«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

5 περιοχές της πρώην Ουκρανίας εντάσσονται στη Ρωσία !!! -Ενημέρωση Διόδοτου, βάσει στοιχείων από Rusreinfo -


 

 Εχθές, τα κοινοβούλια των δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και των περιφερειών Χερσώνα και Ζαπορόζιε (πόλη της Μελιτόπολης) ψήφισαν υπέρ της ένταξης των οντοτήτων τους στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σήμερα, εντάχτηκε και το Νικολάεφ της Βορειοανατολικής Κριμαίας. Οι πρόεδροι και οι επικεφαλής των περιφερειών αποφάσισαν να ζητήσουν τη γνώμη των πολιτών σε δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Στη Μόσχα, ο Vlasheslav Volodin, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δούμας, δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο θα υποστηρίξει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Η τελική απόφαση ελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κρεμλίνο: ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επικυρώσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων και θα κηρύξει την προσάρτηση αυτών των πέντε οντοτήτων της πρώην Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Εν όψει της πιθανότητας μιας "αρνητικής" (!) αντίδρασης από τις δυτικές χώρες, το ρωσικό κοινοβούλιο θέσπισε εχθές νομικές διατάξεις που θα ισχύουν σε περίπτωση που δοθεί εντολή κινητοποίησης από το Κρεμλίνο.

Έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα, τόσο όσον αφορά την πολιτική άμυνα στις κύριες ρωσικές πόλεις όσο και την επιφυλακή διαφόρων μονάδων, μεταξύ άλλων στον τομέα του κυβερνοπολέμου.

Στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος Λουκασένκο διέταξε επίσης "προετοιμασίες για την κρατική άμυνα σύμφωνα με τα πρότυπα πολέμου" (πρακτορείο BelTA).

Οι συνήθεις ηλίθιοι που προέβλεψαν μια ουκρανική νίκη μετά την αντεπίθεσή τους στο Ίζιο (η οποία τους κόστισε μερικές χιλιάδες νεκρούς...) θα πέσουν από τα σύννεφα.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ θα εντείνει αρχικά τη βοήθειά του προς την Ουκρανία, ιδίως με την παράδοση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (επιτρέποντάς της έτσι να πλήξει τη Ρωσία σε βάθος). Αυτό θα σημαίνει, όπως επανέλαβε προχθές το Κρεμλίνο, ότι το ΝΑΤΟ θα προχωρήσει πράγματι σε πόλεμο. Και φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες, τα χτυπήματα κατά των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα είναι μια πρώτη απάντηση.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που είναι σήμερα αναπτυγμένες στην Ευρώπη δεν έχουν καμία πιθανότητα απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.
Ας θυμόμαστε ότι σήμερα χρησιμοποιούν μόνο ένα μικρό μέρος του δυναμικού τους στην Ουκρανία, τόσο από άποψη εξοπλισμού όσο και από άποψη ανδρών. Εάν εμπλακεί το ΝΑΤΟ, οι εφεδρικές ρωσικές δυνάμεις θα μπουν γρήγορα στο παιχνίδι. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ευρώπη έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα πυρομαχικών της παραδίδοντάς τα στην Ουκρανία. Σαφώς, σε αυτό το σενάριο, οποιοσδήποτε ανεφοδιασμός του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ θα αποτελεί νόμιμο στόχο στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ!

Το μόνο ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σίγουρα το Κρεμλίνο, έχοντας πληροφορίες στη διάθεσή του, το έλαβε υπόψη του στη λήψη της απόφασής του. Ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας απευθύνθηκαν στο ρωσικό λαό σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή, όπως έχει ήδη εξηγηθεί αρκετές φορές: Πρόκειται για μια μάχη πολιτισμού και η Ουκρανία είναι μόνο το πιόνι που χρησιμοποιούν οι δυτικές χώρες για να προσπαθήσουν να πλήξουν την Ρωσία και την ευμάρεια των λαών της Ευρώπης. Επομένως, η μάχη είναι η μόνη δυνατή απάντηση για να αποτραπεί η εξαφάνιση της Ρωσίας και η εξαθλίωση της υπόλοιπης Ευρώπης. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις, φαίνεται βέβαιο πλέον ότι θα φτάσουν μέχρι τέλους.

 

 

8 σχόλια:

  1. Ανέβασε αυτήν εδώ, που φαίνεται καθαρά το πράγμα:

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHatrEwPVByOFENX346xPsMbn-Pqsb771HWDtqLkVQwGuPE9ISC4nIYD-wuHb-JZxCdxr3tS0-10IFHWhvPX363xBJ0psRP6TtgqrJbzqEGUCLY3aoWk5gWl2wgVtxFTA4bPQYxdasFyxIf3lxQuPaT5IrKp3ToTOgu5oG8wF3b0SwO-4LcaCWbe3r/s770/INTERACTIVE-Poster-Which-Ukrainian-regions-are-voting-on-joining-Russia.webp

    Αχ η καημένη η Ρωσσία, τι έπαθε...!!!

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστερά της Χερσώνας είναι η Οδησσός και λίγο αριστερότερα η Υπερδνειστερία.
    Ένα-ένα τα παίρνει τα πιόνια... Με την σειρά.
    Τόσο απλά!

    Γι' αυτό κάνει επιστράτευση.
    Θα επεκταθεί κι άλλο και χρειάζεται μεγαλύτερο στρατό.


    Ο κακομοίρης ο Ζελές δεν έχει και γραβάτα να μασουλάει, όπως ο Σαακασβίλι όταν έχασε την Νότια Οσσετία και την Αμπχαζία, το 2008.

    Και οι "αναλυτάδες" κάνουν σενάρια: Μην αυτό; μην εκείνο;...
    Χάρτες δεν έχουνε;;;;

    ΧΑΧΑΧΑ

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ανακοινώνει κάποιος 300 χιλιάδες άνδρες σε επιστράστευση και τελικά πάρει 1 εκατομμύριο ποιος είναι εις θέση να το καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζελεδακι, την Κυριακη 24/9 δημοψηφισματα κι' απο Δευτερα ψαξε για τρυπα να κρυφτεις. Το μπαλονι της μεγαλης επανακουνισης περασε πολυ κοντα απο την βεραντα του Πουτιν την ωρα που ειχε αναψει ενα τσιγαρο κι' ακουστικε ενα πουφ.

    Ψηλοτακουνι γοβιτσα ξερεις απο ταυρους οταν σε βαλουν σημαδι. Ακου αυτην για να μαθαινουν και οι ενταυθα παροικουντες πολεμαρχοι. Τερμα τα ηχεια και τα παραθυρα ανοιχα. https://www.youtube.com/watch?v=EseMHr6VEM0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ Ahoy, ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ...
      ΤΑΥΡΟΙ.... ΣΗΜΑΔΙ... ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ....
      https://gr.pinterest.com/pin/191191946671805620/

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή