«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Kαι η Ελλάδα κύριε..; Στην γκέι ψωροευρώπη της πείνας..;


 

O Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατάφερε να ανανεώσει την προεδρία του για μία ακόμα πενταετία και να έχει την ευκαιρία να ετοιμάσει την διαδοχή του στην εξουσία, μετά τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών, σε ένα κράτος που πλέον έχει αποκεμαλοποιηθεί πλήρως και είναι απολύτως μη φιλικό και κυρίως μη εξαρτώμενο από Αμερικανούς και Δυτικούς.

Πλέον τίποτε δεν εμποδίζει την Τουρκία να είναι το νέο μέλος του μεγαλύτερου οικονομικού συνασπισμού του πλανήτη των BRICS, τα οποία έχουν ξεπεράσει τους G7 στο συνολικό ΑΕΠ, μέχρι το τέλος του 2023. Πρόκειται για μία γεωπολιτική εξέλιξη που θα δημιουργήσει πολύ αρνητικούς συσχετισμούς εναντίον της Δύσης καθώς μαζί της ακόμα και η θεωρούμενη από πολλούς ως σύμμαχος της Ελλάδας, η Αίγυπτος πρόκειται και αυτή να υποβάλει αίτηση για ένταξη στον οργανισμό κάτι που η Ρωσία «σπρώχνει» για να γίνει δεκτή.

«Αφού επιτευχθεί συναίνεση για αυτά τα θέματα, όλα τα μέλη των πέντε χωρών θα πρέπει να αποφασίσουν πότε θα αρχίσουν να συζητούν με τους πιθανούς υποψηφίους» είχε πει το καλοκαίρι ο Pavel Knyazev, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Για την πιθανή ένταξη της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, ο διπλωμάτης είχε σημειώσει:

«Η Ρωσία χαιρετίζει το ενδιαφέρον όλων των κρατών. Αυτή τη στιγμή, γνωρίζουμε το δεδηλωμένο ενδιαφέρον ορισμένων χωρών και το χαιρετίζουμε. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το ενδιαφέρον και πότε θα καταλήξουμε σε συναίνεση για τα κριτήρια».

Ο Yaroslav Lisovolik, διευθυντής προγράμματος της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης Valdai, μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας είχε τονίσει ότι «Η Τουρκία είχε προηγουμένως υποβάλει ένα είδος αιτήματος για ένταξη στους BRICS το 2018» (σ.σ.: αυτή η πρόθεση ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ).

Μία από τις τάσεις ανάπτυξης των BRICS είναι η ενίσχυση της συνεργασίας με φορείς περιφερειακής ανάπτυξης. Η Αίγυπτος και η Τουρκία πληρούν αυτά τα κριτήρια», σημείωσε ο Lissovolik.

«Δεδομένου ότι ένας από τους στόχους των BRICS είναι η επέκταση συνδέοντας χώρες από άλλες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου, τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτό το κριτήριο, καθώς η περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν εκπροσωπείται ακόμη στους BRICS».

Οι BRICS είναι η πρώτη παγκόσμια οικονομική ένωση χωρίς δυτικά κράτη: Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν προχωρήσει σε μια ένωση που πληθυσμιακά καλύπτει το 50% του πληθυσμού του πλανήτη, περίπου το 50% των πυρηνικών όπλων και αν ενταχθούν οι παραπάνω χώρες θα κατέχει και το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και θα ελέγχει χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν, η Βενεζουέλα επίσης μεγάλους παραγωγούς υδρογονανθράκων, αλλά και το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών, το 70% της εξόρυξης μετάλλων κλπ.

Δεν θα έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν της Ιστορίας τέτοιος οικονομικά ισχυρός οργανισμός.

Σε αυτόν τον οργανισμό έλπιζαν στις ΗΠΑ ότι δεν θα ενταχθεί η Τουρκία καθώς ποντάριζαν σε μία νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και σε μία επανακεμαλοποίηση του τουρκικού κράτους, δηλαδή σε μία ολική επαναφορά στην Δύση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν να ηττηθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό δε συνέβη και πλέον δεν θα εμποδίσει τίποτε την Τουρκία να ενταχθεί στους BRICS.

Η νίκη Ερντογάν προκάλεσε πολύ μεγάλη απογοήτευση στην διακυβέρνηση Μπάιντεν η οποία δεν θα έχει και πολλά περιθώρια αντίδρασης καθώς παρά τα συνεχή οικονομικά πλήγματα τα οποία δέχεται η Τουρκία συντονισμένα από τις αγορές πλέον έχει βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης από ισχυρούς παίκτες της Ανατολής.

Μόνο τυφλοί δεν βλέπουν, πως υπάρχουν κι άλλες σημαντικές χώρες που περιμένουν στην ουρά για να ενταχθούν στους ΒBRICS, όπως η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Ιράν.

Να σημειωθεί πως ήδη τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία προσφέρουν χρηματοδότηση στην Τουρκία κάτι το οποίο κάνει και το Ιράν.

Ήδη 30 χώρες έχουν κάνει αίτηση να ενταχθούν στους BRICS, αυτό σημαίνει πως η Τουρκία δεν θα ανησυχήσει ποτέ για να βρίσκει χρηματοδότηση.

 (κλικ στην εικόνα:)


Παρ’όλα αυτά η νίκη Ερντογάν είναι θετική για την Ελλάδα, καθώς οι Αμερικανοί θα είναι αναγκασμένοι να επενδύσουν και να ποντάρουν περισσότερο στη δική μας χώρα και θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να συνεχίσουν την πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια έναντι της Τουρκίας, δηλαδή να μην τους προσφέρουν αφειδώς οπλικά συστήματα και οικονομική στήριξη όπως έκαναν στο παρελθόν.

Εάν είχαν κερδίσει οι κεμαλικοί, η αλήθεια είναι ότι θα ικανοποιούσαν με χαρά οποιοδήποτε αίτημα τους ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα και η Ελλάδα θα αποκτούσε ξανά ελάσσονα σημασία για τους Αμερικανούς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Αντίθετα, τώρα λόγω Ερντογάν η Ουάσινγκτον είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να δίνει μεγαλύτερη αξία στην Αθήνα.

 

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, Pronews

 

1 σχόλιο:

  1. Εκει μας αξιζει, εκει θα ειμαστε. Τι να κανουμε; ο λαος δεν θελει θυσιες...

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή