«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

🔴 Χρ.Κολοβός: Ενεργειακές πολιτικές που βλάπτουν το πορτοφόλι της κοινωνίας 🔴 Γ. Γρηγορίου: Παλινωδίες και έλλειμμα ενεργειακής στρατηγικής στην Ελλάδα _ [ Γιώργος Σαχίνης 98,4 ]



Ο Χρήστος Κολοβός,  Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 για όλο το πλέγμα της ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα, τόνισε με έμφαση πως οι πολιτικές επιλογές από τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τα χρηματιστήρια ενέργειας  και τις πρώτες ύλες, έχουν ως στόχευση τελικά το πορτοφόλι του καταναλωτή και την φτωχοποίηση της κοινωνίας. Σημείωσε πως από την στιγμή που έχει διαλυθεί όλο το σύστημα του λιγνίτη στη χώρα, δεν π΄ροκειται να επαναλειτουργήσει  πλήρως όλο το σύστημα του  κι ενώ τον εξάγουμε στα Σκόπια , όπου παράγεται ρεύμα φθηνότερο και σε ασφαλώς ρυπογόνες εγκαταστάσεις . Την ίδια ώρα ο ίδιος  ο Υπουργός Ενέργειας, σε απόφαση του για το λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας στη Δυτική Μακεδονία, ομολογεί ότι ο λιγνίτης είναι η φθηνότερη εγχώρια εναλλακτική έναντι του εισαγόμενου φυσικού αερίου κι ενώ επί 3,5 χρόνια η χώρα έχει προχωρήσει στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της, αντί να εξασφαλίσει ιδίως σε συνθήκες βαθιάς ενεργειακής κρίσης την ενεργειακή θωράκιση και αυτονομία της χώρας. Ο κ. Κολοβός, μίλησε ακόμη για τις νέες ρυθμίσεις από την ΡΑΕ που αοφορούν τους λογαρισμούς του καταναλωτή, αλλά και τις λάθος επλογές ενεργειακά , που οδήγησαν σε φτωχοποίηση την κοινωνία.

 


Ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ upsteream , πρώην σύμβουλος της ΔΕΠΑ και νυν Αντιπρόεδρος  στο Continental Energy Council, μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΝΕ , Γιάννης Γρηγορίου , σε μια εξόχως καυτή συζήτηση για το διαχρονικό έλλειμμα στρατηγικής ενέργειας στην Ελλάδα, προχωρά σε αποκαλύψεις , που αναδεικνύουν,  το γιατί επί δεκαετίες η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τον φυσικό ορυκτό  της πλούτο αλλά και το πώς μέχρι σήμερα γίνεται επικοινωνιακή αξιοποίηση για πολιτικούς και άλλους λόγους του θέματος, την ώρα που οι επίσημες δηλώσεις είναι εξόχως αντιφατικές για το πώς σκέφτεται στη πράξη να προχωρήσει η χώρα το θέμα. Όπως τονίζει, καμία μεγάλη εταιρεία υδρογονανθράκων δεν πρόκεται να μας πάρει σοβαρά όταν δηλώνουμε ότι από τις έρευνες αποκλείουμε το πετρέλαιο και μιλάμε μόνο για φυσικό αέριο. Το να διακηρύσσεις ότι θα γίνεις hub  για LNG, ηλεκτρικές διασυνδέσεις και αγωγούς φυσικού αερίου, δεν σου προσθέτει και πολλά,  από την στιγμή που σε όλη την Ευρώπη  όλοι δηλώνουν το ίδιο και κυρίως άλλοι έχουν τις στρόφιγγες για  αυτά.  Είναι θετικό τονίζει , πωσ πλέον οι έρενυες σε Ιόνιο και Κρήτη συνεχίζοτναι, δεν πρόκεται για επανέναρξη ερευνών τονίζει, αλλά το θέμα είναι να αποκτήσουμε ως χώρα μια σταθερότητα και μονιμότητα σε αυτό.  Έδωσε επίσης ένα συστολικό περίγραμμα αναμενόμεων ποσοτήτων και οικονομικών δεδομένων από αυτές, που κατά την γνώμη του ενισχύουν την ανάγκη η Ελλάδα να  πρωταγωνιστήσει σε δράσεις όπως και ο EastMed και να μην λειτουργεί αντναακλαστικά σε δράσεις άλλων. Αποκάλυψε την σύνδεση γεωπολιτικής με τα ενεργειακά πεδία , από χάρτες που κυκλοφορουν στη παγκόσμια αγορά πετρελαίου. Εκεί η Τουρκική ΤΡΑΟ , εμφανίζεται με χάρτες ερευνών που πραγματοποίησε,  σε παράνομες αδειοδοτήσεις από το Τουρκικό κράτος, σε περιοχές νοτιοανατολικά του Καστελλορίζου μέχρι και τον 28ο μεσημβρινό, σε περιοχές δυνητικής Ελληνικής ΑΟΖ, χωρίς μέχρι σήμερα καμία αντίδραση επί αυτών. Κατά  την διάρκεια της συζήτησης  με τον κ. Γρηγορίου, του παρουσιάστηκε και η πληροφορία, ότι επίκεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ CEVRON και PGS, για απόκτηση των σεισμικών δεδομέων του 2012 από Ιόνιο έως Κρήτη αλλά και όποιων νέων στοιχείων προκύψουν στις περιοχές. 


10 σχόλια:

  1. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΘΕΑΣΗ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΑ.
    ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΦΩΣ.
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΥ.
    ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ, ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ, ΣΤΑ ΔΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.
    ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΛΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚ ΦΩΣ.. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ...
      ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΆ. ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΡΠΕΤΑ.

      Διαγραφή
    2. ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή
  2. Τεράστιο σκάνδαλο ετοιμάζεται να ξεσπάσει για την Παιδεραστία και την εμπορία ανθρώπων

    https://lumi-news.gr/terastio-skandalo-etoimazetai-na-xespasei-gia-tin-paiderastia-kai-tin-eboria-anthropon/
    ===========

    'Ουάου!' Fauci «Δεν μπορώ να θυμηθώ πρακτικά τίποτα» σε 7-ωρη κατάθεση

    ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: μέχρι ΠΟΛΥ πρόσφατα, η κόρη του Fauci εργαζόταν για το Twitter.

    https://childrenshealthdefense.org/defender/anthony-fauci-deposition-speech-suppression/

    Καλημέρα σε όλους .
    Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα 😎

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο παγκοσμίου φήμης καρδιολόγοι καταλήγουν ανεξάρτητα στο ίδιο ιατρικό συμπέρασμα. Ο Αμερικανός 🇺🇸 Peter McCullough, MD, MPH και Βρετανός 🇬🇧 Aseem Malhotra, MD δηλώνει ότι η ιατρική τους γνώμη είναι ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι, ειδικά σε νέους, προκαλούνται από τα εμβόλια mRNA του Covid-19, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

    https://rumble.com/v1rl1kk-until-proven-otherwise-featuring-cardiologists-dr.-peter-mccullough-dr.-ase.html

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Project Veritas αποκαλύπτει το στέλεχος του FDA: «Ο Μπάιντεν θέλει να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους»
    Ο εκτελεστικός διευθυντής του FDA, Κρίστοφερ Κόουλ: «Θα πρέπει να κάνετε μια ετήσια λήψη. Θέλω να πω, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα ,γιατί δεν θέλουν όμως, να εξοργίσουν τους πάντες….

    Ο κ. Κόουλ λέει σχεδόν όλα όσα υποψιαζόμασταν εδώ και καιρό σχετικά με τη φιλική σχέση του FDA με τις φαρμακευτικές εταιρείες που υποτίθεται ότι ρυθμίζει και τα οικονομικά κίνητρα για την έγκριση των νέων προϊόντων τους.

    https://twitter.com/Project_Veritas

    https://rumble.com/vv1w9x-project-veritas-reveals-fda-exec-biden-wants-to-inoculate-as-many-people-as.html

    Υ.Γ. ΚΑΙ ΤΟ KU LEE ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΠΡΕ................

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΝ ΜΠΙΝΤΕ ΤΟΝ ΨΑΧΝΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΩ.
      ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΕΔΩ:
      https://www.tiktok.com/@packin_patriot1976/video/6998586575810546949?is_from_webapp=v1&item_id=6998586575810546949
      WHO IS JOE BIDEN;;;
      ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ...
      ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΑΤΣΕΣ.

      ΔΗΜΗΤΡΗΣ

      Διαγραφή
  5. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ:
    https://katohika.gr/ellada/erchetai-psifiako-koskinisma/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ είναι μέχρι και σήμερα ο πιο διαβόητος βαρόνος ναρκωτικών στην ιστορία. Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1949 σε ένα φτωχό χωριό στα προάστια του Μεντεγίν. Ο πατέρας του ήταν αγρότης και η μητέρα του δασκάλα.
    Η οικογένεια τα έφερνε πέρα δύσκολα. Η μητέρα του Πάμπλο παραπονιόταν για την έλλειψη χρημάτων, με τον 5χρονο τότε Πάμπλο να την καθησυχάζει λέγοντας της πως όταν μεγαλώσει θα της δώσει όσα λεφτά θέλει.
    Ο Εσκομπάρ μετέφερε κοκαΐνη στις ΗΠΑ και στην Κεντρική Αμερική με ιδιωτικά αεροπλάνα. Πολλές φορές το έκανε ο ίδιος. Το 80% περίπου από την κοκαΐνη που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ προερχόταν από αυτόν.
    Στα χρόνια της μεγάλης του κυριαρχίας κέρδιζε έως και 420 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.
    Το 1976 παντρεύτηκε την αδερφή ενός φίλου του που τότε ήταν 15 ετών. Έκανε δυο παιδιά μαζί της και παρόλο που είχε αμέτρητες εξωσυζυγικές σχέσεις, σαν πατέρας ήταν ιδιαίτερα προστατευτικός. Λίγο αργότερα βάλθηκε να ασχοληθεί με την πολιτική με απώτερο στόχο να γίνει πρωθυπουργός της χώρας. Το 1982 εκλέχθηκε στη βουλή των αντιπροσώπων του Κογκρέσου της Κολομβίας.
    ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Η ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΝΤΕΓΙΝ. ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΕΧΤΙΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΑΠΟΡΟΙ. ΈΦΤΙΑΞΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΤΗΣ ATLETICO NACIONAL.
    Μερίδα του λαού τον έβλεπε σαν θεό. Οι υπόλοιποι τον έβλεπαν σαν έναν επικίνδυνο εγκληματία. ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟ 1980, ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ 10 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ.
    Διαγράφηκε από το κόμμα και ο υπουργός Δικαιοσύνης μάζεψε στοιχεία ώστε να τον διώξει και από το Κογκρέσο. Και τα κατάφερε. Όμως λίγες ημέρες μετά δολοφονήθηκε.
    [Δεν πείραξε ποτέ παιδιά. Αν συγκρίνει κανείς τον Πάμπλο με τους σημερινούς εγκληματίες που προωθούν τα δολοφονικά μπόλια και έχει πεθάνει χιλιάδες κόσμος τότε οι λέξεις χάνουν το νόημα… ]
    Πέστε μου τώρα, ποιός είναι ο εγκληματίας;
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή