«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κίνα:Αλλαγή πορείας στον ορίζοντα μετά τις διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής του "μηδενικού Covid" ; (από RT France -μετάφρ. Con)

Σχόλια Con : 1/ Μήπως η Κίνα γνωρίζει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;;… καθώς αντιμετωπίζει το Covid ως βιολογικό όπλο από την πρώτη μέρα. (Η Κίνα επιμένει να μάθει λεπτομέρειες για τα 26 αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία….Γιατί;;;; )

2/ Έχει την αίσθηση μιας οργανωμένης “Eγχρωμηs Eπανάστασηs” που προκλήθηκε από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ,επιτιθέμενοι στα BRICS όπως αποδείχθηκε ότι συνέβη στο Ιράν τον περασμένο μήνα….. ME ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ όπως πάντα!!

3/ Παρακαλώ θυμηθείτε ότι η ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ξεκινά πάντα από ένα βρετανικό όργανο……

Ο χρόνος θα τα αποκαλύψει όλααα…………..


 

Το Πεκίνο κατηγόρησε "δυνάμεις με απώτερα κίνητρα" για τη σύνδεση των υγειονομικών περιορισμών με τη φονική πυρκαγιά στη Σιντζιάνγκ που προκάλεσε κύμα οργής, αλλά οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει στην επαρχία.

Οι κινεζικές αρχές διαβεβαίωσαν στις 28 Νοεμβρίου ότι "ο αγώνας τους κατά του Covid-19 θα είναι επιτυχής", την επομένη ενός κινήματος διαμαρτυρίας που οδήγησε τους Κινέζους εξοργισμένους από τους υγειονομικούς περιορισμούς να συγκεντρωθούν σε διάφορες πόλεις. Αλλά ενώ το Πεκίνο σχεδιάζει να συνεχίσει την πορεία που έχει επιλέξει για να προσπαθήσει να περιορίσει την πανδημία, ορισμένοι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει σε τοπικό επίπεδο. 


Το Πεκίνο καταγγέλλει "δυνάμεις με κρυφά κίνητρα

Την προηγούμενη ημέρα, πλήθη διαδηλωτών που ανταποκρίθηκαν σε εκκλήσεις στα κοινωνικά δίκτυα βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες πόλεις, όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Γουχάν, αιφνιδιάζοντας την αστυνομία. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο βίντεο Ruptly, το οποίο μετέδωσε τα πλάνα, οι διαδηλωτές φώναζαν "Μην παρακολουθείτε, ελάτε μαζί μας" και "Ζήτω η ελευθερία".  

Σε μια χώρα όπου οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις είναι ιδιαίτερα σπάνιες, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Tsinghua στο Πεκίνο κινητοποιήθηκαν επίσης για να απαιτήσουν την επιστροφή στην "κανονική ζωή" και την άρση των περιορισμών που έχουν θέσει οι κινεζικές αρχές.

 

Μια φονική πυρκαγιά στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ, ήταν μια από τις αφορμές για το κίνημα, το οποίο πυροδότησε την οργή των πολιτών που πιστεύουν ότι οι υγειονομικοί περιορισμοί εμπόδισαν το έργο των υπηρεσιών διάσωσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δώδεκα άνθρωποι.

 

Ωστόσο, η κινεζική κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση μεταξύ αυτής της τραγωδίας και των περιορισμών. Όπως αναφέρει το AFP, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian κατηγόρησε μάλιστα "δυνάμεις με κρυφά κίνητρα" ότι συνέδεσαν την πυρκαγιά με "την τοπική αντίδραση στο Covid-19".

"Υπό την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και (με) την υποστήριξη του κινεζικού λαού, ο αγώνας μας κατά του Covid-19 θα είναι επιτυχής", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλλει τη σύλληψη δημοσιογράφου του BBC

Ενώ οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προέβησαν σε συλλήψεις, ο βρετανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης BBC ανακοίνωσε στις 27 Νοεμβρίου ότι ένας από τους δημοσιογράφους του στην Κίνα, ο οποίος κάλυπτε διαδηλώσεις στη Σαγκάη κατά της δρακόντειας πολιτικής "μηδενικού Covid" της κυβέρνησης, συνελήφθη και "ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία".

 

Η κινεζική κυβέρνηση δήλωσε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο Έντουαρντ Λόρενς, αρνήθηκε να επιδείξει τη διαπίστευσή του. "Σύμφωνα με όσα μάθαμε από τις αρμόδιες αρχές στη Σαγκάη, [ο Βρετανός πολίτης που συνελήφθη] δεν ταυτοποιήθηκε ως δημοσιογράφος και δεν παρουσίασε οικειοθελώς τη διαπίστευση του για τον Τύπο", δήλωσε ο Ζάο Λιτζιάν, καλώντας τα ξένα μέσα ενημέρωσης να "σέβονται τους κινεζικούς νόμους και κανονισμούς κατά την παραμονή τους στην Κίνα".

 

"Το BBC είναι πολύ ανήσυχο για τη μεταχείριση του δημοσιογράφου μας Έντουαρντ Λόρενς, ο οποίος συνελήφθη και του πέρασαν χειροπέδες ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη", ανέφερε το BBC σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter. Ο δημοσιογράφος, ο οποίος σύμφωνα με το Λονδίνο εργάζεται ως διαπιστευμένος δημοσιογράφος στη χώρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας Κινέζος πολίτης συνελήφθη όταν προσπάθησε να εμποδίσει την αστυνομία να τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ομίλου μέσων ενημέρωσης, το BBC δεν είχε "καμία επίσημη εξήγηση ή συγγνώμη από τις κινεζικές αρχές, πέρα από τον ισχυρισμό των αξιωματούχων, οι οποίοι στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο", ότι ο Έντουαρντ Λόρενς "συνελήφθη για το καλό του σε περίπτωση που έπιανε το Κόβιντ στο πλήθος". "Δεν θεωρούμε αυτή την εξήγηση αξιόπιστη", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps χαρακτήρισε τη βία "απαράδεκτη" και "ανησυχητική". Μετά το περιστατικό, ο δημοσιογράφος επέστρεψε στον τόπο της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τα βίντεο που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του.

 

Η αρχή της χαλάρωσης της πολιτικής του "μηδενικού Covid";

Ειδικότερα, οι αρχές της επαρχίας Σιντζιάνγκ ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου στις 28 Νοεμβρίου ότι χαλάρωσαν αρκετούς περιορισμούς για το Covid-19 στην πρωτεύουσά της, το Ουρούμτσι, όπου εκδηλώθηκε η αμφιλεγόμενη πυρκαγιά. Οι κάτοικοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους εδώ και εβδομάδες, θα μπορούν να ταξιδεύουν με λεωφορείο για να κάνουν τις δουλειές τους στις γειτονιές τους από τις 29 Νοεμβρίου.

Οι παραδόσεις δεμάτων θα επιτραπεί επίσης να συνεχιστούν, αλλά το προσωπικό εφοδιαστικής θα πρέπει να παραμείνει σε κοιτώνες "κλειστού κυκλώματος" της εταιρείας. Ορισμένες βασικές επιχειρήσεις σε περιοχές "χαμηλού κινδύνου" μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για να επαναλάβουν τη λειτουργία τους στο 50% της χωρητικότητάς τους, ενώ οι δημόσιες μεταφορές και οι αεροπορικές συνδέσεις θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν "με ομαλό τρόπο". Μένει να δούμε αν αυτά τα τοπικά μέτρα σηματοδοτούν μια βαθύτερη αλλαγή στην πολιτική υγείας του Πεκίνου.

Παρά τη διαθεσιμότητα αρκετών εμβολίων, και σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, το Πεκίνο συνεχίζει να επιβάλλει μαζικά λουκέτα μόλις εμφανιστεί το παραμικρό κρούσμα, να θέτει σε καραντίνα τα άτομα που έχουν θετικό τεστ σε κέντρα και να απαιτεί σχεδόν καθημερινά τεστ PCR για την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους. Παρά τα μέτρα αυτά, ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και η Κίνα ανέφερε 39.506 κρούσματα Covid στις 27 Νοεμβρίου, ένα ημερήσιο ρεκόρ που είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα νούμερα που καταγράφηκαν αλλού στον κόσμο στο αποκορύφωμα της πανδημίας. Με μόλις πάνω από 5.000 θανάτους από το Covid σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το Πεκίνο έχει επίσης χαμηλό επίσημο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

 

francais.rt.com 

 

6 σχόλια:

  1. Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης – Μεντβέντεφ σε ΝΑΤΟ: «Μην στείλετε Patriot στην Ουκρανία – Θα κτυπήσουμε»

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/kindynos-genikis-anafleksis-mentventef-se-nato-min-steilete-patriot-stin-oukrania-tha-ktypisoume/
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε κάλλιστα να το δηλώσει απευθείας στον Εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ,
      Αλλά Η Δημόσια Εικόνα Ενός εις μικρόν (Αντ' Εκείνου) Τσάρου επέβαλε ντουντούκα, άλλο που δε θέλανε οι (μεροκαματιάρηδες;) Τελάληδες - Κλακαδόροι Της Μεγαλοσύνης Του.

      Πως να μπορούσες να του πεις ''Μεγάλε, Ξέρουμε Καλά πως Ο, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΟΥΜΕ,
      Κτυπήστε η μην κτυπάτε, πάρτε ένα ξυράφι και κόψτε το λαιμό σας ή δέστε μία πέτρα και πηγαίνετε να πνιγείτε,
      Μόνο μη μας φοβερίζετε ή, για να το πούμε αλλιώς, μη μας ζαλίζετε τα... αντίδια.
      Έλεος πια... γίνεστε γελοίοι, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

      Διαγραφή
    2. Δεν έβγαλα νόημα από το σχόλιό σας..

      Διαγραφή
    3. Απλά, Οι Εξουσιαστές, Καλοί και Κακοί -δίκην ''Καλών'' και ''Κακών'' των παλιών, καλών, κλασσικών Γουέστερν- έχοντας και το Πεπόνι και το Μαχαίρι θα κάνουν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, χωρίς να μας ρωτήσουν, και, Αντιστάσεως Μη Ούσης, εμείς θα ΤΟ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ και Όσοι - Όσο Αντέξουμε.

      Κατόπιν Τούτου, Είναι Υπερβολική Η Απαίτηση να μας αφήσουν Ήσυχους -λες και δεν έχουμε άλλα Προβλήματα ν' ασχοληθούμε- απαλλάσσοντάς μας από την Προπαγάνδα Τους, την ένθεν κακείθεν Ατέρμονη Επιχειρηματολογία Τους ''Εμείς είμαστε Καλοί, Οι Άλλοι είναι Κακοί'' και Την Τρομολαγνική - Γκρανγκινιολική Απειλή Τους για επί γης Γέενα;

      Διαγραφή
    4. Αυτά λέγονται για τα αυτιά και τα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών που πιέζουν τις ηγεσίες και θα πιέσουν στο μέλλον, νομίζω ότι είναι αντιληπτό αφού γίνονται σε μέσα μαζικής δικτύωσης.
      Υ. Σ. Βάζετε και κανένα όνομα για να μπορούμε να συνομιλούμε καλύτερα

      Ελευθερία Αγωνιζομενη

      Διαγραφή
  2. Από την Ελλάδα με... αγάπη
    Αηδιαστικές εικόνες: Προωθούν σκουλήκια και τα περιττώματά τους
    σαν φαγητό για ανθρώπους.

    https://www.youtube.com/watch?v=dzflcf-q5bg

    ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ...😅
    ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΡΠ#ΤΑ...ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ !!❤️😉


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή