΛΛΗΝΙΚΗ οντότητα, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφυγε. Μην ξεχνάτε ότι ο γήινος χρόνος ΔΕΝ έχει σχέση με τον εξωγήινο. Με αυτή την διευκρίνηση, θα τολμήσω να πω (και να ολοκληρώσω το σχόλιο) ότι πλέον όχι ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ, αλλά ΗΜΑΡ ΕΣΤΙ !!!

    Έρρωσθε Αδέλφια μου

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θυμηθηκα αυτη την καμενη πλεον παλιοκουφ@λα πριν καει το χαρτι της που τα ειχε βαλλει εναντια στους τρ@πεζιτες , ακουσον ακουσον και βεβαιως κερδισε εντυπωσεις. Τοτες την πατησαν πολλοι.
    Σημερα .. εχουμε λογους πολλους υπερβασης της AI πονηριας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΠΕΣΗ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ,ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΩΡΑΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ.
    ΜΑΑΑΑΑΑ ! ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΙΑ ;
    ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ :;
    ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ;; ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΕΣΑΣ ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ 5 G.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοί συναγωνιστές ,
    Τι είδους παιδαριώδη μηνύματα έχετε αναρτήσει εναντίον του Κώστα ;
    Είμαστε στα χρόνια των μαρξιστών που δεν μπορούμε να έχουμε τις δικές μας πεποιθήσεις , ακόμα και αν μου αρέσει ο Βελόπουλος ή oxi ;;; ΕIΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓH ΜΟΥ !! ΔΙΚH ΜΟΥ !!!! =
    Αφήστε λοιπόν τον Κώστα ήσυχο .
    Κώστα αν σε κάποιον δεν αρέσει η δουλειά σου ας πάρει το κουβαδακι του και ας πάει σε άλλη παραλία!!!
    AH ΣTO KAΛO ΠIA!!!

    Καλό αγώνα
    Κωνσταντίνος από τις διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Κωνσταντίνε,
      ευχαριστώ για την υποστήριξη! Την ανάρτηση όντως την έβαλα για το κάποιο αισιόδοξό της μήνυμα, περίμενα πάντως ότι θα υπάρξουν αρνητικές αντιδράσεις. Περισσότερο όμως με ενδιέφερε το μικροσκόπιο που θα προέκυπτε από δεινούς σχολιαστές όπως Μποτίλιας, Διός Κούρος κ.ά.

      Καλές βουτιές !!! 🙂

      Διαγραφή
  28. 1) Ούτε κι εγώ ήξερα ποιος είναι ο Μαυραγάνης. Δεν παρακολουθώ την μικροπολιτική, διότι το βρίσκω αποπροσανατολιστικό. Δεν με ενδιαφέρει ο τρίτος μηχανικός και τα πεπραγμένα του, αλλά η ρότα και η ευστάθεια του πλοίου, η Μεγάλη Εικόνα δηλαδή.

    2) Από τα πρώτα λεπτά διαπίστωσα αυτό που περιγράφει ο Μποτίλιας. Ο τύπος διαμελίζει την πραγματικότητα σε μικροσκοπικές ψηφίδες, μετα επιλέγει κάποιες εξ αυτών, και συναρμολογεί μια εικόνα απολύτως μυθιστορηματική, τελείως εκτός τόπου και χρόνου, που υφίσταται μόνο στο σύμπαν της δικής του ανέμπνευστης φαντασίας.
    Το ίδιο μοτίβο, ακραίου στραμπουλήγματος της πραγματικότητας, έχω ξαναδεί παλιώτερα, σε άρθρα γραμμένα απευθείας από την "μόνη δημοκρατική χώρα της μέσης ανατολής" και δημοσιευμένα στο ελληνόφωνο διαδύκτιο, με ελληνικά ψευδώνυμα.

    3) Τελικά δεν μπόρεσα να δω ούτε το 1/4 του βίντεο, όχι τόσο από δυσανεξία στην σαβούρα που μας πέταγε στα μούτρα, αλλά κυρίως διότι τα μάτια του βγάζουν μία πολύ-πολύ ΚΑΚΗ ΜΑΥΡΙΛΑ, που μου είναι ανυπόφορη!!!

    4) Ο συνδιασμός της μαυρίλας με την εικόνα που κρέμασε πίσω του, μου δημιουργεί την εντύπωση πως μάλλον βγήκε για ψάρεμα πλαγκτόν...


    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ομιλητής παρουσιάζει τα δεδομένα όπως έχει μάθει να κινείται στην πολιτική αρένα. Διαχωρίζει γιατί αυτό ξέρει να κάνει ώστε να αποπροσανατολίζει και να ελέγχει ευκολότερα όπως και να κρατήσει μακριά τον κόσμο από άβολες αλήθειες . Το παλιό και το νέο είναι ένα και οι επιδιώξεις τους κοινές αφού ελέγχονται και προωθούνται απο τους ίδιους "ανθρώπους". Πως μπορούν να προβληματίζονται οι τραπεζίτες για χρήμα αφού τυπώνουν ότι ώρα θέλουν όσο θέλουν χωρίς έλεγχο και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αντίκρισμα? Άλλο είναι το ζητούμενο. Όσον αφορά την αφύπνιση ο καθένας θα πρέπει να είναι πρόθυμος,να αφιερώσει χρόνο και να ερευνήσει. Όπως επίσης και να έχει ανοιχτό μυαλό σε ό,τι απαντήσεις βρεί. Θεωρώ ότι δεν βοηθά να δίνετε μασημένη τροφή γιατί είναι σίγουρο,ότι θα έχει αναπόφευκτα ψήγματα της προσωπικής άποψης του εκάστοτε ομιλητή-συγγραφέα και θα επηρεάσει ως ένα βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://kapital-rus.ru/news/389736-cnn_putin_soglasilsya_na_peregovory_o_mire_s_zelenskim/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ήθελα να ήξερα ποιός σώφρων άνθρωπος σκέφτηκε ότι ο Μαυραγάνης απευθύνεται σε Διοδοταίους. Μπερδεύετε το μήνυμα με τον ταχυδρόμο.

    Ότι το ανάρτησε ο Κώστας δεν σημαίνει ότι το ενστερνίζεται κιόλας!
    Συνέλθετε! γιατί όπως λένε και στο χωριό μου " όποιος έχει τη σφήγκα, σφίγγεται "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι άμα σφίγγεται πολύ..ξέρεις τί βγαίνει... 🤣

      Διαγραφή
    2. Μιχαλης Σκορπιος24 Αυγούστου, 2022 16:59

      Ρε παιδια ρε παιδια να οργανωθουμε παρακαλω εχω φαει τρια,δεν εχω ριξη κανενα, και δεν καταλαβα τιποτα να οργανωθουμε ρε παιδια χεχεχεχεχεχεχε Κωστη μας την πεσανε??? ηηηηηη ειναι η ιδεα μου??? χεχεχεχε αιαμ μπακ καλο χειμωνα μην μασας αδερφε χεχεχεχεχε

      Διαγραφή
    3. Καλό χειμώνα Μιχαλάκη μας!!!

      Διαγραφή