«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από την Ελλάδα – Ήθελε να ηγηθεί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά έφαγε πόρτα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό του όφελος... - Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική

Τα σκάνδαλα στην αυλή του Μαξίμου πνίγουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ακουμπάνε πλέον τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις υποκλοπές θυσίασε τον ανιψιό του, τώρα στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον συμμαθητή του Σταύρο Παπασταύρου και φίλο της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μπρατάκο, ένα στέλεχος που όλη η οικογένειά του βρέθηκε δίπλα στους Μητσοτάκηδες.

Εκρηκτικό το κλίμα στην κοινωνία

Παράλληλα, το εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία αυτή τη στιγμή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην συγκεντρώσει ούτε το

30% των ψήφων στις ευρωεκλογές κάτι που θα σημάνει τη γρήγορη αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, με 29% η πολιτική σταθερότητα δεν υπάρχει και είναι σαφές ότι από το 41% στο 29% σημαίνει πλήρης αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας παραμένουν, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν λειτουργεί (τα Τέμπη, οι υποκλοπές, διαρροή email), η μεγάλη διαπλοκή ανάμεσα στο Μαξίμου και σε επιχειρηματικά και εκδοτικά κέντρα καθιστούν την κυβέρνηση από τις πιο διεφθαρμένες στα μάτια του κόσμου και από τις πιο διαπλεκόμενες.

Θα αμφισβητηθεί ο Μητσοτάκης από υπουργούς και πρώην αρχηγούς

Δεν είναι ψέμα, ότι αν η ΝΔ δεν πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα (πάνω από 33% που πήρε το 2019) στις ευρωεκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης θα αμφισβητηθεί και από βασικούς υπουργούς.
Ήδη κάποιοι κινούνται εκτός γραμμής ενώ αποστάσεις παίρνουν συνέχεια οι πρώην αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.
Όλα αυτά είναι πολύ γνωστά στον Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και καιρό που προσπαθεί - εδώ και καιρό αλλά αποτυχημένα – να παίξει το διεθνές του χαρτί και να αποδράσει από την ελληνική πραγματικότητα η οποία πλέον γίνεται πολύ δύσκολη για αυτόν και την κυβέρνησή του.
Αν είναι τόσο ραγδαία η φθορά, τι θα γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2027;

Κάηκε η περίπτωση της Ε.Ε.

Στην αρχή ήταν η προεδρία της Κομισιόν η οποία όμως μετά από συζητήσεις κατέληξε στο να πάει στην Ursula Von Der Laien καθώς η πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θέλανε την γερμανίδα να συνεχίσει το έργο της.
Η περίπτωση, επίσης, της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δηλαδή τη θέση που είχε Charles Michele εξετάστηκε αλλά είναι χαμηλής στάθμης αλλά ακόμα και έτσι, οι πληροφορίες λένε ότι θα δοθεί σε πρόσωπο που έχει κεντροαριστερά χαρακτηριστικά μιας και υπάρχουν ήδη παρασκηνιακές συμφωνίες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις οποίες η Αθήνα είναι απούσα...

Ξένισε αυτή η φιλοουκρανική στάση του

Οπότε τι έμεινε;
Η θέση του Γενικού Γραμματεία του ΝΑΤΟ.
Μία θέση που θα έδινε στον Μητσοτάκη την αίγλη που θέλει στο παγκόσμιο στερέωμα για να συντηρήσει το όνομά του.
Για την θέση αυτή έκανε πολλά που ξένισαν ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.
Καταρχάς, επέλεξε μία πολύ επιθετική στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.
Έδωσε την Αλεξανδρούπολη στους αμερικάνους για να περάσουν στρατό.
Μετά αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια του ΝΑΤΟ για να δώσει όπλα στην Ουκρανία και τον Zelensky.

Η ύποπτη επίσκεψη στην Οδησσό

Πήγε στο Κίεβο.
Προσφάτως, πήγε στην Οδησσό, στην εμπόλεμη ζώνη, όπου έπεσε πύραυλος κοντά στην ελληνική αποστολή για να δείξει ότι είναι «ετοιμοπόλεμος» και ο «κατάλληλος» για την θέση ενώ τόνισε σε όλους τους τόνους ότι πάντα θα στηρίζει την Ουκρανία.
Έστειλε πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.
Προσπάθησε να πείσει κάθε πλευρά, όμως δεν τα κατάφερε.
Έφαγε πόρτα από Αγγλία, σε απόσταση πλέον από τον Biden
Στην Αγγλία έφαγε πόρτα από το Sunak που ακύρωσε την συνάντηση μαζί του, στις ΗΠΑ ενώ είχε μία καλή σχέση με τον Biden, πριν λίγες μέρες ακυρώθηκε συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρόεδρο στις αρχές Απριλίου.
ΗΠΑ και Αγγλία φαίνεται να έχουν συμφωνήσει στον Ολλανδό Mark Ruτte.
Είναι αλήθεια ότι ο Μητσοτάκης προσέτρεξε στους γάλλους και τους γερμανούς για υποστήριξη.
Οι γερμανοί του Olaf Scholz τον ανάγκασαν να δώσει 40 BMP για να λάβει 40 Marder ενώ ο Macron είναι λογικό ότι δεν θέλει τον Mητσοτάκη στο ΝΑΤΟ, άλλωστε Macron-Μητσοτάκης έχουν κακές σχέσεις διότι και οι δύο επιθυμούν να ανέλθουν στο πεδίο της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Κακές οι σχέσεις με Macron

Δεν είναι ψέμα ότι ευρωβουλευτές του Macron ξεκίνησαν την ιστορία με το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου για να πλήξουν το προφίλ του Μητσοτάκη.
Άλλωστε, και ο Macron θα ενδιαφερόταν για την περίπτωση του NATO αργότερα.
Δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά άρχισε κάτι παλαβομάρες για να σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας. Υπάρχει διαγωνισμός ποιος ξαφνικά είναι ο μεγαλύτερος γαλίφης για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία η οποία πριν την Ουκρανία ήταν ουσιαστικά νεκρή.
Πάντως, σε θεωρητικό επίπεδο ο Μητσοτάκης θα είχε και ένα άλλο πρόβλημα για να μπορέσει πάρει τη θέση του Γ.Γ του ΝΑΤΟ και αυτό λέγεται η Τουρκία, παρόλο που έχουν χαμηλώσει οι τόνοι με την Άγκυρα.

Συμπέρασμα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό τους όφελος.
Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική.
Η κυβέρνηση φθείρεται πολύ και ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές θα φέρει την αλλαγή σκηνικού και πτώση της κυβέρνησής του στις εκλογές του 2027.
Οπότε τα σχέδια για 3η θητεία καίγονται...

Μαξιμιλιανός

 bankingnews.gr

 

(φωτο αναρτήσεως από εδώ

 

 

 

30 σχόλια:

  1. Διός Κούρος01 Απριλίου, 2024 13:24

    ΔΕΝ είμαι πολιτικός αναλυτής, ούτε μπορώ να "διαβάσω" την πολιτική, έτσι όπως την κατάντησαν. Αλλά αν περιμένετε μικρά ποσοστά της νουδούλας στις ευρωεκλογές, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Θα ζήσουμε για ακόμα μια φορά το 41 τακατό και λίγο θα είναι. Το σύστημα μας έχει ξεπεράσει όλους. Η όποια λύση, για να είναι πραγματική λύση, ΔΕΝ θα είναι συστημική και ΔΕΝ θα έρθει με "εκλογές".

    Για να φύγει ο μαρέβας, μόνο μια πιθανότητα υπάρχει. Να μην εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντά τους. ΔΕΝ ενδιαφέρονται για εμάς τους χωριαταραίους. Για εμάς ενδιαφέρονται "άλλοι", οι οποίοι ΟΤΑΝ (και όχι αν) δώσουν τη λύση, δεν θα μας νοιάζει που είναι ο μαρέβας και ο κάθε μαρέβας, διότι απλούστατα η λύση θα φέρει ταυτόχρονα και την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

    Πάντως, κατά τον Κασταμονίτη (και συμφωνώ), αυτός που προορίζεται να τον αντικαταστήσει είναι ο Δένδιας. Αν το καλοσκεφτείτε έχει δίκιο, διότι ο εν λόγω είναι δικηγόρος της οικογένειας Ρότσ.. και ο Μακρόν είναι "παιδί"τους. Απελπισμένες κινήσεις απο απελπισμένες μαριονέτες.

    Τέλος, ενώ δεν θα πήγαινα να ψηφίσω (για ακόμα μια φορά), θα πάω και θα το ρίξω στον γνωστό Δικηγόρο. Δεν ελπίζω βέβαια τίποτε, όπως δεν ελπίζω τίποτε και για την υπογραφή μου για τα Τέμπη. Απλά με την ψήφο μου θέλω να κάνω "δήλωση στο πεδίο".

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον Δένδια το ξέρω κι εγώ εδώ και μέρες. Μάλιστα θα γίνει διαδοχή άνευ εκλογών.

      Διαγραφή
    2. την ασημακοπουλου την ''εκαψαν'', ο κασσελ εακανε το ρολο του , και ειναι γνωστο πως εαν ειναι καποιος να γινει πρωθυπουργος περναει απο τοι υπουργειο εξωτερικων ///

      Διαγραφή
  2. kai λιγα λες για το μπασταρδο αυτον .Πιστευα οτι οι συριζαιοι ηταν η βλακωδεστατοι πολιτικοι που περασααν μεχρι που ηρθαν οιι νεοδημοκρατες .Ειναι και ηλιθιοι και λωποδυτες .παρολαυτα για να μην αρχισω πρωτομηνιατικα ....δεστε ενα ενδιαφερον τραιλερ https://www.youtube.com/watch?v=caxiX38DK68

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "3 body problem" YES! Το έχω δει όλο. Είναι τέλειο, με ξετρέλλανε! Βέβαια, αποτελεί το πρώτο από τα τρία βιβλία κινέζου συγγραφέα. Το ίδιο, έχει βγεί και σαν πρώτος κύκλος 30 επεισοδίων από κινεζική παραγωγή. Φήμες λένε ότι το (8 επεισοδίων) αμερικάνικο όμως..είναι καλύτερο.
      Πολύ έξυπνο σενάριο, σούπερ επιστημονική φαντασία!

      Διαγραφή
    2. τα βιβλια τα εχω (τα δυο πρωτα )δωσε λινκ κωσταρα και για την αμερικλανικη σειρα

      Διαγραφή
    3. https://tainio-mania.online/load/seir/3-body-problem-2024/21-1-0-35014

      Και το κινέζικο:
      https://tainio-mania.online/load/seir/san-ti-2023/21-1-0-35022

      Πατάς για να δεις, όχι στην πρώτη οθόνη που δείχνει, αλλά στην πιο κάτω, η οποία πάνω σου λέει να επιλέξεις: player ή trailer

      Διαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ02 Απριλίου, 2024 07:56

    ΔΕΝ ΑΝΑΛΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ
    ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΛΩΝΟΙ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑVATAR ,ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΚΛΩΝΟΙ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2024 ,ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.
    ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,
    ΕΑΝ ΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ,
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΧΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ .
    ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ.
    Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΣΑΡΑ -
    ΓΚΕΣΑΡΑ +QFS ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΗΔΗ
    ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ.
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ,
    ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ,ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ.
    ΟΤΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΦΥΓΗ.
    ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ,ΠΟΣΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ
    ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
    ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Η ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ,
    ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΙ ΣΚΑΤΑΚΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;
    ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΟΛΑΡΟ ΜΙΑ ΓΡΑΒΑΤΑ ......
    ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ.
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ .
    ΕΙΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΚΛΩΝΟΙ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ...
    https://primenews.press/apotelesmatika-mesa-ethnokatharsis-ton-ellinon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (Καρ)υστι(νού)
    https://youtu.be/oTU-LUvJ2kM?si=D98MDSZlyAdNoSGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψες λάθος σαν τον Μποτίλια. Καρυστιανού λέγεται.
      Οπότε αποκτάμε και ιστία σε αυτή την περίπτωση.
      (Καρ)ιστία(νού) 🙂

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε!
      Επειδή το περίμενα θα απαντήσω όπως το σκέφτηκα.

      Α*!
      :-)

      Διαγραφή
    3. Έτσι μπράβο φίλε μου!!
      Άντε να σηκώσουμε πανιά!,,,

      Μήπως γνωρίζεις τί σημαίνει Καρ;;;

      Διαγραφή
    4. Από το κάρο; Ή από το καρέζω (φροντίζω στα ομηρικά); Υπάρχει κι ο καράφλας ο Δένδιας 😀

      Διαγραφή
    5. :-)
      Καί ή ωρα σημαίνει φροντίδα στα αρχαία έχω ακούσει,
      //
      Καρ διά
      Καρ=ψυχή
      Άρα
      Καρ ιστια νου σημαίνει;;;

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα (τρόπος του λέγειν, δηλαδή).
    Σήμερα, πρωί πρωί πήγα στην τράπεζα, που είναι απέναντι από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων και είδα πολύ κόσμο έξω από το τμήμα και πολλά τηλεοπτικά κοράκια να συνωστίζονται για να πάρουν συνεντεύξεις από τους ταλαίπωρους μπάτσους της περιοχής, για το έγκλημα που έγινε κυριολεκτικά μπροστά στην πόρτα τους. Η αλήθεια είναι πως το μέρος αυτό είναι ίσως από τα πιο επικίνδυνα της περιοχής. Δίπλα ακριβώς αλλά και απέναντι, υπάρχουν στάσεις λεωφορείων για Ζεφύρι και Μενίδι με τους πρεζάκιδες να συγκεντρώνονται για να μοιράσουν το "σταφ" από την εξόρμηση για "ψώνια¨ στα γύφτικα. Επίσης, δίπλα στο ΑΤ είναι κι ένα σούπερ μάρκετ, όπου μαζεύονται τα πρεζόνια και οι γύφτοι,για ζητιανιά ή κλοπή (όταν βρίσκουν καμία γριούλα ή όποιον φανερά ανυπεράσπιστο άνθρωπο που πηγαίνει εκεί. Μάλιστα, πριν από ένα μήνα περίπου μου την έπεσε μια γύφτισσα μέσα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ και όταν της είπαμε με τους υπαλλήλους πως θα φωνάξουμε την αστυνομία, μας απάντησε ότι μας έχει χεσμένους όλους εμάς μαζί με τους αστυνομικούς και μας απείλησε με πολλές βρισιές....Έχω πάει αμέτρητες φορές σ΄αυτό το τμήμα για κλοπές δύο αυτοκινήτων μου και άλλες ¨ομορφιές" και δεν έχω βγάλει άκρη....το μόνο που μου είχε πει η αξιωματικός υπηρεσίας ήταν πως προέχει το να σώσει την ψυχή της....!!!!!!! Αυτά συμβαίνουν στο κουλιστάν κι αν δεν γίνει κάτι σύντομα, δεν μας βλέπω να επιβιώνουμε πολλοί από εμάς....


    Βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Η κοπέλα κείτεται νεκρή έξω από το ΑΤ
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/vinteo-ntokoumento-apo-to-egklima-stous-agious-anargyrous-g-kalliakmanis-pige-me-to-maxairi-kai-tin-esfakse/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ω ναι, το είδα προχθές:
      https://diodotos-k-t.blogspot.com/2024/03/blog-post_7.html?showComment=1711861694813#c2843670735407164540

      Διαγραφή
  8. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ02 Απριλίου, 2024 17:46

    https://youtu.be/RSAyz5c3JmM?si=TJFIaLynIW06PihP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ02 Απριλίου, 2024 18:14

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΦΙΔΟΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΛΕΣ !
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίεργες συγκυρίες συμβαίνουν από το 2023 και μετά τουλάχιστον μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας.Σεισμός στην Τουρκία τον Φεβρουάριο με νεκρούς, ατύχημα τον Φεβρουάριο στα Τέμπη με νεκρούς, εκλογές τον Μάιο στην Τουρκία, εκλογές τον Ιούνιο στην Ελλάδα, πτώση δημοτικότητας της κυβέρνησης στην Ελλάδα αυτό το διάστημα και αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές τώρα.Αυτοί οι δύο θα μας αποχαιρετήσουν ταυτόχρονα για διαφορετικούς λόγους?

    Ευρυδίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποτίλια στο Πέλαγος03 Απριλίου, 2024 12:30

      @ Ευρυδίκη
      Αγαπητή φίλη, όπως ορθά διαπιστώνεις, τα κυβερνητικά συγκροτήματα τόσο στην Ελλάδα, όσο στην Τουρκία περνάνε φάση σημαντικής κρίσης, όσο αφορά την κοινωνική τους αποδοχή, με δραστική συρρίκνωση τής δημοτικότητάς τους. Θεωρώ όμως, ότι η φύση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν αυτά τα κυβερνητικά συγκροτήματα διαφέρουν έντονα ποιοτικά μεταξύ τους, παρά την δραστική μείωση τής επιρροής τού κόμματος τού Ερντογάν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και την διαπιστούμενη δραστική πτώση τής κοινωνικής αποδοχής των Ελλαδιτών δικτατορίσκων.
      Την ουσιαστική διαφορά αυτών των κρίσεων διακυβέρνησης σηματοδοτεί ένα πολύ εμφανές δεδομένο. Ενώ η Τουρκία κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζεται από απρόσκοπτη λειτουργία των κυβερνητικών θεσμών, η κυβέρνηση Ερντογάν επέτρεψε να καταγραφεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η έντονη δυσφορία απέναντί της όσο αφορά την πλειοψηφία των εκλογέων, ενώ αντιθέτως στην Ελλάδα επιβάλλονται μονίμως πραξικοπηματικές άνωθεν αλλοιώσεις τού εκλογικού αποτελέσματος. Εκτιμώ, ότι το ισχνό εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε για το AKP συμφέρει αυτό κόμμα στην τρέχουσα φάση και βολεύει την προώθηση των μεσοπρόθεσμων στόχων τόσο τού Ερντογάν, όσο και τού κυρίαρχου άρχοντος συγκροτήματος, για λόγους που θα παραθέσω στην συνέχεια.
      Τουναντίον, η Ελλαδική ψευτοκυβέρνηση υφίσταται μια κάθετη πτώση τής νομιμοποίησης και τής κοινωνικής της αποδοχής, παρόλο ότι, μέσω κάποιων δημόσιων πόρων που έχουν κατευθυνθεί στην οικονομία, καταγράφεται προσωρινά μια μικρή σταθεροποίηση τής απασχόλησης, μετά από μακρά περίοδο συνεχούς κάμψης. Το κατεστημένο, που κινεί τα νήματα πίσω από τον καθορισμό των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη επιλογή. Είναι υποχρεωμένο, είτε να προβεί βραχυπρόθεσμα σε αντικατάσταση υψηλά εγκάθετων κυβερνητικών πόστων, με αποτέλεσμα να δεχθεί περαιτέρω μείωση τού κύρους, είτε να διατηρήσει τα υπάρχοντα, οπότε η μείωση κύρους που προδιαγράφεται, αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη περίπτωση. Αυτό που ενισχύει την παραμονή τού υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος, είναι η έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης και οι φοβίες στα συντηρητικά σύνδρομα τής Ελλαδικής κοινωνίας για απότομες αλλαγές σε συνθήκες επικίνδυνων συγκυριών.
      Ενώ η κυβέρνηση Ερντογάν σημείωσε στο παρελθόν σημαντικές επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική, πετυχαίνοντας να θεωρείται χρήσιμη, ή έστω “αναγκαίο κακό” από όλα τα σημαντικά συγκροτήματα τής διεθνούς γεωπολιτικής και επί πλέον πέτυχε σημαντική ενίσχυση των πολεμικών εξοπλισμών, ο υπέρμετρη επεκτατική νοοτροπία των , που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες αυτής τής χώρας, οδήγησε σε ζοφερά αδιέξοδα στην οικονομία της. Οι αλλεπάλληλες αλλαγές που έγιναν στα πόστα των οικονομικών ιθυνόντων, είναι ενδεικτικά για την συσσώρευση αυτών των αδιεξόδων σε μια μακρά πορεία.

      Συνεχίζεται...

      Διαγραφή
    2. Μποτίλια στο Πέλαγος03 Απριλίου, 2024 13:12

      Συνέχεια προηγούμενου...

      Με πληθωρισμό περίπου 80%, μέση σύνταξη 286 ευρώ (αντιστοίχως) και μέσο μισθό 486 ευρώ είναι η επιβίωση πλέον για την πλειοψηφία τού πληθυσμού πάρα πολύ δύσκολη, οπότε η κυβερνητική αποδοχή δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνον με την προώθηση εθνικιστικών, σοβινιστικών και θρησκοληπτικών συνδρόμων. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση επιδρά για το κυβερνητικό κατεστημένο η πτώση τής απήχησής του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ως βαλβίδα εκτόνωσης τής λαϊκής δυσφορίας, οπότε βραχυπρόθεσμα αποκομίζει αυτό οφέλη. Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει αρκετά χρόνια ακόμη μπροστά της μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές και είναι αναμενόμενο ο τουρκικός καιροσκοπισμός και η ανατολίτικη πονηρία να την οδηγήσουν σε έντονα διορθωτικά βήματα στην οικονομία, περιορίζοντας ως ένα βαθμό την υπερβολική σπατάλη στην προώθηση επιλογών, που διέπονται από τάσεις επεκτατισμού, χωρίς όμως αυτό να καθιστά λιγότερο επικίνδυνα τον τυχοδιωκτισμό και την επεκτατική της ασυδοσία .
      Όσο αφορά την περίπτωση τής αντικατάστασης τού AKP από το βασικό κόμμα τής αντιπολίτευσης CHP, αρμόζει να ληφθεί υπ' όψει, ότι αυτός που καθορίζει τα κυβερνητικά τεκταινόμενα στην Τουρκία, δεν είναι το εθνοτικό και πολιτισμικό κοκτέιλ των λαών που κατοικούν εκεί, αλλά το άρχον συγκρότημα εξουσίας, το οποίον κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει απορρίψει στην πλειοψηφία του τον κεμαλισμό και έχει προσδεθεί στον νεοθωμανισμό και την προπαγάνδα τής “γαλάζιας πατρίδας”, διότι αυτός εκφράζει πλέον τα επεκτατικά σύνδρομα, που διακατέχουν την νοοτροπία των πασάδων. Μετά τα σχέδια διαμελισμού τής Τουρκίας, που προώθησαν οι ΗΠΑ και το ισραήλ με την παράνομη οργάνωση “εργκένεκον”, την έντονη ενίσχυση των Κούρδων, την διάβρωση τής Τουρκίας από το ISIS και το πραξικόπημα των “μπερέ μπορντώ”, οι πιθανότητες αναβίωσης τού κεμαλισμού , τον οποίον αναγράφει στην σημαία του το CHP, έχουν εκλείψει. Η μόνη δυνατότητα για να ανέλθει το CHP στην κυβέρνηση, είναι είτε να μετατραπεί αυτό ουσιαστικά σε νεοθωμανικό κάμμα, οπότε θα χάσει την στήριξη των Αλεβιτών και των κοσμικών Τούρκων, που αποτελούν τον κορμό τής επιρροής του, είτε να υποστεί το AKP, για λόγους που δεν διαφαίνονται σήμερα, τεράστιες και αναπάντεχες ήττες.
      Εκτιμώ ότι, όσο αφορά τον Ερντογάν, η φανατισμένη αρχομανία του, φαίνεται ότι θα τον οδηγήσουν σε απόλυτες εμμονές στην κατοχή τής καρέκλας, παρόλο ότι αυτός έχει καταπονηθεί πολύ φυσικά και έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η περίπτωση λήξης τής κυριαρχίας τού AKP μπορεί να επέλθει μόνον από θάνατο τού Ερντογάν σε συνδυασμό με το επερχόμενο μιας πολύ βαθιάς κρίσης, ή την ριζική αναδιάταξη των γεωπολιτικών δεδομένων τής μείζονος περιοχής.

      Διαγραφή
  11. Μποτίλια στο Πέλαγος03 Απριλίου, 2024 13:32

    Όπως ήταν αναμενόμενο, το καθεστώς προβαίνει ήδη σε μια σειρά βήματα, για να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα, με στόχο τον κατευνασμό τού κοινωνικού μένους, όπως η καταδίκη τού μίχου και η έφοδος τής αστυνομίας στον ΟΣΕ, που κατάσχεσε την "μονταζιέρα". Τουναντίον όμως, εκείνα τα μέτρα που ροκανίζουν τις κοινωνικές δομές, όπως οι ρυθμίσεις επιβολής πυροπροστασίας σε υπάρχοντα οικήματα, που αποσκοπούν στην πτωχοποίηση και την υφαρπαγή τής στέγασης από τον πληθυσμό, συνεχίζονται εντατικά, με πλήρη σιωπή τής "αντιπολίτευσης". Το ίδιο ισχύει και για την αύξηση των διοδίων.
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/periergi-siopi-kai-apo-ta-kommata-tis-antipoliteysis-gia-to-neo-foro-pyroprostasias-akiniton/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους!!!Η ανάλυση σου αγαπητέ Διονύση όπως πάντα εστιάζει στα πολύ σημαντικά και συμφωνώ ότι ο Ερντογάν θα απομακρυνθεί μόνο σε περίπτωση που θα επέλθει ο θάνατός του για αυτό έγραψα ότι θα φύγουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.Σε σχέση με τις αποφάσεις δικαστηρίων σε εμάς εδώ συμφωνώ επίσης αλλά περιμένω ότι θα υπάρξει και συνέχεια,όταν ο κόσμος δεν θα ασχολείται με το θέμα

      Ευρυδίκη

      Διαγραφή
  12. AYTO ΘΑ ΠΕΙ .....ΤΕΧΝΗ. ΧΑ`Ι`ΒΑΝΙΑ
    Η πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (οι φόροι μας δηλαδή)
    παρουσιάζει αυτό ……..
    https://twitter.com/Greeksburg/status/1775206734761513118
    ΑΜ` ΠΩΣ

    ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή