«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

"Σας λέω, αυτός το έκανε": Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh κατηγορεί τον Biden για την επίθεση στον Nord Stream


 

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh δήλωσε στο National Press Club στην Ουάσινγκτον ότι ο Joe Biden πήρε την απόφαση να ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream της Ρωσίας επειδή είδε ότι το να είναι πρόεδρος πολέμου θα του έδινε περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής.

 

Τον περασμένο μήνα, ο Hersh δημοσίευσε μια έκθεση που υποστήριζε ότι οι αγωγοί καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο μιας μυστικής επιχείρησης.

 

Σύμφωνα με τις πηγές του Hersh, τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με το πρόσχημα της άσκησης του ΝΑΤΟ BALTOPS 22 και πυροδοτήθηκαν τρεις μήνες αργότερα με ένα τηλεχειριζόμενο σήμα που στάλθηκε από μια σημαδούρα σόναρ.

 

Μια πηγή είπε στον Hersh ότι οι συνωμότες γνώριζαν ότι η μυστική επιχείρηση ήταν μια "πράξη πολέμου", με κάποιους στη CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προειδοποιούν: "Μην το κάνετε αυτό. Είναι ηλίθιο και θα είναι ένας πολιτικός εφιάλτης αν αποκαλυφθεί".

 

Την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν ότι μια "φιλο-ουκρανική ομάδα" είχε σαμποτάρει τους αγωγούς, χρησιμοποιώντας μια ομάδα με μόλις έξι άτομα που συμμετείχαν στην αποστολή, διαψεύδοντας προηγούμενες υποθέσεις ότι μόνο ένα κράτος θα είχε τους πόρους για να πραγματοποιήσει την επιχείρηση.

 

Σύμφωνα με τον Hersh, αναφερόμενος στον Biden, "Αυτός το έκανε. Το έκανε, σας λέω, το έκανε, προσθέτοντας: "Το παιχνίδι του Μπάιντεν είναι να περιμένεις και να μην λες ποτέ ναι".

 

Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν ήθελε να κλιμακώσει τη σύγκρουση προκειμένου να τοποθετηθεί ως πρόεδρος πολέμου.

 

"Νομίζω ότι ο Μπάιντεν είδε επίσης το να χτυπάει τη Ρωσία ως εισιτήριο. Ο Τζακ Κένεντι είναι ένα κλασικό παράδειγμα - οι πρόεδροι πάντα τα πήγαιναν καλά πολιτικά σε πολέμους", είπε.

 

Ο Hersh υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν πήρε την απόφαση τον Ιανουάριο του 2022 να "δούμε αν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ανατινάξουμε... αυτούς τους αγωγούς και να βάλουμε [τους Ρώσους] πίσω στο σκοτάδι".

 

Ο Hersh συνέχισε να κατακεραυνώνει τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης επειδή απέτυχαν εντελώς να δώσουν συνέχεια στην αναφορά του ότι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για την επίθεση, η οποία κατέστρεψε τρεις από τους τέσσερις αγωγούς.

 

Εν τω μεταξύ, η Κίνα αντέδρασε με σκεπτικισμό απέναντι στην εξήγηση ότι μια φιλοουκρανική ομάδα ήταν υπεύθυνη για τις εκρήξεις.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin ζήτησε "μια αντικειμενική, αμερόληπτη και επαγγελματική έρευνα" για τη βομβιστική επίθεση.

 

"Παρατηρήσαμε ότι ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν μυστηριωδώς ήσυχα μετά την αναφορά του Hersh ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν πίσω από την έκρηξη του Nord Stream. Αλλά τώρα αυτά τα μέσα ενημέρωσης είναι ασυνήθιστα ταυτόχρονα στο να ακουστεί η φωνή τους. Πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να εξηγήσουν μια τέτοια ανωμαλία; Υπάρχει κάτι κρυμμένο πίσω από τη σκηνή;" ρώτησε ο Wang.

 

Νέες αναφορές αποκαλύπτουν επίσης ότι ένα γερμανικό κατασκοπευτικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση την ώρα των εκρήξεων στις 26 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η CIA προειδοποίησε το Βερολίνο για μια πιθανή επίθεση σε αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα εβδομάδες πριν συμβεί.

Όπως τονίσαμε χθες, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε "ανοησίες" τους ισχυρισμούς ότι η επίθεση στον αγωγό Nord Stream ήταν έργο φιλο-ουκρανών ακτιβιστών, υποστηρίζοντας ότι οι εκρήξεις πρέπει να πραγματοποιήθηκαν από κρατική δύναμη.


 summit.news

μετάφραση: Con

 

 

1 σχόλιο:

  1. Δρ. Άννα Μιχαλτσέα: "Η τεχνολογία για την καταστροφή της ανθρωπότητας βρίσκεται στα εμβόλια, στον αέρα που εισπνέουμε, στα τρόφιμα και στο νερό..

    https://www.brighteon.com/f6b3cf30-26b4-4978-b4ab-aecce3103d0d

    ΑπάντησηΔιαγραφή