του John Cody
Η Ουγγαρία έχει βρει συμμάχους εκτός Ευρώπης για τη θέση της υπέρ της ειρήνης
18 Ιουλίου 2023
editor: REMIX NEWS
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν βγήκε την Τρίτη στο Facebook για να διακηρύξει ότι τόσο η Ουγγαρία όσο και η Λατινική Αμερική έχουν φιλοειρηνική στάση όσον αφορά τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου το συντομότερο δυνατό.
"Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει κουραστεί από τον πόλεμο. Σήμερα, υποστηρίξαμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ειρήνη, και αυτή τη φορά οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής συντάχθηκαν μαζί μας!" έγραψε ο Όρμπαν στο Facebook μετά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (EU-CELAC) στις Βρυξέλλες.
Παρόλο που η φιλοειρηνική στάση του Όρμπαν αποτελεί μειοψηφική θέση στην Ευρώπη, έχει βρει ευρεία υποστήριξη από έθνη με παρόμοια στάση απέναντι στον πόλεμο σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Κίνας και χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η Κίνα, για παράδειγμα, έχει υποβάλει ένα ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο έχει υποστηρίξει η Ουγγαρία.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ:
Εντός της Λατινικής Αμερικής, υπάρχουν ορισμένα έθνη που ευθυγραμμίζονται άμεσα με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας και της Κούβας, αλλά ευρύτερα μιλώντας, υπάρχουν πολύ περισσότερα έθνη που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη δυτική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία και έχουν ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός. Χώρες όπως η Βραζιλία και το Μεξικό έχουν επίσης αρνηθεί να υποστηρίξουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι προς το οικονομικό τους συμφέρον.
Πέρυσι, ο Μεξικανός πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador επέκρινε την υποψηφιότητα του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Νόμπελ Ειρήνης.
"Ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλο (υποψήφιο), πώς γίνεται ένας από τους συμμετέχοντες σε μια στρατιωτική σύγκρουση να μπορεί να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης;", δήλωσε ο Μεξικανός ηγέτης. "Δεν υπάρχουν άλλοι που αγωνίζονται για την ειρήνη; Γιατί όχι ο Πάπας Φραγκίσκος, ο επικεφαλής του ΟΗΕ;"
Φέτος, ο ηγέτης της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε: "Είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να σταματήσουν να ενθαρρύνουν τον πόλεμο και να μιλήσουν για ειρήνη. Είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλήσει για την ειρήνη, ώστε να πείσουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι ότι η ειρήνη είναι προς το συμφέρον όλων και ο πόλεμος εξυπηρετεί μόνο τις δύο χώρες τους".
Οι ηγέτες της ΕΕ, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής χρησιμοποιούν τη διάσκεψη ΕΕ-CELAC για να συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης βρίσκονται τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και του ελεύθερου εμπορίου, ιδίως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Μερκοσούρ, την οποία έχουν επικρίνει περιβαλλοντικές ομάδες και την οποία η Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν αρνηθεί να επικυρώσουν.
Πόσο Περήφανος πρέπει νά' ναι! Έχει δει κανείς έστω κι ένα, για δείγμα, Ούγγρο ''επενδυτή'';
ΑπάντησηΔιαγραφήΝ.Κ.
o stoxos einai oi anthrwpoi na barethoun kyberniseis, πολιτικους , πολεμους , παπαδες /θρησκειες, διαχωρισμο / κρατη , πλευρες , ανασφαλεια και ....ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ 1 ΣΤΡΑΤΟ 1 ΗΓΕΤΗ 1 ΘΡΗΣΚΕΙΑ .
ΑπάντησηΔιαγραφή