«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ο Λ Ε Θ Ρ Ο Σ! ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ! Απίστευτο πανευρωπαϊκό 'Ρεκόρ' Ε κ τ ρ ώ σ ε ω ν η Ελλάδα! ( ΣΦΙΧΤΗ ΘΗΛΙΑ βάζουμε στούς λαιμούς μας! ΜΕΓΑ ΚΟΣΤΟΣ! Τό καταλαβαίνουμε όμως; )

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

8 σχόλια:

  1. Διός Κούρος07 Μαρτίου, 2023 11:17

    Πριν την κρίση, η οποία ήταν και είναι κρίση αξιών και όχι χρημάτων, η απόφαση για άμβλωση κρινόταν κυρίως για δυο λόγους :

    Ο πρώτος λόγος ήταν η κοινωνική κατακραυγή. Ειδικά στην επαρχία που η κοινωνία ήταν πιο "κλειστή", μια έφηβη, αλλά κυρίως η οικογένειά της, προχωρούσε στην πράξη αυτή για να μην "της βγεί το όνομα" που λέμε. Αυτό συνέβαινε και στις πόλεις, σε μικρότερο βαθμό.

    Ο δεύτερος λόγος ήταν τα χρήματα. Αυτός ο λόγος ήταν (και είναι) κυρίαρχος σε οικογένειες που ήδη έχουν παιδιά και δεν αντέχουν οικονομικά ένα ακόμα. Το ίδιο ισχύει και σε νέα ζευγάρια που ξεκινούν την ζωή τους και δεν θέλουν να διαταρράξουν ακόμα τα οικονομικά τους.

    Μέσα στην κρίση, δηλ. σήμερα, οι παραπάνω λόγοι εξακολουθούν και υφίστανται, με κύριο όμως λόγο τα χρήματα. Εννοείται οτι δεν μπορούμε να ψέξουμε κάποιον που το αποφασίζει για οικονομικούς λόγους, διότι η απόφασή του έχει να κάνει με την ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Όσοι έχουν ένα ή δύο παιδιά και τα έξοδα τους έχουν γονατίσει, με ποιά λογική θα κάνουν ένα ακόμα ; Να πεινάσουν όλοι μαζί ; Εννοείται οτι η πρόληψη θα έπρεπε να ήταν στο μυαλό όλων. Δηλ. να μην φτάσουν στο δίλημμα "το κρατάω ή όχι".

    Με όσα συμβαίνουν όμως ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, μπαίνει και ένας ακόμα παράγοντας που ενισχύει την απόφαση. Σε τι κόσμο θα φέρω το παιδί ; Σε έναν κόσμο που θα μου το μπολιάσει με το ζόρι ; Σε έναν κόσμο που ΔΕΝ θα το αφήσει να ζήσει ανέμελα παιδικά χρόνια ; Σε έναν κόσμο που ο άνθρωπος που θα φέρω στον κόσμο θα καταντήσει "μετάνθρωπος" ; Πολλά τα ερωτήματα.

    Ως πολύτεκνος πατέρας, σας λέω οτι ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκα τα χρήματα και ας μην είχα την άνεση να μεγαλώσω το κάθε παιδί που ερχόταν. Απλά γεννιόταν και "έπεφτα με τα μούτρα" στη δουλειά για να το ζήσω. Φυσικά ΔΕΝ αναζητώ εύσημα, διότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες με περισσότερα παιδιά απο τέσσερα που έχω εγώ και όλα μεγαλώνουν ψυχικά υγιή. Όσο μεγαλύτερη είναι μια οικογένεια τόσο το καλύτερο και οι δυσκολίες που φαίνονται βουνό στους γονείς είναι ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ.

    Όμως, σας βεβαιώ οτι ΑΝ θα είχα ΤΩΡΑ αυτό το δίλημμα, ΔΕΝ ξέρω τι θα έκανα !!!

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί θα έκανες..;
      Μα θα ΈΦΕΡΝΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙΣ!
      Δεν έχω παιδιά, αλλά από χριστιανική άποψη, υποτίθεται ότι το θέλημα του Θεού είναι να φέρεις στον κόσμο όσα παιδιά σού έλαχαν, και να μην φοβάσαι.. Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑ ΤΑΪΣΕΙ!

      Διαγραφή
  2. Κίνα...

    https://twitter.com/Celesta91883911/status/1633012673163022338

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που τα λέει ρε παιδιά αυτά? Στην wiki 108η είναι η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ. Η ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΕΧΘΗΣ,ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΩΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε τις επιθυμίες της Μάργκαρετ Τσαντ κ του φεμινιστικού συναφιού της νομιμοποιόντας τις εκτρώσεις.
    Σε παλαιότερες εποχές κ ιδίως στις αγροτικές περιοχές η οικογένεια αποκτούσε έξι με δώδεκα τέκνα.
    Οι εκτρώσεις οφείλονται στην έκπτωση των χρηστών ηθών.
    Στην Κύπρο αντιστοιχούν 1,23 τέκνα ανά γυναίκα ήτοι ραγδαία μείωση του πληθυσμού.
    Το ίδιο κ' εδώ.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή