«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ της Μαριούπολης ζει πια ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και μας στέλνει μήνυμα -Αυτά βέβαια δεν "παίζουν" στα ελληνικά κανάλια

Ο Θανάσης Αυγερινός μεταφέρει το κλίμα από την απελευθερωμένη πλέον Μαριούπολη, η ελληνική κοινότητα της οποίας στέλνει το δικό της μήνυμα ελπίδας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για πρώτη φορά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης χτίζονται νέα νοσοκομεία και εγκαταστάσεις, ενώ πλέον στα χρώματα της ρωσικής σημαίας έχει βαφτεί η επιγραφή “Μαριούπολη” στα ελληνικά στην είσοδο της πόλης. el.gr

11 σχόλια:

  1. Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ, το έχτισε
    το KU LEE?????
    ΡΕΕΕΕΕ ΤΙ ΧΆΡΧΑΛΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ??????

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΤΙΝ ΠΆΤΑ ΤΟ, ΛΈΜΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο πολύ μου αρέσει ο μαίανδρος στο πεζοδρόμιο εμπρός από την πινακίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι! Σε πολλές χώρες βλέπουμε μαιανδρους.
      Με το καλό και σε μας στην Ελλάδα μας! Να πολλαπλασιαζονται για να μην ξεχνάμε την καταγωγή μας!
      Μαίρη

      Διαγραφή
  4. Τι έγινε ο λιακο επανήρθε υπέρ του Πούτιν και των καλών Ρώσων;;; Δεν τον προλαβαίνουμε τον τύπο... βδομάδα τη βδομάδα όλο εκπλήξεις και κολοτούμπες...
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τού κάνω άλλη μία κριτική εδώ:

      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/09/blog-post_37.html?showComment=1664181859072#c4861023137944907042

      Διαγραφή
    2. Και τις κωλοτούμπες πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς να τις λέμε ευγενικά.. "Κυβιστήσεις" χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Φιλε Κωστα, ο Λιακο εχει πεντε παιδια, το καρβελι εχει αναγκη απο ποικιλια εργοδοτων. Κυβιστηση λοιπον, το πολλα υποσχομενο επαγγελμα της εποχης.

    Ταλεντο στη σκιαγραφηση του προφιλ τετοιων ανθρωπων ο Μαρκος. Μακαρι οι επισκεψεις του Marquis de Sade στο Διοδοτο να ηταν συχνοτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι!

      ..ή αλλιώς..... "με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω" ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  6. ''Αυτα βεβαια δεν ''παιζουν'' στα ελληνικα καναλια'' γραφεις, φιλε Κωστα, ομως κι' αυτο το '' great event'' δεν παιζουν. https://www.readingthepictures.org/2012/12/saber-the-moment-gay-wedding-at-west-point/ γιατ αραγε, τι φοβουντε, ισα. ισα η Βαρη ειναι κοντα και θα παη κοσμος πολυς να γιορταση τετοιες λαμπρες στιγμες.

    Ερμη Ελλαδα, τι σου μελε να παθης. Αυτα, κι΄αλλα πολλα κακα ερχονται απο την στιγμη που στινεις ομοιωμα του πυργου του Αιφελ στην εισοδο της πολης των Φιλιατρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ρε χάλι μαύρο!
      Κοίτα κι αυτό φίλε Αχόϋ:
      https://kanenazori.com/2022/09/27/pliris-isopedosi-trans-tv-trash/

      Διαγραφή