«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Μπασάρ Άσαντ στην Κίνα:Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κίνας-Συρίας


 

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ έφτασε στην Κίνα την Πέμπτη μετά από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η τελευταία επίσκεψη του Μπασάρ Άσαντ στην Κίνα ήταν το 2004, μετά την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με το Πεκίνο το 1956.

 

Ο Άσαντ συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Άσμα, και μια πολιτική και οικονομική αντιπροσωπεία. Η επίσκεψη θα περιλαμβάνει συναντήσεις και εκδηλώσεις στην Χανγκζού και το Πεκίνο.

Το Σάββατο αναμένεται να παραστεί στην τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων, όπου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί με άλλους ξένους ηγέτες.

Σύμφωνα με την λιβανέζικη εφημερίδα Al-Akhbar, η επίσκεψη του προέδρου Άσαντ αποτελεί στρατηγική καμπή στις σινο-συριακές σχέσεις και αναδεικνύει τον ρόλο της Κίνας στην περιοχή, μετά τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διαδικασία συμφιλίωσης Ιράν-Σαουδικής Αραβίας την άνοιξη.

Μια περαιτέρω ένδειξη της μεταβαλλόμενης εξωτερικής πολιτικής της Κίνας έναντι της συριακής κυβέρνησης ήρθε μετά την επίσκεψη του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Wang Yi στη Δαμασκό τον Ιούλιο του 2021 και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Άσαντ.

Κινέζοι αξιωματούχοι έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τη σταδιακή εγκατάλειψη από την Κίνα των δυτικών εκτιμήσεων όσον αφορά τις επίσημες σχέσεις με τη Συρία και ανακοίνωσαν ότι η Κίνα έχει ανοίξει ένα νέο στάδιο στις πολιτικές σχέσεις με τη Δαμασκό.

Για την Κίνα, η επίσκεψη του Σύρου προέδρου αποτελεί μια ευκαιρία να ανέλθουν οι σχέσεις μεταξύ Δαμασκού και Πεκίνου σε ένα "νέο επίπεδο".

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ διευκρίνισε: "Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ Άσαντ θα εμβαθύνει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών, ωθώντας τις διμερείς σχέσεις σε ένα νέο επίπεδο".

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό ειδησεογραφικό κανάλι Al-Arabiya, η Κίνα είναι -μετά τη Ρωσία και το Ιράν- η τρίτη μη αραβική χώρα που επισκέπτεται ο Σύρος πρόεδρος κατά τα χρόνια των συγκρούσεων στη χώρα του από το 2011.


french.presstv.ir


 

20 σχόλια:

  1. Η Συρία εδέχθη σιωνιστική επίθεση για την εγκατάσταση "δημοκρατικού" καθεστώτος ανδρείκελων του Διεθνούς Ιουδαίου, που ελέγχει τις κυβερνήσεις ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας κλπ.
    Οι δύο αγγλικές βάσεις στην Κύπρο μας εφαλτήριο για επιθέσεις των αγγλοαμερικάνων κατά του συριακού λαού προς όφελος του Ισραήλ.
    Άγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προάγγελος
      ///
      Συ ρ ΙΑ
      ///
      Εντέλει
      Από τόν Βορά πήραν θέση στόν νότο,,,
      Από την Δύση πήραν θέση στην Ανατολή,,,
      Και αφού στέρεψαν τά ποτάμια εκεί,
      Ξεχείλισαν άλλα ποτάμια,,,
      Μπαίνει το 23*
      Που είναι 5
      Που είναι 1
      29
      11
      22:31

      Διαγραφή
  2. https://korakas-news.gr/2023/09/o-epikefalis-tis-ekklisias-tis-saientologias-exafanistike-oi-synomosiologoi-anisychoyn.html

    Λέει κάτι το κείμενο της ανάρτησης σχετικά με εξωγήινους και γαλαξιακή αυτοκρατορία .

    Κάπου πάει ο νούς μου κάπου πάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαχλαμάρες νεοταξίτικες οι σαϊεντολόγοι που εκμεταλεύτηκαν τσέπες διασήμων.
      Μην κάνετε συσχετισμούς.. καμία σχέση όλα αυτά με την έννοια "Ελληνική Αυτοκρατορία του Γαλαξία μας" που αναφέρω εγώ συχνά.

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντινος κουρμενταλας....ξυπνα..το εχεις ακουσει κωστα;αλεξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με άλλα μάτια,,,
    ΆΣΑΝΤ
    Α Σ Α Ν Τ
    Σ Α Τ Α Ν
    ///
    Ο ΆΣΑΝΤ προσκλήθηκε από τον Δράκο,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως το πας.. ο αγαπημένος σου Μποτίλιας θα σε περιλάβει με σκουπόξυλο...

      Διαγραφή
    2. Τρώω κάθε μέρα ξύλο,
      Έμαθα πια,
      Τουλάχιστον θα είναι φίλος!
      Καλημέρα σέ όλους!

