«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Ευγένιος Πριγκόζιν: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ηγέτη της Wagner – Ταυτοποιήθηκαν οι δέκα νεκροί [τουίτς και φωτο]


Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, του επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, κατά τη συντριβή την Τετάρτη του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε επιβεβαιώθηκε από τα τεστ DNA, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαίωσαν ότι οι ταυτότητες των 10 θυμάτων, τα πτώματα των οποίων εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, «αντιστοιχούν στον κατάλογο» επιβατών και μελών του πληρώματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο Πριγκόζιν, επεσήμανε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.


 

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον επικεφαλής της Wagner και στενούς του συνεργάτες συνετρίβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Τβερ, βορειοδυτικά της Μόσχας. Ο Πριγκόζιν και το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Ούτκιν πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του ρωσικού στρατού και επιχειρησιακός διευθυντής της Wagner, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επιβατών.

Προς το παρόν οι ερευνητές δεν έχουν αναφερθεί στα ενδεχόμενα της συντριβής, την ώρα που κυκλοφορούν διάφορες εικασίες: ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους- αέρα, ότι είχε τοποθετηθεί σε αυτό βόμβα, ότι σημειώθηκε ατύχημα ή ότι ο πιλότος έκανε ένα μοιραίο λάθος.

Από την πλευρά τους οι Δυτικοί φαίνεται να επιρρίπτουν την ευθύνη για το δυστύχημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η συντριβή σημειώθηκε δύο μήνες μετά την αποτυχημένη εξέγερση της Wagner. Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Πούτιν ζήτησε τη δολοφονία του Πριγκόζιν, χαρακτηρίζοντας τους υπαινιγμούς αυτούς «εικασίες». 

 

 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος της Μόσχας, υποστήριξε το Κρεμλίνο δηλώνοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ» πως ο Πούτιν θα έδινε εντολή να δολοφονηθεί ο Πριγκόζιν. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύθηκε την Πέμπτη ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό και ότι αυτή θα καταλήξει σε συμπεράσματα.

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους κάτοικοι από διάφορες ρωσικές πόλεις όπου η Wagner είχε κέντρα στρατολόγησης – από το Νοβοσιμπίρσκ ως την Αγία Πετρούπολη—καταθέτουν λουλούδια σε αυτοσχέδια μνημεία προς τιμή του Πριγκόζιν.

 

«Οι εχθροί τον σκότωσαν (…) αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει εκδίκηση εναντίον όσων διέπραξαν αυτό το έγκλημα», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ένας υποστηρικτής του επικεφαλής της Wagner που κατέθεσε λουλούδια σε αυτοσχέδιο μνημείο στη Μόσχα. Ο Πριγκόζιν και ο Ούτκιν «θα μείνουν στην ιστορία μας σαν πραγματικοί ήρωες, σαν ένα παράδειγμα του τι είδους των ανθρώπων που πρέπει να είμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι στην λίστα επιβατών που είχε δοθεί στην δημοσιότητα από τις ρωσικές αρχές και μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, περιλαμβάνονταν οι:

  • Σεργκέι Προπούστιν
  • Εβγκένι Μακαριάν
  • Αλεξάντρ Τότμιν
  • Βαλέρι Τσεκάλοφ
  • Ντμίτρι Ούτκιν
  • Νικολάι Ματούσεεφ και
  • Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Επίσης, το τριμελές πλήρωμα αποτελούνταν από τον κυβερνήτη Αλεξέι Λεβσίν, τον συγκυβερνήτη Ρουστάμ Καρίμοφ και την αεροσυνοδό Κριστίνα Ρασποπόβα.

Το «προφίλ» των επιβατών:

Ντμίτρι Ούτκιν

Είναι αδιαμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο και γνωστό μέλος της Wagner μετά τον Πριγκόζιν λόγω του χαρακτήρα του, της ιστορίας του αλλά και λόγω των νεοναζιστικών τατουάζ. Όπως αναφέρουν ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, ο Ούτκιν έχει υπηρετήσει στις επίλεκτες ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας για περίπου δέκα χρόνια.

Αρκετοί ήταν αυτοί που τον θεωρούσαν ως τον πραγματικό και αποτελεσματικό ηγέτη της μισθοφορικής οργάνωσης, που λειτουργεί στο παρασκήνιο, ώστε όλο το «φως της δημοσιότητας να επικεντρώνεται στον Πριγκόζιν. Kάποιοι υποστηρίζουν ότι η μισθοφορική οργάνωση πήρε το όνομά της από το διακριτικό κλήσης του Ούτκιν που ήταν «Wagner».

 

 


 

Βαλέρι Τσεκάλοφ

Ήταν ο αναπληρωτής και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πριγκόζιν, καθώς επίσης ήταν και ο υπεύθυνος της υπηρεσίας ασφαλείας. Έγινε στόχος κυρώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο μήνα επειδή «ενέργησε για λογαριασμό του Πριγκόζιν» και επειδή διευκόλυνε «αποστολές πυρομαχικών στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Είχε τον έλεγχο σε όλα τα διοικητικά της Wagner από εκείνον περνούσαν όλα τα συμβόλαια που έκλεινε ο Πριγκόζιν όπως οι προμήθειες του ρωσικού στρατού σε φαγητό αλλά και όλες οι επιχειρήσεις που είχε η μισθοφορική εταιρεία (κατασκευές, πετρέλαια και γεωργικές εκμεταλλεύσεις).

 

 

Εβγκένι Μακαριάν

Ο Μακαριάν, ήταν μαχητής στη Wagner και σύμφωνα με κάποιες ρωσικές πηγές φαίνεται πως ήταν σωματοφύλακας του Πριγκόζιν. Συμπεριλήφθηκε στην ουκρανική ιστοσελίδα Myrotvorets ως ένας «από τους εχθρούς της Ουκρανίας». Το ρωσικό κανάλι BRIEF είχε αναφέρει ότι αποτελεί μέλος της μισθοφορικής οργάνωσης από τον Μάρτιο του 2016, λαμβάνοντας το όνομα «Μακάρ», ενώ φαίνεται πως υπηρετούσε στη δύναμη της Wagner που είχε εμπλακεί με αμερικανικές δυνάμεις τον Ιανουάριο του 2017 στην περιοχή Χάσαμ της Συρίας.

 

 

Αλεξάντρ Τότμιν

Ο Τότμιν ήταν μαχητής στη Βάγκνερ με διακριτικό κλήσης «Tot» και εικάζεται ότι ήταν ένας από τους σωματοφύλακες του Πριγκόζιν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υπηρετήσει στο Σουδάν. Πήρε το διακριτικό κλήσης «Tot».

Σεργκέι Προπούστιν

Ήταν βασικό στέλεχος και μαχητής της μισθοφορικής οργάνωσης από τον Μάρτιο του 2015 με διακριτικό κλήσης «Kedr».

Νικολάι Ματούσεεφ

Ήταν από τους «αφανείς» συνεργάτες του Πριγκόζιν. Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτόν εκτός από μια αναφορά του ρωσικού καναλιού BRIEF που υποστήριζε ότι εντάχθηκε στην Wagner τον Ιανουάριο του 2017 και υπηρετούσε στην ίδια μονάδα με τον Μακαριάν στη Συρία.

 

 

onalert.gr 

 

 

2 σχόλια:

  1. Δόξα και τιμή στον ήρωα Ουτκιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
      (τους δυο κεραυνούς ΖΖ του Διός/Ζευς-Θώρ, αρκετοί μαλάκες -όπως οι συντάκτες του OnAlert- τους παρουσιάζουν για νεοναζιστικό σύμβολο SS)

      Διαγραφή