«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

📌 Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ για να προωθήσουν τη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής 📌 Ο γαλλικός δρόμος προς τον πυρηνικό πόλεμο



Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ για να προωθήσουν τη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής

O Lucas Leiroz, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων BRICS, ερευνητής στο Κέντρο Γεωστρατηγικών Μελετών, έγραψε στις 5 Απριλίου στην ιστοσελίδα infobrics.org :

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την πρόσβαση των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ για να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αρκτική. Σε πρόσφατη δήλωσή του, Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε το σχέδιο της Ουάσινγκτον να κατασκευάσει μια μεγάλη αποθήκη όπλων στην περιοχή, με την υποστήριξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Το μέτρο θα αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής και έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ΗΠΑ να ξεπεράσουν τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή στην περιοχή.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε από τον διοικητή του αμερικανικού υλικού Christopher Mohan κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα Breaking Defense. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Φινλανδία και η Σουηδία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ΗΠΑ με το σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική γεωγραφία τους. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή τοποθεσία της αποθήκης, αλλά δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ αναλύει από κοινού όλες τις δυνατότητες. Δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι συζητούν ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος εξοπλισμός για να αναπτυχθεί στην περιοχή.

"Η προσθήκη των εταίρων του ΝΑΤΟ αλλάζει το τοπίο της ασφάλειας και τις ευθύνες μας ως μέρος του ΝΑΤΟ (...) [Το σχέδιο αυτό] θα αγκαλιάσει και θα ενσωματώσει τη Φινλανδία και τη Σουηδία στο εγχείρημα του ΝΑΤΟ, και αυτό θα οδηγήσει σε κάποιες αλλαγές στο έδαφος", δήλωσε.

Το μέτρο αυτό είναι μία μόνο από τις διάφορες πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της τα τελευταία χρόνια για να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή στην Αρκτική. Για δεκαετίες, οι ΗΠΑ δεν είχαν ιδιαίτερη έμφαση στην Αρκτική στις αμυντικές στρατηγικές τους. Ο κύριος στόχος των αμερικανικών στρατηγικών σχεδίων ήταν πάντα η "περικύκλωση" και η "απομόνωση" της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ επικεντρώνονται εδώ και πολλά χρόνια στην επίτευξη αυτού του στόχου μέσω της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης και της αποσταθεροποίησης της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής, αλλά οι Αμερικανοί έχουν δώσει ελάχιστη προσοχή στην Αρκτική - μια περιοχή όπου οι Ρώσοι έχουν γίνει πολύ ισχυροί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.
 

Τώρα, ωστόσο, οι ΗΠΑ ανησυχούν για αυτή την αδυναμία στην περιοχή. Με την κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να βελτιώσει τις θέσεις της στην Αρκτική προκειμένου να αντιστρέψει το σημερινό σενάριο του ρωσικού πλεονεκτήματος. Τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί από τις ΗΠΑ διάφορες πολιτικές κλιμάκωσης - ορισμένες από αυτές μάλιστα είναι ανοιχτά προκλητικές και στοχεύουν στη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει την Αρκτική ως ζωτικό σημείο στο στρατηγικό της περιβάλλον και φυσικά επιδιώκει να διατηρήσει μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή για να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια. Οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ, ωστόσο, δεν χρησιμοποιούν την πρόσβαση στην Αρκτική για να αναπτύξουν αμυντική στρατηγική. Αντιθέτως, αναζητούν την Αρκτική ως πιθανό σημείο επίθεσης κατά της Ρωσίας. Ο στόχος της Δύσης στην Αρκτική είναι απλώς να βλάψει τη Ρωσία και όχι να προστατευτεί. Εάν η Δύση υιοθετούσε μια πολιτική διπλωματίας και ειρηνικού διαλόγου με τη Μόσχα, δεν θα υπήρχε στρατιωτικός αγώνας στην Αρκτική, αλλά είναι σαφές ότι η πρόθεση του ΝΑΤΟ είναι να βλάψει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.
 

Για να επιτύχουν αυτούς τους προκλητικούς στόχους, οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν τη στρατηγική θέση των νέων μελών του ΝΑΤΟ ως εργαλείο πολέμου. Οι σκανδιναβικές χώρες θα παρακινηθούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής, συν-οδηγώντας μαζί με την Ουάσιγκτον σε μια κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία. Και αυτό θα είναι εξαιρετικά επιζήμιο γι' αυτές, διότι, αν η κρίση κλιμακωθεί σε ανοιχτή σύγκρουση στο μέλλον, οι χώρες αυτές θα αποτελέσουν στόχους προτεραιότητας.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ο γαλλικός δρόμος προς τον πυρηνικό πόλεμο

Στις 25 Μαρτίου, στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα consortiumnews.com, 23 εξέχουσες προσωπικότητες* κατέθεσαν "ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, εξηγώντας πως η Γαλλία θα μπορούσε να οδηγήσει τον αμερικανικό λαό σε ένα μονοπάτι προς μια πυρηνική σύγκρουση που δεν είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού και της ίδιας της ανθρωπότητας.

 

Η Γαλλία φέρεται να ετοιμάζεται να στείλει μια δύναμη περίπου 2,000 στρατιωτών - περίπου μια ενισχυμένη ταξιαρχία χτισμένη γύρω από ένα τεθωρακισμένο τάγμα και δύο μηχανοποιημένα τάγματα, με στρατεύματα υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, μηχανικής και πυροβολικού - στην Ουκρανία κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Αυτή η δύναμη είναι καθαρά συμβολική, στο βαθμό που θα είχε μηδενική δυνατότητα επιβίωσης σε μια σύγχρονη σύγκρουση υψηλής έντασης του εύρους και της κλίμακας αυτού που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία. Δεν θα αναπτυσσόταν απευθείας σε μια ζώνη σύγκρουσης, αλλά θα χρησίμευε είτε ως

(1) μια δύναμη ανίχνευσης/ταξικό σύρμα για να σταματήσει την προέλαση της Ρωσίας. ή

(2) μια δύναμη αντικατάστασης που αναπτύχθηκε σε μια μη ενεργή ζώνη για να απελευθερώσει Ουκρανούς στρατιώτες για μάχιμο καθήκον. Η Γαλλική Ταξιαρχία φέρεται να συμπληρώνεται από μικρότερες μονάδες από τα κράτη της Βαλτικής.

Αυτό θα ήταν η εισαγωγή των μάχιμων στρατευμάτων μιας χώρας του ΝΑΤΟ σε ένα θέατρο πολέμου, καθιστώντας τους «νόμιμους στόχους» σύμφωνα με το Νόμο του Πολέμου.

Τέτοιες μονάδες θα στερούνταν προφανώς εντολής του ΝΑΤΟ. Κατά την άποψη της Ρωσίας, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μια διάκριση χωρίς διαφορά. Η Γαλλία φαίνεται να στοιχηματίζει – αφελώς – ότι η ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα εμπόδιζε τη Ρωσία να επιτεθεί στα γαλλικά στρατεύματα. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να επιτεθεί σε οποιοδήποτε γαλλικό/βαλτικό σώμα στην Ουκρανία και να καταστρέψει/υποβάθμισε γρήγορα τη μαχητική της βιωσιμότητα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν μπορεί να υπολογίσει ότι, μετά τις ρωσικές επιθέσεις στα στρατεύματα των μελών του ΝΑΤΟ - εντολή του ΝΑΤΟ ή όχι - θα μπορούσε να επικαλεστεί το Άρθρο 5 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ και να κάνει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ να παρέμβει. Μια τέτοια επέμβαση πιθανότατα θα λάβει τη μορφή αεροσκαφών που θα επιχειρούν από κράτη του ΝΑΤΟ – και ίσως να περιλαμβάνει αποστολές απαγόρευσης εναντίον τακτικός στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας. 

Στον γκρεμό του πυρηνικού πολέμου;

Δογματικά, και από νομικό δικαίωμα, η απάντηση της Ρωσίας θα ήταν να εξαπολύσει αντίποινα και εναντίον στόχων σε χώρες του ΝΑΤΟ. Αν το ΝΑΤΟ επιτεθεί στρατηγικές στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας, σε εκείνο το σημείο αναλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και τα κέντρα λήψης αποφάσεων του ΝΑΤΟ θα χτυπηθούν με πυρηνικά όπλα.

Δεν πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, αλλά μάλλον θα αφήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποφασίσουν εάν θέλουν να διακινδυνεύσουν την καταστροφή προετοιμάζοντας να εξαπολύσουν πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία. Τούτου λεχθέντος, οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν βελτιωθεί σε σημείο που, σε ορισμένους τομείς –π.χ. υπερηχητικούς πυραύλους– η ικανότητά τους ξεπερνά αυτή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Με άλλα λόγια, ο ρωσικός πειρασμός να χτυπήσει πρώτος μπορεί να είναι λίγο ισχυρότερος από ό,τι σε προηγούμενες κρίσεις, και είμαστε κάπως λιγότερο σίγουροι ότι η Ρωσία θα ήθελε να «πηγαίνει δεύτερη».

Ένας άλλος ανησυχητικός παράγοντας είναι ότι οι Ρώσοι είναι πιθανό να πιστέψουν ότι η ανοησία του Μακρόν έχει τη σιωπηρή έγκριση ορισμένων βασικών αξιωματούχων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών, οι οποίοι φαίνονται απελπισμένοι να βρουν κάποιον τρόπο να αλλάξουν την τροχιά του πολέμου στην Ουκρανία – πόσο μάλλον, ως εκλογές πλησιάσουμε.

Ό,τι χρειάζεται να γίνει

Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι η Γαλλία την οδηγεί σε έναν δρόμο αναπόφευκτης αυτοκαταστροφής.

Ο αμερικανικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι η Ευρώπη τον οδηγεί στο κατώφλι της πυρηνικής εξόντωσης.

Εφόσον οι Ρώσοι ηγέτες μπορεί να υποψιάζονται ότι ο Μακρόν συνεργάζεται με την Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ πρέπει να καταστήσουν δημόσια και ξεκάθαρα τη θέση τους.

Και εάν η Γαλλία και η Βαλτική επιμείνουν στην αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, πρέπει επίσης να καταστεί σαφές ότι μια τέτοια ενέργεια δεν έχει εντολή του ΝΑΤΟ. ότι το άρθρο 5 δεν θα ενεργοποιηθεί από οποιαδήποτε ρωσικά αντίποινα· και ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των πυρηνικών όπλων που αποτελούν μέρος της αποτρεπτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε ρωσικής στρατιωτικής δράσης εναντίον γαλλικών ή βαλτικών στρατευμάτων.

Χωρίς τέτοια σαφήνεια, η Γαλλία θα οδηγούσε τον αμερικανικό λαό σε μια πορεία προς μια πυρηνική σύγκρουση, αναμφισβήτητα όχι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού – ή της ίδιας της ανθρωπότητας.

 

* ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ : 


  • William Binney, πρώην Τεχνικός Διευθυντής, Παγκόσμια Γεωπολιτική & Στρατιωτική Ανάλυση, NSA; συνιδρυτής, Κέντρο Ερευνών Αυτοματισμού SIGINT (επ.)
  • Ρίτσαρντ Μπλάκ, πρώην γερουσιαστής της Πολιτείας της Βιρτζίνια. Colonel, USA (ret.); Πρώην Προϊστάμενος, Τμήμα Ποινικού Δικαίου, Γενικός Εισαγγελέας Δικαστής (συνεργάτης VIPS)
  • Μάρσαλ Κάρτερ-Τριπ, Αξιωματικός Υπηρεσιών Εξωτερικών (ret) και πρώην Διευθυντής Γραφείου στο Γραφείο Πληροφοριών και Έρευνας του State Department
  • Μπόγκνταν Τζάκοβιτς, πρώην Team Leader of Federal Air Marshals and Red Team, FAA Security, (επ.) (συνεργάτης VIPS)
  • Graham E. Fuller, Αντιπρόεδρος, Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (επ.)
  • Philip Giraldi, CIA, Αξιωματικός Επιχειρήσεων (επ.)
  • Μάθιου Χο, πρώην καπτ., USMC, Ιράκ και Υπάλληλος Υπηρεσιών Εξωτερικών, Αφγανιστάν (συνεργάτης VIPS)
  • Τζέιμς Τζορτζ Τζάτρας, πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ και πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην ηγεσία της Γερουσίας (Associate VIPS)
  • Λάρι Σι Τζόνσον, πρώην αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής CIA και State Department
  • Γιάννη Κυριάκου, πρώην αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής CIA και πρώην ανώτερος ερευνητής, Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας
  • Κάρεν Κβιατκόφσκι, πρώην Αντισυνταγματάρχης, Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α., στο Γραφείο του Υπουργείου Άμυνας παρακολουθώντας την κατασκευή ψεμάτων στο Ιράκ, 2001-2003
  • Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, Συνταγματάρχης, ΗΠΑ (αναθ.) (συνεργάτης VIPS)
  • Ray McGovern, πρώην αξιωματικός πεζικού/υπηρεσιακού στρατού των ΗΠΑ & αναλυτής της CIA. Προεδρική ενημέρωση της CIA (επανα.)
  • Elizabeth Murray, πρώην Αναπληρωτής Αξιωματικός Εθνικών Πληροφοριών για την Εγγύς Ανατολή, Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών και πολιτικός αναλυτής της CIA (επ.)
  • Τοντ Ε. Πιρς, MAJ, Δικαστής του Στρατού των ΗΠΑ (αναπ.)
  • Pedro Israel Orta, πρώην αξιωματικός της CIA και της Κοινότητας Πληροφοριών (Γενικός Επιθεωρητής).
  • Scott Ritter, πρώην MAJ, USMC; πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ, Ιράκ
  • Coleen Rowley, Ειδικός Πράκτορας του FBI και πρώην Νομικός Σύμβουλος του Τμήματος Μινεάπολης (επ.)
  • Λόρενς Γουίλκερσον, Colonel USA, ret.), διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής, College of William and Mary (συνεργάτης VIPS)
  • Sarah G. Wilton, CDR, USNR, (ret.); Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (Επαν.)
  • Kirk Wiebe, πρώην Senior Analyst, SIGINT Automation Research Center, NSA
  • Ρόμπερτ Γουίνγκ, πρώην αξιωματικός Εξωτερικών (συνεργάτης VIPS)
  • Ann Wright, συνταξιούχος έφεδρος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ που παραιτήθηκε το 2003 σε αντίθεση με τον πόλεμο στο Ιράκ

 

 Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα ΗΠΑ στη Γαλλία… ξεχάστε το ΝΑΤΟ, είστε μόνοι 

 

 

4 σχόλια:

  1. Kώστα,
    Ο Μicron (μικρός είναι) δεν θα στείλει ποτέ τίποτα καθώς οι Γάλλοι στο 80% + του λένε να πάει να γ@μηθeί !
    Επίσης έχει τους Ολυμπιακούς Αγώνες τέλος Ιουλίου στο Παρίσι ....
    Λαμβάνει μόνο οδηγίες από τους παγκοσμιοποιητές στο Νταβός και από τον Έντμοντ ντε Ρότσιλντ, σαν απλό κοτόπουλο. 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως, πανω κατω σχεδον μαζι με το warnews ξανανοιξατε 😁😁😁

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Γάλλοι δεν υπερασπίστηκαν ούτε κάν την πατρίδα τους το 1940! (Καί ορθώς, ορθώτατα, διότι επρόκειτο περί μασωνοκοροϊδίας το να νεκραναστήσουν οι ΗΠΑ -συν οι Ευρωπαίοι άρχοντες- τη Γερμανία, να της χαρίσουν τα χρέη, καί να την ξανακάνουν φόβητρο της Ευρώπης μέσα σε 15 χρόνια από την ήττα της το 1918.) Θα πάνε να πολεμήσουν γιά την Ουκρανία, όταν μάλιστα δεν έχουν λόγο να το πράξουν; Σοβαροί να είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή