«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΤΕΛΙΚΑ, Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΜΕ ΡΟΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΟΥ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει έναν νεαρό αστυνομικό προχθές, ο οποίος γονάτισε για να παρακαλέσει την γερόντισσα του μοναστηριού να τον αφήσει να την κουβαλήσει έξω από το μοναστήρι πριν καεί ζωντανή, ενώ αυτή είχε μια άρνηση, να μην το αποχωριστεί. Ο αστυνομικός αυτός δείχνει να έχει μέσα του αναλλοίωτο αυτό που έχουμε χάσει όλοι μας, ακόμα κι εγώ που φτιάχνω τέτοιες αναρτήσεις, αφού απ' την άλλη.. αναζητώ παρηγοριά όχι πάντα Εκεί που πρέπει, αλλά σε κοσμικά αποκούμπια. Οι άθεοι του facebook (δήθεν άθεοι, γιατί μόνο με τον Θεό του Χριστιανισμού δείχνουν να έχουν πρόβλημα), με σιχαμένη υστερία, χαρακτήρισαν το δρώμενο της φωτογραφίας ως οπισθοδρόμηση, και κυνικά είπαν ότι δεν έπρεπε να χάσει το χρόνο του ο αστυνομικός και έπρεπε να την παρατήσει τη γερόντισσα ή να την πάρει έξω από το μοναστήρι χωρίς λόγια. Καταλαβαίνετε τώρα ότι δεν είμαστε καν στην αρχή της αντίστροφης μέτρησης ; Κ-Τ                 Περισσότερα ΕΔΩ

8 σχόλια:

  1. Δεν ειναι πυροσβεστης, εχει οπλο και αλεξισφαιρο

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο αγαπητέ ΛΟΚΙ. Το διόρθωσα. Το λάθος έγινε γιατί συζητώντας με τη φίλη Φωτεινή για το θέμα, όλο πυροσβέστη τον αποκαλούσαμε.

      Διαγραφή
  2. http://sinomosiologos.blogspot.com/2023/07/stephen-mitford-goodson-1948-4-2018.html

    https://karditsastakra.com/2023/07/18/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc/

    https://anazitiseis.gr/to-lobi-ton-aiolikon-kai-oi-lobistes-tis-oikogeneias-mitsotaki/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΝΑ
    ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΠΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ

    ''Μη βαδίζεις μπροστά μου γιατί μπορεί να μη σε ακολουθήσω.
    Μη βαδίζεις πίσω μου γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω.
    Βάδιζε πλάι μου και γίνε ο σύντροφός μου.''
    Albert Camus, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1957

    Προσωπικά, Η αθεΐα μου, σαν του Σπινόζα, είναι αληθινή ευσέβεια προς το Σύμπαν και απαρνείται τους θεούς που κατασκεύασαν οι άνθρωποι, κατ’ εικόνα κι ομοίωσή τους, για να γίνουν υπηρέτες των ανθρωπίνων συμφερόντων τους, κατά τον
    George Santayana.

    Ν.Κ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχει να κάνει με τις σχέσεις όλων των ειδών, εργασιακές, οικονομικές, προσωπικές,οικογενειακές αλλά και με το αν θα καταφέρουμε να τους δώσουμε νέα προοπτική ή θα τις"κάψουμε". Δεσμεύσεις που είναι επιζήμιες, εκτός ισορροπίας ή εκτός ελέγχου θα δοκιμαστούν, γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια με όσα συμβαίνουν αλλά και γιατί θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής ή συμπόρευσης.
      Ίσως και η σχέση μας με τη θρησκεία να περάσει από κρίση και αμφισβήτηση για να γίνει πιό δυνατή στη συνέχεια αλλά θα υπάρξει αρχικά έλλειψη πίστης από αυτά που ίσως θα φανερωθούν ή θα σχεδιαστούν.Οι σχέσεις των κρατών επίσης θα είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα με συμφωνίες και συνθήκες που μπορεί να ανατραπούν ή να επανεξεταστούν.
      26 Δεκεμβρίου 2019 Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στην 4 μοίρα του Αιγόκερω 3 ώρες και 18 λεπτά και η μέγιστη διάρκεια 5 ώρες και 35 λεπτά που αντιστοιχεί σε χρόνια.Το σύμβολο της συγκεκριμένης μοίρας είναι "μία ομάδα ανθρώπων πάνω σε ένα μεγάλο κανό", άνθρωποι που μαζεύονται για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι, μπορεί να γνωρίζονται ήδη,να προέρχονται από πολλά διαφορετικά μέρη ή από το εξωτερικό.Ανεξάρτητα από το που έχουν έρθει, όλοι μπαίνουν σε αυτό το κανό για ένα ταξίδι στο νερό αλλά θα πρέπει να συμφωνούν πλήρως με το που πηγαίνουν, ενώ μερικοί θα κωπηλατούν και άλλοι απλώς θα απολαμβάνουν τη βόλτα.Αν όλη η προσπάθεια αφεθεί σε λίγους μπορεί να υπάρξει ανισορροπία ακόμα και αποτυχία της αποστολής.

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  4. "Πως Νικήσαμε Τους Τούρκους Στον Πόλεμο Στην Κύπρο" - Νικόλαος Αργυρόπουλος

    https://m.youtube.com/watch?v=3aDNwl87uFk


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ20 Ιουλίου, 2023 12:02


    Διαβάζω με αληθινή θλίψη τα σχόλια σε αυτήν την άκρως συγκινητική ανάρτηση του αδελφού και συναγωνιστή Δίοδοτου. Ο ένας μιλάει για…αθεΐα και προτρέπει να βρούμε την …χαμένη μας συντροφικότητα. Ο άλλος μιλάει για…Σύμπαν, γενικά και αόριστα, ο τρίτος για ηλιακή έκλειψη και πάει λέγοντας. Όλα αυτά δεν αποτελούν σχολιασμό πάνω σε αυτή την υψίστης αξίας πράξη του εν λόγω αστυνομικού, αλλά γενικολογίες που αφορούν μάλλον κάποιους νέοκοπους φιλοσόφους που ξύνουν κεφάλια και μούσια σε μια συμποσιακή πλατωνική συνέλευση.
    Εγώ με τη σειρά μου, θα πω ότι έχουμε χάσει όχι μόνο τη μπάλα, αλλά και ολόκληρη την ταυτότητα μας. Έχουμε γίνει (ψεύτο)πραγματιστές, επιπεδόβολοι, μωροί και άδειοι. Έχουμε μεταλλαχθεί σε υποΕλληνες ψευτοκουλτουριαραίοι, ψευτοφιλόσοφοι, πνευματικά ανύπαρκτοι και κατ’ επιλογήν αμφισβητίες της θρησκείας. Μ’ ´αλλα λόγια, ψεύτορθολογιστές και μισάνθρωποι.
    Η σκηνή και μόνο που περιγράφει ο Διόδοτος αναφέροντας την είδηση αυτή, αρκούσε για να αγγίξει και τις πλέον ευαίσθητες χορδές μας αλλά φεύ! Αν ήταν κάποιος ΛΟΑΤΚΙ, κάποιος μαύρος ή κάποιο ζωάκι που κινδύνευε, θα είχε ήδη γίνει πρωτοσέλιδο η είδηση και μάλιστα με τα…γνωστά πρελούδια των εκάστοτε «ειδικών» ψευδοαναλυτών των τηλεπαραθύρων. Η είδηση όμως αφορά…χριστιανούς, όπου ο ένας θέλει να σώσει τον άλλον. Ο αστυνόμος την μοναχή γερόντισσα κι αυτή τον αστυνόμο και τη μονή προσφέροντας την ίδια την ζωή της ως θυσία στον Χριστό!
    Αφορά λοιπόν το ύψιστο νόημα της Χριστιανικής Πίστης, τη ΘΥΣΙΑ! Και φυσικά, σήμερα, ό,τι έχει να κάνει με τον Χριστιανισμό είναι…οπισθοδρόμηση, είναι σκοταδισμός, είναι αφέλεια, είναι βλακεία! Μ´ άλλα λόγια, ό,τι έχει να κάνει με τον Χριστό κάνει…τζίζ! Γιατί άραγε;
    Ο Χριστός έχει ξεπεραστεί ή είναι fake news, έτσι δεν είπε ο Χαράρι; Τότε γιατί τον τρέμει πλέον σύμπασα η διεφθαρμένη Ευρώπη και γενικά η Δύση; Γιατί τρέμει πνευματικά όστις ακούει οτιδήποτε χριστιανικό και προσπαθεί να το λοιδορήσει ή να το μειώσει;
    Αν σωθεί (που θα σωθεί, ο κύβος έχει πλέον ριφθεί) η πατρίδα μας, θα σωθεί διότι υπάρχει ακόμη ένα ζωντανό κύτταρο του μίζερου ελληνικού σαρκίου μας, το οποίο μεταφράζεται ως μια μικρή μειοψηφία Γερόντων και ποιμνίου, που θα παλέψει ως το τέλος. Και για χάρη όλων αυτών και με τη συνεπικουρία των ίδιων των μαρτύρων της πίστης, η Ελλάδα θα ξαναγεννηθεί! Και πολύ σύντομα μάλιστα!

    Τελικά, η Γερόντισσα νίκησε τον Σατανά, προσευχόμενη μαζί με τις άλλες μοναχές του μοναστηριού της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Δεν υπέκυψε στις εκκλήσεις του αστυνομικού, αλλά επικαλούνταν τον Σωτήρα Της και…ως εκ θαύματος, οι φλόγες δεν έκαναν μεγάλη ζημιά στο Μοναστήρι.
    Εδώ και η σχετική είδηση:
    https://www.triklopodia.gr/συγκλονιστικό-μοναχές-στη-μονή-παναγ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ΦΙΛΕ ΣΈΡΓΙΕ !!!
      Μάλιστα δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να παραμείνουν πλέον κι άλλο ανοιχτά τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση. Πέραν της απογοήτευσής μου από την κατάσταση που εξέθεσες, και αφορά οικεία μου πρόσωπα, θα εκνευριζόμουν πολύ να διαβάσω οτιδήποτε που θα στρεφόταν κατά των λεγομένων σου.
      Ευτυχώς η ανάρτηση χτύπησε μεγάλα νούμερα εκτός μπλογκ.

      Χαίρε φίλε Σέργιε!

      Διαγραφή