      Διαγραφή
    3. Φιλτατε Οικοδεσποτα
      Η εργασία μου είναι να σκάβω,,,

      Διαγραφή
    4. 🙂 👍
      (απλά, βρίσκω άκυρο το ΣΑΤΑΝ
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/04/18-20.html#more
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/03/o.html#more
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2018/04/roger-waters-pink-floyd.html )

      Διαγραφή
    5. Εύχομαι το ΠΡΊΣΜΑ που έσπασε σέ 7 χρώματα τό λευκό φώς (αλήθεια) να
      Λ
      Α
      Κ
      Ν
      Φ
      Η
      Α

      Διαγραφή
    6. Αγαπητός
      Όχι Αγαπημένος

      Διαγραφή
  5. Όταν η Ursula Van Der Lien έφτασε στην Κίνα το 2023 είχε φτάσει σαν κανονικός επισκέπτης και κανείς δεν είχε έρθει να την πάρει !!!

    Ήταν έξαλλη XA XA XA XA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου προκαλει εντυπωση η μη προσκληση Συριας&Βενεζουελας να ενταχθουν στην 1η διευρυνση των Μπρικς+

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..."Πιστεύουμε ( ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...? ) ότι η επίσκεψη του προέδρου Μπασάρ Άσαντ θα εμβαθύνει την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο χωρών, ωθώντας τις διμερείς σχέσεις σε ένα νέο επίπεδο"....
    \
    φέξε μου κ γλίστρησα.... ( ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ? - ΑΦΟΥ ΕΚΑΨΑΝ Κ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ Κ ΕΚΕΙ ? ΕΙΝΑΙ Κ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ? ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ...? ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ...)
    /

    Μάλιστα...

    αφ΄ενός ο ΤΡΑΜΠ αν δεν κάνω λάθος ήταν κ είναι απέναντι απο την ΣΙΝΑ-ΚΙΝΑ ,

    είχε συλλάβει την ΜΙΣ HEAD OF FINANCE - HUAWEI Μενγκ Ουάνγκζου διότι διαπίστωσαν οτι αυτή η Εταιρεία

    είναι ύποπτη για tracking - KATAΣΚΟΠΕΙΑ (τι λες τώρα..?) .

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/exallos-o-idretes-tes-huawei-me-te-sellepse-tes-kores-toe-oi-epa-den-mas-sentripsoen_gr_5c6ba65be4b0b9cc78ffc659

    ΕΔΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ( SMART ή IDIOT..? ) EXEI ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΟ IP - VOIP ( ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΛΠ ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΥΝ ΟΤΕ ( ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ Η ΝΤΟΙΤΣ...Κ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...) Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ +ΕΠΑΓΕΤΑΙ...
    Η ΣΙΝΑ ΚΙΝΑ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΠΕΛΛΟ ΦΟΡΑΕΙ ΑΡΑΓΕ...? ΜΑΥΡΟ ? ΑΣΠΡΟ ? ΔΙΑΦΑΝΕΣ...? WHAT?




    ΜΗΠΩΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΑΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ή ΕΝΤΕΧΝΗ ΠΑΛΑΙΑ... ΔΡΑΚΟΥΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...?

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΚΤΙΚΑ ΤΕΣΤ....?

    https://www.dnews.gr/eidhseis/kosmos/329157/tora-kai-proktiko-test-koronoioy-stin-kina-tromeri-kazoyra-sta-social-media

    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟ ΧΟΥΝΤΑ ( ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ Κ ΑΡΑΧΝΕΣ ? ΓΙΟΥ ΧΑΝ - ΦΑΟΥΤΣΙ Κ ΤΑ ΡΕΣΤΑ... ) ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ Κ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΕΡΟΥΣ...!

    Κ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΗ..? Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΠΕΛΑ Κ ΛΟΙΠΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ..? ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΕΧΟΥΝ ΑΦΡΙΣΕΙ...! ( ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ + ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ Κ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΚ-ΦΑΚ ΝΤΑΟΥΝ - ΜΑΣΚΕΣ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΚΤΟ ΚΟΛΛΑ...ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΛΠ )

    ΕΙΝΑΙ Κ Ο ΚΙΜ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ! ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΒΛΗΜΜΑΤΑ Κ ΛΟΙΠΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ .

    https://www.youtube.com/watch?v=cKCzapTnJBE

    ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ - ΜΠΟΥΜ ΣΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑΝΙΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ Κ ΟΡΑΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ...?

    ΜR ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ...? ( ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΧΑΑΡΠ ΧΟΥΡΠ...ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.. ) .

    ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ !

    Grace Jones - Victor Should Have Been a Jazz Musician - 1986 - with lyrics

    https://www.youtube.com/watch?v=CetyheQIB80

    V P X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι αναμνήσεις που έχω από αυτό το τραγούδι.. επισκίασαν το υπαρξιακό σοκ στο οποίο οδηγούν οι προηγηθείσες απορίες σου αγαπητέ V P X . Ναι, τον λόγο έχει η μουσική. Είναι το μόνο απαλό χάδι που έχουμε ακόμα από το Θεό.

      Διαγραφή
  8. ΜΠΑΣΆΡ ΆΣΑΝΤ
    Bashar Assad
    ΜΠΆΡΑ Σ ΆΣΑΝΤ
    Bara s h
    ///
    Κάθε πληροφορία που παρουσιάζετε στα μάτια μας και διαθλάται μέσα από ένα πρίσμα* μας δείχνει τά εκάστοτε χρώματα,,,
    Τί σημαίνει
    ΜΠΑΡΑ;;;
    Bara ;;;
    Εφόσον δεν δεχόμαστε τόν αναγραμματισμό τού Άσαντ,,,
    ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή