«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε επιστροφή στον «υπαρκτό σοσιαλισμό» της Σοβιετικής Ένωσης: «Το κράτος θα καλύπτει το 10% της δαπάνης για τρόφιμα»! Μετά από 3,5 χρόνια «επιτυχημένης» διακυβέρνησης οι Έλληνες απλά δεν έχουν χρήματα για να φάνε…

 Περισσότερα ΕΔΩ

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, οικοδεσπότα καί παίδες!

    Επειδή δεν βλέπω τις μεγάλες αλυσίδες (Ικέα, Λερόϋ Μερλέν, καί τα ρέστα) να πουλάνε τέτοια έπιπλα, θα έλεγα ότι αυτή είναι μία καλή ιδέα να στήσουμε επιχείρηση τέτοιων κατασκευών, να πουλάμε (χονδρικής καί λιανικής) καί να τα κονομήσουμε - διότι προβλέπω το συγκεκριμένο έπιπλο να γίνει της μοδός καί ν' αποκτήσει ζήτηση.

    Υγ 1: Συν το ότι θα καθαρίσουμε την Ελλάδα. ("Όχι σκουπίδια σε θάλλασσες καί ακτές!", που λέει καί το γνωστό σύνθημα.)
    Υγ 2: Μπορούμε να φέρουμε εισαγωγής καί πιό φτηνά τέτοια έπιπλα, Κινέζικα ξέρω 'γώ. Αλλά θα είναι καλής ποιότητας, ν' αντέχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ μας Εργοδότα!!!

      Για κάτι Βουβουζέλους/Τούρκογλου, Καστανίδηδες, Παγκάλους κλπ.. σίγουρα θα ανέβει το κόστος κατασκευής.
      Ας είναι. Το κέρδος απόσυρσης τέτοιων ξυγκιών, αποτελεί κεφάλαιο! 🤣

      Διαγραφή
    2. Γιατί να πάμε στο ΙΚΕΑ ; Ας πάμε κατευθείαν στην πηγή. Υπάρχουν και τα ... δέντρα !! Ένα καλό δέντρο αντέχει πολλά κιλά !! Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε τα πονήματα "the good the bad and the ugly" και "magnificent seven".

      Φυσικά, κατά την σεμνήν τελετήν, θα υπάρχει και μουσική υπόκρουση του μέγιστου Moriccone, διότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται τοξίνες στα "αντικείμενα". Οι τόξίνες συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή !!

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
  2. τα ξυλα δωρεα απο μενα...θα κοψω την καρυδια του γειτονα [ευγενικη χορηγια του] η οποια εχει γερο ξυλο και δεν θα εχουμε προβλημα με τους ξυγκατους...εννοειται οτι το κοστος κατασκευης το αναλαμβανω εξ ολοκληρου...θα ειναι η τελευταια τους πολυτελεια το ξυλο απο καρυδια....οπως τα φερετρα.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, ελπίζω όλη μέρα, γιατί με αυτούς όλα τα κακά παραμονεύουν στη γωνία και σπρώχνονται με αγκωνιές ποιο θα θα σκάσει μύτη πρώτο. Επειδή οι υποψήφιοι να ανέβουν σε αυτό το υπέροχο έπιπλο είναι υπεράριθμοι, θα μας κοστίσει πολλά . Ακόμα και σε περίπτωση που αυτά τα πολυκαταστήματα αποφασίσουν, λόγω υπερβολικής ζήτησης να τα φέρουν προς πώληση, δεν θα είναι αρκετά γερά, γιατί κάποιες φορές φέρνουν μπακατέλες. Έτσι, συμφέρει περισσότερο το "φτιάχτο μόνος σου" . Άλλωστε, πρόθυμοι για αυτή την εργασία υπάρχουν αρκετοί για να τακτοποιηθούν όλα τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία, η σωστή λύση είναι η της Σούλας, παραπάνωθεν.

      Η καρυδιά είναι αθάνατο ξύλο (δεν σαπίζει, δεν σκουληκιάζει), γι' αυτό χρησιμοποιείται καί στις ξυλοδεσιές στις κεραμιδοσκεπές. Όθεν, το περιγραφέν έπιπλο θα μας κρατήσει γιά πολλές χρήσεις, αν το φτιάξουμε από καρυδιά.

      Διαγραφή
  4. Δεν τα πρόλαβα τα πάρα πάνω σχόλια, αλλά φαίνεται πως τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, έτσι κι αλλιώς, για τα μεγάλα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχαχαχα...
    Είστε απίστευτοι
    Τόσον καιρό σας παρακολουθώ, σιωπηλά, τον έναν να κόβει & τον/την άλλο/η να ράβει, αλλά ετούτη την φορά δεν κρατήθηκα.

    Έχω κι εγώ να καταθέσω μια προσφορά (2 κυπαρίσσια κάποιων ετών), που ως γνωστόν αντέχουν σε βάρη & αντίξοες καιρικές συνθήκες, μιάς & στήριξαν & ακόμη στηρίζουν στήλους ΔΕΗ, καθώς & τα πανιά ιστιοφόρων, που σχίζουν τα πελάγη από αρχαιοτάτων χρόνων.

    Ο σκοπός είναι ιερός & αξίζει μια τέτοια θυσία...

    Έρρωσθε & γρηγορείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς το κορίτσι!!!
      Χαίρομαι που είσαι εδώ φιλαράκι. Πραγματικά, έχουμε εξελιχθεί εδώ μέσα σε συμμορία που θα οδηγήσει στο να μάς βγεί ρετσινιά: Ότι είναι το μπλογκ που κάνουν χαβαλέ χαχαχα Προσωπικά το θεωρώ εύσημο.

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς & είναι εύσημον, άσε που ξορκίζει & τα παντός είδους & καιρού παγανά

      Αν είμαι εδώ, λέει?
      Πρώτη φροντίς το πρωϊ & η τελευταία το βράδυ (να μην λέγω το... Ξημέρωμα, δηλ)

      Εκείνος ο Γιάννης εμφανίζεται σαν τον κομμυτη

      Διαγραφή
    3. Α, γειά σου, σαν κομήτης κομ-μύτη & πολύ με λυπεί γιατί έχει ένα ιδιόμορφο χιούμορ, χαχα

      Διαγραφή
    4. Είναι δικής του εμπνεύσεως. Οι περισσότεροι Κοζανίτες μού είπε, φτιάχνουν εύκολα ανέκδοτα για πλάκα. Ο Γιάννης είναι αυθεντικό πατριωτόπουλο που τον εκτίμησα από τα πρώτα του σχόλια σχεδόν δέκα χρόνια πριν. Ψαγμένος, δεινός συνωμοσιολόγος, μόνο που..εκεί με την αριθμολογία.. εγώ προσωπικά χάνω τον μπούσουλα, δηλώνω άσχετος χαχαχα

      Διαγραφή
    5. Ε, εντάξει, εσύ είσαι ο διοργανωτής του πάρτι, που φροντίζει για το κάλεσμα & την όλη ατμόσφαιρα (light, music & τα ρέστα, που θα έλεγε & ο Εργοδότης μας)

      Διαγραφή
  6. Η αλήθεια συνεχίζει να ρέει και πλέον οι συνωμοσιολόγοι και οι «ψεύτες» δείχνουν σιγά σιγά ότι είχαμε δίκιο, αν και είναι πολύ αργά για εκατομμύρια.

    https://twitter.com/Geo1764314747/status/1604875377666822144?cxt=HHwWgMDQqeXp1MUsAAAA


    AΓΓΕΛΙΚΗ- ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΑΧΑΧΑΧΑ !
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΘΗΝΩΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.
    Ρ Α Β Δ Ι
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή