«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΜΗΝΙΣ (εξ ου "μηνίσκος") - SELENA (Τα μυστήρια της Σελήνης)


 

Η ανάρτηση αφιερώνεται στον φίλο ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Δείτε το παρακάτω βίντεο σε πλήρη οθόνη στον υπολογιστή σας και με το δάκτυλο στο ποντίκι, ώστε να κάνετε παύσεις όπου σάς είναι απαραίτητο, για να κατανοήσετε τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις και να διαβάσετε με την άνεσή σας τα κάπως μεγαλύτερα κείμενα. 

Το βίντεο είναι του "μαιτρ του είδους" (όπως τον έχει αποκαλέσει ο Βασίλης Μπαντίδης) κυρίου Σωτήρη Σοφιά, μηχανικού τοπογράφου συγγραφέα.

 


 

 Διαβάστε επίσης, την ανάρτησή μας-αφιέρωμα στον κ.Σωτήρη Σοφιά, Το χρονικό μιας απίστευτης έρευνας για την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Χριστού και την φύση του άστρου της Βηθλεέμ.

 

 

5 σχόλια:

  1. Διός Κούρος29 Απριλίου, 2024 10:14

    Καλημέρα σας και καλή σας Μεγάλη Εβδομάδα.

    Σημαντικό και το ντοκυμαντέρ για τον Ερυθρό Κότσυφα, το οποίο είχε προβάλλει η ΕΡΤ !!!

    Για όσους δεν γνωρίζουν, Ερυθρός Κότσυφας είναι το κωδικοποιημένο όnομα ενός πρώιμου "κουσκουσιάρη" (χα χα χα) που έβγαλε στη φόρα πολλά μυστικά.

    Δείτε το παρακάτω : "Ερυθρός Κότσιφας-Απόλλων 11- Ντοκιμαντέρ"
    https://www.youtube.com/watch?v=j3nzFX38O7M

    Έχουμε να μάθουμε πολλά, μετά την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

    Έρρωσθε

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ29 Απριλίου, 2024 10:26

    Κωστή μου, σ'ευχαριστώ για την αφιέρωση. Ξέρεις το πάθος μου και με "βαράς" σαν καλός μουσικός (χα χα χα).
    Καλή εβδομάδα αδερφέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει και "η μήνις του Αχιλλέως", με την έννοια της οργής, της εκδικητικής μανίας. Γύρω απ' αυτήν εξελίσσεται το έπος της Ιλιάδος.

    δωρική διάλεκτος: "μῆνις" --> αιολική : μᾶνις
    εξ ου και μανία, μαίνομαι, μαινάδες, μάνητα

    Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με την σελήνη;
    Αγνοώ.
    Ίσως, κάτι κοινό να έχουν με τους σεληνιαζόμενους, που μαίνονται.

    μνκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή