«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Πόλεμος κατά της παγκόσμιας γεωργίας: Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ: Η μη βιώσιμη "βιώσιμη" Ατζέντα 2030 ---Του F. William Engdahl *

Θύματα επισιτιστικής γενοκτονίας στην Ινδία -1877

 

 Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη ολομέτωπη επίθεση κατά της γεωργίας μας -της ικανότητας να παράγουμε τρόφιμα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Η πρόσφατη κυβερνητική συνάντηση της G20 στο Μπαλί, η συνάντηση της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ Cop27 στην Αίγυπτο, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και ο Μπιλ Γκέιτς είναι όλοι συνένοχοι. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιούν δυστοπικά γλωσσικά πλαίσια για να δώσουν την ψευδαίσθηση ότι κάνουν κάτι καλό, ενώ στην πραγματικότητα προωθούν μια ατζέντα που θα οδηγήσει σε λιμό και θάνατο εκατοντάδων εκατομμυρίων και όχι δισεκατομμυρίων, αν αφεθεί να προχωρήσει. Οδηγείται από έναν συνασπισμό χρημάτων

 

Από το G20 στο Cop27 στο WEF

 Στις 13 Νοεμβρίου η G20 -εκπρόσωποι των 20 πιο ισχυρών εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αν και δεν είναι έθνος), της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και η Βραζιλία- συμφώνησαν σε μια τελική διακήρυξη.

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ

 

Το πρώτο σημαντικό σημείο είναι μια "έκκληση για επιταχυνόμενο μετασχηματισμό προς μια βιώσιμη και ανθεκτική γεωργία και συστήματα και αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων". Περαιτέρω, "η συνεργασία για τη βιώσιμη παραγωγή και διανομή τροφίμων, η διασφάλιση ότι τα συστήματα τροφίμων συμβάλλουν καλύτερα στην προσαρμογή και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και η ανακοπή και αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, η διαφοροποίηση των πηγών τροφίμων...". Επιπλέον, ζήτησαν "περιεκτικό, προβλέψιμο και χωρίς διακρίσεις, βασιζόμενο σε κανόνες γεωργικό εμπόριο με βάση τους κανόνες του ΠΟΕ". Επίσης, "Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής καινοτομίας στη γεωργία και τα επισιτιστικά συστήματα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της βιωσιμότητας σε αρμονία με τη φύση...". Στη συνέχεια έρχεται η αποκαλυπτική δήλωση: "Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να επιτύχουμε παγκοσμίως καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου / ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι τα μέσα του αιώνα ή περίπου μέχρι τα μέσα του αιώνα".

 

Η "αειφόρος γεωργία" με "καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου" είναι οργουελική διγλωσσία. Για έναν ξένο στη γλωσσολογία του ΟΗΕ, οι λέξεις ακούγονται πολύ ωραίες. Αυτό που στην πραγματικότητα προωθείται είναι η πιο ριζική καταστροφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε παγκόσμιο επίπεδο υπό το όνομα "βιώσιμη γεωργία".

 

Μετά τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί κατά λίγες μόνο ημέρες ακολούθησε η ετήσια σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP27 της Πράσινης Ατζέντας στην Αίγυπτο. Εκεί, οι συμμετέχοντες από τις περισσότερες χώρες του ΟΗΕ μαζί με ΜΚΟ όπως η Greenpeace και εκατοντάδες άλλες πράσινες ΜΚΟ συνέταξαν ένα δεύτερο κάλεσμα. Η COP27 εγκαινίασε κάτι που αποκαλεί αποκαλυπτικά FAST - τη νέα πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία για τον Αειφόρο Μετασχηματισμό (FAST). Fast, όπως λέμε "να απέχεις από το φαγητό...". Σύμφωνα με το Forbes, η FAST θα προωθήσει μια "στροφή προς μια βιώσιμη, ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή, υγιεινή διατροφή, θα συμβάλει στη μείωση του κόστους για την υγεία και την κλιματική αλλαγή έως και 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα υποστηρίξει την επισιτιστική ασφάλεια ενόψει της κλιματικής αλλαγής". Μιλάμε για μεγάλους αριθμούς. 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη μετάβαση σε "βιώσιμες, ανθεκτικές στο κλίμα, υγιεινές δίαιτες" που θα μείωναν το κόστος της κλιματικής αλλαγής κατά 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από όλες αυτές τις λέξεις;

 

Πολλά χρήματα από πίσω..

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ που μίλησε στο Reuters κατά τη διάρκεια της COP27, μέσα σε ένα χρόνο ο FAO θα ξεκινήσει ένα "χρυσό πρότυπο" σχέδιο για τη μείωση των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τη γεωργία.

 

Η ώθηση για αυτόν τον πόλεμο κατά της γεωργίας δεν αποτελεί έκπληξη ότι προέρχεται από το μεγάλο χρήμα, την Πρωτοβουλία FAIRR, έναν συνασπισμό διεθνών διαχειριστών επενδύσεων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος επικεντρώνεται σε "σημαντικούς κινδύνους και ευκαιρίες ESG που προκαλούνται από την εντατική κτηνοτροφία". Τα μέλη τους περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας, όπως η BlackRock, η JP Morgan Asset Management, η γερμανική Allianz AG, η Swiss Re, η τράπεζα HSBC, η Fidelity Investments, η Edmond de Rothschild Asset Management, η Credit Suisse, η Rockefeller Asset Management, η τράπεζα UBS και πολλές άλλες τράπεζες και συνταξιοδοτικά ταμεία με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό 25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ανοίγουν τώρα τον πόλεμο στη γεωργία, όπως έκαναν και στην ενέργεια. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του FAO του ΟΗΕ για τις πολιτικές κλιματικής αλλαγής, Zitouni Ould-Dada, δήλωσε κατά τη διάρκεια της COP27 ότι, "Ποτέ άλλοτε δεν έχει δοθεί τόση προσοχή στα τρόφιμα και τη γεωργία. Αυτή η COP είναι σίγουρα η κατάλληλη".

 

Η FAIRR ισχυρίζεται, χωρίς αποδείξεις, ότι "η παραγωγή τροφίμων αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αποτελεί την κύρια απειλή για το 86% των ειδών παγκοσμίως που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ενώ η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για τα τρία τέταρτα της απώλειας των τροπικών δασών του Αμαζονίου". Ο FAO σχεδιάζει να προτείνει δραστική μείωση της παγκόσμιας κτηνοτροφικής παραγωγής, ιδίως των βοοειδών, τα οποία, όπως υποστηρίζει η FAIRR, ευθύνονται για "σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα, οι οποίες απελευθερώνονται με τη μορφή ρέψεων βοοειδών, κοπριάς και καλλιέργειας καλλιεργειών ζωοτροφών". Γι' αυτούς, ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουν οι ρέπες και η κοπριά των αγελάδων είναι να εξαλειφθούν τα βοοειδή.

 

Μη βιώσιμη "βιώσιμη" γεωργία

Το γεγονός ότι ο FAO του ΟΗΕ πρόκειται να δημοσιεύσει έναν οδικό χάρτη για τη δραστική μείωση των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου από την παγκόσμια γεωργία, υπό τον ψευδή ισχυρισμό της "βιώσιμης γεωργίας", η οποία καθοδηγείται από τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλούτου στον κόσμο, όπως η BlackRock, η JP Morgan, η AXA και άλλοι, λέει πολλά για την πραγματική ατζέντα. Αυτά είναι μερικά από τα πιο διεφθαρμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον πλανήτη. Ποτέ δεν βάζουν ούτε μια δεκάρα εκεί που δεν τους εγγυώνται τεράστια κέρδη. Ο πόλεμος κατά της γεωργίας είναι ο επόμενος στόχος τους.

 

Ο όρος "βιώσιμη" δημιουργήθηκε από τη μαλθουσιανή Λέσχη της Ρώμης του Ντέιβιντ Ροκφέλερ. Στην έκθεσή τους του 1974, "Η ανθρωπότητα στο σημείο καμπής", η Λέσχη της Ρώμης υποστήριξε:


Τα έθνη δεν μπορούν να είναι αλληλοεξαρτώμενα χωρίς το καθένα από αυτά να εγκαταλείψει ένα μέρος της δικής του ανεξαρτησίας ή τουλάχιστον να αναγνωρίσει τα όριά της. Τώρα είναι η ώρα να καταρτιστεί ένα γενικό σχέδιο για οργανική βιώσιμη ανάπτυξη και παγκόσμια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην παγκόσμια κατανομή όλων των πεπερασμένων πόρων και σε ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

 

Αυτή ήταν η πρώιμη διατύπωση της Ατζέντας 21 του ΟΗΕ, της Ατζέντας2030 και της Μεγάλης Επαναφοράς του 2020 στο Νταβός. Το 2015 τα έθνη-μέλη του ΟΗΕ υιοθέτησαν αυτό που ονομάζεται Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή ΣΒΑ: 17 Στόχοι για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας. Ο στόχος 2 είναι "Να τερματιστεί η πείνα, να επιτευχθεί επισιτιστική ασφάλεια και βελτιωμένη διατροφή και να προωθηθεί η βιώσιμη γεωργία".

 

Αλλά αν διαβάσουμε λεπτομερώς τις προτάσεις της COP27, της G20 και του WEF του Νταβός του Κλάους Σβαμπ, θα διαπιστώσουμε τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις που όμορφα ακούγονται.. Τώρα κατακλυζόμαστε από ισχυρισμούς, μη επαληθευμένους, από πολυάριθμα κυβερνητικά και ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα μοντέλα δεξαμενών σκέψης ότι τα γεωργικά μας συστήματα είναι μια από τις κύριες αιτίες, ναι, της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Όχι μόνο για το CO2 αλλά και για το μεθάνιο και το άζωτο. Ωστόσο, ολόκληρο το επιχείρημα για τα παγκόσμια αέρια του θερμοκηπίου ότι ο πλανήτης μας βρίσκεται στο χείλος μιας μη αναστρέψιμης καταστροφής αν δεν αλλάξουμε ριζικά τις εκπομπές μας μέχρι το 2030 είναι μη επαληθεύσιμες ανοησίες από αδιαφανή μοντέλα υπολογιστών. Με βάση αυτά τα μοντέλα η IPCC του ΟΗΕ επιμένει ότι αν δεν σταματήσουμε την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5 C πάνω από το επίπεδο του 1850, μέχρι το 2050 ο κόσμος ουσιαστικά θα τελειώσει.

 

Ο πόλεμος μόλις αρχίζει

Ο ΟΗΕ και το WEF του Νταβός συνεργάστηκαν το 2019 για να προωθήσουν από κοινού την Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ για την αειφόρο ανάπτυξη. Στην ιστοσελίδα του WEF παραδέχονται ανοιχτά ότι αυτό σημαίνει να απαλλαγούμε από τις πηγές πρωτεϊνών κρέατος, εισάγοντας την προώθηση αναπόδεικτου ψεύτικου κρέατος, υποστηρίζοντας εναλλακτικές πρωτεΐνες όπως αλατισμένα μυρμήγκια ή αλεσμένους γρύλους ή σκουλήκια για να αντικαταστήσουν το κοτόπουλο ή το βόειο κρέας ή το αρνί. Στην COP27, η συζήτηση αφορούσε "δίαιτες που μπορούν να παραμείνουν εντός των πλανητικών ορίων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της κατανάλωσης κρέατος, της ανάπτυξης εναλλακτικών λύσεων και της ώθησης της στροφής προς περισσότερα ενδημικά φυτά, καλλιέργειες και δημητριακά (μειώνοντας έτσι τη σημερινή εξάρτηση από το σιτάρι, τον αραβόσιτο, το ρύζι, τις πατάτες)".

 

Το WEF προωθεί τη στροφή από τις δίαιτες με πρωτεΐνες κρέατος στις χορτοφαγικές, υποστηρίζοντας ότι θα είναι πιο "βιώσιμη". Προωθούν επίσης εναλλακτικές λύσεις κρέατος που καλλιεργούνται στο εργαστήριο ή με βάση τα φυτά, όπως τα Impossible Burgers που χρηματοδοτεί ο Bill Gates, τα οποία οι δικές τους δοκιμές του FDA δείχνουν ότι είναι πιθανότατα καρκινογόνα, καθώς παράγονται με γενετικά τροποποιημένη σόγια και άλλα προϊόντα κορεσμένα με γλυφοσάτη. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Air Protein, μιας άλλης εταιρείας ψεύτικου κρέατος, Lisa Lyons, είναι ειδική σύμβουλος του WEF. Το WEF προωθεί επίσης εναλλακτικές λύσεις πρωτεϊνών εντόμων αντί του κρέατος. Σημειώστε επίσης ότι ο Al Gore είναι διαχειριστής του WEF.

 

Ο πόλεμος κατά της εκτροφής ζώων για το κρέας μόλις άρχισε να γίνεται θανάσιμα σοβαρός.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας, της οποίας ο πρωθυπουργός Mark Rutte, πρώην της Unilever, είναι Συνεργάτης της Ατζέντας του WEF, δημιούργησε μια ειδική υπουργό για το περιβάλλον και το άζωτο, την Christianne van der Wal. Χρησιμοποιώντας μια ουδέποτε επικαλούμενη και ξεπερασμένη οδηγία της ΕΕ για την προστασία της φύσης Natura 2000, η οποία σχεδιάστηκε δήθεν για την "προστασία των βρύων και του τριφυλλιού", και βασιζόμενη σε πλαστά δεδομένα δοκιμών, η κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει βίαια 2.500 φάρμες βοοειδών σε όλη την Ολλανδία. Στόχος τους είναι να αναγκάσουν το 30% των βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων να κλείσουν ή να αντιμετωπίσουν την απαλλοτρίωση = KOYLIS αν κερδίσει τις εκλογές Θα είναι τυραννικός!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Στη Γερμανία, η Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Κρέατος (VDF), λέει ότι μέσα στους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες η Γερμανία θα αντιμετωπίσει έλλειψη κρέατος και οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη. Ο Hubert Kelliger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VDF δήλωσε: "Σε τέσσερις, πέντε, έξι μήνες θα έχουμε κενά στα ράφια". Το χοιρινό κρέας αναμένεται να αντιμετωπίσει τις χειρότερες ελλείψεις. Τα προβλήματα στην προμήθεια κρέατος οφείλονται στην επιμονή του Βερολίνου να μειώσει τον αριθμό των ζώων κατά 50% για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Στον Καναδά, η κυβέρνηση Τρουντό, ένα άλλο προϊόν του WEF του Νταβός, σύμφωνα με την Financial Post της 27ης Ιουλίου, σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές από τα λιπάσματα κατά 30% μέχρι το 2030, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να φτάσει στο καθαρό μηδέν μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες. Αλλά οι καλλιεργητές λένε ότι για να το πετύχουν αυτό, ίσως χρειαστεί να συρρικνώσουν σημαντικά την παραγωγή σιτηρών.

Όταν ο αυταρχικός πρόεδρος της Σρι Λάνκα απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές αζωτούχων λιπασμάτων τον Απρίλιο του 2021 σε μια βίαιη προσπάθεια να επιστρέψει στο παρελθόν της "βιώσιμης" γεωργίας, οι σοδειές κατέρρευσαν μέσα σε επτά μήνες και η πείνα και η καταστροφή των αγροτών και οι μαζικές διαμαρτυρίες τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τη χώρα. Διέταξε ότι ολόκληρη η χώρα θα περάσει αμέσως στη βιολογική γεωργία, αλλά δεν παρείχε στους αγρότες καμία τέτοια εκπαίδευση.

 

Συνδυάστε όλα αυτά με την καταστροφική πολιτική απόφαση της ΕΕ να απαγορεύσει το ρωσικό φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή λιπασμάτων με βάση το άζωτο, αναγκάζοντας σε κλείσιμο εργοστάσια λιπασμάτων σε όλη την ΕΕ, που θα προκαλέσει παγκόσμια μείωση των αποδόσεων των καλλιεργειών, καθώς επίσης και το ψεύτικο κύμα της γρίπης των πτηνών που ψευδώς διατάζει τους αγρότες σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την ΕΕ να θανατώσουν δεκάδες εκατομμύρια κοτόπουλα και γαλοπούλες για να αναφέρουμε μερικές μόνο ακόμη περιπτώσεις, και γίνεται σαφές ότι ο κόσμος μας αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή επισιτιστική κρίση. Όλα για την κλιματική αλλαγή;

 

* F. William Engdahl είναι σύμβουλος στρατηγικού κινδύνου και λέκτορας, έχει πτυχίο πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Princeton και είναι συγγραφέας μπεστ σέλερ για το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική, αποκλειστικά για το διαδικτυακό περιοδικό Global Research Centre for Research on Globalization


 

williamengdahl.com 

μετάφραση: Con

 

 

 

1 σχόλιο:


  1. Στην Ολλανδία γίνονται αυτά.
    Όλα για το καλό μας.

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/epicheirisi-ekkatharisi-chiliades-farm/

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή