«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Πόλεμος μεγάλης κλίμακας έρχεται μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας

 

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος αποσπάται από τα γεγονότα στην Ουκρανία και τη Λωρίδα της Γάζας, μια νέα μεγάλης κλίμακας σύγκρουση δημιουργείται στην Αφρική. Ο επερχόμενος πόλεμος θεωρείται από τις αρχές της Αιθιοπίας ως απαραίτητο μέτρο και ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η κατάρρευση στο μέλλον. Τι ωθεί τους Αιθίοπες προς την ένοπλη σύγκρουση και γιατί η Ερυθραία δεν είναι έτοιμη να κάνει παραχωρήσεις;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

4 σχόλια:

  1. Κώστα φίλε μου Καλησπέρα,

    Όπως γνωρίζειs η Αφρική είναι το δεύτερο σπίτι μου .

    Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται για πολλές δεκαετίες (1998)……. Τίποτα νέο
    Αυτό που είναι νέο είναι το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ότι οι Ισραηλινοί σκοτώνουν τον παλαιστινιακό λαό......

    Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε το αμφιλεγόμενο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης "λεβάντας" για να δημιουργήσει "λίστα δολοφονιών" Παλαιστινίων μαχητών και να βομβαρδίσει 37.000 στόχους, ισχυρίζεται η έκθεση. Έξι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιήθηκε για να επιτρέψει αεροπορικές επιδρομές σε σπίτια στη Γάζα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Lavender AI έχει ποσοστό σφάλματος 10%

    https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-13272487/israeli-army-lavender-ai-palestinian-militants.html

    https://www.lavender.ai/product

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσθέτω επίσης ότι η Αιθιοπία είναι η μόνη αφρικανική χώρα / έθνος που δεν αποικίστηκε ποτέ !!

    Το πρόβλημα μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας όπως σας είπα είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι η ίδια φυλή όπως η Ελλάδα μετά τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο τελικά χωρίστηκαν και έτσι η Αιθιοπία δεν είχε θάλασσα και λιμάνι για να εξάγει και να εισάγει τα αγαθά . Μέχρι το τέλος του 2023 χρησιμοποιούσαν το λιμάνι του γαλλόφωνου Τζιμπουτί , αλλά από την 1η του 2024 έχουν νοικιάσει γη στη Σομαλιλάνδη και επομένως αυτό θα έχει δικό του Λιμάνι . Θυμηθείτε ότι η Αιθιοπία από το 2024 βρίσκεται στις BRICS και ότι στην Αντίς Αμπέμπα βρίσκεται το γραφείο Αφρικανικής Ενότητας.

    https://medium.com/@thomasarnosander/ethiopia-somaliland-port-agreement-a-geopolitical-turning-point-15f8205bfa71

    https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Ethiopia%E2%80%93Somaliland_memorandum_of_understanding

    https://reliefweb.int/report/eritrea/conflict-horn-why-eritrea-and-ethiopia-are-war

    Η Ερυθραία είναι ένα στρατιωτικοποιημένο αυταρχικό κράτος που δεν έχει πραγματοποιήσει εθνικές εκλογές από την ανεξαρτησία της από την Αιθιοπία το 1993. Το Λαϊκό Μέτωπο για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη (PFDJ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο Isaias Afwerki, είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα. Η αυθαίρετη κράτηση είναι συνηθισμένη και οι πολίτες υποχρεούνται να εκτελούν Εθνική Υπηρεσία, συχνά για ολόκληρη την επαγγελματική τους ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου Κωνσταντίνε σε ευχαριστούμε πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες!

      Διαγραφή
  3. Αιθιοπια: μελος των BRICS, Ερυθραια: εξαιρετικες σχεσεις με τη Ρωσσια. Θα εχει ενδιαφερον....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή