«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

ΧΑΧΑΧΑ.. ΚΙ ΕΝΩ ΞΈΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΞΙΑΣ 80 ΔΙΣ US/ΔΟΛΑΡΊΩΝ, TΩΡΑ.. ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.


 

 του Tyler Durden, 7 Ιαν.2023


Πολλοί παρατηρητές ανέμεναν ότι μετά την κάπως ξέφρενη και άσχημη (για να το θέσουμε ήπια) αποχώρηση της Αμερικής και του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν και το αεροδρόμιο της Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021, ήταν θέμα χρόνου να κινηθεί η Κίνα, εξασφαλίζοντας σημαντικές συμφωνίες για πόρους και υποδομές. Όλο αυτό το διάστημα υπήρχαν μάλιστα επίμονες φήμες ότι η Κίνα είχε στο στόχαστρό της την εξαγορά της μεγάλης πρώην αμερικανικής βάσης στο Μπαγκράμ.

Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε μια σημαντική συμφωνία για την εξόρυξη πετρελαίου που υπεγράφη μεταξύ μιας κινεζικής εταιρείας και της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, με επίκεντρο τη λεκάνη Amu Darya στο βόρειο Αφγανιστάν.

Το CNN αναφέρει λεπτομερώς ότι "η συμφωνία με την κινεζική Xinjiang Central Asia Petroleum and Gas Co είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμφωνία εξόρυξης ενέργειας που έχουν υπογράψει οι Ταλιμπάν από τότε που ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν το 2021".

Υπογραμμίζει ότι οι Ταλιμπάν βλέπουν όλο και περισσότερο το Πεκίνο ως μια απελπιστικά αναγκαία οικονομική σανίδα σωτηρίας εν μέσω της παγκόσμιας απομόνωσής τους, της καταρρακωμένης μεταπολεμικής οικονομίας τους και της αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων κυρώσεων υπό δυτική ηγεσία και καθώς δεκάδες δισεκατομμύρια σε συναλλαγματικά αποθέματα παραμένουν υπό κατάσχεση.

Η υπογραφή της σύμβασης περιελάμβανε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου και φωτογράφιση στην οποία συμμετείχε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ταλιμπάν για οικονομικές υποθέσεις Μουλά Αμπντούλ Γάνι Μπαράνταρ καθισμένος δίπλα στον Κινέζο πρεσβευτή στο Αφγανιστάν Γουάνγκ Γιουόν την Πέμπτη.

Ο Μπαραντάρ των Ταλιμπάν άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν και άλλες συμφωνίες για τα σπάνια υλικά του Αφγανιστάν:

    "Όσον αφορά τους φυσικούς πόρους, το Αφγανιστάν είναι ένα πλούσιο έθνος. Εκτός από άλλα ορυκτά, το πετρέλαιο είναι ο πλούτος του αφγανικού λαού στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η οικονομία της χώρας", δήλωσε ο Baradar.

Σε ανακοίνωση της Xinjiang Central Asia Petroleum and Gas Co αναφέρεται ότι "το έργο παρέχει άμεσα ευκαιρίες απασχόλησης σε 3.000 Αφγανούς" και προεξοφλείται ότι η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει έως και 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο έργο, με αναμενόμενη αύξηση στα 540 εκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια.

Προσεγγιστική θέση των σημαντικότερων λεκανών υδρογονανθράκων στο Αφγανιστάν, μέσω δεδομένων της αφγανικής κυβέρνησης:

 


Σε διεθνές επίπεδο, η κυριαρχία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί επίσημα από καμία χώρα, αν και πολλά έθνη εξακολουθούν να έχουν πρεσβείες στην Καμπούλ, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία.

Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν έχουν δεχθεί σχεδόν ομόφωνη παγκόσμια καταδίκη για την πρόσφατη απαγόρευση όλων των μορφών εκπαίδευσης των γυναικών - με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να απαγορευτούν οι γυναίκες στις πανεπιστημιουπόλεις. Με πολλούς τρόπους έχει ήδη επιστρέψει στις βάναυσες τακτικές για τις οποίες έγινε διαβόητη τη δεκαετία του 1990, συμπεριλαμβανομένων των εκτελέσεων σε γήπεδα ποδοσφαίρου για παραβιάσεις των ισλαμικών νόμων.


zerohedge.com

μετάφραση: Διόδοτος

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Διαβάστε, επίσης από τον Tyler Burden :

Η Ευρώπη στο έλεος του Κατάρ; 


 

2 σχόλια:

  1. Μπαϊντενόπουλε και ΝΤΠ, αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που χάνεις…

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αφησαν" οι Αγγλοσαξονες 80δισ$ οπλικων συστηματων τελειως τυχαια υποθετω, απλα για να να περασουν αυτα αργοτερα στα χερια της πεφιλημενης τους Κινας. Ουτως η αλλως οι Αμερικανικες εταιρειες οπλων παραδιδουν εξοπλιστικες πατεντες στην τελευταια χωρις καποιο φραγμο οπως αποκαλυφθηκε προσφατα. Οι δε μεγαλυτερες εταιρειες της ΝΤΠ τυπου BLACK ROCK επενδυουν σαυτην χωρις σταματημο επισης.Κατ ταλλα η Δυση(ΕΛΙΤ ) ειναι σε αντιπαλοτητα με την Κινα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή