«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΧΟΡΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ?


Είμαστε στα 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το μεγάλο πείραμα. Ενας ιος που ήρθε για να επιβεβαιώσει μια πραγματικότητα που έχει σιγά σιγά κατασκευαστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήθελαν να δουν με τα μάτια τους οι σαδιστές και να νοιώσουν μια απόλυτη ικανοποίηση επιτυχίας, πως μπορεί μια ολόκληρη ανθρωπότητα να σταθεί στο ένα πόδι, κάθε λεπτό που ο αρχηγός του παιχνιδιού θα φώναζε «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα κι αγέλαστα». Σκέψου την ηδονή μόλις προφέρεις το «αγέλαστα» με ένταση να δεις όχι ένα, δύο ή τρεις παίκτες αλλά κάτι δισεκατομμύρια να στέκονται σούζα…

Στη διάρκεια των χρόνων της αρρώστιας αποδείχτηκε πως η κοινωνία των ανθρώπων ήταν ήδη άρρωστη πριν την αγγίξουν τα μπαλάκια της κορώνας. Η κοινωνία ήταν απροστάτευτη γιατί δεν είχε πλέον δικά της «μπαλάκια». Μου φαίνεται πως από την εικόνα του τρομοκρατημένου που έμπαινε μόνος του στο αυτοκίνητο του φορώντας 2 μάσκες και γάντια, μέχρι την πιο πρόσφατη εκείνου που πανικόβλητος έτρεχε να προμηθευτεί αλυσίδες σε μια πόλη που έψαχνε να βρει που έχει πέσει άραγε το χιόνι, τα έχω δει όλα ή σχεδόν όλα.

Για τις μεγάλες φυσικές καταστροφές μπορούμε άνετα να κατεβάζουμε νούμερα, για τα νούμερα όμως που πέθαναν, σακατεύτηκαν ή έχασαν τα λογικά τους μόνιμα, από το μεγάλο πείραμα, δεν θα μιλήσει κανείς τώρα, ίσως πολλά χρόνια μετά κάποιος ιστορικός του μέλλοντος να αφηγηθεί τα γεγονότα με πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Αν κάποιος προσπαθούσε με δυσκολία να κατανοήσει το «μάτριξ» κι έχει ακόμα την ικανότητα να σκέφτεται έξω από τα κουτάκια, τώρα είναι πανεύκολο να δει πως ακριβώς λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να αλυσοδέσεις κάποιον, για να τον κάνεις σκλάβο των ορέξεων σου, όλα γίνονται σε επίπεδο μυαλού όχι σάρκας. Με τα απόλυτα εργαλεία, τηλεόραση-διαδίκτυο, κάνεις το μυαλό χυλό και τον απλώνεις σε φορμίτσες να ξεροψηθεί και να πάρει το σχήμα που γουστάρεις.

Ο αποχαυνωμένος δούλος δεν ξέρει αν θα παγώσει ή όχι, περιμένει να του το πεις. «Τώρα κάνει πολικό ψύχος και αν βγεις έξω θα γίνεις παγάκι». Την ίδια στιγμή το σώμα του θα καμπουριάσει ακόμα κι αν είναι μέσα στο σπίτι ασφαλής στη ζεστασιά του και θα νοιώσει την ανατριχίλα του παγωμένου θανάτου. Τον έχεις μεταφέρει από τα Κάτω Πατήσια στην Αλάσκα σε δευτερόλεπτα!

Πολλοί φωνάζουν θα έρθει η ώρα να καταδικάσουμε τους ενόχους. Και ποιοι είναι οι ένοχοι? Ο απαγωγέας ή το θύμα, με σύνδρομο Στοκχόλμης που κοιτάζει το δήμιο του σαν Θεό? Να κρεμάσεις τον τύραννο και να αφήσεις τον σκλάβο στη κατάντια του? Πως θα ζήσει χωρίς αλυσίδες αφού οι αλυσίδες δεν είναι πια στο σώμα του, αλλά έχουν τρυπώσει στα βάθη της ύπαρξης του και το κλειδί έχει πεταχτεί εδώ και καιρό.

Ποιον φαντάζεσαι να πολεμάει ξυπόλητος στα χιονισμένα βουνά στον ένδοξο αγώνα? Εκείνον που από το κλιματιστικό του σπιτιού, μπαίνει σε εκείνο του αυτοκινήτου, μετά σε εκείνο του γραφείου? Ποια γυναίκα θα φυλάξει τα νώτα? Εκείνη που έψαχνε απελπισμένα οδηγίες στο διαδίκτυο πως αφαιρείται το μόνιμο μανικούρ, γιατί ω καταστροφή είχαν κλείσει τα νυχάδικα? Μήπως εκείνους που πέταγαν έξω από το σπίτι φίλους ή συγγενείς σαν να ήταν λεπροί, και σε κάθε άνθρωπο έβλεπαν τη πιθανότητα αν τον αγγίξουν να βρεθούν με ένα σωλήνα στο στόμα? Μήπως υπολογίζει κανείς στα φουσκωτά σούργελα που μετράνε κοιλιακούς και τατουάζ και ιδρώνανε με τη μασκούλα στη μούρη και το μπράτσο τρυπημένο από το θαυματουργό σκεύασμα?

Μήπως υπολογίζεις τις στρατιές από νάρκισσους που υπάρχουν με μοναδικό σκοπό να ζητιανεύουν το θαυμασμό και την απάντηση από το καθρέφτη πως είναι οι ωραιότεροι στο κόσμο. Που δεν έχουν κρατήσει ποτέ ένα όπλο στο χέρι τους, δεν έχουν σκαρφαλώσει στ΄αλήθεια σε ένα βουνό παρά μόνο στο διάδρομο του γυμναστηρίου, κι αποδεικνύουν το πόσο γ@μάτοι είναι αν τερματίσουν το βιντεοπαιχνιδάκι καλύτερα από τους κολλητούς? Οι νέες Σπαρτιάτισσες είναι εκείνες με τα φουσκωμένα βυζιά και τις τραβηγμένες μούρες, ή μήπως εκείνες που θέλουν 350 καλούδια για να συμμαζέψουν το σπίτι και να μαγειρέψουν ένα φαΐ, ή μήπως εκείνες που φάσκιωσαν τις μούρες των μωρών τους με μάσκες και τα έσυραν στους καλούς γιατρούς για τρύπημα?

Ω, ναι το ξέρω διαμαρτύρεσαι γιατί δεν είσαι έτσι. Ωραία να μετρηθούμε πόσοι είναι οι «μη έτσι?»  Πόσοι είναι ακόμα ικανοί για αυτοσυντήρηση, να βρουν φαί χωρίς σουπερ μάρκετ, να φτιάξουν ένα καταφύγιο, να ψαρέψουν ένα ψάρι, να μαζέψουν χόρτα από το βουνό έστω αυτό? Πόσες γυναίκες μπρούν να πλύνουν χωρίς πλυντήριο, να μαγειρέψουν χωρίς κεραμικές εστίες, να ζυμώσουν ένα ψωμί, να φασκιώσουν το μωρό χωρίς ετοιματζίδικες πάνες? Νομίζω πως ένα ξερονήσι, μερικές σκηνές, πετονιές για ψάρεμα κι ένα μαχαίρι για κυνήγι και χόρτα, θα μας βόλευε όλους…

Προχτές στη δουλειά επειδή έκαναν σαν παλαβοί και μου είχαν σπάσει τα νεύρα με τα κλιματιστικά που τα έχουν βάλει στο φουλ κι αρρωσταίνω, τους είπα πως στο σπίτι δεν έχω θέρμανση (όντως δεν έχω) και με κοίταξαν όπως κοιτάνε μια παλαβή. Σκέφθηκα τους άντρες συναδέλφους να πηγαίνουν με κάτι πανιά τυλιγμένα στα πόδια σαν παπούτσια στο Πάρνωνα και  στο Ταυγέτο με χιόνια όπως πήγαιναν οι παππούδες μου, και τις γυναίκες να πλένουν τα ρούχα στο παγωμένο ποτάμι όπως οι γιαγιάδες μου. Κι είπα γ@ματα...


Φανταστικές καταστάσεις


10 σχόλια:

  1. Φααααααααααααααπ!
    Άχου τοοοο! Πόνεσε Τεντρούλη;;;;
    Δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που τα σαταvικά σου σχέδια δεν βρίσκουν ανταπόκριση… εμετική γλίτσα! Μπλιαχχχ!
    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ…………..

    https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/328516888_2481144075368552_8696623934991053725_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=C26SZHZ0UrEAX-ZUZQ4&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=00_AfDHEAcdEhy572ligdJgQNQ_2ifoheaBVmouUghKBKWJyQ&oe=63EC9474

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως να σας ενδιαφέρει ……………
    Θέλεις να διαβάσεις ένα βιβλίο ;

    ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΟΚΟΤΡΑ ( του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη )

    https://fantastikeskatastaseis.blogspot.com/search?updated-max=2022-12-08T02:10:00-08:00&max-results=5

    http://lofos.info/pythas/sokotra-el.pdf?fbclid=IwAR3vbEipJbWlAmHbMHeqLj485z2CWonipDBO3x4i6OhjvjXdweqWbLMPiRk

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΞΕΥΡΕΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
    ΔΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα, μόνο που ξέχασες τους Θεσσαλονικείς,που είναι μια από τα ίδια, μη σου πω και χειροτεροι. Κάποιοι όμως αν και τα'χαμε όλα αυτά τα "ωραία" χαχα ,κάποτε στα πολύ νιάτα μας, τα μουτζωσαμε γιατί δεν μας εκφραζανε καθόλου ειμασταν και απολιτικ πράγμα κακό για την τότε εποχή και φύγαμε σε νησιά και χωριά. Εκεί και ελιές μαζέψαμε και χόρτα και ψαρεψαμε και σκάφη για να πλύνουμε βάλαμε χαχαχ και στη φωτιά μαγείρεψαμε και χτίσαμε κλπ κλπ Λυπησαμε δυστυχώς γονείς και φίλους που δεν καταλάβαιναν την επιλογή μας και μας λυπόταν που τυρρανιομασταν χαχα,. Ευτυχώς για μας, είχαμε δει να έρχεται κάτι από πολύ νωρίς, χωρίς να μπορούμε τότε να το προσδιορίσουμε , να το εξηγήσουμε σαν κατάσταση. Ωραίο το άρθρο.

      Ρωξάνη

      Διαγραφή
  4. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ`Ι`ΖΟΥΝ.
    ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΑΡΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....
    ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ.
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΤΥΡΑΚΙΑ(ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
    ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗ....
    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΓΑΝΕΣ(ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΑΚΙ ΤΩΡΑ)

    https://www.youtube.com/watch?v=4KHt2pFTiuk

    Υλικά συνταγής

    800γρ καθαρισμένες πατάτες
    1κ.σ αλάτι
    40γρ βούτυρο
    100γρ τσενταρ τυρί
    50γρ παρμεζάνα
    Αλάτι, πιπέρι
    1κ.γ πάπρικα καπνιστή
    70-100γρ νερό
    150γρ νισεστέ η κορν φλαουρ
    Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
    Μύτη κορνε Νο10-11
    =========
    ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΕΥΚΟΛΗ ΛΑΓΑΝΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=ptZVRH1g_f8

    ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
    https://www.youtube.com/@georgezolis

    ΑΓΓEΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευτυχώς κάτι θυμόμαστε από την γιαγιά που μας έπαιρνε παρέα για χόρτα. Επίσης κάτι θυμόμαστε από την σκάφη της μαμάς... Πρώτα ξύλινη και μετά τσιγκινη..
    Κάτι θα κάνουμε για και μαζί με τα παιδιά μας και όσους βρεθούν δίπλα μας σε δύσκολες ώρες!
    Το αγωγι ξυπνάει τον αγωγιατη λέγανε οι παλιοί. Έτσι θα γίνει και τώρα! Θα αντέξουμε!

    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΑΤΟΛΗ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ14 Φεβρουαρίου, 2023 01:11

    ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΓΡΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΤΡΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΓΟΥΡΝΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΜΑΘΕ ΑΣΧΕΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΦΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΓΑΤΣΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δοξάζω το Θεό που έμαθα πέντε πράγματα από το συγχωρεμενο τον πατέρα μου. Ένα από αυτά είναι να παλεύω και να μη σκύβω το κεφάλι. Τα υπόλοιπα είναι πρακτικα κι αυτό γιατί ως παιδί μεγάλωσα με αγάπη
    και σεβασμο για τη φύση. Ο,το και να έρθει, είναι θέλημα Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή