«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Η Ουκρανία αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη

του James Rickards

Διαβάστε επίσης: Σάλος με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει απαγορευμένα πυρομαχικά ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΣΦΟΡΟΥ(!) στην Ουκρανία. Σε θανάσιμο κίνδυνο η Ελλάδα με την ακραία πολεμική εμπλοκή, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ - Κατατασσόμεθα σε εγγληματίες πολέμου

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν ξεχάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό είναι λάθος.


Η Ρωσία νικά αργά αλλά σταθερά την Ουκρανία, κάτι που γίνεται όλο και πιο προφανές σε όλους, εκτός από τους πιο αντιρωσικούς σκληροπυρηνικούς.


Αυτό οδηγεί σε απόγνωση τους ελίτ δυτικούς κύκλους που είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν τη Ρωσία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στο μυαλό τους, απλά δεν μπορούν να αφήσουν τον Πούτιν να κερδίσει. Πιστεύουν ότι αν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, θα προχωρήσει στη συνέχεια στις χώρες της Βαλτικής, στην Πολωνία και αλλού.


Ξέρετε ότι η Δύση έχει απελπιστεί με βάση τις πρόσφατες απειλές του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Πιοτρ Τολστόι (απόγονος του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Λέοντα Τολστόι), προειδοποίησε ότι τα γαλλικά στρατεύματα θα αποτελέσουν στόχους προτεραιότητας για τις ρωσικές δυνάμεις αν εισέλθουν στην Ουκρανία.


Παρόλο που η Γαλλία θα έστελνε στρατεύματα ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ, αυτό μας βάζει σε ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι που τελικά οδηγεί σε άμεση σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Και αυτό το μονοπάτι καταλήγει τελικά σε πυρηνικό πόλεμο.


Ο Τολστόι πρόσθεσε ότι θα χρειαζόταν "μόλις δύο λεπτά για να ρίξουμε πυρηνική βόμβα στο Παρίσι". Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν τα πράγματα αν η Γαλλία αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.


Περισσότερη κλιμάκωση


Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να στείλει F-16 στην Ουκρανία. Τα αεροδρόμια στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε ρωσικές επιθέσεις, ειδικά δεδομένου ότι η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το σημείο και η ρωσική αεροπορία γίνεται όλο και πιο ενεργή στην Ουκρανία.


Αλλά αν το ΝΑΤΟ επιτρέψει στα F-16 να σταθμεύουν στις δικές του αεροπορικές βάσεις, ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι αυτά τα αεροδρόμια θα γίνουν "νόμιμος στόχος" αν εξαπολυθούν από αυτά πλήγματα κατά των ρωσικών δυνάμεων.


Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία διαθέτει υπερηχητικούς πυραύλους που το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρακτική δυνατότητα να καταρρίψει, οπότε αυτές οι επιθέσεις θα ήταν πιθανότατα επιτυχείς. Φυσικά, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να ανταποδώσει τα ίδια αντίποινα. Μπορείτε να φανταστείτε πού θα μπορούσαν να οδηγήσουν όλα αυτά.


Είμαστε ήδη σε καλό δρόμο στην κλιμάκωση της κλιμάκωσης. Και όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο περισσότερο πρόσωπο έχεις να χάσεις αν υποχωρήσεις. Είχα προειδοποιήσει γι' αυτό από την αρχή του πολέμου.


Αλλά η όλη ιδέα ότι η Ρωσία αποτελεί κάποια υπαρξιακή απειλή για το ΝΑΤΟ ή την Ευρώπη είναι παράλογη.


Ο Πούτιν δεν έχει τίποτα να κερδίσει και τα πάντα να χάσει


Κατ' αρχάς, η θεωρία ότι ο Πούτιν θα εισβάλει σε άλλες χώρες αν κερδίσει στην Ουκρανία είναι ανοησία. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει τους άνδρες και το υλικό για να καταλάβει την Ουκρανία και ταυτόχρονα να εισβάλει σε άλλες χώρες.


Δεν πρόκειται για τη Σοβιετική Ένωση με τους τεράστιους στρατούς τεθωρακισμένων έτοιμους να κατακλύσουν τη Δυτική Ευρώπη. Και ο σοβιετικός κομμουνισμός έχει πεθάνει προ πολλού, οπότε δεν υπάρχει καμία ιδεολογική βάση για να εισβάλει η Ρωσία στην Ευρώπη. Στις μέρες μας η Ρωσία είναι ένα συντηρητικό, ορθόδοξο χριστιανικό έθνος.


Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Πούτιν δεν έχει κανένα απολύτως κίνητρο να εισβάλει σε κανένα από αυτά τα έθνη, τα οποία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Τι έχουν και τι θέλει;


Το μόνο που θα έκανε είναι να ενεργοποιήσει το άρθρο 5 του Χάρτη του ΝΑΤΟ, το οποίο ορίζει ότι η επίθεση σε ένα μέλος είναι επίθεση σε όλα, προσκαλώντας μια μαζική απάντηση του ΝΑΤΟ. Σε αυτό το σημείο, βρίσκεστε σε γρήγορη πορεία προς τον πυρηνικό πόλεμο.

 

Ο Πούτιν έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος.


Οι τρομοκράτες αρέσκονται να επισημαίνουν αυτό που είπε κάποτε ο Πούτιν σε μια ομιλία του: "Σε όποιον δεν λείπει η Σοβιετική Ένωση δεν έχει καρδιά".


Το εκλαμβάνουν ως απόδειξη ότι θέλει να αναδημιουργήσει τη Σοβιετική Ένωση. Αλλά παραλείπουν βολικά αυτό που είπε στη συνέχεια:


"Όποιος τη θέλει πίσω, δεν έχει μυαλό".


Ό,τι κι αν πιστεύετε για τον Πούτιν, έχει σίγουρα μυαλό. Δεν έχει καμία πρόθεση να επαναφέρει τη Σοβιετική Ένωση.


Δεν πρόκειται μόνο για προθέσεις


Αλλά όπως κάθε μεγάλη δύναμη, η Ρωσία έχει συμφέροντα, και η Ουκρανία αποτελούσε πάντα ζωτικό στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Ρωσία.


Και η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχθεί την ένταξη της Ουκρανίας σε μια εχθρική προς τη Ρωσία συμμαχία του ΝΑΤΟ. Οι επικριτές λένε ότι η Ουκρανία είναι ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο έθνος που μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αν το επιθυμεί. Η Ρωσία δεν έχει λόγο στο θέμα, παρόλο που η Ουκρανία συνορεύει με τη Ρωσία.

 

Μάλλον δεν έχουν ακούσει ποτέ για το Δόγμα Μονρόε. Οι ΗΠΑ ουσιαστικά ανακήρυξαν ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο ως δική τους επικράτεια. Αλλά μια μεγάλη δύναμη όπως η Ρωσία δεν μπορεί να έχει λόγο στη δική της αυλή;


Οι επικριτές λένε επίσης ότι η ιδέα της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Ρωσία είναι γελοία. Αυτό είναι απλώς ρωσική παράνοια. Και αυτό είναι αλήθεια, το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται στην πραγματικότητα να εισβάλει στη Ρωσία. Αλλά δεν είναι μόνο οι προθέσεις που μετράνε στον κόσμο της γεωπολιτικής. Είναι και οι δυνατότητες.


Όπως σημείωσε κάποτε ο Μπίσμαρκ: "Αυτό που έχει σημασία στην πολιτική είναι οι δυνατότητες, όχι οι προθέσεις. Οι προθέσεις αλλάζουν, οι ικανότητες παραμένουν".


Δεδομένης της μακράς ιστορίας της Ρωσίας ως προς τις εισβολές, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί μπορεί να φαίνεται λίγο παρανοϊκή απέναντι στις εξωτερικές απειλές.


Αν κοιτάξετε έναν χάρτη, τμήματα της Ουκρανίας βρίσκονται στην πραγματικότητα ανατολικά της Μόσχας.

 


 

Θα συνεχίσουν οι ΗΠΑ τον πόλεμο;


Φυσικά, η Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχίσει να πολεμά χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν θέλει 60 δισεκατομμύρια δολάρια νέων χρημάτων για να δοθούν στην Ουκρανία για να πολεμήσει τον πόλεμο. Αυτό είναι επιπλέον των πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχουν ήδη δοθεί.


Αυτό προτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά έκτοτε έχει κολλήσει στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για την ενίσχυση του Ισραήλ το περασμένο φθινόπωρο, αλλά η Γερουσία αρνήθηκε να το συζητήσει, επειδή θέλουν να συνδέσουν αυτή τη βοήθεια με τα χρήματα για την Ουκρανία.


Η Γερουσία ψήφισε ένα νομοσχέδιο που θα παρείχε βοήθεια για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν σε ένα πακέτο σε συνδυασμό με κάποια χρήματα για την ψεύτικη ασφάλεια των συνόρων.


Αυτό το νομοσχέδιο ήταν τόσο αντιδημοφιλές που δεν μπόρεσε καν να περάσει από τη Γερουσία. Στη συνέχεια, η Βουλή επέμεινε να περάσει τις κανονικές πιστώσεις πριν εξετάσει την Ουκρανία.


Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23 Μαρτίου, αλλά τώρα το Κογκρέσο βρίσκεται σε πασχαλινές διακοπές δύο εβδομάδων, οπότε τίποτα άλλο δεν θα συμβεί μέχρι τα μέσα Απριλίου. Κανείς δεν έχει απαντήσει καν στο πιο σημαντικό ερώτημα, το οποίο είναι τι θα κάνει η Ουκρανία με τα χρήματα.

 

 

Δεν μπορούν να αγοράσουν τα τόσο απαραίτητα βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, επειδή τα δυτικά οπλοστάσια είναι άδεια και τα εργοστάσια δεν είναι εξοπλισμένα για να κατασκευάσουν περισσότερα από μια χούφτα. Θα χρειαστούν χρόνια για να επεκταθεί αυτή η παραγωγική ικανότητα.


Μπορείτε να μπείτε σε ένα κατάστημα με ένα πορτοφόλι γεμάτο χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, αλλά αν τα ράφια είναι άδεια, δεν σας ωφελεί σε τίποτα. Τα προϊόντα απλά δεν υπάρχουν.


Εν τω μεταξύ, όπλα-θαύματα από τη Δύση, όπως άρματα μάχης, πύραυλοι κρουζ, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβολικό ακριβείας HIMARS και αντιπυραυλικές συστοιχίες, έχουν όλα καταστραφεί, αχρηστευθεί ή καταρριφθεί από τη Ρωσία.


Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν καλή διαφήμιση για τα δυτικά όπλα.


Ρήξη


Για να επαναλάβω αυτό που είπα νωρίτερα, η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο άσχημα. Η Ρωσία προελαύνει στα νότια και ανατολικά μέτωπα της Ουκρανίας.

 

 

Παρόλα αυτά, η πίεση προς τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον να κάνει κάτι παραμένει. Οι Ρεπουμπλικανοί πολεμοκάπηλοι στη Γερουσία, όπως ο Lindsey Graham και η Joni Ernst, δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ο Chip Roy και η Marjorie Taylor Greene, είναι αντίθετοι με τον Johnson σε αυτό το θέμα.


Είναι απίστευτο ότι ο Τζόνσον μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση με μια λύση χειρότερη από την απόλυτη διάθεση πιστώσεων. Μπορεί να μπει πίσω από τις προσπάθειες να κλέψει 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που κατέχονται με τη μορφή τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου.


Αυτό θα κατέστρεφε την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό δολάριο, στους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου και στο αμερικανικό κράτος δικαίου. Η Ρωσία θα ανακτούσε γρήγορα την απώλεια με την κατάσχεση 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή και περισσότερων δυτικών περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ακόμη στη Ρωσία. Κανείς στο Κογκρέσο δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τίποτα από αυτά.


Αν το ακολουθήσουν, οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι αρκετά άσχημες. Αλλά αν αυτός ο πόλεμος δεν σταματήσει σύντομα, θα μπορούσαμε τελικά να αντιμετωπίσουμε πυρηνικό ρήξη.

 

dailyreckoning.com 

 


21 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ04 Απριλίου, 2024 00:42

    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ,ΘΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΕΓΩ ΕΝΑ !
    ΡΕ ΣΕΙΣ ! ΚΟΡΣΕΔΕΣ ΓΕΛΙΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ;
    Ο ΜΠΙ ΣΚΑΤΑΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΓΚΡΑΝΟ ΝΑΖΙ ,ΘΑ ΣΤΕΙΛΗ ,ΛΕΕΙ ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ !
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΟΥΙΖ !
    ΕΣΕΙΣ ! ΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑ ;
    ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ;
    ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ;
    ΣΚΕΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ;
    ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ,ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ;
    ΟΠΟΥ ΓΡΑΒΑΤΑ ,ΜΙΑ ΣΚΟΙΝΑΡΑ ΝΑΑΑΑΑ ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρίχινη γραβάτα δικέ μου. Θα του πηγαίνει..Μούρλια! ..στο νεκροκρέβατο.

      Διαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ04 Απριλίου, 2024 00:51

    ΑΑΑ ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΠΕΛΙΕΣ !
    ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝΣ ,
    Η ΜΙΑ ,ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ,ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
    ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ .
    ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ,ΓΙΑ ΑΓΑΛΜΑ ,ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ,ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΤΟΥΛΟΥΜΠΑΚΙΑ ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΘΕ ,ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΔΙΟΔΟΤΟΥ ,ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΚΡΑΣΑΚΙ ,ΡΟΔΙΤΗ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕ ΜΠΟΡΝΤΩ .
    ΚΑΛΑ ΠΑΩ ; ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ! Α! ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΥΡΑΚΙ ΑΠΟ ΧΕΛΜΟ ,ΤΡΙΠΟΛΗ ,ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ! ΕΤΣΙ ΚΩΣΤΗ ;
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ !
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κούλα δεν τον φοβάται, γιατί είναι ηλίθια. Νομίζει ότι έχει πλάτες.
      Αχ ρε Αριστόμαχε.. είπες για ροδίτικα κρασιά και μού τρέχουν τα σάλια..

      Διαγραφή
    2. Η Σούλα ακόμα μάς περιμένει, εμένα εσένα να πάρουμε και την ΔΠ και την Αναστασία, να πάμε Κόρινθο ψηλά στο βουνό να μάς έχει ετοιμάσει τους λαχανοντολμάδες. Άντε λοιπόν..!

      Διαγραφή
    3. Εσύ φέρε τα ροδίτικα κρασιά, εγώ θα φτιάξω καρυδόπιττα.

      Διαγραφή
    4. Έχω υποσχεθεί γουρουνοπούλα, ελιές Καλαμών, σαλατικά από το μποστάνι, φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο φυσικά!

      Διαγραφή
  3. Διός Κούρος04 Απριλίου, 2024 09:56

    Φαίνεται ως αστείο, αλλά να δείτε που ΤΕΛΙΚΑ αυτό που κάνει ο Ρώσος λέγεται ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ. Σταδιακά και χωρίς να "ανοίξει μύτη" η δύση αφοπλίζεται !!! Το "ψελίζουν" σε πολλά δημοσιεύματα, οτι πολλές χώρες της δύσης δεν θα άντεχαν πολλές ΗΜΕΡΕΣ (και όχι μήνες) πόλεμο με Ρωσία, λόγω αποθεμάτων όπλων.

    Κάποτε γινόντουσαν ολόκληρες διασκέψεις για αφοπλισμό (και καλά !!) και στο τέλος δεν γινόταν τίποτα. Τώρα όλα τα "παιδιά" της σβάμπαινας (με τον μαρέβα πρωτοστάτη) στέλνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τα όπλα τους για καταστροφή ανατολικά της Ρωσίας.

    Στο τέλος ΔΕΝ θα έχουν (έχουμε) με τι να "πολεμήσουμε" και ο καθένας ας σκευτεί τι σημαίνει αυτό. Για εμένα σημαίνει ΕΙΡΗΝΗ, αλλά με την ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ο Ρώσος να είναι με τους καλούς "επάνω", που απο ό,τι φαίνεται είναι, διαφορετικά με αυτή την οπλική τεχνολογία που έχει εδώ και χρόνια, θα μας είχε εξαφανίσει. Αν κάνω λάθος, φασκελοκουκούλωστα.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυπόλυτος* Στρατός,,,

      Διαγραφή
    2. Ξυπόλητος στα αγκάθια ή ξεβράκωτος στα αγγούρια...Κούλης διαλέγει...

      Διαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ04 Απριλίου, 2024 10:59

    ΡΟΔΊΤΗ ,ΕΝΝΟΩ ,ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΡΟΔΙΤΗΣ ,ΑΠΟ Β.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ,
    ΡΟΔΟΧΡΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ
    ΜΠΟΡΝΤΩ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ,ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ.
    ΕΙΔΙΚΑ ,ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ,ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ .
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ.
    ΜΩΡΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΥΜΩΜΕΝΟ ΨΩΜΙ....
    ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΜΑΣ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, θέλεις και σπιτικό ζυμωμένο ψωμί να βουτήξεις στο λαχταριστό παχύ ζουμί των λαχανοντολμάδων..
      Μερακλή σε βρίσκω..

      Διαγραφή
    2. Το περιμένω πως και πως!
      Τι μου θυμίσατε με το ροδόχρωμο κρασί και το μυρωδάτο ψωμί....Πάντα στις διακοπές στο χωριό της μάνας μου, κάπου στην ημιορεινή Κορινθία....το ψωμί της γιαγιάς μου και το κρασί του παππού μου......πάντα επάνω στο τραπέζι........

      Διαγραφή
  5. λοιπον μαζεψτε τα σαλια σας και κατηφορειστε κατα κορινθο μερια ,και ζυμωτο ψωμι εχω [αμ τι νομιζετε ειμαι χρυσοχερα,ζυμωνω] αλλα για λαχανοντολμαδες χλωμο γιατι καλοκαιρεψε...αλλα οπου να ναι βγαινουν τα αμπελοφυλλα οποτε περιπου ειναι τα ιδια,αν οχι [για μενα] καλυτερα...οσο για τον μπισκατακη η κουλα η μαλακα η σκατοαρχιδι του κερατα [κρυψε το πιπερι εσυ ] θα τον βαλουμε με το ετερο μαλακιστηρι τον καρβελα και θα τον κερασει οπως κερασε την λυμπεροπουλου, αλλα προηγουμενως να τον εχω ταισει φασολαδα..[θα παει απο ασφυξια ο καριολης]Ο ροδιτης ειναι δυσευρετος αλλα ειναι γαμω τα σταφυλια..τα μονα που τρωω..Σουλα..... φιλια στην παλιοπαρεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βρε πως σου ηρθε οτι μενω στο βουνο;;;;μεσα στην κορινθο μενω,απλα απ το πισω μπαλκονι μου εχω θεα το λουτρακι και τα γερανεια το βουνο των Θεων [θηλυκων].χαχαχαχαχαχαχαχα Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επάνοδο στις επάλξεις!

    Έχει βαλθεί το κούλι να μας απομακρύνει από τους πάντες, είναι βαρύ το όνομα βλέπεις και θέλει να το αμαυρωσει.

    Το συγκεκριμένο άτομο καθώς και ολη του την φάρα στα κατεργα για ένα κομμάτι ψωμί, όχι που θα του κάνουμε και την χάρη να φύγει γρήγορα

    Ελευθερία Αγωνιζομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Ελευθερία μου!
      Όσο για την Κούλα.. όπου κι αν πάει, το κακό τέλος δεν θα το αποφύγει.

      Διαγραφή
  8. Στο χωριό μου λένε πως αν σε τρώει η μύτη σου θα φας ξύλο. Αν σε τρώει ο πισινός σου θα φας...8=====Ο

    Ο μπισκατάκης έχει εκ γενετής φαγούρα στην τρύπα του.
    Του έρχεται αρκουδίσια και ούτε να ουρλιάξει δεν θα προλάβει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Zelenskyy αποκτά το Highgrove House, πρώην κατοικία του βασιλιά Καρόλου για 20 εκατομμύρια λίρες
    Ο Ζελένσκι της Ουκρανίας είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Highgrove House.

    https://londoncrier.co.uk/2024/04/zelenskyy-acquires-highgrove-house-former-residence-of-king-charles-for-20million/

    TO XΡHMA NA ΡEΕΙ .
    ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή