«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Λαβρόφ επαίνεσε την Ινδία για την άρνησή της να ενταχθεί στις συμμαχίες των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και της Κίνας.

Φωτο από παλαιότερη συνάντηση του Λαβρόφ με εκπροσώπους της Κίνας και Ινδίας στα τέλη Μαρτίου 2022

 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ συνεχάρη την Ινδία σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα για την άρνησή της να ενταχθεί στις συμμαχίες των ΗΠΑ εναντίον της χώρας του και της Κίνας.

 

Είπε: "Ήθελαν να προσελκύσουν την Ινδία στις συμμαχίες τους κατά της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά η Ινδία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συμμαχία που σχηματίζεται ως στρατιωτικοπολιτικό μπλοκ.

 

Το Νέο Δελχί συμμετέχει μόνο σε οικονομικά έργα που προτείνονται στο πλαίσιο των στρατηγικών Ινδο-Ειρηνικού.

 

Πρόκειται για μια ακριβή εκτίμηση που θα αναλυθεί τώρα εν συντομία.

 

Μέχρι να ξεσπάσει η τελευταία φάση της ουκρανικής σύγκρουσης νωρίτερα φέτος, οι απλοί παρατηρητές δεν ήταν σίγουροι αν η Ινδία είχε την πολιτική βούληση να διατηρήσει την επί δεκαετίες στρατηγική της σχέση με τη Ρωσία μπροστά στις πιέσεις της Δύσης. Το κράτος της Νότιας Ασίας είχε σφυρηλατήσει με επιτυχία τη δική του στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την τελευταία μισή δεκαετία, με κίνητρο την κοινή τους επιθυμία να διαχειριστούν την άνοδο της Κίνας, οπότε προέκυψε ότι υπήρχε μια αξιόπιστη βάση για την Αμερική να του επιβάλει μια επιλογή μηδενικού αθροίσματος.

 

Αυτό που τελικά εκτυλίχθηκε έπιασε τους πάντες απροετοίμαστους: η Ινδία όχι μόνο παραμέρισε την πρωτοφανή πίεση των ΗΠΑ να εγκαταλείψει τη Ρωσία, αλλά και επέκτεινε τη στρατηγική τους σχέση σε πλήρη περιφρόνηση των απαιτήσεων του παρακμάζοντος μονοπολικού ηγεμόνα.

 

Ταυτόχρονα, οι στρατηγοί της εξισορρόπησαν αριστοτεχνικά το δισεκατομμύριο χρυσάφι της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με την παγκόσμια πλειοψηφία υπό την ηγεσία των BRICS και της SCO, τη φωνή της οποίας εκπροσωπεί τώρα η χώρα τους, για να γίνει ο βασιλικός παράγοντας στον νέο Ψυχρό Πόλεμο.

 

Αυτό το γεωστρατηγικό αποτέλεσμα που αλλάζει τα δεδομένα δεν θα ήταν δυνατό αν η Ινδία είχε συμφωνήσει να ενταχθεί σε οποιαδήποτε από τις συμμαχίες των ΗΠΑ με στόχο την επ' αόριστον καθυστέρηση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης προς την πολυπολικότητα.

 

Παρά την περίπλοκη σχέση της με την Κίνα, η Ινδία απέφυγε σοφά την παγίδα που έστησαν οι ΗΠΑ, όπου το Δελχί θα γινόταν ο πληρεξούσιος της Ουάσιγκτον κατά του Πεκίνου μέχρι τον τελευταίο Ινδό. Ομοίως, έχει αρνηθεί να κάνει οτιδήποτε που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του στρατηγικού εταίρου της, της Ρωσίας.

 

Οι τελευταίοι εννέα μήνες απέδειξαν αναμφίβολα ότι η Ινδία είναι πραγματικά ένας ανεξάρτητος παίκτης στην παγκόσμια συστημική μετάβαση, όπως ακριβώς την χαιρέτισε ο πρόεδρος Πούτιν στα τέλη Οκτωβρίου.

 

Οι παρατηρητές πρέπει να αποδεχθούν αυτό το αντικειμενικό συμπέρασμα, ανεξάρτητα από τα συναισθήματά τους για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της με τις ΗΠΑ ή τη στάση τους στη διαμάχη για το Κασμίρ, καθώς η αποτυχία τους να το πράξουν θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε ανακριβείς εκτιμήσεις της μεγάλης στρατηγικής της Ινδίας και του μέλλοντος των συνεχιζόμενων πολυπολικών διεργασιών. 

 

brunobertez.com 

μετάφραση: Con

 

6 σχόλια:

  1. ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΝΕΑ...

    Εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου στην Ελλάδα επειδή υιοθέτησε την απόφαση για πλαφόν – Το 26% της ελληνικής κατανάλωσης πετρελαίου είναι ρωσικό!
    Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης

    https://www.pronews.gr/oikonomia/energeia/empargko-rosikou-petrelaiou-stin-ellada-epeidi-yiothetise-tin-apofasi-gia-plafon-to-26-tis-ellinikis-katanalosis-einai-rosiko/
    .
    Π@ΥΤΆΝΑ ΚΟΥΛΑ!!!
    ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΎ 'ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ!!!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἴσως τό καλύτερο ντοκυμανταίρ, πού γυρίστηκε ποτέ!
    ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ – Ποιός κατέχει τόν Κόσμο;

    Εἶναι οἱ πρωταγωνιστὲς στὸ παιχνίδι, τοῦ ὁποίου γινόμαστε μάρτυρες αὐτὴν τὴν ἐποχή?????????????

    https://odysseiatv.blogspot.com/2022/01/blog-post_74.html

    Y.Γ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ.

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπερμα θελης να πης γιατι αιμα δεν εχη Εχεχεχεχεχεχε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΣΤΗ Καλη εβδομαδα Μιχ Σκορπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, και όχι δικό της.. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Καλημέρα Μιχαλιό μου!!!

      Διαγραφή
    2. Εννοειται οχι δικο της Εχεχεχεχεχε Αυτο μας ελειπε να αυτοπιππονεται Ααααααχαχαχχχχαχαχαχαχαχαχαχα.......ΛΕΣ??????? Εχει γουστο χεχε Μιχ Σκορπιος

      Διαγραφή
    3. Mια πινακίδα που λέει "το μη παραποιημένο σπέρμα είναι το επόμενο Bitcoin"

      https://twitter.com/PRGuy17/status/1459374991212879873

      ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

      Διαγραφή