«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Θα φοβόντουσαν μια δεύτερη επανάσταση μετά το 1789 ; Ο ΜΑCRON ΖΗΤA ΑΠO ΤΟΝ ΛΑO ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΌΠΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜIΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ . ΓΙΑΤΙ ;;;;


 

Τι ώθησε τις πολιτικές αρχές να ενθαρρύνουν έντονα τους Γάλλους να παραδώσουν τα όπλα που σκούριαζαν στο κελάρι ή στη σοφίτα για μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Υπάρχει κάποια πληροφορία που κυκλοφορεί κάτω από τον μανδύα και κάνει αυτούς τους ανθρώπους να φοβούνται ότι η "μπουχτίλα" των Γάλλων έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, ότι θεωρούν ότι το ποτήρι έχει γεμίσει και ότι ήρθε η ώρα να πουν ΟΧΙ;

 

Πολλοί είναι εκείνοι που βαρέθηκαν να τους κοροϊδεύουν ανάμεσα σε μια αυξανόμενη ανασφάλεια, μια ανεξέλεγκτη και σκόπιμα ανεξέλεγκτη μετανάστευση, την καταστροφή του συστήματος υγείας (νοσοκομείο, ιατρική της πόλης, ιατρική ερημοποίηση...), μια ξεδιάντροπη σπατάλη δημόσιου χρήματος, την υποταγή στην αμερικανική ηγεμονία, την έκθεση της Γαλλίας σε κίνδυνο από την εμπλοκή της σε μια σύγκρουση που δεν την αφορά...

 

Ο κατάλογος είναι μακρύς, χωρίς να ξεχνάμε τον καταιγισμό των 49,3 που αποδεικνύουν την αδυναμία της κυβέρνησης να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους του λαού για να καταλήξει σε συμβιβασμούς και έτσι αναγκάστηκε να περάσει με το ζόρι τα κείμενά της. Τι μπορούμε να πούμε για τα νομοσχέδια που κατατίθενται με την ταχεία διαδικασία, για την περιφρόνηση της εκτελεστικής εξουσίας προς το Κοινοβούλιο .....

 

Οι Γάλλοι έχουν βαρεθεί και το γεγονός ότι έχουν μερικά όπλα στο σπίτι τους τρομάζει αυτή την πολιτική τάξη που καταστρέφει τη Γαλλία προς όφελος των αγγλοσαξονικών οικονομικών συμφερόντων. Και αν ο φόβος ότι θα τους καταπιεί η αχαλίνωτη παγκοσμιοποίηση, ότι θα τους συντρίψει η κατάρρευση του δυτικού κόσμου, ώθησε τους Γάλλους να σηκώσουν το κεφάλι και να πουν όχι σε αυτή την πολιτική;

 

Αυτός ακριβώς δεν είναι ο βαθύς λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι ενθαρρύνονται να επιστρέψουν το παλιό τουφέκι του προπάππου που πολέμησε τους Πρώσους στο Gravelotte ή στο Bazeilles ή ένα παλιό καλό Lebel του παππού που επέζησε από τα χαρακώματα της αδιαπέραστης γραμμής Maginot (!) ή ακόμη και το Mauser με τη σκουριασμένη κάνη και χωρίς πυρομαχικά, ξεχασμένο στη σοφίτα, που ο πατέρας ανέσυρε από την αυλή του αγροκτήματος στο τέλος της Νορμανδίας μια συγκεκριμένη μέρα του Ιουνίου του 1944;

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

 

Πόσα Καλάσνικοφ ανακτήθηκαν;

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Ένωσης ερασιτεχνών οπλοκατοχής:

 

ΑΡΜΟΔΡΌΜΙΑ: ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟΣΊΔΕΡΑ

από τον Jean Pierre Bastié πρόεδρο της UFA


Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: η επιχείρηση που οργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εθελοντική παράδοση αδήλωτων όπλων επέτρεψε στο κράτος να συλλέξει περισσότερα από 150.000 όπλα σε μία εβδομάδα.

Γιατί ζητάτε από τον γαλλικό πληθυσμό να παραδώσει τα όπλα που κοιμόντουσαν, ακίνδυνα, στον πάτο των κελιών και των σοφίτων; Οφείλουμε την απάντηση στο SCAE: "οι Γάλλοι κλήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους για να μην τα κλέψουν". Μια τουλάχιστον σουρεαλιστική ιδέα, η οποία θα ήταν γελοία αν δεν κατέληγε στην καταστροφή της ιδιωτικής περιουσίας.

Φοβήθηκαν!

Γιατί οι Γάλλοι έδειξαν τόσο μεγάλο ζήλο για να παραδώσουν στο κράτος όπλα που διατηρούσαν οι οικογένειές τους επί γενεές; Απλά επειδή οι πράκτορες του Υπουργείου Εσωτερικών διασπείρουν τον φόβο, για να μην πω τον τρόμο, μέσω των μέσων ενημέρωσης.

Διαδίδοντας πληροφορίες σχετικά με υποθετικά πολυψήφια πρόστιμα και ποινές φυλάκισης αρκετών ετών, ο Τύπος τρόμαξε τους πιο ευάλωτους, οι οποίοι έσπευσαν να συμμορφωθούν με το νόμο, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να φέρουν όπλα που εξαιρούνταν από τους ρυθμιστικούς περιορισμούς στους ειδικούς χώρους.

Κανείς δεν εξήγησε στους καταθέτες ότι ορισμένα από τα όπλα τους, ορισμένα από τα οποία ήταν πολύ πολύτιμα, θα μπορούσαν να διατηρηθούν χωρίς όρους. Οι σπάθες, τα σπαθιά και οι ξιφολόγχες δεν θεωρούνται πλέον όπλα, αλλά στρατιωτικές αρχαιότητες. Κάθε άτομο σε ηλικία μπορούσε να τα διαθέσει ελεύθερα.

 

Κανείς δεν προειδοποίησε τους Γάλλους που ήρθαν μαζικά για να επιστρέψουν τα κυνηγετικά όπλα ότι τα κυνηγετικά όπλα που αποκτήθηκαν πριν από το 2011 ήταν ελεύθερα και δεν χρειαζόταν να καταχωρηθούν ή να δοθούν στο κράτος για καταστροφή.

Τέλος, δεν τους είπαν ότι χιλιάδες από αυτά τα όπλα που προσκομίστηκαν για καταστροφή θα μπορούσαν να πωληθούν σε οπλοποιούς έναντι αδρών ποσών.

Τελικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το Υπουργείο Εσωτερικών κέρδισε στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά ο γαλλικός λαός έχασε πολύ μεγάλα ποσά από οικονομικής άποψης.

 

Πολλά λειόκαννα όπλα που μπορούν να διατηρηθούν χωρίς δήλωση, εάν κατέχονται πριν από την 1η Δεκεμβρίου 2011

 

Σπαταλημένα οικονομικά

Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από τα σημεία συλλογής αναφέρουν εκατοντάδες και πιθανότατα χιλιάδες σπάνια και ακριβά συλλεκτικά όπλα που εγκαταλείφθηκαν στο κράτος. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπου οι τιμές των βασικών αγαθών εκτοξεύονται στα ύψη, πολλοί καταθέτες έχασαν αφελώς εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ προσφέροντας μέρος της οικογενειακής τους κληρονομιάς προς καταστροφή.

Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που βρέθηκαν εδώ και εκεί: ένα περίστροφο Mod. 1874 (αξίας άνω των 1 000 €), μια σπάθη ελαφρού ιππικού AN XI (αξίας 7 έως 800 €), ένα υπέροχο τουφέκι Beretta (αξίας 3 000 €), ένα αναμνηστικό Lone Star της Winchester (1 000 €)... Μαρτυρίες αυτού του είδους η UFA λαμβάνει αδιάκοπα από την αρχή της εκστρατείας.

Εκτός από τα ιστορικά όπλα, υπάρχουν επίσης όπλα από τον πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα οποία θα μπορούσαν να αποφέρουν μια μικρή περιουσία αν πωλούνταν σε εμπόρους όπλων με τις απαραίτητες άδειες: FG 42 (αξίας 50.000 ευρώ), ένα τυφέκιο εφόδου που σχεδιάστηκε για τα γερμανικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, αμερικανικά τουφέκια M1, τουφέκια 98 K, ημιαυτόματα πιστόλια C96, P08 και P38...

Δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάθηκαν από άγνοια του νόμου και των εναλλακτικών λύσεων για την καταστροφή.

Όπλα αξίας πολιτιστικής κληρονομιάς που προορίζονται για μουσεία

Η SCAE μας υπόσχεται ότι οι εμπειρογνώμονες της θα ταξινομήσουν τα όπλα πριν από την καταστροφή τους και ότι τα σπάνια όπλα μεγάλης κληρονομικής αξίας θα διατηρηθούν και θα δοθούν σε μουσεία.

Αλλά αν γίνει αυτή η ταξινόμηση, πού θα βάλει τον κέρσορα; Το τουφέκι Chassepot είναι όπλο συλλογής, αλλά όλα τα μουσεία τα έχουν. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα γαλλικά πιστόλια και περίστροφα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ θρηνούμε την απώλεια ιστορικών όπλων από ένα ένδοξο στρατιωτικό παρελθόν, ο ήχος των Καλάσνικοφ ηχεί και πάλι στη Νότια Γαλλία.

 

πηγές:

laplumeducitoyen.org 

armes-ufa.com

μετάφραση: Con

 

 

 

3 σχόλια:

  1. Ο λόγος είναι φανερός. Για να τα κρύψουν οι κάτοχοι καλύτερα, μέχρι να βγούν, μάλλον σύντομα, στο κλαρί. Αφού τα περισσότερα είναι αδήλωτα, θα ψάχνουν και δεν θα βρίσκουν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν φοβούνται καθόλου μια δεύτερη επανάσταση μετά το 1789! Επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών πληθυσμών! Πως θα γίνει αυτό; Όταν θα ξεκινήσει η πείνα!
    Ήδη κατασχέθηκαν 3.000 αγροκτήματα στην Ολλανδία, καίγεται 1 ακόμα εργοστάσιο τροφίμων στο Οχάιο, καταστρέφουν γεωργία και κτηνοτροφία, η Γερμανία θα σταματήσει την γεωργία!!!
    Με όλην αυτήν την κρίση και την φτώχεια νομίζετε ότι θα υπάρχουν λεφτά για επιδόματα των εισβολέων στην Ευρώπη; Οπότε τι νομίζετε ότι θα κάνουν όλα αυτά τα εκατομμύρια των εισβολέων; Θα αρχίσουν τις σφαγές!!!! Αυτό θα γίνει σε όλην την Ευρώπη…
    Ας παραδώσουν οι γάλλοι τα όπλα και μετά θα βλέπουν να δολοφονούνται τα παιδιά και τα εγγόνια τους και δεν θα μπορούν πιά να κάνουν τίποτα…
    Ειδικά σε εμάς, οι αντιφά, οι γύφτοι, οι εισβολείς και όλοι οι ανθέλληνες, έχουν τεράστια οπλοστάσια κρυμμένα σε όλην την Ελλάδα! Οι αστυνομικοί ας επανεξετάσουν την στάση τους κατά των Ελλήνων και με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια ας σκεφτούν ποιός είναι στο πλευρό τους … Οι πωλητικοί ή οι Έλληνες; και ας σκεφτούν ποιούς πρέπει να υπερασπίζονται… Δυστυχώς θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν, κι αυτό γιατί φέρουν όπλα! Ας ελπίσουμε να ξυπνήσουν εγκαίρως, αλλιώς θα χαθούν..
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας εχω μια εκπληξουλα δειτε το μεχρι τελους.Oι γιατροι δε θελουν να κανουν το ΜΠΟΛΙ στα παιδια τους. Κοιταξτε τι προφασεις επικαλούνται !!!

    https://twitter.com/Sylvestra_Jsc/status/1600381974329581568?cxt=HHwWgIDTzaW72bUsAAAA

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή