«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

AΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ...


 

AΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΥΤΙΝ... ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ.."ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ.. ΚΑΙ ΠΟΎ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ! ..ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ..ΠΟΙΟΙ ΝΑΖΙ.. ΤΟΥΤΟΙ ΕΔΩ ΣΆΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ· ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ".

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ (ΚΙΟΛΑΣ!), ΚΙ ΟΠΟΙΟΥ ΆΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ (ΑΚΡΙΒΩΣ 2000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ.. "ΣΤ' @ΡΧΊΔΙΑ ΜΑΣ!!!"

  Κ-Τ




 

7 σχόλια:

  1. Χαίρετε οικοδεσπότα καί παίδες!

    Έχω να πω ότι η πολιτική ασκείται καί στα γήπεδα. Κοιτάχτε ιστορία!
    Έχουμε το πρωτάθλημα εθνών Ευρώπης (εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/2022%E2%80%9323_UEFA_Nations_League), έναν θεσμό με κάπως περίεργους κανονισμούς, όπου (σε αντίθεση με παλιότερες εποχές) μετράει μονάχα ο πρώτος κάθε μίνι-ομίλου.
    Λοιπόν, στην κατηγορία Γ' έμενε ένας αγώνας γιά να λήξει το μίνι-πρωτάθλημα, καί η βαθμολογία ήταν: Καζακστάν πρώτο, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία, Λευκορωσία. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν: Αζερμπαϊτζάν-Καζακστάν καί Σλοβακία-Λευκορωσία.
    Όπως είπαμε, δεν είχε σημασία ποιός θα έβγαινε δεύτερος, αλλά αν η Σλοβακία νικούσε την σαφώς χειρότερη ομάδα του μίνι-ομίλου, την (ήδη υποβιβασμένη καί άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος) Λευκορωσία, θα έβγαινε δεύτερη μπροστά από τους Αζέρους - έστω καί γιά το γόητρο.
    Έ, λοιπόν! Η Σλοβακία στο ημίχρονο έχει φάει γκόλ από την αδιάφορη Λευκορωσία, στον άλλον αγώνα το ημίχρονο λήγει 0-0, αλλά προφανώς τ' αποδυτήρια βγάζουν επίσκοπο καί το γήπεδο μητροπολίτη! lol!!! Ποιός ξέρει τί συνεννοήθηκαν εκεί μέσα!... Αλλά, με την επανέναρξη του αγώνα, το σαφώς καλύτερο όλων Καζακστάν χάνει αμυντικό του με κόκκινη κάρτα, καί οι Αζέροι του ρίχνουν συνολικώς τρία τεμάχια. Η δέ Σλοβακία τρόμαξε να βάλει κι αυτή ένα γκόλ, γιά ισοπαλία με 1-1.

    Τί καταλαβαίνουμε απ' αυτήν την ιστορία, όμως;

    Εντάξει, το ότι οι αγώνες στήνονται· αλλά το ξέρουμε αυτό. Παρατηρούμε, όμως, ότι τρία πρώην Σοβιετικά κράτη εκδικήθηκαν εν χορώι ένα κράτος πρώην του ανατολικού μπλόκ, το οποίο - σε αντίθεση μ' αυτά- ...αλλαξοπίστησε προς ηπαπάρα!!!

    Δεν ξέρω, μπορεί τα συγκεκριμένα αποτελέσματα τελικώς να μην είχαν καμμία σχέση με πολιτική. Ωστόσο, θεώρησα χρέος μου να το αναφέρω, προς εξαγωγήν συμπερασμάτων.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε και αγαπημένε μας Εργοδότα!

      Σε ευχαριστούμε για την παρέμβαση. Σήμερα δημοσιεύσαμε και ένα θέμα λίαν ενδιαφέρον για 'σένα:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/09/windows-linux.html

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή

  2. Αν η Σερβία αναγνωρίσει την απόσχιση της Νοβορωσσίας, αυτομάτως αναγνωρίζει και την απόσχιση του Κοσσόβου. Δεν μπορεί να το κάνει.
    Οι Ρώσσοι δεν είναι ηλίθιοι, το καταλαβαίνουν αυτό και δεν θα έχει καμμία επίπτωση στις μεταξύ τους σχέσεις.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Καλησπέρα Μαράκι μας!
      Σωστό! Αλλά στόχευα σε περαιτέρω διάδοση του φαινομένου. Γι αυτό εξάλλου και η φράση "ΚΙ ΟΠΟΙΟΥ ΆΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ".

      Διαγραφή
  3. Σωστοτατος ...μας εχουν βαλει ολους μια ταμπελα που λεει ΡΑΓΙΑΣ παρτε τους τα παντα ..Εχουν ποτισει το γκιαουρη με καθε λογης επιδοματα και τον εκαναν οπως τη μαιμου να περιμενει στο κλουβι τηλεοραση για να μαθει ποτε θα παρι στο ΑΤΜ για να παρει το επιδομα ,που δε πολλες περιπτωσεις πολλοι δεν τα δικαιουνται ,ωστε να εξαργυρωσει την ενοχη σιωπη του στο καταντημα τηςΕλληνικης κοινωνιας και την ναιμακτη καταληψη της Ελλαδας απο τα εκατομμύρια των λαθρομουσλιμ...ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.....ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή