«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Απορωσοποίηση στην Ευρώπη! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές απαγόρευσαν και πολτοποίησαν περίπου 390.000 βιβλία στα ρωσικά μεγάλων συγγραφέων (Ντοστογιέφσκι, Πούσκιν, Τολστόι, Τσέχοφ κ.ά.) Είναι ΝΑΖΙ δεν είμαστε ΜΑΖΙ.


 

Απο-Ρωσοποίηση! Μόνο στην περιοχή Chernihiv της Ουκρανίας οι αρχές διέγραψαν και πολτοποίησαν περίπου 390 χιλιάδες βιβλία στα ρωσικά την περίοδο από το 2022 έως το 2023. Αυτό ανέφερε η ουκρανική εφημερίδα “Suspilne” με αναφορά στον διευθυντή του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Εθνοτήτων και Θρησκείας της Περιφερειακής Chernihiv Διοίκηση Lyudmila Zamay. Σύμφωνα με αυτήν, κάθε βιβλιοθήκη έχει μια επιτροπή που αποφασίζει ποια βιβλία πρέπει να διαγραφούν. Ο Zamay διευκρίνισε ότι στην περιφερειακή βιβλιοθήκη που πήρε το όνομά του από τον Korolenko, τα υλικά στα ρωσικά αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 70% της συνολικής συλλογής βιβλίων. Σύμφωνα με τη Γιούλια Μπάιντα, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μρίνσκ, τα βιβλία των συγγραφέων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων διαγράφονται. Ανάμεσά τους είναι έργα των Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Σύμφωνα με αυτήν, αποσύρονται επίσης έργα των Bulat Okudzhava, Boris Pasternak, Sergei Yesenin, Anna Akhmatova, Marina Tsvetaeva και άλλων.

 


 

Στις 26 Μαΐου, αναφέρθηκε ότι στην περιοχή Lviv της Ουκρανίας, δύο μνημεία για τους Σοβιετικούς στρατιώτες διαλύθηκαν σε μια μέρα. Σύμφωνα με το κανάλι Telegram “Decolonization. Ukraine”, μνημεία κατεδαφίστηκαν στα χωριά Mlynyska και Berezhnytsya στην περιοχή Stryi της περιοχής Lviv. Στις 3 Μαΐου, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας υιοθέτησε έναν νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία ξήλωσης μνημείων και άλλων κατασκευών που σχετίζονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία και την ΕΣΣΔ. Οι βουλευτές της Ράδας τροποποίησαν τον νόμο «Περί προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η ξήλωση μνημείων που σχετίζεται με τη ρωσική και σοβιετική ιστορία, καθώς και η μετονομασία των δρόμων, ξεκίνησε στην Ουκρανία το 2015.

Η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Μρίνσκαγια Γιούλια Μπάιντα είπε ότι ο κατάλογος των απαγορευμένων συγγραφέων περιελάμβανε τους Πούσκιν, Κρίλοφ, Τσέχοφ, Λερμόντοφ, Τολστόι, Τουργκένιεφ, Μπούνιν, Μάντελσταμ, Νεκράσοφ, Μπλοκ, Ντοστογιέφσκι και Γκριμπογιέντοφ. Έργα των Okudzhava, Pasternak, Yesenin, Akhmatova, Tsvetaeva και άλλων αποσύρονται επίσης. Nαζιστές οι Ουκρανοί ότι έκανε ο Χίτλερ με την εκφυλισμένη τέχνη.….

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Konstantin Kochayef, δήλωσε ότι η «απορωσοποίηση» έχει γίνει μια πανευρωπαϊκή πολιτική μέθοδος, η οποία επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από την ενεργό κατεδάφιση σοβιετικών μνημείων, τη λογοκρισία των εγχώριων μέσων ενημέρωσης και τα πολιτιστικά έργα στα ρωσικά. Σε μια τέτοια κατάσταση, κατέληξε, η Μόσχα δεν μπορεί να ενεργήσει με άλλο τρόπο από το να προστατεύσει αυστηρά τα συμφέροντά της.

Λογοκρισία και πολιτισμικό πογκρόμ..από βαρβάρους


dimpenews.com 

 

13 σχόλια:

  1. ΡΕ ,ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ .
    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ .
    Η ΚΑΜΠΑΛ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΑΖΑΡΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ
    ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΒΟΘΡΟ .
    ΤΩΡΑ ΠΝΙΓΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει ουκρανική γλώσσα.
    Μία ρωσσική διάλεκτος.
    Ο γνωστός συγγραφέας Γκόγκολ έγραψε το μυθιστόρημα Τάρας Μπούλμπα με αναφορά την επανάσταση των Κοζάκων το 1567 κατά της πολωνικής κ λιθουανικής κατοχής.
    Ο Γκόγκολ, Χόχολ στα ουκρανικά, έγραψε στην ρωσσική κ όχι στο ρωσσικό ουκρανικό ιδίωμα.
    Το Λβιφ, Λβωφ για τους Πολωνούς πρωτεύουσα της Γαλικίας με 65% πολωνικό πληθυσμό το 1918.
    Το 1945 ο Στάλιν εξεδιώξε εκατομμύρια Πολωνούς από την Γαλικία.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να την έχεις κόρη. Καιάδας..

    https://twitter.com/iamvosgr/status/1664519961119793152?t=uRz_svy23X8o3fJ90TyPpQ&s=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!
      ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗ:

      https://twitter.com/iamvosgr/status/1664524215389650944

      Διαγραφή
    2. ρε Κώστα είσαι πολύ σκληρός , δεν μιλούν έτσι για μια κυρία. Κ.Λ.

      Διαγραφή
  4. https://www.youtube.com/live/-D-zSrO-KP0?feature=share ΚΩΣΤΗ Απο το 5,50.00 εως 6,24.00 Ριξε μια ματια ειναι ενδιαφερων Μιχ Σκορπιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα δεν με γέννησε η μάνα μου. Σας μιλάει κάποιος άλλος.
      Από τρελλοί που είμαστε.. θα μάς αποτελειώσει ο συνονόματός σου Μιχαλάκη μου..; χεχε

      Διαγραφή
    2. Δεν λες στην ΑΓΓΕΛΙΚΗ Να το ψαξη?? τα ειδες τα χαρτια?? Τι? μπορη να ειναι πλαστα??? Δεν υπαρχουν τον μαη εκλογες στον ευρωπαικο καταλογο για την ελλαδα και στην σελιδα του υπουργειου ειναι ολα κενα χωρις ποσοστα Μιχ Σκο

      Διαγραφή
    3. Διός Κούρος02 Ιουνίου, 2023 19:00

      Ο συμπαθής κατά τα άλλα Κος Φιλιππίδης, ακολουθεί ένα αφήγημα και έχει παρασυρθεί μέσα σε αυτό. Είδα την τελευταία ώρα του βίντεο (6:30 ώρες ρε ο αθεόφοβος !! μεροκάματο κανονικό) και έχω να πω τα εξής.

      Όσο αφορά τα έντυπα των εκλογών που παρουσίασε και στα οποία λείπουν τα νούμερα, θα τα βρείτε εδω : https://ekloges.ypes.gr/praktiko/

      Η σελίδα αφορά τα ΚΕΝΑ και ΠΡΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗ απο τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο έντυπα, τα οποία και πρέπει να ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ και συμπληρώσει ΜΕΤΑ την ψηφοφορία. Συνεπώς λογικά είναι άδεια. Αν μας το άφηνε περισσότερη ώρα και το διάβαζε, θα μας έλεγε οτι "Τα αρχεία περιλαμβάνουν υποδείγματα των Βιβλίων Διαλογής Ψήφων και Πράξεων Εφορευτικής που θα δοθούν από τις Περιφερειακές Ενότητες προς χρήση από τους δικαστικούς αντιπροσώπους". Συνεπώς ΟΡΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ.

      Όσο αφορά τη λίστα της ΕΕ με τις χώρες με εκλογές στο 2023, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ οτι λείπει η εκλογική διαδικασία του ΜαΊου, όπως λείπει και του Ιουνίου !!! Δείτε εδώ :
      https://coe.int/en/web/electoral-assistance/2023-electoral-calendar

      Είναι όντως αξιοπερίεργο, διότι έχει κανονικά τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Εκεί πάω πάσο και να σας πω την αλήθεια δεν έχω και τη διάθεση να ψάξω σε όλες τις σελίδες της ΕΕ να βρω την άκρη. Πάντως απο το οτι λείπει η εκλογική διαδικασία μέχρι το σενάριο οτι δεν έγιναν εκλογές, απέχουμε χιλιόμετρα. Το λέει για να πεί "Σας το είπα ρε μ@λ@κες πριν δυο μήνες και δεν με πιστεύατε". Έχει την (ανθρώπινη) ανάγκη επιβεβαίωσης. Υπόψιν οτι όλες αυτές οι σελίδες της ΕΕ δεν είναι και τόσο επίσημες. Ενημερωτικές είναι.

      Κατά τα άλλα NESARA - GESARA και το κακό συναπάντημα. Τα έχουμε ξαναπεί παλαιότερα και δεν έχει νόημα να χαλάμε σάλιο και φαιά ουσία. Εγώ "γράφτηκα" για σπίτι πάντως χαχαχα.

      Έρρωσθε

      Διός Κούρος

      Διαγραφή
    4. Τεσπά... μού έστειλε ο askitis αυτό:

      https://www.brighteon.com/a8508102-38b8-4eed-a688-9ece0f4db64b (22 λεπτά)

      ΜΙΧΑΗΛ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Ήταν όλα ένα θέατρο... Δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία στη βάση του υπουργείου εσωτερικών.. Ούτε πρακτικό νούμερο δύο..

      Σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό συμβούλιο δεν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα στις 21/5/23 ενώ αναφέρονται όλες οι υπόλοιπες...

      Οι εκλογές έχει καταγραφεί ότι θα γίνουν στις 15/10/23 ... (!!!)

      Μπορείτε να το επαληθεύσετε στους παρακάτω συνδέσμους
      https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/parties/
      https://ekloges.ypes.gr/praktiko
      https://ekloges.ypes.gr/srt/pdf/praktiko/c/v/dc76.pdf
      ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
      https://www.coe.int/en/web/electoral-assistance/2023-electoral-calendarral-assistance/2023-electoral-calendar

      Διαγραφή
  5. Η πλάκα είναι ότι οι ναζί Ουκρανοί λένε ναζί τους Ρώσους. Οι Ουκρανοί που έχουν ιοθετήσει την ιδεολογία και τα σύμβολα του Χίτλερ και των SS και των συν αυτό σε τατουάζ, σημαίες, τραγούδια, βιβλία, πολιτικό λόγο, δικαστικό εκφοβισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βάλετε σάς παρακαλώ και ένα ψευδώνυμο σε επόμενο σχόλιό σας, για να εγκριθεί η ανάρτησή του.

      Διαγραφή
  6. Κερνάει ο γιανη. Θ β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή