«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Χτυπήθηκα λέμε.. Ο Παλαιός μάς τα χώνει ! Γεια σου Παλαιέ !!!


 

Ο Παλαιός, είναι ο γνωστός μας πλέον συνεργάτης και συναρθρογράφος του φίλου μας Εργοδότου, στο ιστολόγιο ΕργΔημΕργ. Τον ξέρει η μισή Ελλάδα, από τις αναδημοσιεύσεις όλων των άρθρων 'Παλαιός' στα Κατοχικά Νέα (Κι εμείς έχουμε αναδημοσιεύσει κάποια). Η ανωτέρω φωτο είναι από σημερινό ποστ του Εργοδότου, όπου φωτογραφίζει τον Παλαιό, με ένα σκίτσο του Αρκά. Αυτό που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι ένα σχόλιο του Παλαιού, απευθυνόμενο στον Εργοδότη, στο άρθρο του Εργοδότη περί "Υποκλοπών-Παρακολουθήσεων"

Γλιέπ' ( = βλέπει) που λέτε ο Παλαιός χθες το βράδυ στις 10, τον πρόλογό μου στο άρθρο του Παναγιώτη Αποστόλου και τα λαμπυρίζοντα μωβ Q, που έβαλα στην παρουσίαση του άρθρου του Μποτίλια, καθώς και τα μωβ Q που τονίζει και ο Μποτίλιας στην φωτο που διάλεξε, συν το "με νόημα" τραγούδι του Φόγκερτυ, "Suzie Q", ...

...και έβγαλε φλύκταινες ο Παλαιός ! ΧΑΧΑΧΑ 

Και λέει τότε... " Τώρα θα σού δείξω εγώ Κωτσιόταυρε! ... Που μού αεροβατείτε όλοι σας, κι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου και το κοινό σου. Ζα !, ε ζά ! " 🤣🤣🤣

Το πόσο χτυπήθηκα στο γέλιο πριν από μία ώρα, που διάβασα το σχόλιο του Παλαιού, δεν λέγεται! Τον Παλαιό, παρόλα τα μπινελίκια που ρίχνει σε εμένα και αρκετούς άλλους, γυμνάστηκα να τον αγαπάω και να τον εκτιμώ, γιατί κατά βάθος είναι τίμιος άνθρωπος, με τον ίδιο καημό που έχουμε κι εμείς για την Ελλάδα μας. Είναι ένα είδος αγάπης αυτό που πλέον τού έχω... πολύ περίεργο, μάλλον μαζοχιστικό, και μέχρι τώρα..μόνο με γυναίκες μού έχει παιχτεί. 🤣

Την παρούσα αναδημοσίευση του σχολίου του, ούτε καν σκέφτηκα να την κάνω για να γελάσουμε με τον Παλαιό. Το γέλιο κυρίως βγαίνει από την εσκεμμένη αλλοίωση των λέξεων τις οποίες χρησιμοποιεί. Και πιστεύω πως κατά βάθος, και ο ίδιος, πάνω στον εκνευρισμό του, εντούτοις επιδιώκει τα τύπου χρονογραφήματος κείμενά του, να είναι συγχρόνως και λίγο ευθυμογραφήματα μέσω των "κοσμητικών" επιθέτων. 🤣 Συν τού ότι η γνώμη του για αυτές τις απόψεις που διατυπώνονται στο ιστολόγιό μας -περί Αντιδυνάμεων, η Πουτινολατρεία μου κ.ά.- είναι και γνώμη της πλειοψηφίας γύρω μας, η οποία πείθεται από την αποδόμηση για εμάς που σερβίρει το σύστημα, καθώς και από την χωρίς διάκριση εντύπωση που δημιουργείται, ότι έχουμε πέσει θύματα μιας psyop (psychological operation = ψυχολογική επιχείρηση), σε ΟΛΑ τα θέματα ανεξαιρέτως, παραβλέποντας το γεγονός ότι τουλάχιστον τα μισά έως τώρα έχουν αποκτήσει τη δικαίωσή τους μέσω αποκαλύψεων που δημοσιοποιήθηκαν, και που αποδεικνύουν το logo "χθεσινή συνωμοσιολογία, σημερινή πραγματικότητα".

Μην σάς κουράζω άλλο, απολαύστε Παλαιό.. Και αν θέλετε να "μπινελικώσετε".. θα το αντέξει.. "αντι-μπινελικώνοντας" 🤣

 

ΚΩΤΣΙΌΤΑΥΡΟΣ       

 

------------------------------------------------------------- 

 

Παλαιός
Νοέ. 13, 2022 @ 22:29:28

Εντάξει ρε Εργολάβε, δεν λέω, να ρίχνεις και μουσικολογικά να γλεντάνε και να παίρνουν τα πάνω τους τα παιδιά ..αλλά χαζές ερωτήσεις μην κάνεις ..ρε σύ αλήθεια περιμένεις τα Ζά ν’ αρχίσουν να σκέφτονται ;; ..και αν το κάψουν ρε σύ .. το σκέφτηκες ;; ..θα μου πείς βέβαια τι διάολο να κάψουν αφού δεν υπάρχει τίποτε, το άδειο κολοκύθι να κάψουν ;;
.
Εργκολάμπε ..είπαμε τα Ζά ντέν καταλαμπαίνει από ερουτήσεις και παρακολουθήξεις ..τι ρουτάς μωρέ και σύ ;;
.
Το μόνο που ξέρουν είναι να σκούζουν ..το μόνο που θέλουν είναι απλά κάποιο μαγικό χέρι να τους κάνει χαλίφηδες στην θέση των χαλιφάδων και όλα τα υπόλοιπα να μείνουν όπως ακριβώς είναι – έτσι σκατά !! ..και τέλος τέλος, κάποιον να έχουν να του φορτώνουν όλα τα στραβά κι ανάποδα, ότι τους φταίει, έστω και αν για όλα εδαύτα φταίνε οι ίδιοι, το ξερό τους το κεφάλι και οι μαλακίες που συνεχίζουν κατ’ επανάληψη να κάνουν !!
.
Παλιά περιμένανε τους έλ και τους κουνέλ, να έρθουν να τους σώσουν ..αλλά αυτοί οι μαλάκες ποτέ δεν φάνηκαν ..διαδώθηκε ότι μείνανε μεσοδιαστημικά από σαμπρέλα ..χα χά !!
.
Τώρα το ρίξανε στον τραμπάκουλα και στον πουτινιάρη ..περιμένουν βέβαια και τους Q-ιούνηδες, τους ασπροκαπελάκηδες, τους κιτρινογέλεκους τους πρασινοπαπουτσάκηδες κι ένα σωρό άλλους ..αλλά κι αυτοί ρε παιδίμ’ όλο κάτι συμβαίνει και τα πράματα πάνε στις καλένδες ..αλλά ετούτοι εκεί επιμένουν ..πιστοί κι αμετανόητοι !!
.
Εκεί περιμένουν τους Q-ιούνηδες, τους ασπροκαπελάκηδες και τον τραμπάκουλα ..και που θα πάει ..αν δεν είναι στις ενδιάμεσες θα είναι το ’24, το ’44 άντε το 20804 .. σημασία έχει ότι αυτοί περιμένουν κάποια στιγμή ..να τους συμβεί !!
.
Εκεί, με τόσες μαλακίες και πισωγυρίσματα, επιμένουν ότι ο πουτηνιάρης έχει ..σχέδιο !! ..ενώ θα μπορούσε να μπουκάρει στο Κίεβο από την πρώτη βδομάδα ..αλλά είπε, άσε μην τους κάνουμε χαλάστρα ..πήρε το Ιζιούμ, την Μπαλακλέγια, την Λίμαν, την Χερσώνα με χιλιάδες νεκρούς, και ξαφνικά τα εγκαταλείπει [Εντωμεταξύ έχουμε βάλει τουλάχιστον 4 αναρτήσεις που γελοιοποιούν τα περί "υποχωρήσεων και εγκαταλείψεων" από πλευράς Ρωσίας 🙂] ..κάνει προσφορά το καλυτερό του πλοίο (δεν έχει σημασία αν αυτό έγινε από μέσα ή στήνοντάς το σε καθορισμένο σημείο) ..και το μόνο που κάνουν τα ρουσσάκια, πέραν του να στέλνουν πίσω χιλιάδες σακούλες πτωμάτων [Να μάς πει ο Παλαιός από πού έμαθε για "χιλιάδες" σακούλες πτωμάτων Ρώσων στρατιωτών] , είναι θεατρινισμούς και εξάσκηση στην καταστροφή του νατοϊκού οπλισμού.
.
Ναι ..ναι ..αντιστέκεται η Ρούσσια στον νεοταξισμό ..αλλά επιβάλει τα μπολιάσματα, τις απαγορεύσεις και τα κλεισίματα (έστω και διά της πλαγίας από δημάρχους και περιφερειάρχες) με αποτέλεσμα χιλιάδες ξαφνικίτιδες (όσο και αν επιμένουν να τα κρύβουν) [ Να μάς πει ο Παλαιός πού διάβασε για "χιλιάδες" ξαφνικίτιδες στη Ρωσία]..ναι ..ναι φτιάχνουν το αντιδολλάριο, το ρουσσοκρυπτονόμισμα, το χρυσό γρόσι, αλλά ή κεντρική τους τράπεζα συνεχίζει να ανήκει στους Ρότσιλντ ..συνεργάζονται στενά με την πιό “δημοκρατική” χώρα, όπου μπαγλαρώνεται εκατομμύρια κόσμος, επιβάλλεται απόλυτος καταναγκασμός, ακόμη και απαγόρευση στον πρώην πρόεδρο της να έχει άποψη, και τον βγάζουν σηκωτό από την αίθουσα για τα περαιτέρω …κλπ.κλπ.
.
Τέτοια βλακεία και ηλιθιότητα δεν θα περίμενε κανείς ούτε κι από έναν κουκλοχαιρετάκια ..αλλά φαίνεται ότι στις μπαμπούσκες αυτά περισσεύουν !!
.
Αυτά δεν δείχνουν απλά συμφωνημένα πράγματα, γιατί τότε θα είχαν τελειώσει στο άψε σβήσε ..εκτός πχιά και η συμφωνία είναι στο πόσους νεκρούς θα καταφέρουν να έχουν ..τέλος πάντων ακόμη και αυτή η εκδοχή μοιάζει έωλη ..και αυτό που πλέον διακρίνεται ξεκάθαρα, ακόμη και για τους πιό βλάκες και ηλίθιους, είναι ότι όλοι αυτοί δεν είναι παρά αχυράνθρωποι, ενεργούμενα κάποιων ΠΙΣΙΝΩΝ ..και όχι δεν μιλάω για τους ηλίθιους των μεγαλοοργανισμών, σβάμπαινες, γκουτιέρηδες, γκεμπεργιέσηδες, φαούτσηδες κλπ. κλπ. -και αυτοί ενεργούμενα είναι- πόσο μεν οι ηλίθιοι του γελαδιστάνικου μπορντέλου, αλλά για τους άλλους τους αθέατους.
.
ΌΛΑ αυτά σε ένα πράγμα στοχεύουν ……….την απόλυτη ΥΠΟΤΑΓΗ του πόπολου !!
.
Τα έχουμε ‘πεί κατ’ επανάληψη ..αλλά τα Ζά πέρα βόσκει !!
.
Τους λέμε ξανά και ξανά ότι, τα περιθώρια αντίδρασης στενεύουν επικίνδυνα, και θα τερματιστούν όταν το ένστολο δυναμικό επιβολής παύσει να ματώνει, και αντικατασταθεί από ντενεκέδες, που απλά θα χάνουν λάδια ..με την ανάπτυξη της τεχνολογίας το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας θα είναι άχρηστο και μη αναγκαίο ..οι χωματερές ετοιμάζονται ..σας τα λένε κατάμουτρα κατ’ επανάληψη τα ηλίθια αποβράσματα που έχουν ως αχυρανθρώπους ..αλλά εσείς πέρα βρέχει ..και έχουμε και τον Εργολάβο να περιμένει απαντήσεις ..έεε δεν πάμε καλά ..είμαστε για γέλια λέμε !!

 

 

41 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=HNUIGrGxP-U kai ama breite oles tis synexeies einai arketa endiaferoyses , arketes apo tis plirofories

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω..γουστάρω! Θα τις δω και τις 8 σιγά σιγά. Μιχάλης Γρηγορίου και Γιώργος Καρποδίνης, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ!
      Ευχαριστούμε φίλε Pananas!!!

      Διαγραφή
  2. eytyxws o palios den einai san ton marko de sant ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπάρχει κάποια διαφορά στα κοσμητικά επίθετα.. 🤣

      Διαγραφή
  3. «Δεν θα δούμε γεωτρύπανο, ο εχθρός βρίσκεται εντός της χώρας»! Βόμβες από τον Α.Ζεληλίδη!
    https://www.militaire.gr/den-tha-doyme-geotrypano-o-echthros-vrisketai-entos-tis-choras-vomves-apo-ton-a-zelilidi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε αναρτήσει από το Σάββατο. Όπως πάντα, όταν εμείς ερχόμαστε..οι υπόλοιποι πηγαίνουν..
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2022/11/blog-post_50.html

      Διαγραφή
    2. Εδώ, ένα νεότερο, σημερινό βίντεο με τον Ζεληλίδη:
      https://www.youtube.com/watch?v=paU2X6qRijY

      Διαγραφή
    3. Το ιδιο βίντεο είναι Κώστα, αλλά ας το ξαναδούν όσοι επισκεπτονται την σελιδα σου γιατι είναι πολύ σημαντικο - αυτοί κυβερνούν τον τόπο αυτοι που εμποδίζουν είναι αυτοί που θα χάσουν και αυτοι που δεν θέλουν την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι (αραγε ποιοι είναι????)

      Διαγραφή
  4. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν :
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Βάνα Μπάρμπα στο Μέγαρο Μαξίμου.
    [Η λεγάμενη υιοθέτησε δύο πακιστανά 16 και 14 ετών, λες και δε υπήρχαν ορφανά ελληνόπουλα! Τα έβαλε σπίτι της με την 18χρονη(;) κόρη της, τι λέτε να συμβαίνει; Την κόρη ή την μαμά θα βολεύουν τα πακιστανά; Γιαυτό πήρε δύο;
    Λέτε το κούλι να θέλει τα πακιστανά;]
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΟΥ!!!

      ΕΤΣΙ! ΧΩΣΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΆΚΙ!

      ΡΕ ΤΗΝ ΓΡΙΕΝΤΖΟ ΤΕΚΝΑΤΖΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ...

      Διαγραφή
    2. Μιάς κι ήρθαμε στα καθ' Ημάς: Πατρίς, Θρησκεία -αποδεκτές οριακά σαν έννοιες- και, στον Ψηλό Της Το Θρόνο, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, κατ' εικόνα και ομοίωσιν (έστω εις μικρόν) Της ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

      https://youtu.be/arY3PuLgX2g?t=32

      Πάντα Επιτυχίες Τζενάκι. Τι Άλλο Να Πεις;

      Διαγραφή
  5. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ EIMAI ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικά, δεν άκουσα ποτέ για ''υποχωρήσεις και εγκαταλείψεις'' από πλευράς Ρωσίας, ''χιλιάδες'' σακούλες πτωμάτων Ρώσων στρατιωτών και "χιλιάδες" ξαφνικίτιδες στη Ρωσία,
    Αν και ενημερώνομαι καθημερινά τόσον από τους Δ.Λιάτσο και Θ.Αυγερινό, στο OPEN, όσον και από τον Σέργιο, στην ΑΓΩΓΗ,
    Για νά' χω Έγκυρη, Σφαιρική, Αντικειμενική, Συνελόντι ειπείν ΑΛΑΘΗΤΗ ΑΠΟΨΗ.

    Η Μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως αυτά που γράφει ο Παλαιός τα βλέπει στον ύπνο του, εάν δεν τα γράφει καθ' υπαγόρευσιν σκοτεινών δυνάμεων, λίγο-πολύ γνωστών, - περιττή η αναφορά τους.

    Α.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάς διαβεβαιώ ότι ουδεμίαν σχέση έχει ο Παλαιός με σκοτεινές κλίκες.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά, μην τρελλαινόμαστε. Το οτι κάποιος έχει μία άποψη διαφορετική, ΔΕΝ σημαίνει οτι οτι του υπαγορεύεται απο σκοτεινές δυνάμεις !! Εξαιρούνται οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.

      Τα επίπεδα "αφύπνισης" είναι πολλά και όσο περνάει ο καιρός τόσο θα μας φαίνονται παράταιρες οι απόψεις ανθρώπων που είναι απλοί και αγαθοί.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    3. Μην λεμε οτι θελουμε, ειδικα τον 1ο μηνα στο βορρα τα ειδαν κολληομενα οι Ρωσσοι γιατι μπηκαν λες και πηγαινουν για παρελαση. Ολοκληρες φαλαγγες οχηματων εξαυλωθηκαν οπως και πολλους στρατιωτες δεν βρηκαν τιποτα να μαζεψουν μετα. Βασιστηκαν στις "προφητειες" τους κι αυτοι η πραγματικοτητα ομως ηταν πολυ διαφορετικη.

      Διαγραφή
  7. @ΗΛΙΑ+++

    ΦΙΛΕ Ηλία, καλά τα λέει και ο Παλιός, καλά τα λέει και ο αγαπητός Εργοδότης. Όλοι καλά τα λένε. Το μέγα ερώτημα είναι το εξής : εμείς που έχουμε "διαλέξει" ένα αφήγημα, το έχουμε κάνει γιατί μας έχει πείσει ένας Διόδοτος, ένας Καταχανάς, ένας Εργοδότης, ένας Παλιός, ένας Απολλώνιος Καραβασίλης, ένας Καλογεράκης, ένας Καρδαμίτσης, ένας Fulford, ένας Wilcox, ένας COBRA, ένας Κασταμονίτης, ένας ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ, ένας Τράμπ, ένας Πούτιν, ένας ένας ένας..... ή επειδή έχοντας όλη αυτή την πληροφορία, η ΑΙΣΘΗΣΗ μας ας οδηγεί σε μία ΠΙΣΤΗ ;;; Διότι περί πίστης πρόκειται και όχι περί γνώσης !!!

    Μπορώ να μιλήσω μόνο για εμένα προσωπικά, ως ένας απλός Έλλην άνθρωπος, ο οποίος βομβαρδίζεται τα τελευταία 12 τουλάχιστον χρόνια, απο απόψεις των παραπάνω και ακόμα περισσοτέρων. Ένα είναι το ΣΙΓΟΥΡΟ, ΚΑΝΕΙΣ δεν κατέχει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Η μεγάλη παγίδα της εποχής μας είναι η ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, μέσα στην οποία ελοχεύει η παραπληροφόρηση. Και για αυτό το λόγο, όπως ΣΩΣΤΑ επισημαίνεις, πρέπει να είμαστε ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ και να διαβάζουμε τα πάντα μεν, με κρίση δε. Ένα πρώτο φίλτρο απόρριψης, είναι αυτοί που κερδίζουν χρήματα απο αυτά που λένε. Αυτούς έχω μάθει να τους απορρίπτω, αν και θα τους διαβάσω ή ακούσω. Επειδή το θέμα είναι τεράστιο, σου λέω οτι όποιος ΔΕΝ αναφέρεται σε Ελλάδα και Έλληνες, έχει κρυφή αντζέντα παραπλάνησης.

    Η μόνη αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης είναι οι πρόγονοί μας, αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, δεν ξέρεις αν τα γραπτά τους έχουν μεταφερθεί σωστά στις μέρες μας. Υπάρχει και εκεί ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

    Αν θέλεις να δείς ΠΟΙΟΣ κατέχει την αλήθεια, δεν έχεις παρά να ρωτήσεις τον ίδιο σου τον ΕΑΥΤΟ, σε κατάσταση ηρεμίας και προσπάθειας να "ακούσεις" τη φωνή μέσα σου, η οποία είναι η φωνή του ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ σου. Αυτός θα σε βοηθήσει, γιατί αυτός σε προστατεύει και σε καθοδηγεί. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

    Είναι μέγα ΣΦΑΛΜΑ να αμφιβάλλεις για την ήδη διαμορφωμένη άποψή σου. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος περνά και δεν επιβεβαιώνεται αυτό που σου υπαγόρευσε η ΑΙΣΘΗΣΗ σου. Έρχεται μετά η ΛΟΓΙΚΗ και σου τα κάνει ..... μαντάρα. Φυσικά αυτό ισχύει και για εμένα και προσπαθώ πολλά χρόνια να το αποβάλλω.

    Η αίσθησή μου, λοιπόν, μου λέει οτι ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ. Ποσο κοντά, ΔΕΝ ξέρω. Άλλωστε ο χρόνος είναι πολύ σχετικός. Και ΔΕΝ πρέπει να "λακίσουμε" και να παρασυρθούμε απο σειρήνες παραπληροφόρησης. Ο Ήλιος ανατέλει ακριβώς μετά το πιο πυκνό σκοτάδι.

    Διάλεξε αν θα είσαι με την ήρα ή το σιτάρι, Trust the Plan και ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.

    Έρρωσο Αδελφέ ΗΛΙΑ+++

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ.
      ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΕ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΘΗΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣΩΤΗΡΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Διός Κούρε,

      ειλικρινά, είναι δύσκολο να διατηρήσεις την πίστη σου στην ύπαρξη ενός απελευθερωτικού για την ανθρωπότητα παγκοσμίου σχεδίου, το οποίο εγώ προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει.
      Δύσκολο, γιατί καθόσον το σχέδιο μπορεί να υπάρχει, δεν βάζουμε και το χέρι μας στην φωτιά για κάποια πρόσωπα, πρωταγωνιστές υποτίθεται του σχεδίου αυτού. Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι ο εχθρός έχει φτιάξει και "μαϊμού Q" κανάλια πληροφόρησης. 'Ο,τι ακριβώς κάνει και με mainstream media και εφημερίδες, που δεν τό 'χουν σε τίποτα και δεν τούς καίγεται καρφάκι αν εμείς ανακαλύψουμε εντωμεταξύ ότι μετέδωσαν fake news. Π.χ. είπαν τηλεοπτικά κανάλια και μεγάλες εφημερίδες στις ΗΠΑ ότι ο Ντεσάντις αποκάλεσε τελειωμένη ιστορία, μαλθακό, γέρο, άνευρο τον Τραμπ, ενώ στο τουίτερ διαβάζω ότι δεν υπάρχει αληθινή γραπτή δήλωση ή βίντεο που ο Ντεσάντις το λέει αυτό.

      Εντωμεταξύ.. και η δράση γνωστών αφυπνιστών στην Ελλάδα, θέλει πολλή προσοχή. Για φαντάσου να γυρίσει να μάς πει κάποιος, με αποδείξεις, ότι ο Μάριος του Αγωγή θα μπει βουλευτής υποψήφιος του λαμόγιου του Βελόπουλου... Δεν υπονοώ τίποτα για το παιδί, και ούτε έχω ακούσει κάτι τέτοιο γι αυτόν. Έχω ακούσει για άλλους όμως......
      Κάθεστε..;
      Λοιπόν, τα ονόματα που θα αναφέρω, θέλω να υπογραμμίσω ότι τα συμπαθώ πολύ. Δεν θέλω να κάνω ζημιά στο αφυπνιστικό τους έργο, γι αυτό..υπογραμμίζω επίσης.. ότι το "ετοιμάζονται να γίνουν υποψήφιοι βουλευτές του Βελόπουλου"...παραμένει για εμένα απλώς Φ Η Μ Η. Δεν έχω στα χέρια μου αδιάσειστες πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν.
      Ο λόγος.. περί Δαμιανίδη, Κυριακάκη, Πουλτουρτζίδη, Κιαγιά.
      Επαναλαμβάνω: Φ Η Μ Η - ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.

      Διαγραφή
    3. Βελοπουλε δωσε μου κι εμενα 150 χιλιαρικακια ευρω και γινομαι βουλευτης σου

      Διαγραφή
    4. Απο την τσεπη του τα δινει λες;

      Διαγραφή
    5. Αν ήξερες πόσα φράγκα έχει ο Βελόπουλος, δεν θα είχες αμφιβολία.

      Διαγραφή
  8. Κατ' αρχάς οφείλω να διαπιστώσω γενικά, ότι κάθε κριτική άποψη και κάθε είδους προβολή αντιρρητικής επιχειρηματολογίας πρέπει να γίνεται σεβαστή και αποδεκτή ως χρήσιμη βάση, για να αναπτυχθεί ο διάλογος, ως η καλύτερη δυνατότητα για να επιτευχθεί εμβάθυνση και καλύτερη συστηματοποίηση στις απόψεις που προβάλλονται, όπως και για να τύχουν χειρισμού μια σειρά πτυχές τις πραγματικότητος, που οι απόψεις που προβλήθηκαν, δεν έλαβαν υπ' όψει τους επαρκώς. Στην γενική αρχή τού σεβασμού και τής αποδοχής των χρήσιμων πλευρών, που εμπεριέχει κάθε διαφορετική, ή και αντίθετη άποψη, νομίζω ότι δεν μπορούν να συγκαταλέγονται εκφορές, που χαρακτηρίζονται από έντονες προσωπικές επιθέσεις με προσβλητικές αιχμές, οι οποίες κατά την γνώμη μου δεν έχουν να προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο και στις οποίες αποφεύγω να συμμετέχω.
    Ο όρος “άποψη” αφορά την οπτική πρόσληψη και τον χειρισμό ενός θέματος, ή φαινομένου, από μια συγκεκριμένη γωνία και θέση, άρα δεν μπορεί να είναι σφαιρική. Για να επιτευχθεί η σφαιρική θεώρηση, απαιτείται ο δημιουργικός συγκερασμός περισσότερων απόψεων και μάλιστα αυτοί, που προωθούν μια τέτοιου είδους διαδικασία, πρέπει να διαθέτουν επί πλέον την ικανότητα τής σύνθεσης. Επειδή η πρόσληψη τής αντικειμενικότητος έχει πάντοτε υποκειμενικό χαρακτήρα, ουδέποτε οι γνώμες, οι αντιλήψεις, οι θεωρήσεις κτλ. δεν μπορούν να εκφράζουν απόλυτες αλήθειες, με μοναδική εξαίρεση τις άνωθεν Θείες Αποκαλύψεις, που μπορούν να συντελεστούν σε πλαίσια Αγιοπνευματικού Φωτισμού. Όποιος ισχυρίζεται, ότι κατέχει απόλυτες αλήθειες, ως προσωπικά κυήματα, αρμόζει να εξετάσει, κατά πόσον λειτουργεί και διαλέγεται σε πλαίσια σοβαρότητος. Εφόσον λοιπόν όλες οι απόψεις χαρακτηρίζονται από υποκειμενισμό, αυτό σημαίνει, ότι εν δυνάμει μπορεί να είναι εν μέρη ορθές και εν μέρη λανθασμένες, αν και ακόμη η ίδια η έννοια τής ορθότητος υπόκειται σε μεταβλητές τής ιστορικής εμπειρίας, τής ανάπτυξης των επιστημών, με την συνεχώς αυξανόμενη ικανότητά τους να διεισδύσουν στα δεδομένα τής ύπαρξης και σε σταθερές, που εγείρει ως όρια ο εκάστοτε κοινώς αποδεκτός κοινωνικός μύθος. Άρα, η διαδικασία τής σύνθεσης απόψεων τίθεται προ τής προκλήσεως να αξιοποιήσει το ορθό τμήμα μιας άποψης και να παρακάμψει το εσφαλμένο και μάλιστα κατά την επεξεργασία περισσότερων απόψεων. Αλλά κι αν ακόμη δεχθούμε, ότι μια συνθετική διαδικασία αποδίδει πράγματι επιτυχώς την σφαιρική θέαση ενός υπό εξέταση ζητουμένου, αυτή περιορίζεται στην εξωτερική μορφή του. Για να μπορέσουμε να διεισδύσουμε όμως στις εσωτερικές του διαστάσεις, δεδομένα και πραγματικότητες ενός φαινομένου, δεν επαρκεί η αισθητηριακή πρόσληψη και νοητική επεξεργασία, αλλά απαιτείται η προσπάθεια αλλαγής και μετατροπής του στην πράξη, όπως πχ. συμβαίνει κατά την διεξαγωγή εργαστηριακών πειραμάτων, όπου το εκάστοτε δοκίμιο υφίσταται αλλαγές μέσω χημικών, μηχανικών, ή άλλου τύπου μεθόδων.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια προηγούμενου

    Η έκφραση “δικηγόρος τού διαβόλου”, που έχει καθιερωθεί εδώ και αιώνες, αφορά μια πολύ χρήσιμη και παραγωγική διαδικασία. Ο αντίστοιχος θεσμός τής παπικής εκκλησίας, αφορά την ανάθεση σε ένα καρδινάλιο, να επιχειρηματολογήσει όσο πιο έντονα και τεκμηριωμένα μπορεί, ενάντια στην αγιοποίηση ενός συγκεκριμένου προσώπου κατά την αντίστοιχη συνεδρίαση τού κογκλάβιου τής “αγίας έδρας”. Και ο εκάστοτε “δικηγόρος τού διαβόλου” δεν είναι κάποιος προσκείμενος σε μια εωσφορική κλίκα, αλλά ένας καταξιωμένος εκκλησιαστικός ιεράρχης με βαθμό ανώτατου επισκόπου. Αυτή η ρύθμιση ανταποκρίνεται στην απλή διαπίστωση, ότι ουδεμία σοβαρή επιλογή μπορεί να κατισχύσει στην πράξη, χωρίς ισχυρό αντίλογο. Και το γραφέν “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω” συμπεριλαμβάνεται στα Ευαγγέλια, όπως και η διαπίστωση από το Αρνίον (το οποίον είναι ο μόνος Αναμάρτητος) όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη τού Ιωάννου, μέμφεται, ότι “οι Άγιοι δεν ελεύκανον επαρκώς τα ιμάτιά των”. Άρα και οι Άγιοι φέρουν ρύπους, ως μη όντες άμοιροι αμαρτιών. Οι ανεπάρκειες και οι παρεκβάσεις τους κατά συνέπεια είναι αναγκαίο να αντιπαραβληθούν με πάσα με δριμύτητα στην προσφορά τους, ούτως ώστε να αποφανθεί, όχι μόνον εάν είναι σεσωσμένοι, αλλά κατά πόσον το Φως “τής εν αμαρτία ενδυνάμωσεώς τους” (σύμφωνα με την ρήση τού Αποστόλου Παύλου) έφτασε να παραμερίσει την σκιά τής αμαρτίας, η οποία δεν καταργείται μεν, αλλά καθίσταται ανενεργός στα πλαίσια τής Θείας Χάριτος και Σκέπης. Ουδείς αναμάρτητος. Επειδή όλοι οι άνθρωποι είμαστε με τον ένα ή άλλο τρόπο αμαρτωλοί, δεν μπορούμε να σωθούμε δι ιδίων δυνάμεων. Γι αυτόν τον λόγο (τουλάχιστον σύμφωνα με την χριστιανική πίστη) δίδαξε ο Ιησούς Χριστός, ότι “ουδείς δύναται όψεσθαι τον Πατέρα πλην μέσω εμού” και γι αυτόν τον λόγο εσαρκώθει ο Λόγος. Αυτοί λοιπόν, που μάς υποδεικνύουν την αναμφισβήτητα υπάρχουσα αμαρτολότητα αυτού, που εμείς θεωρούμε λόγω αγιότητος τελείως άμεμπτο, επιτελούν θεάρεστο έργο. Προσωπικά, ως προσκείμενος στην Πλατωνική Διδαχή, που επισημαίνει, ότι η αμαρτία είναι αποτυχία, η οποία διέπεται από άγνοια, ευγνωμονώ όσους προσπαθούν να μού επισημάνουν τις αμαρτίες μου και τούς θεωρώ ευεργέτες μου. Και εφόσον αυτοί προσπαθούν να επισημαίνουν τα λάθη μου, που έγκεινται στην δημόσια εκφορά μου, τούς θεωρώ, έστω κι αν κάποια από τα επιχειρήματα που προβάλλουν δεν είναι ορθά, εν δυνάμει από πλευράς προθέσεων δημόσιους ευεργέτες, οι οποίοι δρουν προς όφελός μου και προς καλυτέρευση τής δικής μου εκφοράς. Διότι ζητούμενον δεν είναι η προσωπική κατίσχυσις ενός εκάστου, αλλά η από κοινού βοήθεια στο ανθρώπινο δράμα, η οποία προάγεται τόσο από την κατάθεση συμφωνίας, όσο και διαφωνιών.
    Σε αυτά τα πλαίσια θεωρώ καθήκον μου, να εισέρχομαι με σεβασμό, προσπάθεια κατανόησης, αλλά και φιλοπονία στην διαμόρφωση των αντεπιχειρημάτων μου, στα όσα καταλογίζουν σε εμένα ή στις απόψεις που προβάλλω, οι ασκούντες κριτική και εκφράζοντες διαφωνίες.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο θείος Αριστοτέλης θα έλεγε διδάσκωντας (δίδοντας και ασκώντας)
    Όσο ποιο ξεκαθαρη εικόνα βλέπει ο δέκτης-ακροατής τόσο ποιό σαφές είναι το μήνυμα του πομπού
    Ας κάνω εικόνα απ΄τα γραφόμενα του παλαιού.
    Υβρίζει επιχειρώντας (θέλω να πιστεύω) να ξυπνήση κάποιο καταχωνιασμένο ηθικό
    για να το καταστήση, (το ηθικό) βαλβίδα εκτόξευσεως εθνικής επαναδραστηριοποιήσεως.
    Αν κρίνω απ΄τα μέχρι σήμερα δεδομένα ο σκοπός του δεν ευωδόθη εισέτι.
    Κρίμας το βρίσιμο δηλαδής
    Είναι σαν να λέει στον ανήμπορο να νικήση σε μαραθώνιο
    Οπότε δύο τινά
    Ή η διάγνωση πάσχει (δηλαδής τα ζα τα φαντάστηκε ή κάνει παρέα με τέτοια)
    Ή η μεθοδολογία είναι δια τα μπάζα
    Astillais

    Ελευθερία Αγωνιζομένη, ευχαριστώ που με θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αστυλλαιδα,

      Εγώ ευχαριστώ για αυτά που έμαθα από τους σχολιασμούς σου, ωφεληθηκα και δεν το ξεχνώ.

      Εύχομαι να είμαστε όρθιοι και να δούμε το Φως.

      Θα ήθελα, επίσης, να είχαμε τρόπο να μιλάμε συχνότερα. Όπως βλέπεις αποφάσισα μετά από καιρό να σχολιαζω (όχι συχνά).

      Δράττομαι της ευκαιρίας να στείλω θερμούς χαιρετισμούς και στην mnk.

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
    2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΝ! Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ...
      Ο ΛΟΓΟΣ;;; ΑΟΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΙΣΩΣ ΛΕΩ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΖΩΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΔΕΝ...
      ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ "ΕΚΤΙΜΩ" ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΠΡΩΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ...
      ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΝΑ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΖΩΟ ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥΣ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΟΥ
      ΔΠ

      Διαγραφή
    3. Η Αστυλλαΐδα κεντάει!
      Ως συνήθως...

      Εγώ νομίζω πως και η διάγνωση και η μέθοδος είναι για τα μπάζα.
      Πολύ φοβάμαι πως η αιτία είναι μαύρες επιρροές, που του προκαλούν την ακραία αρνητικότητα και το ακατάσχετο υβρεολόγιο. "Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας το στόμα λαλεί"...

      ...και δυστυχώς ασκεί πολύ κακή επιρροή...
      ...όπου την ασκεί...

      ----------------

      Ελευθερία Αγωνιζομενη, Χαιρετώ!!!

      ----------------

      μνκ

      Διαγραφή
  11. Συνέχεια προηγούμενου...

    Η αντιρρητικές, που εκφράζονται από τον Παλαιό και άλλους φίλους, οι οποίες αναμφίβολα αφορούν και πλήθος δικών μου απόψεων και εντοπισμών, εμπεριέχουν κατά την γνώμη μου αρκετά πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν τύχει ακόμη επαρκούς επεξεργασίας, ώστε να αποκτήσουν επαρκή βαρύτητα πειθούς. Εκτιμώ, ότι ο αντίστοιχος σκεπτικισμός, που εκδηλώνεται αναφορικά με τον Τραμπ, τον Πούτιν, τους Q, τα Λευκά Καπέλα και την Συμμαχία των Αντιδυνάμεων περιλαμβάνει την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων εκτός ΗΠΑ και Ρωσίας. Περί αυτού δεν τρέφω αυταπάτες. Ανάμεσα στους σκεπτικιστές συμπεριλαμβάνονται και εξαιρετικοί, τα μάλα προικισμένοι από διαίσθηση και γενική καλλιέργεια φίλοι μας. Κατά συνέπεια ένας τέτοιου είδους σκεπτικισμός δεν αποτελεί κατά την γνώμη μου μέτρο αξιολόγησης ενός ανθρώπου και πολύ λιγότερο φυσικά εξαιρετικών φίλων, ή και συναγωνιστών. Σε αντίθεση όμως με τον αναφερθέντα σκεπτικισμό, εκεί που υφίσταται ήδη συντριπτική συμφωνία μεταξύ αλλήλων, αλλά και πλείστων όσων άλλων, είναι η σαφέστατη καταδίκη των κακώς κειμένων και για να χρησιμοποιήσω ένα γενικό όρο, για να μην μακρηγορώ, υφίσταται από κοινού συμφωνία στην δριμεία καταδίκη τής καμπάλ, η οποία αυξάνεται με γεωμετρική ταχύτητα στα πλαίσια τής ενδυνάμωσης τού διαφωτιστικού κινήματος. ΑΡΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ, ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ, ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛ.
    Σε αυτό το σύμπλεγμα προβληματικής εστιάζεται ένα κεντρικό ζήτημα στρατηγικής των επιλογών, που θέτουν έντονα ο Παλαιός και, εάν κατανόησα σωστά, ο ΗΛΙΑΣ. Αυτό αφορά την πρωτοβουλία στην διαδικασία τής ανατροπής τής καμπάλ από συμπράξεις από τα πάνω, υπό την ηγεσία εκείνων των προσώπων και των υποτιθέμενων μηχανισμών – οργανώσεων – συμμαχιών, που προανέφερα. Ενώ, η κοινωνική βάση αδρανεί, ή κινητοποιείται ελάχιστα, κάποιοι επίδοξοι σωτήρες ισχυρίζονται, ότι έχουν αναλάβει την σωτηρία μας από όλα τα κακά κατ' αποκοπή και ερήμην ημών.
    Παρόλο που διαφωνώ με την συγκεκριμένη εκτίμηση, οφείλω να παραδεχθώ, ότι ο σκεπτικισμός των εν λόγω φίλων στηρίζεται πλήρως από τα δεδομένα τής μέχρι σήμερα ιστορικής εμπειρίας. Φτάνει να διαβάσει κάποιος το βιβλίο τής Νέστα Γουέμπστερ “Παγκόσμια Επανάσταση” και τού Harry Brown „Στοές και Επαναστάσεις”, για να διακρίνει τον ρυπαρό ρόλο που έπαιξαν τα διάφορα ισχυρά κυκλώματα στον αποπροσανατολισμό και την ποδηγέτηση των κατά καιρούς κοινωνικών κινημάτων ανατροπής. Με δική μου μελέτη, που προβάλλεται και από αυτήν την ευγενική και αγωνιστική ιστοσελίδα, κατέθεσα προσφάτως στοιχεία, σχετικά με την λεγόμενη “επανάσταση των Μπολσεβίκων τού 1917” στην Ρωσία, ότι επρόκειτο για ένα πραξικόπημα, που επέβαλε η Ρωσική μυστική αστυνομία με ψευδή κομμουνιστικό μανδύα. Ακόμη και το καθεστώς, που προέκυψε από την επανάσταση τού 1821, φυλάκισε τον πρωτεργάτη της Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και έστειλε στην ζητιανιά τούς αγωνιστές της, ανταλλάσσοντας τον οπλισμό τους για λίγα κιλά αλεύρι. Εκεί που μπερδεύονται κάπως τα πράγματα, είναι στην περίπτωση τής ανατροπής με τον Τίτο στην Γιουγκοσλαβία, που υποτίθεται, ότι κατάργησε την ξένη επιρροή και ακολούθησε αδέσμευτη πολιτική, καθώς και στην Κινεζική επανάσταση, που όμως κατήγγειλε η χήρα τού Μάο Τσε τουνγκ με την λεγόμενη “κλίκα των τεσσάρων”, ότι ήταν μια ανατροπή, που οδήγησαν και ιδιοποιήθηκαν αστοί πλουτοκράτες.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πάει για σινδόνη ο κύριος μποτίλιας, ευτυχώς που συνήθως στο τέλος έχει βρεγμένες σανίδες για καμπαλιστές, είμαστε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΕΡΤΕ ΠΑΛΑΙΟ
    ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια προηγούμενου...

    Σχετικά με τα δυο αυτά θέματα, τίς πολιτικές εξελίξεις δηλαδή στην Γιουγκοσλαβία και την Κίνα, κατά την Περίοδο τού Γιόσιπ Προτς Τίτο και τού Μαο Τσε Τουνγκ σχεδιάζω την εκπόνηση μελετών με εκτενή μορφή. Επί πλέον, η Εθνική Αντίσταση στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να αποφύγει την καταστροφική εξέλιξη ενός εμφυλίου πολέμου, για τον οποίον έχει και η ηγεσία της σημαντικές ευθύνες. Οι αντιαποικιακές εξεγέρσεις στην Αφρική κατά την δεκαετία τού '70 οδήγησαν στην εγκατάσταση νεοαποικιακών καθεστώτων, από τα οποία ωφελήθηκαν μόνον οι τοπικές ελίτ, ενώ η κατάσταση για τον πληθυσμό παρέμεινε εξ ίσου τραγική. Αλλά και η εξέγερση εναντίον τού Σάχη στο Ιράν οδήγησε σε ένα θεοκρατικό καθεστώς, που ενώ εφαρμόζει μια πολύ καλή εξωτερική πολιτική, στο εσωτερικό εφαρμόζει μεθόδους κοινωνικής καταπίεσης. Από πλευράς μου δεν μπορώ να διακρίνω μέχρι σήμερα καμία επανάσταση, η κοινωνική εξέγερση, που να οδήγησε την κοινωνία στην αυτόνομη διαχείριση των υποθέσεών της. Πάντοτε επικράτησε εκ των προτέρων, κατά την διάρκεια, ή μετά την εγκαθίδρυση τού ανατρεπτικού καθεστώτος, κάποια συνασπισμένη ελίτ, η οποία ιδιοποιήθηκε τις κοινωνικές δυνάμεις που συμμετείχαν, προς την πραγματοποίηση τού δικού της προγράμματος.
    Ως εκ τούτου, ο γενικότερος σκεπτικισμός έναντι ΟΛΩΝ, όσων ευαγγελίζονται ως επίδοξοι σωτήρες την απελευθέρωση των όποιων κοινωνιών, είναι κατανοητός και έχει ιστορική αφετηρία. Πλην όμως, αυτό δεν σημαίνει, ότι τα κοινωνικά σώματα, τα οποία αποδεδειγμένα δεν κατόρθωσαν να οδηγήσουν τις προσπάθειές τους για επίτευξη τής ελευθερίας και αποτίναξη των ζυγών των ελίτ, είναι αιωνίως καταδικασμένα να παραμείνουν στο ιστορικό περιθώριο. Ο δολοφονηθείς σε νεώτατη ηλικία και άκρως προικισμένος πολιτικός αναλυτής, αλλά προπάντων ελληνοκεντρικός κοινωνικός στοχαστής, Νίκος Βεργίδης, παρουσίασε σχετικά μια άκρως ενδιαφέρουσα διάγνωση: Όλες οι ιστορικές αποτυχίες των κοινωνικών αγώνων συνιστούν την επισυσσώρευση ενός πολύτιμου υλικού στην δεξαμενή τής ανθρώπινης νόησης και στην διαμόρφωση τού συλλογικού ασυνειδήτου, με αποτέλεσμα την βαθμιαία ωρίμανση των επιγνώσεων, που θα οδηγήσουν στον υπερσκελισμό αυτής τής κακοδαιμονίας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ, ΠΟΥ Η ΕΛΙΤ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΗΘΗΣ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΓΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ. Σε αυτήν την διαδικασία προσπάθησα να υπεισέλθω αναλυτικά, με την σειρά των κειμένων, που τιτλοφόρησα “Ο Ναυαγός τού Χρόνου”.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνέχεια προηγούμενου...

    Για κάθε άνθρωπο, που δεν υπόκειται σε μοιρολατρική αντίληψη τής ιστορίας, αλλά προσβλέπει σε υπάρχον σχέδιο των δημιουργικών δυνάμεων τού σύμπαντος, είτε αυτές τις αποκαλούμε Θεό, είτε τις εντάσσουμε σε οποιοδήποτε άλλου είδους φιλοσοφικές θεωρήσεις, η δημιουργία τού Ανθρώπου εντός τής συνόλου κτίσεως διέπεται από συγκεκριμένο νόημα και σκοπό. Εάν δεν θεωρήσουμε τον άνθρωπο έρμαιο μονόπλευρων νατουραλιστικών διεργασιών και διαγνώσουμε, ότι το πνεύμα που μάς εδόθη, έχει ως πηγή προελεύσεως και προέκταση του υπερκείμενες των δικών μας πνευματικές ενέργειες, τότε προκύπτει το συμπέρασμα, ότι η ιστορία υπέχει σωτηριολογικής υπόστάσεως και απόληξης. Ακόμη και όσοι τοποθετούν την εν τέλη απελευθέρωση και πραγμάτωση τού ανθρώπου σε κάποιο επέκεινα, ευρισκόμενο πέραν τού γήινου χρόνου και τής γήινης πραγματικότητος, η ενσάρκωση τού Ιησού Χριστού, ή τού όποιου άβαταρ αυτοί πιστεύουν αναλόγως τού εκάστοτε μεταφυσικού τους προσανατολισμού, έλαβε χώρα εντός ιστορικών πλαισίων. Οπότε το “εδώ και τώρα” αποτελεί ψηφίδα, που οδηγεί βήμα προς βήμα στην σωτηριολογική αποκατάσταση. Βεβαίως, σε αυτήν την διαπίστωση μπορεί να αντιταχθεί το επιχείρημα, ότι η σωτηρία και η απελευθέρωση δεν αφορούν εξελικτική διαδικασία, αλλά συνιστούν στιγμιαίο γεγονός μετανοίας και φωτισμού. Πλην όμως, η διαρκής ιεροπραξία και η εν Πνεύματι ζωή (όποιο κι αν είναι το εκάστοτε Πνεύμα στο οποίον εκ πίστεως υποκλινόμαστε) δεν υποδηλώνει την συνεχούμενη διαδικασία σωτηρίας μεμονωμένων προσώπων, που έρχονται και παρέρχονται, αλλά τόσο η Χριστώ εκκλησία, η όποια άλλη μεταφυσική κοινότητα, αποτελούν σώμα λειτουργούν σε ιστορικά πλαίσια, που προσβλέπει και επενεργεί τον αγιασμό, την μεταμόρφωση και την μετουσίωση τού σύμπαντος κόσμου.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συνέχεια προηγούμενου...

    Κατά συνέπεια, από μεθοδολογική σκοπιά, όσοι δεν υιοθετούν μια μοιρολατρική αντίληψη για την ιστορία, η δυνατότητα τής κοινωνικής ανατροπής είναι εν δυνάμει αναμφισβήτητα δεδομένη. Αυτοί οι άνθρωποι, στον βαθμό που ενστερνίζονται με θέρμη και μοχθούν γι αυτήν την προοπτική, συνιστούν με τον ένα ή άλλο τρόπο την κοινωνική πρωτοπορεία.
    Τι συμβαίνει όμως με τούς επιφυλακτικούς, τούς σκεπτικιστές και αυτούς, που αντιμετωπίζουν με καχυποψία κάποια υποκείμενα, τα υπό συγκριμένες συνθήκες μπορούν πράγματι να ανταποκρίνονται πρακτικά με διάφορους έντιμους και ανιδιοτελείς τρόπους στο αίτημα και στον στόχο τής συστημικής ανατροπής; Κατά την γνώμη μου και αυτοί μπορούν να συγκαταλέγονται εκ των πραγμάτων στην κοινωνική πρωτοπορία, εφόσον αυτοί καταδικάζουν εμπράκτως απρόσκοπτα και με σθένος τα κακώς κείμενα και την ισχύουσα επιβολή σκλαβιάς από το σύστημα. Ο Χρήστος Γιανναράς, τον οποίον ευτύχησα να έχω καθηγητή στο γυμνάσιο και ο οποίος συνόδευσε με την σοφία και την εγκάρδια φιλία του τα νεανικά μου χρόνια, όταν ερωτήθηκε από κάποιον μαθητή σχετικά με την άποψή του για την αθεΐα, απάντησε με μια φράση τού Ζαν Πωλ Σαρτρ: “Ο αποφασισμένος και συνειδητός άθεος είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μιλάει για τον θεό, τον απασχολεί το ζήτημα τής ύπαρξης ή μη τού θεού, είναι δηλαδή ένας άνθρωπος με λίγο ως πολύ θρησκευτικές αντιλήψεις”. Και η υπαρξιακή αγωνία, που μπορεί να βιώνει ένας συνειδητός άθεος, είναι κατά την εκτίμησή μου, απείρως πολυτιμότερη από την θρησκοληπτική εφησύχαση, τού όποιου καλαούζου ιερατικών κυκλωμάτων, που αρκείται στην προσκόλληση στις αγιαστούρες και στα μακρυά καφτάνια, χωρίς να ερευνά και να αποδίδει σημασία στην ουσιαστική υπερβατική αναζήτηση. Και ο θεολόγος και Δρ. τής κοινωνιολογίας τής θρησκείας Γιώργος Μουστάκης, τον οποίον ευτύχησα να έχω επίσης καθηγητή στο γυμνάσιο και η παρρησία και αγωνιστικότητα τού οποίου συνιστούν ορόσημα στην ζωή μου, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την άποψή του για την αθεΐα, απάντησε, ότι υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών και λαμπρών ανθρώπων, που δεν πιστεύουν στον θεό, αλλά αυτοί οι άνθρωποι, εάν διέθεταν και θερμή πίστη, θα είχαν λειάνει τον εσωτερικό τους αδάμαντα. Γι αυτόν τον λόγο υποκλίνομαι ενώπιον και εκτιμώ πολύ τους σκεπτικιστές κάθε είδους και πάσης κατευθύνσεως, ανεξαρτήτως των εκτιμήσεων και των όποιων πιστεύω τους, όταν είναι εξεγερμένα εκνευρισμένοι, από όσα συμβαίνουν γύρω μας, όπως ο καλός μου φίλος ΗΛΙΑΣ. Ο Ιησούς Χριστός παρότρυνε “έσο θερμός ή κρύος”, απορρίπτοντας τούς χλιαρούς και τούς ξενέρωτους. Η αγωνία, που βιώνουν οι εκνευρισμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι η ίδια με την δική μου αγωνία, που παραμένω πράος και αυτή μάς ενώνει. Δεν αισθάνομαι, ότι με υποβιβάζει η κριτική ευαίσθητων κοινωνικά ανθρώπων, όταν ισχυρίζονται, ότι με τα γραπτά μου ενισχύω την κοινωνική αφησύχαση, που προωθεί η προπαγάνδα των Τραμπ, Πούτιν, Λευκών Καπέλων και των Q, ή ότι οι δραστηριότητες όλων αυτών των ανθρώπων, ή φαντασμάτων και fake δομών, με την αταξία που επιφέρουν, όπως η συγκεκριμένη στρατηγική των Ρώσων ηγετών στην Ουκρανία, προωθούν συνειδητά το κλίμα και τις συνθήκες για την επιβολή τού λεγόμενου “great reset“. Πιστεύω στην αξία τής κριτικής και τής προώθησης επιχειρημάτων, που αμφισβητούν τις απόψεις μου. Όμως ταυτοχρόνως πιστεύω και στην ισχύ των δικών μου επιχειρημάτων, γι αυτό στρώνω τα οπίσθια μου κάτω για να μελετήσω σε βάθος, πριν βγω να εκφράσω άποψη στον δημόσιο διάλογο.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διόρθωση σε προηγούμενο σχόλιο:
    Αντί " δεν υποδηλώνει την συνεχούμενη διαδικασία σωτηρίας μεμονωμένων προσώπων, που έρχονται και παρέρχονται" ισχύει "δεν υποδηλώνει μόνον...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συνέχεια προηγούμενου...

    Σχετικά με το δια ταύτα, όσο αφορά το σχόλιο τού Παλαιού:
    Ο Κώστας εντόπισε ήδη, θέτοντας ερωτήματα με κόκκινη γραμματοσειρά ενδιάμεσα στο κείμενο τού σχολίου στα πλαίσια της αναπαραγωγής του την πληθώρα των επιχειρημάτων, που επικαλείται ο Παλαιός, ενώ αυτά βρίσκονται μακράν πάσης πραγματικότητος. Ένα επί πλέον αναληθές επιχείρημα, που επικαλείται ο Παλαιός, είναι, ότι η τράπεζα τού ρότσιλντ παραμένει ακόμη στην Ρωσία. Στην μελέτη για την κατάργηση τής δυτικής κυριαρχίας εξήγησα τούς λόγους, για τους οποίους ο Πούτιν ήταν υποχρεωμένος μέχρι το 2018 να ανεχτεί την παρουσία αυτής τής τράπεζας, πριν την εκδιώξει κακήν κακώς. Πέραν όμως, ότι ο Παλαιός στηρίζεται πλήρως σε δεδομένα που δεν ισχύουν, παρόλα αυτά, η αντιρρητική του έχει μια αξία, όσο αφορά τον “ανύπαρκτο” ρόλο, που εναποτίθεται στις μάζες τής “κοιμωμένης” κοινωνίας από τούς αυτοεμφανιζόμενους ως σωτήρες τής ανθρωπότητος.
    Επί τού προκειμένου, αρμόζει να λάβουμε ένα πολύ σημαντικό δεδομένο καθοριστικής σημασίας όσο αφορά την διαδικασία τής συστημικάς ανατροπής, υπ' όψει μας. Η συστηματική ανατροπή δεν ταυτίζεται με την κατάργηση των υπαρχουσών σχέσεων εξουσίας. Το δεύτερο, υποθέτω ότι θα συμβεί εντός διαστήματος μηνών, που εικάζω, ότι απέχει χρονικά το πολύ ένα με ενάμιση χρόνο. Αυτό το ξεμοντάρισμα τής πολιτικής εξουσίας θα το δούμε να εξελίσσεται με γοργό ρυθμό από την τρέχουσα φάση, οπότε βαθμιαία θα υποχωρεί και ο σκεπτικισμός που κυριαρχεί και εκφράζεται, καθώς αυτός θα ξεπερνιέται όλο και περισσότερο στην πορεία από τα γεγονότα, που ξεκίνησαν ήδη. Όσο αφορά όμως την συστημική ανατροπή, αυτή θα διαρκέσει μετά το πέρας τής κατάργησης των ισχυουσών σχέσεων εξουσίας, τουλάχιστον ακόμη μια δεκαετία, αν όχι περισσότερο.
    Ούτε εγώ, ούτε ο Παλαιός, ούτε ο Κώστας, ούτε οι όποιες μάζες, είμαστε σε θέση να επιβάλουμε κατάργηση των ισχυουσών σχέσεων εξουσίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον από μηχανισμούς, που διαθέτουν την ικανότητα να εξασκούν μεγάλη υλική βία και δεν υφίστανται άλλοι τέτοιοι μηχανισμοί από τούς στρατούς. Κανείς από τούς σκεπτικιστές δεν προτείνει την παραμικρή συγκεκριμένη λογικά στηριζόμενη λύση, για την πραγματοποίηση τής εκδοχής να ξεσηκωθούν οι κοινωνίες και οι λαοί και να καταβάλουν δυναμικά την ισχύ τού συστήματος. Περί των ζυμώσεων εντός αυτών των μηχανισμών έχω προβεί σε πολλαπλές μνείες, όχι μόνον στην εδώ πρόσφατα προβαλλόμενη ανάλυση μου, ενώ ακόμη αναμένω ματαίως κάποιες συγκεκριμένες αντιρρήσεις στα συγκεκριμένα επιχειρήματα, που προβάλλω.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συνέχεια προηγούμενου...

    Πλην όμως η κατάργηση των ισχυουσών σχέσεων εξουσίας, ουδόλως συνεπάγεται την ανατροπή τού συστήματος. Η διεστραμμένες νοοτροπίες και πρακτικές τής καμπάλ μάς έχουν διαποτίσει σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό μέχρι το μεδούλι των οστών όλους και μάλιστα χωρίς να είμαστε σε θέση να το συνειδητοποιήσουμε επαρκώς. Η νοοτροπία, η σκέψη μας, οι συνήθειές μας, οι τρόποι που ενεργούμε, οι φοβίες και τα άγχη μας, οι τραυματισμοί, που έχουμε υποστεί κατά την διάρκεια τής κύησης, τής βρεφικής και της παιδικής μας ηλικίας, η εκπαίδευση και ο τρόπος που διασκεδάζουμε και εκτονωνόμαστε, έχουν δομηθεί από ένα σύστημα, που είναι αναφανδόν ενάντια στον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, μη εξαιρουμένου τού γράφοντος. Όλοι είμαστε στην καλύτερη των περιπτώσεων ακούσιοι αχθοφόροι τής καμπάλ και ο εχθρός έχει αγκυρωθεί σε κάποιο ποσοστό στα σωθικά μας.
    Όταν λοιπόν επέλθει άνωθεν, αλλά και αναμφιβόλως με την ενεργό συμβολή των κοινωνικών ακτιβιστών τής βάσης, ταλαντευόμενων και μη, η κατάργηση των ισχυουσών σχέσεων εξουσίας, τότε η ανάπτυξη τής πρωτοβουλίας για την περαιτέρω ανατροπή τού συστήματος πέφτει στους ώμους τής κοινωνικής βάσης και πρώτιστα σε αυτούς των συνειδητοποιημένων κοινωνικών ακτιβιστών. Όμως χλευάζοντας και απαξιώνοντας την συντριπτική πλειοψηφία τής κοινωνίας, όπως πράττει ο παλαιός, καταστρατηγείται αυτή η αναγκαία ζύμωση, που έπρεπε να είχε ξεκινήσει έντονα ήδη. Δεν αποδίδω στον Παλαιό κακές προθέσεις. Τού αποδίδω όμως μη ευπρεπή και ατελέσφορη συμπεριφορά. Το ζώον, υπό την μορφή τού ερπετικού εγκεφάλου, που δεν διαποτίστηκε μόνον από το ανιμαλιστικό παρελθόν μας, αλλά και από την σφοδρή ποδηγέτηση μέσω κοινωνικής μηχανικής από την καμπάλ, βρίσκεται εντός όλων ημών. Για αυτό μάς προειδοποίησε ο Χριστούλης: “Πριν καταπιαστείτε με το ξυλαράκι, που έχουν οι αδελφοί σας στους οφθαλμούς τους, ασχοληθείτε πρώτα με το δοκάρι, που έχετε εσείς οι ίδιοι στα γκαβά σας”. Το θέμα είναι λοιπόν μια και ο μπακλαβάς γωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΣ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΩ.
    ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ Η ΣΧΟΛΙΟ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ,
    ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ.

    ΘΕΡΜΟΤΑΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΒΡΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥ, ΒΡΕ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΒΡΕ ΣΟΦΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ;

    ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ, ΛΕΞΗ ΛΕΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΗΣ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

    ΜΕ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΑΠΗ
    ΗΛΙΑΣ+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αδελφέ ΗΛΙΑ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια την υπόδειξη. Γνωρίζω, ότι με τα σεντόνια το έχω παρακάνει και οπωσδήποτε, εάν δεν τα σταματήσω τελείως, θα μειωθούν πολύ. Τα σεντόνια δεν είναι κοπιώδη μόνο κατά την ανάγνωση, αλλά εχουν ακόμη μεγαλύτερο κόπο να γραφτούν. Οφείλω να αναγνωρίσω και να προσαρμοστώ στο δεδομένο, ότι πολλοί φίλοι που εργάζονται σκληρά, έχουν πολύ λιγότερο χρόνο από εμένα, που έχω μειώσει πολύ το τελευταίο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες (αν και πριν από αυτό, πάλι σεντόνια έγραφα). Για να τοποθετηθώ στην ουσία τού ζητήματος, αρκούσε το τελευταίο σχόλιο και εκεί θα προσανατολιστώ, μια και μπορώ να συμπυκνώνω νοήματα. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τον κόπο που δαπάνησες.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι τόσο τα σεντόνια που δυσκολεύουν την ανάγνωση του Φίλτατου Διονύση, όσο το οτι δεν υπάρχουν παράγραφοι στα κείμενά του και αυτό καθιστά λίγο δύσκολη την ανάγνωση. Το μάτι δεν ξεκουράζεται και για αυτό καθυστερεί η ολοκλήρωση της ανάγνωσης.

      Στο blog του, είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα, διότι ανεβάζει άρθρα, αλλά στα σχόλια....παρασύρεται :)

      Διονύση μου, το ξέρεις οτι το λέω με Αγάπη και Εκτίμηση.

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  21. Αγαπητέ Διος Κούρε,
    εκτιμώ ιδιαίτερα την σκέψη σου, την κρίση σου, την διαίσθηση, τα σχόλια και προπάντων τον χαρακτήρα σου. Η υπόδειξή σου είναι σημαντική και θα την λάβω σχολαστικά υπ' όψη μου, αν και ο στόχος μου στο μέλλον είναι να επικεντρώνω και να συμπυκνώνω τα νοήματα, διότι αναγνωρίζω, ότι πολλές φορές καταντάω κουραστικός. Εξ άλλου είμαι ευγνώμων για κάθε υπόδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή