«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 47 ΧΩΡΕΣ (11 χιλιάδες άτομα) ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ EFES-2024 (9 έως 30 Μαΐου) ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ !!

 

Μεγαλύτερος εξευτελισμός για την τουρλοκωλιασμένη ψευτοκυβέρνησή μας, και κατ' επέκταση για την Ελλάδα.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!

Να μην σάς πω.. ότι απορώ κιόλας πώς δεν συμμετέχει και η ίδια η "Ελλάδα" σε αυτή την άσκηση!...

Η άσκηση γίνεται πάλι εφέτος, δήθεν για να παρουσιάσει η Τουρκία σε όλες αυτές τις χώρες την παραγωγή της σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, και μάλιστα είναι η μεγαλύτερη της σειράς, "κοινή άσκηση" υπό τη διεύθυνση και τη διαχείριση της "Διοίκησης Στρατού Αιγαίου"!!!! Τί ακριβώς είναι αυτό το τελευταίο.. μήπως μπορεί να μάς το εξηγήσει με σαφήνεια η κυβέρνησή μας..; (μας, τους, των, του εξαποδώ.. ό,τι θέλετε βάλτε). 

Anyway, η άσκηση διεξάγεται στη Δυτική Ανατολία, το Κεντρικό Αιγαίο, τον κόλπο της Σμύρνης και στο πεδίο βολής και ασκήσεων Doğanbey. Οι "φιλελληνικές" χώρες που συμμετέχουν, και των οποίων "διακριτικά" όλες οι γνωστές ιστοσελίδες μάς δίνουν απλώς και μόνον τον αριθμό τους (47).. είναι οι εξής:

Γερμανία, ΗΠΑ, Αλβανία, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Μπαγκλαντές, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Μπουρκίνα Φάσο, Μαρόκο, Φιλιππίνες, Γαλλία, Γκάμπια, Γουινέα, Γεωργία, Ιταλία, Καμερούν, Κατάρ, Καζακστάν, Κιργιστάν, Δημοκρατία της Κορέας, Κονγκό, Κουβέιτ, "Βόρεια Μακεδονία", Αίγυπτος, Λετονία, Λιβύη, Ουγγαρία, Μάλι, Μεξικό, Μογγολία, Μολδαβία, Νίγηρας, Νιγηρία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουάντα, Σομαλία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν, Τανζανία, Ουγκάντα, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε.

Μην ανησυχείτε όμως.. Έχουμε κάτι τσαμπουκαλήδες στην Ελλάδα.. που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους στα "εθνικά" μας θέματα: 

 



      ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

 

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

 

10 σχόλια:

  1. ΠΥΡΙΝΗ ΚΑΡΑΚΑΞΑ27 Μαΐου, 2024 03:06

    Είσθε προβοκάτωρ αγαπητέ Ταύρε! Οι χώρες αυτές είναι κάργα φιλειρηνικές (η Αυστραλία πχ προωθεί την παγκόσμια ειρήνη ευλογώντας προτεσταντικά με θυμίαμα λιβανιού από μαριχουάνα τα πλήθη της) και τις παρεξηγείτε, όλοι εσείς που σκέφτεσθε πρόστυχα και αντιδραστικά. Η Τουρκία δεν έχει καμμιά εδαφική απαίτηση από την Ελλάδα, αρκεί να της δοθεί αυτός ο απαραίτητος ζωτικός χώρος που έχει ανάγκη και που εμείς οι μονοφαγάδες της αρνούμεθα εγωιστικώς. Άντε και κανα δυο βραχονησίδες, όπου φυτρώνουν μόνο ρίγανη και ασντράχτες. 83 μύρια ανθρώπων έχει και δεν ξέρει πού να τους βάλει. Κι εσείς οι αντιδραστικοί της μαύρης αντίδρασης, να κατεβάζετε σενάρια επικίνδυνα και που προκαλούν κλυδωνισμούς στις ήδη υπερευαίσθητες ισορροπίες. Κάτι τέτοια με κάνουν να νοσταλγώ με πάθος τις παλιές μας συνήθειες όπου ολόκληρος Πειραιάς και η Τρούμπα κυρίως, υποδεχόταν κάθε χρόνο τον 6ο αμερικανικό στόλο, όπου τα αμερικανάκια ναυτάκια εναπόθεταν τα τιμημένα δολλαριακια τους στους γκισέδες των σωματεμπόρων κι από εκεί στα ταμεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Ααααχ Ωραία χρόνια! Ήταν και έγχρωμα κιόλας, μιας και οι καλοί μας σκηνοθέτες τα έντυναν έτσι κινηματογραφικά, για να μη τα ξεχνάμε (βλ. «Καλώς ήρθε το δολλάριο» 1967, «Οι βάσεις και η Βασούλα», 1975) Έτσι μου ρχεται να ξεφωνίξω στα τουρκάκια «Welcome, welcome»! Το ερώτημα είναι το αν θα με καταλάβουν όμως …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε καταλαβαίνω καλή μου, γι αυτό θα ήθελα να σού δωρίσω ένα ριχτό, μόνο που δεν ξέρω το νούμερο σου..
      https://www.on-season.gr/products_img/1691145605_1.jpeg
      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΤΡΕΛΛΟΠΑΙΔΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕΡΓΙΕ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΔΩΡΙΣΕΣ ΓΈΛΙΟ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ. ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ!

      Διαγραφή
  2. ΖΗΤΩ Ο ΜΠΛΕΚ.
    ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΣ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΧ..! ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΛΑΜΕ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.😄

      Διαγραφή
  3. εγω δεν ανησυχω, αφου στην ασκηση παιρνει μερος,η μπουργκινα φασο[ δηλ φασωνεται με την μπουργκα;;;; oχι οτι χεστηκα] γιατι εχουμε πρωθυπουργαρα τον μεγιστο Σουρτουκη,Σερσερη ,και θα προταξει τα ρωμαλαια στηθη του να μας σωσει...Καλημερααα καλη εβδομαδα...Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διός Κούρος27 Μαΐου, 2024 10:44

    Αφήστε τη Μολδαβία στην ησυχία της. Φυτρώνουν ωραίες...γυναίκες !! χα χα χα

    Διός Κούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέ Γουώγκ (ο μαυροκέφαλος)29 Μαΐου, 2024 08:26

    Αν είμασταν σοβαρή χώρα θα στέλναμε πίσω πακέτο πάκια, μπαγλαντεζάκια, νιγηριοκούμπους, γεωργιανούς, φιλιππινέζους, μαροκάνους, καζάχους, τηγανοκέφαλους σκιπτάρ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Και όσοι δεν φεύγανε θα πάθαιναν πράγματα που ΓΙΝΟΝΤΑΙ αλλά ΔΕΝ λέγονται...
    Στη λίστα με τις "φιλικές" χώρες και ο όρμπαν που φαίνεται πως δεν ξέχασε τις μογγόλικες ρίζες του, η μουσολινικιά καρακαξα μελόνι, η π@υστρονγαλλία που δεν ξεχνά πόσα κόκκαλα μικρασιατών έγιναν σαπούνι στη κατεχόμενη Μασσαλία, το χιτλεριστάν εννοείται, το π@υστρονήσι Αλβιόνα, η Ν. Κορέα που φτιάχνει τα καράβια των "καραβοκυραίων" μας, αλλά στέλνει και τα εργοστάσια της χιουντάι στην τουρκίγιε, η λαντ φρομ ντάουν άντα Αουστράλια με τόσους βιαίως εμβολιασμένους ομογενείς μας εκεί, η ζιμπάμπουε του αντιρατσιστή δολοφόνου ρόμπερτ μουγκάμπε που εξυμνεί και ο Στήβι Γουώντερ, το Μεξικό ξερό χωράφι αγαπημένο, η προοδευτικά Λούλα της Μπραζίλ με το μπραζίλ, τα Εμιράτα που πάνε εκεί και τα σκάνε οι άρτι ξεβλαχέψαντες νεοραγιάδες, η αίγυφτος που της χάρισε ο βαφανκούλης την ΑΟΖ μας, η Λιβύη που σκότωσε τους δικούς μας και θεωρεί την Σύρτη κλειστή θάλασσα, αζέροι γενοκτώνοι, σομαλοί εγκληματίες, ορθοδοξομάχοι λιγούρια πολωνοί λετονοί και λοιπά σκουπίδια της οικουμένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω, σαν αντίκα, ένα παμπάλαιο αγγλοελληνικό λεξικό του 1914. Και στη λέξη wog ξέρεις μεταξύ άλλων ποια άλλη μετάφραση δίνει;
      Σκυλάραψ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Είδες λοιπόν δεν ήταν μόνο ο Ζαμπέτας ρατσιστής στην εποχή του.. Πού να γνώριζαν κι εμάς χαχαχα
      Να είσαι καλά φίλε μου, ξεκίνησες ωραία την μέρα μου!

      Διαγραφή