«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Τώρα στις γιορτές, χαρίστε μυαλό!

γράφει ο ΕργΔημΕργ


 

Τί να πείς, ρέ φούστη μου!…

Όλο κάτι τέτοια διαβάζω, καί μού ‘ρχεται να προβώ σε πράξεις απελπισίας! Να καταπιώ ένα βαζάκι χάπια μαζεμένα, να σαλτάρω από κανένα ρετιρέ, να βγώ με φουστανέλλα καί καριοφίλι στην πλατεία Συντάγματος καί να ψέλνω το «Τήι Υπερμάχωι!», τέτοια πράγματα.

Κι έχεις κι εκείνον τον Παλιούρα, με μιά ψυχραιμία τελείως δολοφονική, να λέει: «- Γιατί, εσύ τί περίμενες;», καί να με αποτελειώνει. Να μου πέφτει το σάκχαρο σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, καί να θέλω μετά να φάω ένα ταψί μπακλαβά μόνος μου, μπας καί ξαναρθώ στα ίσα μου.

. . . . . . . . . . .

Διατί, όμως, ώ αδελφοί μου καί αδελφές μου τα πήρα τόσο πολύ στο κρανίον; Ά;

Διά ετούτο εδώ:

 

 youtube.com/watch...

 

ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Γαμώ το κέρατό σας, δηλαδή!!!!!

. . . . . . . . . . .

Δέ μου λέτε, ωρέ παλληκάρια:

  • Ήταν, ή δεν ήταν τελείως ακατάλληλος γιά τη θέση του πρώθυ;

Ήταν.

  • Υποσχέθηκε (πρίν αναλάβει) σε κάτι Κρονάκια, ότι «θα πολεμήσει τον νατιβισμό», δηλαδή θα ξεπατώσει τους Έλληνες;

Το υποσχέθηκε.

  • Παρέβη το Σύνταγμα καί τις σωστές αποφάσεις των δικαστηρίων με κάθε δυνατό τρόπο;

Ναί.

  • Κατέστρεψε την Ελλάδα κι εμάς, τους Έλληνες, όσο μας έκατσε στο σβέρκο;

Την καί μας κατέστρεψε.

  • Διέλυσε την οικονομία με το πρόσχημα του κοροϊδοϊού;

Τη διέλυσε.

  • Με κορϊδοϊό, ή όχι κοροϊδοϊό, μας ξέσκισε τα πορτοφόλια με την ακρίβεια;

Μας τα ξέσκισε.

(Κτλ, κτλ.)

Έ, λοιπόν, μετά απ’ όλ’ αυτά, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ αν θα ξαναείναι, ή αν δεν θα ξαναείναι αρχηγός του κόμματός του καί επομένως (με δεδομένες συνθήκες) ξανά πρώθυ; ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ! Πώς το λένε, δηλαδή, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ;!

Αυτό μας μάρανε, αν δεν θα ξαναείναι; Αυτή θα είναι η ικανοποίησή μας, το να πάει αυτός σπίτι του καί να ξεκοκκαλίζει την αμοιβή του; Η ανδρεοπαπανδρεϊκή «σχολή», δηλαδή, ότι «ο αποτυχών πολιτικός πάει σπίτι του» , κι όχι στο εκτελεστικό απόσπασμα;… Κι ας τρώμε εμείς φαγητό απ’ τα σκουπίδια, αρκεί να βλέπουμε άλλη φάτσα ως πρώθυ;

Σώωωωωπα!!!!

Ή, μήπως, θα σταματήσουν να υπάρχουν κομματόσκυλα, που θα βγάζουν αρχηγούς των κομμάτων τους κάτι τέτοιους;

Ή, μήπως, ο επόμενος δεν θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο αυτουνού;

. . . . . . . . . . .

Θα μπορούσα να ρωτάω χίλια-δυό ερωτήματα ακόμη – μέχρι να βαρεθώ. Αλλά, κρίνω πως δεν αξίζει τον κόπο.

Καλοί μου άνθρωποι!

Τώρα, στις γιορτές καί τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, μή δίνετε τα λεφτά σας σε φιλανθρωπίες «γιά τα παιδάκια», κτλ. (Διότι, όπως λένε καί στις ειδήσεις, καταλήγουν σε κωλομπαράδες – καί τα λεφτά, καί τα παιδιά.)

Αντί γι’ αυτό, χαρίστε μυαλά στους δυστυχείς συνανθρώπους μας, που δεν έχουν.

Έστω καί αρνίσια, από την κρεαταγορά.


ergdhmerg.wordpress.com



18 σχόλια:

  1. αγαπητε μου εργδημεργ κατα πρωτον μη μου συγχυζεσαι..[θα σου εξηγησω γιατι δεν θα χαρισουμε ουτε αρνισια μυαλα]....το εχουμε πει και θα το λεμε,,,στην Ελλαδα ΜΗ ΔΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΑ..ΑΜΕΣΩΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟ''εχουμε ερωτα,τι να κανουμε ...τωρα οσα μυαλα κι αν χαρισεις σ αυτους που κρατουσαν ομπρελα οταν ο θεος τα μοιραζε.πιστεψε με ματαιοπονεις...οταν ακους τον αλλον και λεει, ο καλυτερος πρωθυπουργος ειναι ο,μητσοτακης γαμιεται,ε τοτε αστα να πανε στο διαολο...ο καριολης που διορισε ολο του το σοι και γι αυτο ο λαος πειναει..τον αχορταγο εχει το βρωμοσογο..που να περισεψει ψιχουλο για το λαο....γι αυτο και δεν του μεινε μυαλο,οποτε το δικο μας το χρειαζομαστε και δεν το μοιραζουμε,για να τους στειλουμε στο διαολο κι ακομη παρα περα......να εισαι καλα.φιλικοτατα.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτην την γυναικα την συμπαθω παρα πολυ χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε ευγε Κα ΣΟΥΛΑ ΜΑΣ Μιχαλης Σκορπιος

      Διαγραφή
  2. Και ομως ηταν το πλεον καταλληλο προσωπο..
    Κρεμασμενο τ αναποδα.
    Οχι οτι ο αλλος τ αναποδα κανει καποια διαφορα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με πορδηπουργό τον Κούλη
    τρως αλάδωτο φασούλι
    κι όταν θά 'χεις Δένδια,
    θα μάθεις τί είναι ένδεια...

    Κάθε πέρυσι και καλύτερα
    όποιον κι αν μπαστακώσουν,
    γι αυτό πριν γίνεις λείψανο
    γυάλισε το δίκαννο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πήγε στον πάτο,
    ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδάκια, της Ντίσνεϋ,
    με πατέρα πούστη και κόρη λεσβία.
    https://www.pronews.gr/politismos/kinimatografos/to-strange-world-tis-disney-patose-sto-box-office-einai-i-proti-tainia-me-anoixta-omofylofilo-protagonisti/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΙΤΕ
    Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε
    ΑΥΤΟ:

    https://youtu.be/6SgJ2EKUUhk
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ εργοδότα και κώστα και λοιποί διοδοταίοι-ες.
    Δεν δύναται να υπήρχαν άλλα πρόσωπα στις θέσεις εξουσίας της χώρας μας.
    Και άν δεν ήταν ο λεγάμενος, θα ήταν κάποιος άλλος από τους υπόλοιπους. Είναι οι πιο άρτια καταρτισμένοι και οι πιο άριστοι αυτής της κάστας για να κάνουν ότι τους πούνε ώστε να ζέχνει λιγότερα ο οχετός που ξεχειλίζει. Δεν υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για αυτό τον τόπο.
    Απλά πρέπει να θυμηθούμε τον τρόπο που ζούσαν επί αιώνες οι πρόγονοί μας και να ξεσυνηθίσουμε από τις εικονικές ανέσεις που δεν μπορούμε να αποχωριστούμε.
    Κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά τώρα Ή πλάκα κάνεις????

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
    2. Άντε βρε Αγγελική..
      περίμενα ποιος θα γράψει πρώτος, τελικά ήσουν εσύ.
      Μέχρι τώρα δεν έχω συνεννοηθεί ικανοποιητικά με τον κύριο kyrios. Και επειδή δεν "μάς κάνει καθόλου πλάκα", και τα εννοεί κάτι τέτοια, αρχίζω να υποψιάζομαι μήπως είναι κανένα από αυτά τα συστημικά τρολλ με μανδύα χριστιανού, που προσπαθούν να μπουν και να αναρτηθούν σχόλιά τους στο ιστολόγιο, και εγώ τούς σουτάρω. Λες ο κύριος kyrios να είναι τέτοιο τρολλ, αλλά πολύ επιτήδειο, που τελικά με ξεγέλασε..;
      Αλλά και τρολλ να μην είναι, και πιστεύει πραγματικά ότι μάς έστειλε ο Θεός αυτά τα καθίκια ως καταλληλότερους για να μάς εξαθλιώσουν και να οδηγηθούμε να ζήσουμε παπαδιαμαντική ζωή αλλά αμόλυντη, και πάλι ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΟΥΛ ΑΥΤΟ! ΟΧΙ, "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ"!

      Ο κύριος kyrios μάς οφείλει μιαν εξήγηση, πριν τα πάρω κι εγώ στο κρανίο.

      Διαγραφή
    3. ΚΩΣΤΗ,ΡΙΛΑΞ.......

      Ben E. King - Stand by Me
      https://www.youtube.com/watch?v=6lTN0BTu-zo

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
    4. Για να έχει φτάσει η χώρα μας στο σημείο των γεγονότων που ζούμε σήμερα, με πολιτική -δικαιοσύνη - υγεία πνευματική και σωματική να έχουν πιάσει τον πάτο σε βούρκο και οι όποιες αντιδράσεις να κρύβονται στο χαλάκι, σημαίνει ότι αυτοί που επιδίωκαν αυτό το αποτέλεσμα

      Διαγραφή
    5. Αυτοί που επιδίωκαν αυτό το αποτέλεσμα είχαν και έχουν στις κατάλληλες θέσεις τους καλύτερους.
      Καλύτερους όχι για εμάς με τις αρχές και αξίες που πήραμε από τους προγόνους μας, αλλά καλύτερους για αυτούς τους "επικυρίαρχους".
      Φανταστείτε , οι δημόσιοι και κρατικοί υπάλληλοι που είναι και αδέρφια φίλοι γείτονές μας, ποτέ επί μνημονίου δεν κλείσανε για μια μέρα το κράτος. Άριστα στημένο από τους επικυρίαρχους, αλληλεγγύη καπούτ.
      Κάπως έτσι οι γόνοι μας κυβερνούν και θα με οδηγήσουν στην πενία, εμάς που θέλουμε να διατηρήσουμε την Ελλάδα με τις Αξίες της.

      Ο θεός τους μας τους έστειλε αυτούς κύριε Κώστα, το χρήμα, όχι ο Θεός μας, ακόμη και το μαζί τα φάγαμε, αυτοί μας το περάσαν εντέχνως όπως κάνουν τόσες δεκαετίες στο υποσυνείδητο μας.

      Ποιος μπορεί να βάψει τα χέρια του με αίμα του αδερφού του ή του φίλου ή του γείτονα; 3 μύρια έλληνες ζούν από εργασία και μισθοδοσία του δημοσίου με τα ρουσφέτια και την εγκαθίδρυση των οικογενειών των πολιτικών.

      Κουράγιο


      Διαγραφή
    6. Και δυστυχώς το είδαμε στην πράξη με τη διαμάχη που ακολούθησε τους εμβολιασμούς, όλοι όσοι άκουγαν και εμπιστεύτηκαν τους "ειδικούς" μόνο που δεν μας μαστίγωσαν για παραδειγματισμό επειδή δεν το κάναμε.
      Φανταστείτε σε επικείμενη άρση της μονιμότητας για το συμφέρον της κοινωνίας, τί διαμάχες έχουν να γίνουν.

      Διαγραφή
  7. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΠΟΧΗΣ 1980-1990, ΕΠΟΧΗΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΜΙΖΑΝ ΝΕΥΡΙΚΑ ΜΕΤΑ ΗΧΗΡΩΝ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑΤΩΝ.
    ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ``ΨΙΛΙΑΣΤΕΙ΄΄ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. [ΚΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΑΛΛΗΡΟ].
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΧΕΣ....
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ``ΠΛΑΝΗΤΗ'' ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ.... ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΒΛΗΜΑ.
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΑ, ΔΕΣ.... ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΡΗΣΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ. ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ. ΠΟΙΟΣ Μ@Λ@ΚΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Μ@Λ@ΚΑΣ;;;;
    -ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ;;
    Ε ;

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
    ΚΑΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ``ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΟΥ'' [!!!!] ΧΑΧΑΧΑΧΑ...
    ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ;

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα
      εκείνη την εποχή έφτιαχνα κάτι μουσικές συλλογές για δώρα σε φίλους, που τις ονόμαζα επίτηδες κ λόγω μόδας.. "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ ROCK" No 1, 2 κλπ..

      Διαγραφή
  9. Αποκλειστική φώτο απο την συνάντηση Καρόλου - Μητσοτάκη 🤣

    http://www.oparlapipas.gr/2022/11/karolos-mhtsotakhs.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.