«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Το εκλογικό σώμα επιβεβαιώνει τη νίκη του Ερντογάν

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαιρετά τους υποστηρικτές του έξω από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 28/5/2023

Η ανακοίνωση ήρθε αφού ο Τούρκος πρόεδρος είχε ήδη κηρύξει τη νίκη

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τρίτη θητεία στο αξίωμα, αφού νίκησε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο Ερντογάν διεκδίκησε το 52,14% των ψήφων έναντι 47,86% του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Αχμέτ Γενέρ στους δημοσιογράφους το βράδυ της Κυριακής. Ο Ερντογάν νίκησε τον αντίπαλό του με διαφορά περίπου 2,2 εκατομμυρίων ψήφων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Συμβούλιο.Η νίκη του Ερντογάν ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη για αρκετές ώρες μέχρι τη στιγμή που ο Γενέρ μίλησε στον Τύπο, με την καταμέτρηση του πρακτορείου Anadolu της Τουρκίας να δείχνει μια αδιαπέραστη διαφορά μεταξύ του Ερντογάν και του Κιλιτσντάρογλου μέσα σε λίγες ώρες από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής.

Όταν είχε καταμετρηθεί περίπου το 98% των ψηφοδελτίων, ο Ερντογάν κήρυξε τη νίκη σε συγκέντρωση έξω από την κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία ευχαρίστησε «κάθε μέλος του έθνους» για τη συμμετοχή του στις εκλογές.

Οι εκλογές ήταν οι δεύτερες της Τουρκίας μέσα σε λίγες εβδομάδες, αφού ο Ερντογάν αναδείχθηκε πρώτος στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 14 Μαΐου, αλλά δεν κατάφερε να σπάσει το όριο του 50% που είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος. Με τον τρίτο υποψήφιο Σινάν Ογκάν να αποκλείεται, ο δεύτερος γύρος προκηρύχθηκε για την Κυριακή.

Πρόεδρος από το 2014 και πρωθυπουργός για 11 χρόνια προηγουμένως, ο Ερντογάν είναι ένας κοινωνικός συντηρητικός που έχει οδηγήσει την Τουρκία μακριά από την ολοκλήρωση με την ΕΕ, ενώ έχει ενισχύσει τις δικές του εξουσίες και προωθεί μετριοπαθείς ισλαμιστικές πολιτικές στο εσωτερικό της χώρας. Έχει αναπτύξει στενούς εμπορικούς και διπλωματικούς δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα, ενώ έχει τοποθετηθεί ως δυνητικός ειρηνοποιός στις περιφερειακές συγκρούσεις, μεταξύ άλλων στην Ουκρανία.

Ο Κιλιτσντάρογλου είναι ένας πιο φιλελεύθερος πολιτικός, ο οποίος υποσχέθηκε να διορθώσει τους τεταμένους δεσμούς της Τουρκίας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και να επανεκκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.

Ενώ ο Κιλιτσντάρογλου δεν έχει ακόμη παραδεχθεί επίσημα την ήττα του, δήλωσε στους υποστηρικτές του την Κυριακή ότι «λυπάται» για το αποτέλεσμα των εκλογών και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την «πραγματική δημοκρατία» στο μέλλον.


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

RT news

 

kanenazori.com 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου