«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Μεζεδάκια

του Χρήστου Μπολώση


 

Σήμερα συμπολίτες μου, σας έχω ένα αρκετά πλούσιο μενού με μεζεδάκια ή μπουκίτσες ή γατοκέφαλα. Το εικονιζόμενο κοκορέτσι, είναι προσφορά μας σε όλους εσάς. Η αφίσα, που βλέπετε, κυκλοφόρησε την περσινή περίοδο των εορτών, και δεδομένης της αενάου επικαιρότητός της και επικειμένων των εορτών των εφετινών Χριστουγέννων, ας κάνουμε ένα σχόλιο:

Η «ευπαθής» πλην 11μελής (όξω οι γονείς) οικογένεια του Αχμέτ, μας ευχαριστεί, διότι κάθε μήνα «καθαρίζει» 4.400 ευρώ. Σεις με πόσα πορευόσαστε; Ακόμα η οικογένεια του Αχμέτ αποτελείται από 5 αγόρια, 5 κορίτσια και ένα μωράκι, ας πούμε κοριτσάκι (αν διακρίνω καλώς τουλάχιστον). Άρα σε λίγα χρονιά, θα έχουμε 5 στρατιώτες στον Ελληνικό Στρατού έτοιμους να υπερασπισθούν τα ιερά και τα όσιά μας και 5 γυναίκες έτοιμες να διαιωνίσουν την Ελληνική φυλή του Περικλή Γιαννόπουλου. 

ΑΝ το καλοσκεφθείς δεν έχει άδικο, ούτε η κα Σακελλαροπούλου που μιλάει (έτσι όπως το εννοί) για εξάλειψη της υπογεννητικότητας, ούτε (προ παντός) ο ΣΥΡΙΖΑ που φώναζε για επενδυτές. Ακόμη, δεν νομίζω ο Αχμέτ να πολυνοιάζεται για το καλάθι της νοικοκυράς… 

Καλημέρα σας κ. Μηταράκη.

  • Αλιευμένο από το διαδίκτυο: Ένας Βρετανός πολίτης, έστειλε την φορολογική του δήλωση και στο ερώτημα «Πόσα άτομα σας επιβαρύνουν», συμπλήρωσε την παρακάτω απάντηση: «2,1 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες, 4,4 εκατομμύρια άνεργοι, 900 χιλιάδες εγκληματίες σε 85 φυλακές, 650 ηλίθιοι στο κοινοβούλιο, όλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Η Εφορία την επέστρεψε με την παρατήρηση ότι η απάντηση του ήταν απαράδεκτη. Ο πολίτης στην συνέχεια επανήλθε με το ερώτημα: «Γιατί ξέχασα κάποιον;». Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απεικόνιση της τραγικής πραγματικότητος που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και την οποία ζουν καθημερινά οι πολίτες της γηραιάς ηπείρου. Στο όνομα της οποιασδήποτε δήθεν πονοψυχιάς, διότι άλλος είναι ο στόχος τους, συντηρούν εκατομμύρια λαθραίους, αλλά και ανέργους, οι οποίοι είναι δημιούργημα καταστροφικών πολιτικών, από ανίκανους πολιτικούς. Δεν θα αναφερθώ στον χαρακτηρισμό των «ηλιθίων στο κοινοβούλιο». Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Μάλλον το παρατράβηξε ο Βρετανός. Ή μήπως όχι;….
  • Ξέρετε φίλες και φίλοι μου ποια είναι τα αιωνίως άλυτα προβλήματα, που ταλανίζουν την ανθρωπότητα;. Μη βιαστείτε ν’ απαντήσετε «Με ποιο κριτήριο προκρίθηκαν τα Νο 6 μακαρόνια για το ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’» ή «Δίνεται πέναλτι στο 96΄;» ή «Πότε θα απαντήσει η Ιερά Σύνοδος για την βάπτιση των παιδιών των γκέι γονέων;». Αυτά είναι απλά και αργά ή γρήγορα θα βρουν την λύση τους. Τα αιωνίως άλυτα είναι δύο. Πρώτον: «Η κότα έκανε τ΄ αυγό ή το αυγό την κότα;» και δεύτερον «Τι σημαίνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη ένας πολιτικός;». Το πρώτο το αφήνουμε στους ορνιθολόγους. Το δεύτερο είναι γροθιά στο στομάχι και αναρωτιόμαστε, ποιές είναι άραγε οι συνέπειες; Τους κόβουν το νερό ή το ρεύμα; Τους υποχρεώνουν να τρώνε μακαρόνια Νο 2; Τους δίνουν έξτρα μπόνους για να χτίσουν βίλα; Τους διορίζουν τα παιδιά; Τι στο καλό παθαίνουν όσοι αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη; «Το πράμα είναι απλό, μου είπε ο φίλος μου ο Αγησίλαος. Τους βάζουν επικεφαλής στο επόμενο ψηφοδέλτιο Επικρατείας». Ένα σαλοσπίρ ρε παιδιά… 
  • Καθόμουνα μ’ έναν φίλο μου τον βορειοηπειρώτη Χ.Λ. έναν αγνό Έλληνα πατριώτη, που τα ψέματα τον κάνουν και βγάζει καντήλες (κι’ έχει υποστεί πολλά ψέματα και απογοητεύσεις στη ζωή του από το καρμίρικο Ελληνικό κράτος) και πίναμε τον καφέ μας. Εκείνες τις μέρες μία γνωστή φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα δημοσίευε μία δημοσκόπηση, η οποία έβγαζε ΝΔ: 32.6 % από 39,8 %, που είχε στις τελευταίες εκλογές. ΣΥΡΙΖΑ: 21,1 από 31,53. ΚΙΝΑΛ: 13,6 από 8,1. ΚΚΕ: 5,4 από 5,3 (τέρας σταθερότητος). Ελληνική Λύση: 3,6 από 3,7 και ΜέΡΑ 25: 3,5 από 3,4. Σε μια στιγμή ο φίλος, που έχει την τύχη να μην είναι «βαθυστόχαστος» αναλυτής, ούτε και «πληρωμένος κοντυλοφόρος», μου είπε: «Ρε συ τι έκανε το ΚΙΝΑΛ και εκτοξεύτηκε τόσο πολύ;». Τι να του πω τώρα; Ότι δεν ξέρει τι του γίνεται; Ότι ο Ανδρουλάκης είναι ένα μείγμα Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μάνταλου, Ελ Αραμπί και Σάκη Ρουβά; Ε, δεν θα του τα πω. 
  • Τι ήταν πάλι και αυτή η ιστορία με τον κ. Διαματάρη; Ο άνθρωπος είχε διοριστεί το 2019 από τον κ. Μητσοτάκη υφυπουργός Εξωτερικών στην «Κυβέρνηση των Αρίστων» (παραλίγο να γράψω στην κυβέρνηση του βουνού…). Επειδή όμως απεδείχθη ότι δεν ήταν και πολύ άριστος, δηλαδή δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου, τον έφαγε η βουή και παρητήθη. Μέχρις εδώ όλα (ούτε) όμορφα, (ούτε) κι’ ωραία. Ο κ. Διαματάρης επιμελές παιδί, έβαλε κάτω τον απαυτό του και το 2021 πήρε πτυχίο, το ποίο όμως δεν είχε το 2019. Ένα χρόνο μετά, δηλαδή εφέτος, ήγουν 1 χρόνο αφού το πήρε (καλή του σταδιοδρομία) και 3 χρόνια από τότε που έπρεπε να το έχει, το βάζει σε κορνίζα με τζάμι ματ να μη γυαλίζει και έρχεται στην Αθήνα, όπου και φωτογραφίζεται με τον κ. πρωθυπουργό, πλέοντες αμφότεροι σε πελάγη ευτυχίας. Τι ήθελαν να πουν οι ποιητές; Μπεεεεεεε προβατάκια μου 
  • Και για να τελειώνουμε, διότι πολύ το τραβήξαμε, πάρτε κι’ έναν Αριστοτέλη να έχετε να πορεύεστε 

Για φασίστα τον κόβω τον τύπο, μ’ αυτά που λέει…
 

Καλή σας όρεξη

 

koukfamily.blogspot.com 

 

 

7 σχόλια:

  1. Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.
    3 7 10 ..................
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΩΓΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ
    https://www.youtube.com/watch?v=qb1b67hojIM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαρέθηκα να τον ακούω.
      ΑΝΤΕ ΠΧΙΑ.

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
    2. ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΛΙΓΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΟΥ, Ε;
      ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΥΦΩΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ. ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΙΤΕ KI AYTO
      ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ στη Γαλλία: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ τα…παράνομα όπλα σας

      https://lumi-news.gr/xafniki-entoli-sti-gallia-paradoste-tora-taparanoma-opla-sas/

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
  3. Οι χριστιανοί δεν είναι πλέον πλειοψηφία σε Αγγλία και Ουαλία

    https://www.pronews.gr/kosmos/oi-xristianoi-den-einai-pleon-pleiopsifia-se-agglia-kai-oualia/

    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΑΥΤΟ.. ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ "ΩΠΑ" ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ!!!

    Η ΔΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΗΔΗ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΕΚΕΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ)

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/domi-metanaston-ston-elaiona-dyo-syllipseis-kai-14-prosagoges-se-epixeirisi-tis-el-as/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνω οτι προκειται για φασιστα....αυτα δεεεε συμβαινουν στην Ελλαδα των μητσοτακομπακογιαννηδων...οοχι στη χωρα μας προτεραιοτητα εχει ο '''ελληνας'''και μονον...εδω η ''τσατσα εε'' εχει απαγορευσει τα εντοσθια αιγοπροβατων,και με τον μητσοτακη γαμιεσαι, καθε μερα κοκορετσι και μεζεδακια τρωμε....ασε το τραπεζι μας γεματο με αδεια πιατα, περιεχομενο προσεχως με τις γενναιοδωρες αυξησεις,παντα του μητσοτακοχατζηδακιου τερατος........οσο για τον αχμετ και την αχμετενα σιδερο στα νεφρα τους,και εις υγειαν του κοροιδου ντοπιου ποπολου....ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή