«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Χεστήριον

by ΕργΔημΕργ


@Όλους-ες:

Καλημέρες!

Χαίρου, λαέ, χαράν μεγάλην, που τον κουκλοχαιρετάκια θα τον φάνε ζωντανόν οι λοιποί «βαρώνοι» του κόμματός του! (Εδώ: https://www.triklopodia.gr/τον-τρωνε-ζωντανο-καραμανλής-και-σα/)
Εσύ, βέβαια, λαέ, συνέχισε να πληρώνεις απατεώνες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, φόρους, ακριβά τρόφιμα στα μάρκετ, καί λοιπά παρόμοια καλούδια καί προκοπές.

 

Φάε καί εμβόλια δηλητήρια στον κώλο στο μπράτσο, θες δέ θες. Αλλά ο κουκλοχαιρετάκιας, όλα κι όλα! Θα …τιμωρηθεί, μή ξαναγινόμενος πρώθυ! Αμέ!!!
[Γιά βουλευτής, όμως, δέ λέει τίποτε το κουτσομπολιό. Αλλά θα ξαναγίνει, διότι πρέπει καί νά ‘χει ασυλία. Η μανδάμ Εξουσία τα προσέχει κάτι τέτοια, καί δεν βασίζεται απλώς στη βλακεία του λαού – που το ΓΑΠατο επί οκτώ χρόνια δεν είχε ασυλία, αλλά κανείς δεν του τράβηξε τ’ αυτί.]

Δεν ξέρω αν οι αργοξυπνημένοι αυτοί λεβέντες κάλεσαν καί κανέναν master chef να τον μαγειρέψει, αλλά πιστεύω πως μικρή σημασία έχει. Μυαλό εξακολουθεί να ΜΗΝ προσφέρεται στο μενού.
Κι όχι μόνον· αρχίζουν να ξεβρακώνονται διάφορα πρόσωπα καί ιστοσελίδες, δήθεν αντισυστημικά, που κάνουν κριτική τύπου εξομολόγου παπά: «- Ναί μεν, αλλά κρίμα ρέ κουκλοχαιρετάκια, έκανες σφάλματα τέκνον μου, παρέβης …δημοκρατικές αρχές καί κινδυνεύει η δημοκρατίτσα μας, ενώι ο κόσμος πίστευε σε ανάπτυξη κι ευημερία που θα έφερνες!» αντί να μιλάνε γιά επαναφορά της θανατικής ποινής κι εκτελεστικό απόσπασμα γιά το κάθε παλιοτόμαρο, που κατέστρεψε την Ελλάδα.
Θά ‘ρθουν, όμως, τα εκ τουρκίτσας (καί αλλαχόθεν) παλούκια, καί τότε θα δούμε πού θα πάνε τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

. . . . . . . . . . .

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο εγωϊσμός τυφλώνει καί φέρνει μέχρι καί σε προδοσία.

Άλλη περίπτωση αυτή, αλλουνού διαδικτυακού γραφιά (καί όντως έξυπνου καί μορφωμένου), αν καί ίδια με τους παραπάνω «αντισυστημικούς».
[Που, προφανώς, δεν τρώνε κρατικά λεφτά, όπως οι συνάδελφοί τους, ενώι προσδοκούν να βγάλουν στο μέλλον, γι’ αυτό βγάζουν χαρά γιά θέμα τελείως ασήμαντο – θα χάσει την καρέκλα ο κουκλοχαιρετάκιας, καί πρέπει ν’ ανοίξουμε σαμπάνιες· λες κι ο επόμενος πρώθυ του προτεκτοράτου θα μας πάρει με τα χάδια, καί δεν θα μας σοδομήσει κι αυτός.
Η όλη στεναχώρια, δηλαδή, είναι -αν καταλάβατε- γιά το αν τηρούνται κατά γράμμα οι θεσμοί της με το «σείς» καί με το «σας» δημοκρατίτσας! Παραιτήσεις, συνεντεύξεις, «δημοκρατικές» (ώ, ναί!) εσωκομματικές εκλογές, μπηχτές από τα ΜΜΕ, αλλά πάντα στα όρια της ευπρέπειας, προσωπικές «ευγενικές» φιλοδοξίες «αγνών» (μπού-ά-χά-χάαα!!!) πωλητικών… Αυτά μας μάραναν.]

Λοιπόν, τί λέει αυτή η δεύτερη περίπτωση;
«- Κι εγώ δικός σας είμαι, ρέ παιδιά, αλλά κακώς που δεν μου δώσατε την πρέπουσα σημασία! Διότι, τώρα θα δήτε τί μπορώ να (σας) κάνω!»
[Ναί, να δώσεις τζάμπα ιδέες στους τουρκαλάδες. Αυτό ακριβώς μπορείς να τους κάνεις – καί τους έκλασες τ’ αρχίδια αυτών, που δεν σου δώσαν τη δέουσα σημασία. ΑΝΟΗΤΕ!]

Λέω να γράψω ένα σχετικό χεστήριο, διότι τα πήρα στο κρανίο με τόση (λίαν επιεικώς) επιπολαιότητα. Απ’ την άλλη, όμως, το θεωρώ καί χαμένο χρόνο, διότι δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να διορθωθούν οι σημερινοί …συμπολίτες μας – ουδέ κάν ένα μικρό ποσοστό από δαύτους.
Έχω σοβαρώτερες δουλειές να κάνω· καί, πιστέψτε με: δεν μου καίγεται πλέον καρφί γιά το τί θα πάθει ο καθένας …συμπολίτης στα επερχόμενα, παρά μόνον γιά τα οικεία μου πρόσωπα καί τους ειλικρινείς πατριώτες. Τα διάφορα Ζά να κοιμηθούν όπως έστρωσαν.

Καλύτερα, μπας καί φύγει απ’ τη μέση η βιολογική δίποδη σαβούρα.

 

Γεροντάδες και προφητείες:

«- Ιδού η γερμανίτσα!», λέει, «άρχισε να υποφέρει! Καί σας τά ‘πανε οι προφητείες, που δεν πιστεύετε!»

Ναί, ώ γέρον, αλλά -αν θυμάμαι καλά καί δεν κλούβιανα- συνεχίζουμε κι εμείς να υποφέρουμε! (Που, μάλιστα, αρχίσαμε πιό νωρίς το …άθλημα!) Οι δέ ειδήσεις των αρδ μας προϊδεάζουν καί γιά χειρότερα, όσο προχωράνε οι μήνες.
Οπότε, όπως καταλαβαίνεις (καί με το συμπάθειο, δηλαδής), στα παπάρια μας το τί τραβάνε οι χαζαρομαχαλάδες γερμανίτσα κι ουκρανίτσα. Καλά να πάθουν, βεβαίως-βεβαίως, αλλά το θέμα είναι πέμπτης προτεραιότητας.
[Άσε που βρωμάει η δουλειά: τους φοράνε κλύσμα οι ίδιοι οι δικοί τους, γιά να ζητάνε αργότερα …αποζημιώσεις απ’ όλη την Ευρώπη!
Εσείς, ώ γέρον, μπορεί -με νηστεία καί προσευχή- να βλέπετε προφητείες, αλλά ημείς οι αμαρτωλοί …προφητεύουμε κάπως αλλοιώς: διαβάζουμε Ιστορία, τό ‘χουμε ξαναδεί το έργο, καί ξέρουμε το τέλος του.]

Μ’ εμάς τί θα γίνει, μας λες; Αυτό έχει σημασία, κι όχι το αν επιβεβαιώνονται οι προφητείες, ενώι οι Έλληνες αργοπεθαίνουν καθημερινώς.


πηγή: σχόλιο, εδώ

 

6 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΗ ΩΡΑ, ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΝ ``ΚΛΩΘΩ'' ΝΑ ΚΛΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ``ΛΑΧΕΣΗ'' - ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΛΩΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟ ΝΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΙ....
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩ ΑΝΤΕΛΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ.... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΙΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΒΑΝΚΑ;;; ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ``ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΗ''.... Ο ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΛΧΑΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.
    ΜΑΝΤΑΜΙΤΣΑ.... ΕΧΩ ΝΕΑ !!!
    ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΡΟΠΟΣ !!!
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ``ΠΟΤΑΜΙ'' ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ KAI BAΘΥ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ.
    ΚΑΛΟ ΤΟ ROCK AND ROLL, AΛΛΑ ΤΟ ROCK AND T-ROLL ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
    ΟΙ ΞΑΦΝΙΚΙΤΙΔΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ Π@ΡΔΕΣ.
    WWG1WGA
    ΠΑΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ...
    https://www.youtube.com/watch?v=EQMTsYZImwU

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩ ΠΩ ΔΙΚΕ ΜΟΥ!!! ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!!! ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ!!! ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ, ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΥΣΙΚΟΥΛΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

      "ΚΑΛΟ ΤΟ ROCK AND ROLL, AΛΛΑ ΤΟ ROCK AND T-ROLL ΔΕΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ"

      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ!

      Διαγραφή
  2. Έγγραφα στην εταιρεία Veggie Meat του Bill Gates : επιβλαβή βακτήρια, μούχλα και μόλυνση στα προϊόντα της"
    https://www.aetos-apokalypsis.com/2022/11/veggie-meat-bill-gates.html
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΙΛΙ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ???????????

      https://www.sklavenitis.gr/katepsygmena/katepsygmena-anapliromata-kreatos/katepsygmena-anapliromata-kreatos/beyond-meat-burgers-futika-226gr-246474/

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ🌹

      Διαγραφή
  3. https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%b5%ce%bd/ tis kalimeres mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή