Η φωτογραφία μου
«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Χμ, κανείς δεν το / τα είδε…

γράφει.. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ με τις αποκαλυπτικές έρευνές του... ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ !!! 


 

Το παρόν είναι συνέχεια του προηγουμένου άρθρου. (Αν θέλετε, ξαναρίξτε μιά ματιά.)

Είχα πεί ότι δεν θα επεκταθώ· αλλά σκέφτηκα πως κάποιος φίλος μπορεί να είχε κάποια καλή ιδέα επί του θέματος, που τη χρειάζομαι γιά τη συγκεκριμένη έρευνα· που τη χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες.

Ομολογώ πως ακόμη ψάχνω τη λύση του μυστηρίου! Από τις ελάχιστες φορές που μου συμβαίνει – αλλά συμβαίνει.

. . . . . . . . . . .

α1. Η ειδική περίπτωση του «κλειδιού»

Λοιπόν, το (μισόκρυφο) «κλειδί» του αινίγματος, που αναφέραμε χθες… ή, μάλλον ένα μέρος του, μιά ειδική περίπτωσή του: πολύ κοντά, μή σου πω ακριβώς στον τόπο της σεισμικής δραστηριότητας, βρίσκονται τα δρακόσπιτα της Εύβοιας!

Η λέξη «δρακόσπιτα» στο ψαχτήρι του Γκούγκλ Έρθ Πρό έβγαλε τα εξής τέσσερα, μάλλον τα γνωστότερα (ένα τους, εκτός Εύβοιας – στον Υμηττό!), αν καί συνολικώς τα ήδη ταυτοποιημένα είναι 23. (Όπως πάντα, κλίκ στην εικόνα γιά το πλήρες της μέγεθος.)

Τώρα, το δρακόσπιτο της Όχης (το επισημαινόμενο ως C στο Γκούγκλ Έρθ)…

…απέχει περίπου 20 km σε ευθεία από την περιοχή των σεισμών, ενώι τα δρακόσπιτα (ναί, στον πληθυντικό – είναι περισσότερα του ενός) των Στύρων βρίσκονται πιό κοντά, περίπου στα 10 km σε ευθεία. (Το ένα απ’ αυτά είναι πολύ καλοδιατηρημένο καί πολύ όμορφο· θυμίζει κάτι εξοχικές πέτρινες βίλλες διαφόρων κονομημένων – εφοπλιστάδων, καί λοιπών παρεμφερών.)

Διαβάζουμε πως, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν 23 απ’ αυτά (μάλλον δεν συμπεριλαμβάνουν το δρακόσπιτο του Υμηττού), καί όλα τους στη νότια Εύβοια, στην περιοχή των προσφάτων σεισμών! Στον ίδιο σύνδεσμο, διαβάζουμε ακόμη πως όλα αυτά τα μέρη δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί τόποι, κινδυνεύουν δέ να γεμίσουν ανεμογεννήτριες – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

. . . . . . . . . . .

[Ναί, μέχρι καί να τα κατεδαφίσουν, γιά χάρη της αιολικής σαχλαμάρας.

(Ναί, σαχλαμάρας καί αλητείας. Σκάστε, μαλάκες προπαγανδιστές καί μιζωμένα κομματόσκυλα! ΣΚΑΣΤΕ! Γεμίσατε την Ελλάδα ανεμογεννήτριες -αφού την κατακάψατε πρώτα-, αλλά η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε τουλάχιστον καμιά 15αριά φορές, καί το πληρώνουμε πανάκριβα… που δήθεν θα μας τό ‘δινε ο αέρας δωρεάν! Άει στο διάολο, αλήτες!

Τα παραμύθια σας, στα παιδάκια σας καί στα Ζά τους ψηφοφόρους σας, κοπρίτες! Εδώ, δέν σας παίρνει.)

Σάμπως με το νέο αεροδρόμιο των Γερμαναράδων στα Σπάτα δεν έφαγαν οι μπουλντόζες τον προϊστορικό οικισμό Ζαγάνι; Κρατούσε κόντρα το τότε ΣτΕ επί χρόνια (δεν χρειαζόμασταν άλλο αεροδρόμιο, ήδη είχαμε – καί σήμερα, που χρειάζεται καί δεύτερο η Αθήνα, το Ελληνικό το κάνουν …συντριβάνια, γιά την …ανάπτυξη!!!), ώσπου ήρθαν οι (γερμανόδουλοι) «δημοκράτες» καί τους έγινε το χατήρι.

Θα μου πείς, ποιός τα θυμάται αυτά; καί ποιός νοιάζεται;

Αρκεί που θυμάμαι καί νοιάζομαι εγώ. Κι αρκεί που υπάρχει το Διαδίκτυο.

Οι προσπάθειες «κάποιων» γιά οριστικό σβήσιμο της Ελληνικής Προϊστορίας, όσο ζώ θα τρώνε κλύσμα.]

. . . . . . . . . . .

Η πλάκα, τώρα, είναι πως η Γουΐκι αναμασάει τετριμμένες χαζο-θεωρίες ακαδημαϊκών φιλολόγων… ό,τι δηλαδή, τα δρακόσπιτα χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα πΧ μέχρι κάπου τον 2ο ή 1ο πΧ… χωρίς, όμως, να συνειδητοποιεί κανείς, ότι σ’ αυτούς τους αιώνες είναι απίθανο να ΜΗΝ υπάρχουν (γραπτές!) αναφορές γι’ αυτά καί τη χρήση τους!

Άρα, αφού δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές των αρχαίων ημών, ΔΕΝ είναι κτίσματα της εποχής από 600 πΧ έως «έτους μηδέν». Είναι πολύ παλαιότερα.

Κι έτσι, οι περί δρακοσπίτων χαζο-θεωρίες δίνουν καί παίρνουν: στρατιωτικά φυλάκια (…σε θέσεις χωρίς ευρεία θέα…), σταθμοί φρυκτωριών (παρομοίως), σπιτάκια εργατών των λατομείων (ναί, πώς;! μπήκαν στον κόπο να μετακινήσουν ογκόλιθους μερικών τόνων, γιά να φτιάξουν …ξενοδοχείο πολυτελείας, γιά να μένουν οι λατόμοι! παράγκες δεν ξέρανε να φτιάξουν!), κι όποια άλλη σαχλαμάρα μπορεί να βγεί από το μυαλό ακαδημαϊκών, προκειμένου να καλυφθούν με συμβατικό τρόπο τα κενά στα λήμματα των εγκυκλοπαιδειών.

Τέλος πάντων, τώρα τελευταία λένε πως πρόκειται για λατρευτικά κτίσματα, διότι μέσα τους (καί γύρω τους) βρέθηκαν υπολείμματα θυσιών ζώων καί κύπελλα λατρευτικών χρήσεων. Πλησιάζουν κάπως στην αλήθεια… αλλά τους πληροφορώ πως δεν είναι ούτε λατρευτικά κτίσματα! Απλώς, χρησιμοποιήθηκαν ως τέτοια τους αιώνες της «επίσημης» χρονολογήσεώς τους, όταν η αρχική τους χρήση (καί εποχή κατασκευής) είχε ξεχαστεί εντελώς.

Ίδια παρεξήγηση, δηλαδή, με τις όπου Γής πυραμίδες – που οι ακαδημαϊκοί αρχαιολόγοι τις θεωρούν ντέ καί καλά λατρευτικά κτίσματα. (Εντάξει, μερικές είχαν μιά κάποια σύνδεση με τα της θρησκείας, πάντως γενικά δεν επρόκειτο γιά ναούς με κεριά καί λιβάνια …καί εφημέριους παπάδες.)

Τί είναι, τότε;

Αν δεν αρχίσατε ήδη να το πιάνετε, παρακάτω η απάντηση. (Βοήθημα: όλα τους είναι ξερολιθιές, χωρίς ίχνος μετάλλου που-θε-νά.)

. . . . . . . . . . .

α2. Το «φύκι»

Εδώ, πολλοί ίσως θυμηθήτε (από την εποχή του -τρομάρα του!- «ελληνοκεντρικού κινήματος») κάποιες άνευ νοήματος κουβέντες καποιανού φουκαράκη, γιά ένα κάποιο «φύκι του Γεραιστού», αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ίσως θυμηθήτε καί τις (συνδυαζόμενες) ιστορίες γιά το σπήλαιο της Πεντέλης, το μαγνητικό πεδίο της Νέας Μάκρης, κτλ κτλ κτλ κτλ.

Με δεδομένα, τώρα, ότι: (α) το δρακόσπιτο του Υμηττού φαίνεται να ορίζει όριο (στην ξηρά) της περιοχής αυτών των φαινομένων προς τα δυτικά (συνεπώς, πρέπει να υπάρχουν κι άλλα δρακόσπιτα στην Αττική, αποκλείεται να είναι μόνο του αυτό – αλλά ποιός ξέρει τί απογίνανε!… μάλλον τα διαλύσανε βάρβαροι, ή καί αγράμματοι χωριάτες, ως συνήθως…), καί (β) ότι ο αστερισμός της Ύδρας θυμίζει πηνίο (το φίδι αυτό ζωγραφίζεται να κάνει περιελίξεις)…

…καταλαβαίνουμε πως τα δρακόσπιτα ήταν μέρη, όπου αυτοί που -σε πανάρχαιες εποχές- τα υπηρετούσανε, ρυθμίζανε το αιθερικό πλέγμα της περιοχής (καί ίσως όλης της Ελλάδας).

Καταλαβαίνουμε ακόμη ότι αυτό το αιθερικό πλέγμα προσφάτως ερεθίστηκε άσχημα από κάποιο -δυσαρμονικό προς αυτό- αίτιο (πολύ πιθανόν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των ανεμογεννητριών), εξ ού καί οι σεισμοί.

Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα οι σεισμολόγοι ψάχνουν γιά κάποιο άγνωστο σ’ αυτούς ρήγμα, αλλά δεν βρίσκουν! Διότι η αιτία των προσφάτων σεισμών της νότιας Εύβοιας δεν είναι ένα ρήγμα.

. . . . . . . . . . .

Κλείνοντας την ενότητα, οφείλω να προσθέσω το εξής: όταν βλέπετε / ακούτε κάποιον «ερευνητή», σαν αυτόν που αναφέραμε, να πετάει τέτοιες μυστηριώδεις κουβέντες με …μυστηριώδες ύφος «μυημένου» (καί καλά!), μή νομίζετε ότι ξέρει κιόλας τη σημασία τους!

Η πιθανώτερη αιτία είναι πως κάπου τις άκουσε, καί τις επαναλαμβάνει· κι αυτοί που του τις είπαν, γνώριζαν πολύ καλά τί λέγανε. (Γνώριζαν, ή -έστω- υποψιαζόντουσαν μέχρι ένα σημείο· όχι το 100%. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό.) Αλλά, επί πλέον, υπολόγιζαν ακριβώς στο ότι θα τις επαναλάμβανε ωσάν παπαγάλος, γιά να βρούν ποιός ακροατής πιθανόν ήξερε περισσότερα γιά το θέμα. Κανονικό αγκίστρι με δόλωμα, δηλαδή· γνωστή μέθοδος των «υπερεσιώνε».

Βέβαια, κανείς συνειδητοποιημένος Έλλην πατριώτης δεν θα σπεύσει να πεί χαρτί καί καλαμάρι τη λύση του αινίγματος στις «υπερεσίες» των Ατλάντων (καί στα τσουτσέκια τους). Αλλά, αφού το εγχειρίδιο δράσεως της σχολής των πρακτόρων (που είναι χρήσιμη πολύ! 🙂 ) λέει πως ο πράκτωρ πρέπει να κάνει μιά τέτοια προσπάθεια (κι άμα πιάσει, έπιασε),… αυτός θα την κάνει.

[«- Κι εσύ, ρέ Εργοδότη, γιατί μιλάς δημοσίως;»

Μιλάω μέχρι ένα όριο – το επιτρεπτό «άνωθεν». Άλλως τε, απευθύνομαι στους συν-Έλληνες, καί δεν υπάρχει άλλος πρόσφορος τρόπος να επικοινωνήσουμε γιά τέτοια θέματα. Η δέ λειτουργία του ιστολογίου είναι να τους δίνει την αρχή του νήματος. Το τέλος θα το συμπληρώσει ο καθείς – αν έχει την άδεια καί την εντολή προς τούτο, πάλι «άνωθεν».]

. . . . . . . . . . .

α3. Ο αιθέρας

Ήρθε η στιγμή να ψάλλω τον εξάψαλμο …της κηδείας, στους -τρομάρα τους!- «συναδέλφους» φυσικούς! lol!!! (Ειδικά κάτι προφέσσορες καί κάτι νομπελίστες, πάντα χαίρομαι να τους ξεβρακώνω καί να φαίνεται η τρομερή τους άγνοια σε βασικά ζητήματα!)

Λοιπόν, η σημερινή Φυσική λέει πως δεν υπάρχει αιθέρας.

Τον κακό της τον καιρό! Αν το πιστεύει, κακώς. Αν, πάλι, έπεσε στην παγίδα διαφόρων πονηρών, που θέλουν να εκτρέψουν την έρευνα προς «ανώδυνες» κατευθύνσεις, ακόμη χειρότερα.

Τί συμβαίνει, όμως, πραγματικά με τον αιθέρα;

Το εξής:

Πειράματα από τη δεκαετία του 1860 ακόμη (ναί!) έδειξαν πως ο αιθέρας (α) θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά λεπτοφυής, αλλά ταυτόχρονα (β) να έχει τρομερή σκληρότητα (ελαστικότητα) κατά Young, δηλαδή να είναι σκληρότερος κι από ατσάλι! Αυτά τα δύο θεωρήθηκαν αντιφατικά, οπότε σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε η ιδέα του αιθέρα (γνωστού καί οικείου, όμως, στους αποκρυφιστές καί στους αρχαίους πολιτισμούς, παρά ταύτα).

Όμως, εγώ ξέρω πως: (α) μπορώ να περάσω άνετα μέσα από ατμό, αλλά ταυτόχρονα (β) ο ατμός κινεί ολόκληρα τραίνα! Κι αφού δεν βλέπω καμμία αντιφατικότητα στις δύο αυτές ιδιότητες του ατμού, άρα γιατί να έβλεπα στις αντίστοιχες του αιθέρα;

Εάν κάποιος είναι πράγματι φυσικός, δηλαδή πράγματι σκέπτεται όπως θα έπρεπε να σκέπτεται ένας φυσικός, ξέρει ότι ο αιθέρας:

 • Είτε δεν υπάρχει.
 • Είτε υπάρχει, αλλά δεν παρεμβαίνει στα πειραματικά αποτελέσματα.
 • Είτε υπάρχει καί παρεμβαίνει, αλλά η παρέμβασή του είναι αλαλούμ. Δηλαδή, δεν δίνει πάντα τα ίδια αποτελέσματα υπό τις ίδιες αρχικές συνθήκες ενός πειράματος.

Καί δεν υφίσταται άλλο ενδεχόμενο.

Η σύγχρονη Φυσική διάλεξε την πρώτη εκδοχή. Εγώ διαλέγω την τρίτη… καί πράγματι, αυτή ισχύει. Είναι προφανές, όμως, ότι κι άλλοι «συνάδελφοι» το πήραν χαμπάρι αυτό, αλλά προτίμησαν να διώξουν τον πονοκέφαλο μιάς (μέχρι σήμερα) ανεξήγητης «τυχαιότητας» των επεμβάσεων του αιθέρα στα πειράματα. Οπότε, η Φυσική (τα Μαθηματικά της, δηλαδή) από ένα σημείο καί μετά απλοποιήθηκε. (Κακώς, αλλά…)

Ακόμη καί το περίφημο πείραμα των Μάϊκλσον καί Μόρλυ έδειξε ύπαρξη αιθέρα, αλλά τα πανεπιστημιακά βιβλία κάνουν την πάπια γιά τα όσα γράφει η δημοσίευση του πειράματος (το «paper»), κι αναφέρουν πως δεν!!! (Γιά την ακρίβεια, έδειξε πως οι κροσσοί συμβολής είχαν τιμή 22 φορές μικρότερη της αναμενόμενης από την κλασική θεωρία, αλλά όχι μηδέν – όπως θα συνέβαινε, αν πράγματι δεν υπήρχε αιθέρας. Κανένα στοιχηματάκι εδώ κανείς ημιμαθής ακαδημαϊκός εξυπνάκιας; )

. . . . . . . . . . .

Αφού, λοιπόν, υπάρχει αιθέρας (αδιάφορο αν οι σημερινοί φυσικοί τον λαμβάνουν υπ’ όψιν τους), τότε είναι απόλυτα λογικό κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί (δύσκολο γιά σύγχρονοι) να τον ήξεραν καί να τον εκμεταλλευόντουσαν· γιά ενέργεια, γιά ευνοϊκό μικροκλίμα γιά τις καλλιέργειες, γιά ευζωΐα / μακροζωΐα,… γενικώς, γιά ό,τι μπορούσε να βοηθήσει.

Αυτή η δουλειά γινόταν με πλέγματα πυραμίδων, μενίρ, κρυστάλλων… πάντως όχι μεταλλικών κατασκευών. (Καταλάβατε, τώρα, γιατί δεν βρέθηκε ίχνος μετάλλου στα δρακόσπιτα; ) Αγνοώ τον λόγο, αλλά προφανώς τα μέταλλα δεν βοηθούσαν.

Το θέμα, βέβαια, είναι να γνωρίζουμε την ακριβή χωροταξική κατανομή των δρακόσπιτων (η αφεντιά μου πολλά θα καταλάβαινα απ’ αυτήν –γεωμαντεία, ley lines…-, αρκεί να είχα χρόνο να τη μελετήσω), συν ν’ αναρωτηθούμε τί απέγιναν οι απαραίτητοι (γιά τη λειτουργία του αιθερικού πλέγματος) κρύσταλλοι. Σίγουρα κάπου είναι κρυμμένοι απ’ τους προγόνους, από τότε που τέλειωσε η εποχή της ελεύθερης καί απρόσκοπτης χρήσης τους (μάλλον ο αστρονομικός «μεγάλος μήνας» του Ταύρου)… Απ’ την άλλη, όμως, καλύτερα, διότι στη σημερινή εποχή δεν κάνουν κουμάντο οι Έλληνες. Τέτοιες γνώσεις δεν πρέπει να πέφτουν σε χέρια ακατάλληλα.

Πάντως, το αιθερικό πλέγμα τσατίστηκε, καί σείει τη Γή της Εύβοιας!

Αυτό είναι απόλυτα σίγουρο, όπως σίγουρο είναι καί το ότι το πλέγμα είναι ανεξέλεγκτο, χωρίς τους κρυστάλλους που το κατεύθυναν καί το συγκρατούσαν.

Οπότε, αναμείνατε καί χειρότερα.

. . . . . . . . . . .

β. Η γενική περίπτωση του «κλειδιού»

Δεν είναι μόνο τα δρακόσπιτα.

Διαπίστωσα ότι κάποιοι σεισμοί, από τους αμέτρητους που γίνονται καθημερινά, έχουν τη …συνήθεια να γίνονται πολύ κοντά σε αρχαίους, αλλά καί χριστιανικούς ναούς μας. Καί βέβαια, σχηματίζουν νοητικά σχήματα (patterns), ευδιάκριτα γιά όποιον έχει μάτια.

Βέβαια, αρκετοί χριστιανικοί Ελληνικοί ναοί είναι χτισμένοι καταποπάνω σε αρχαίους, άλλοι ακριβώς δίπλα… όπως καί αρκετοί αρχαίοι ήσαν χτισμένοι επάνω σε ακόμη αρχαιότερους – ή, τέλος πάντων, σε ακόμη αρχαιότερα ιερά μέρη. (Γνωρίζω άριστα πως ο Όμηρος δεν πολυαναφέρει κάτι γιά ναούς – έως καθόλου. Καθώς επίσης, πως ο αρχαιότερος γνωστός τύπος ναού -ο λεγόμενος «μεγαρικός»– χρονικώς απαντάται λίγους αιώνες μετά τον Τρωϊκό, δηλαδή χρονολογείται κάπου το 1400 πΧ, αν θυμάμαι καλά.)

Αλλά μιλάω καί γιά χριστιανικούς ναούς… ορίτζιναλ – δηλαδή, που χτίστηκαν εξ αρχής σε κάποιο μέρος, καί δεν κάθονται απάνω σε αρχαιοελληνικούς «συναδέλφους» τους.

Εδώ ακριβώς είναι, που δεν θα δώσω περισσότερες πληροφορίες. (Το σημερινό άρθρο θα είναι το τελευταίο επί του θέματος των σεισμών της νότιας Εύβοιας.)

. . . . . . . . . . .

Επίλογος

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το φαινόμενο των προσφάτων αυτών σεισμών· το πώς θα εξελιχθεί.

Όμως, με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις αντιδράσεις των «αρχόντων του κόσμου τούτου».

Μέχρι στιγμής, δεν δείχνουν ν’ ανησυχούν· ουσιαστικώς, δεν δείχνουν κάν ν’ αντιδρούν με κάποιον τρόπο…

…αλλά να τους δώ, όταν θα σειστεί η Αθήνα συθέμελα από κανένα εξημισάρι ή εφτάρι! (Θα φτάσει η μπόχα της σκατίλας τους μέχρι τη Θεσσαλία, να υποθέσω.)

Λοιπόν, «κύριοι», παίζετε «εν ού παικτοίς»!

Κάποια πράγματα δεν τα λάβατε υπ’ όψιν σας· δεν σας άφησε ο εγωϊσμός σας να τα λάβετε υπ’ όψιν σας. Αφού, εκεί που πήγατε καί περάσατε τις «τελετές» που περάσατε, σας βεβαίωσαν ότι πλέον έχετε την απόλυτη δύναμη, οπότε τί μπορούν να σας κάνουν τ’ ανθρωπάκια;

Μόνο που οι αρχαίοι πολιτισμοί των προγόνων των σημερινών «ανθρωπακίων» δεν είναι γιά τα δοντάκια σας.

Θα σας ξυπνήσουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα…

…καί θα σας πούν «τα τρομερά τα μυστικά που ξέρουν».

Ή, όπως λέει ο λαός μας (τα κατ’ εσάς «ανθρωπάκια»), θα σας πεί ο Θεός στ’ αυτί.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ: Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα είναι η …αντισεισμικότητα των δρακόσπιτων! (Έ, τώρα, που ρωτάτε το γιατί!!!) Τί λένε τα εργαστήρια των πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας; Ενδιαφέρονται να τη μελετήσουν;

 

 ergdhmerg.wordpress.com

 

10 σχόλια:

 1. μπραβο ,ειναι μια πολυ περιεργη και ..απαιχτη αποψη .Δυστυχως για πολλους αυτα ειναι ψιλα και στα ψιλα παμ παρακατ /μπραβο κωστα που το εβαλεςΕργοδοτα επισης ευγε για την δισθεωτητη αναλυση / επισης εαν λαβουμε υποψη οτι ανακοινωθηκε η καταστροφη του τεμενους ομαρ στις 18 /12 (7 ημερες πριν χριστουγεννα και μολις τελειωσει το μουντιαλ με σημα το ΜΕΤΑ βεβαιως βεβαιως ) και η εξξαγγελια για την ανεγερση του ναου σολομωντα (https://crime-study.gr/ATHENS-002549-proti-fora-meta-apo-2000-chronia-exangellete-sto-israil-oti-tha-anegerthi-o-3-naos-tou-solomonta.html )
  και στις 7 /12 περιμενουν να καταπεσουν οι ΗΠΑΠΑΡΕΣ οκονομικα ισαμε το πατωμα !εγω προσωπικα δεν το πιστευω αλλα θα περιμενουν αν γινουν ολα μαζι .Ακομη καιγοντα εργοστασια τροφιμων , ακομη γινονται πειραματα εμβολιιων ακομη και στο αφγανισταν , και στο θιβετ εμβολιαζουν τους σερπα πανς στισ πλαγιεσ βουνων (αχαχα)...Δεν πανε καλα .Συμφωνω 100% με την αποψη οτι εχει διαταρχθει το αιθερικο της Δ(Γ)η-μητρα(ς) .Τοσοι λαοι και φυλες και γενιες πειραματιστηκαν .Τα δρακοσπιτα λογω της μονο -υλικης κτασκευης, τοποθετησης , μπορω να σκεφτω οτι λειτουργουν σαν πυκνωτες (του τεστι )σε οποια σημεια και εαν βρισκονται /Οπως και τα μενιρ , οπως και ναοι αλλα και οι πρωτο χριστανικες εκλησιες (οχι αυτες που αντικατεστησαν αλλους ναους μεγαλυτερης σημασιας/ενεργειας κλπ)Επισης εχουν τοσα χρονα δημιουργησει ενα μεταλικο πλεγμα απο τα νεφη διασπορας και τα συστατικα τους ...και τα χααρπ διαφορων μεγα εθνων βαρανε και αντι βαρανε ολα μαζι ........Δεν εινα μονο οι σεισμοι και τα ηφαιστεια σαν αποτελεσμα αυτης της ανισορπιας αλλα και το γιγνεσαθαι των οντων .Ολα μοιραζονται τις ιδιες συνεπειες.Παρολο που θα φανω εγωισταρος ...το βρισκω αδικο να φαμε και οι υπολοιποι το τριτο το μακρυτερο επειδη καποιοι ειναι πουλημενα τομαρια , ασχετοι και σιχαμενοι ...Θα ηθελα και οι εγκελαδοι 7 + ριχτερ οταν ερθουν να πανε μονο στα σπιτια και τισ οικογενειες αυτων των σιχαμενων λες και εχουν GPS..Οταν σκανε κατι μεγα ηφαιστεια να καινε τα εκει σιχαμενα αποβρασματα οχι τους αθωους ...παρολο που ξερω οτι ακουγεται λγο εγωιστικο η δικη μου η καρκαλα ασχημιες κατεβαζει για ολα αυτα τα σιχαματα και τις δικες τους οικογενειες , οταν σκεφτομαι τα ασχημα που φερνουν σιγα σιγα με τις αποφασεις τους , την δουλικοτητα τους , την ανθελληνικοτητα τους , το μισος τους για ολους εμας .ευχαριστω κωστα που μου εδωσες την ευκαιρια να πω την αποψη μου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί "ευχαριστώ" boy μου.....
   Μάς είσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ!!! 🙂

   Διαγραφή
  2. 7 Δεκεμβρίου; Μ' αρέσει, διότι ...κάτι παθαίνουν οι ηπαπάρα σ' αυτή την ημερομηνία! (Βλέπε 07/12/1941.)

   Διαγραφή
  3. to στημενο περλ ...εγινε εκεινη την ημερομηνια για να μπουν και οι αμερικλανοι πορωμενοι και να τροφοδοτουν και τισ δυο πλευρες //αλλα πιο πολυ πιστευω οτι θα ειναι τεχνικοκρατικο το καινουριο περλ ( εαν το αφησοθν να γινει μαις και ολα τα δημιουργουν βαση αλχημιστικων , αστρολογικων και καμπαλιστικων μοτιβων )Το αρθρο σου παρολαυτα τα εσπασε να ξερεις .Καθοτι εβαλε καποια βαση ξεκοληματος απο την μεινστριμ γραμμικη ερευνα .

   Διαγραφή
 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕΝΩ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΖΗΣΗ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΗΠΑΝΕ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΝΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάρτε άλλο ένα μεγάλο μυστήριο να τραβάτε τα μαλλιά σας...
  https://dionios.blogspot.com/2022/11/blog-post_30.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.
  https://www.facebook.com/100076059434495/videos/648722020247959

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το παράξενο με τους εν λόγω σεισμούς, αλλά και τους μετασεισμούς (!!!), είναι οτι έγιναν αισθητοί μέχρι Κρήτη και Ιόνιο. Απο πότε σεισμός 3-4 ρίχτερ στην Εύβοια γίνεται αισθητός στην Κρήτη και στο Ιόνιο ; Τι γίνεται ρε παιδιά ;;!!

  Επίσης, κάπου άκουσα (δεν θυμάμαι που) οτι αρχικός σεισμός ΔΕΝ ήταν ένας, αλλά ΔΥΟ με χρονική απόσταση ελαχίστων δευτερολέπτων, που ο κόσμος νόμιζε οτι ήταν ένας. Έχει ξανασυμβεί να είναι ΔΥΟ οι σεισμοί τόσο ΚΟΝΤΑ χρονικά ;

  Έχω καταθέσει την άποψή μου (όχι γνώμη) οτι επειδή ΔΕΝ υπάρχει ρήγμα (όσο και να ψάχνουν ή να μας παραμυθιάζουν οτι υπάρχει "ανενεργό"), οι σεισμοί όχι μόνο ήταν τεχνητοί (χάρπας ή έσελον), αλλά μπορεί να ήταν μέρος του σχεδίου καταστροφής των απο κάτω συράγγων και δη της κεντρικής απο βατικανό σε σόλυμα (άρα εκρήξεις και όχι χάρπας ή έσελον). Και οτι επίσης με κάποιο τρόπο οι τεχνητοί αυτοί σεισμοί συνδέονται με την υποχώρηση των υδάτων που ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες.

  Όμως με την ανάγνωση του Εργοδότη, το μυαλό μου κάηκε !!! Διάβασα όλο το "νήμα" των άρθρων του Εργοδότη, με αρχή αυτό του 2021. Με μια μόνο λέξη θα πω οτι ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑ !!! Αγαπητέ Εργοδότη ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ σε μια Θεσσαλική διάνοια !!!

  Μήπως μικρός σκόνταψες και έπεσες πουθενά εκεί πάνω στη Γορίτσα και το αίμα σου ανακατεύτηκε με το χώμα και όταν έκλεισε η πληγή "πήρες" κάτι μαγικό μέσα σου ; Μήπως κάποια ομιχλώδη ημέρα ήρθες σε επαφή με καμία νεράϊδα σε κάποια σπηλιά εκεί στο ιερό Πήλιο ; Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ με διάβασμα και έρευνα, το μυαλό σου να ακολουθεί όλες αυτές τις ατραπούς σκέψης !!! Μέχρι ενός σημείου το καταλαβαίνω, αλλά όχι στο 100% Και ομολογώ οτι όχι απλά δυσκολεύομαι να ακολουθήσω τη σκέψη σου (απο ένα σημείο και μετά), αλλά αδυνατώ να ολοκληρώσω στο μυαλό μου αυτό που εννοείς ή θέλεις να "κοιτάξω" !!! Προσπαθώ, αλλά....δεν, και το θέμα είναι οτι προσπαθώ να μην είμαι στην κατηγορία των "Ζα" χαχαχα.

  ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ και αιθερικό πεδίο ρε φίλε !!!! Και δρακόσπιτα και Υμηττός !!!!

  Επίσης, σε ευχαριστώ Εργοδότη, γιατί (εκτός των άλλων) μου έδειξες μια νέα ερμηνεία του "όπως επάνω έτσι και κάτω" που ΔΕΝ την είχα σκεφτεί.

  Κώστα δεσμεύσου ποιό ΣΚ θα ανέβουμε Βόλο. Έτσι και αλλιώς το Πήλιο το έχω για ημερήσια εδώ και πολλά χρόνια. Πρώτα Καρδίτσα για κεράκι στον πατέρα μου και μετά γραμμή για Πήλιο.

  Έρρωσθε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλόδεχτοι επάνω, στα ημέτερα εδάφη!

   Όχι, δεν συνέβη τίποτε εξαιρετικό μ' εμένα (παρεκτός ότι γεννήθηκα σε φάτνη, με κάτι αγγελούδια γύρω-γύρω! lol!!!), απλώς έτσι είναι ο τρόπος που σκέφτομαι: συνδυάζω απίθανα πράγματα.

   Διαγραφή
 6. Καλησπέρα καταπληκτικά όσα γράφετε με προβλημάτισαν.Νομίζω ότι το 2008 στη Μεθώνη έγινε σεισμός τριπλός 6,5 Ρίχτερ που μάλλον ήταν περίεργος
  Ευρυδίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή