«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

«Συνωμοσιολόγος» είναι τίτλος τιμής και όχι ύβρις

 της Γιάννας Μυράτ


Ο Χίτλερ αμαύρωσε το πανάρχαιο και ιερό σύμβολο της Σβάστικα, το Ισλαμικό Κράτος μαγάρισε την δυνατή ενεργειακά φράση “Αλλάχ ου Άκμπαρ” που σημαίνει ο Θεός είναι μεγάλος, και η CIA κατέστρεψε την έννοια του “συνωμοσιολόγου”.

Μια “θεωρία συνωμοσίας” είναι συνήθως η εξήγηση για ένα γεγονός ή μια κατάσταση που προκύπτει από μια συνωμοσία την οποία έχουν συλλάβει κι έχουν κάνει πράξη ισχυρές και σκιώδεις ομάδες, με κίνητρα συνήθως πολιτικά, οικονομικά, ελέγχου πληθυσμών κ.λπ

Οι θεωρίες αυτές στην συντριπτική πλειοψηφία τους έρχονται σε αντίθεση με το mainstream αφήγημα κυβερνήσεων, επιστημόνων, ΜΜΕ ή ιστορικών, και ειδικότερα των διεθνών κέντρων διακυβέρνησης.

Αναλύουν όχι μόνο γεγονότα, αλλά πολλάκις “προβλέπουν” και που οδεύει μια υπάρχουσα κατάσταση, βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει.

Ιστορική αναδρομή του όρου

Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης ορίζει τη θεωρία συνωμοσίας ως «τη θεωρία ότι ένα γεγονός ή φαινόμενο συμβαίνει ως αποτέλεσμα συνωμοσίας μεταξύ ενδιαφερόμενων μερών· συγκεκριμένα μια πεποίθηση ότι κάποια μυστική αλλά υπηρεσία επιρροής (συνήθως με πολιτικά κίνητρα και καταπιεστική στην πρόθεση) είναι υπεύθυνη για ένα ανεξήγητο γεγονός».

Η πιο παλιά χρήση του όρου που είναι γνωστή, ήταν από τον Αμερικανό συγγραφέα Τσαρλς Άστορ Μπρίστεντ, σε μια επιστολή προς τον εκδότη που δημοσιεύτηκε στους New York Times στις 11 Ιανουαρίου 1863. Τον χρησιμοποίησε για να αναφερθεί στους ισχυρισμούς ότι οι Βρετανοί αριστοκράτες αποδυνάμωσαν σκόπιμα τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου προκειμένου να προωθήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η λέξη “συνωμοσία” στα αγγλικά (conspiracy) προέρχεται από το λατινικό con- (“με, μαζί”) και spirare (“αναπνέω”).

[ Σημ.Διόδοτου: Στα ελληνικά, η λέξη “συνωμοσία” προέρχεται από την αρχαία ελληνική “συνωμοσία”, δηλαδή παρέμεινε ίδια. Έχει την έννοια του μυστικού σχεδίου που υλοποιείται στα κρυφά από μια ομάδα ατόμων, συνήθως για κακούς σκοπούς. Ετυμολογικά, προέρχεται από τις λέξεις συν + ὄμνυμι (ορκίζομαι σε κάτι) ]  

Ο όρος “θεωρία συνωμοσίας” έγινε ευρύτερα γνωστός από τη CIA για να δυσφημήσει τους συνωμοσιολόγους, ιδιαίτερα τους επικριτές της Επιτροπής Warren, καθιστώντας τους στόχο χλευασμού. Στο βιβλίο του «Θεωρία συνωμοσίας στην Αμερική» το 2013, ο πολιτικός επιστήμονας Lance deHaven-Smith έγραψε ότι ο όρος εισήλθε στην καθημερινή γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το 1964, έτος κατά το οποίο η Επιτροπή Warren δημοσίευσε τα ευρήματά της για τη δολοφονία Κένεντι, με τους New York Times να προβάλλουν πέντε ιστορίες εκείνη τη χρονιά χρησιμοποιώντας τον όρο.

Η ιδέα ότι η CIA ήταν υπεύθυνη για τη διάδοση του όρου «θεωρία συνωμοσίας» αναλύθηκε από τον Μάικλ Μπάτερ, καθηγητή Αμερικανικής Λογοτεχνικής και Πολιτιστικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Tübingen με αφορμή την έκθεση Warren.

Έκτοτε και σταδιακά, ο όρος “θεωρίες συνωμοσίες” άρχισε να γίνεται αγαπητός από όλους εκείνους που αυτές οι θεωρίες τους ξεβόλευαν στο να περάσουν το δικό τους αφήγημα, χάραξη πολιτικής, προπαγάνδα, ακόμα και οικονομικά συμφερόντα.

Το προφίλ του «συνωμοσιολόγου»

Η CIA και γενικότερα αυτοί που βρίσκονται στο στόχαστρο των θεωριών συνωμοσίας, προσπαθούν να προβάλλουν τον συνωμοσιολόγο ως ένα άτομο ευφάνταστο, τρελαμένο, ή με σκοτεινά κίνητρα αποσταθεροποίησης του συστήματος ή ακόμα και το κέρδος. Πολλές φορές φτάνουν στα άκρα κάνοντας μπούλινγκ και φορώντας του ένα καπελάκι από αλουμινόχαρτο.

Ωστόσο καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, είχαν για πάγια τακτική όποιος τους ενοχλεί να τον βγάζουν τρελό. Υπάρχει και σχετική ταινία με την Ατζελίνα Τζολί, βασισμένη στην πραγματική τραγική ιστορία της Κριστίν Κόλλινς, η οποία έχασε τον γιο της, και το FBI της παρουσίασε ένα καλά δασκαλεμένο αγόρι για δικό της, για να εισπράξει τα εύσημα της εύρεσης του. Η μητέρα αρνήθηκε ότι είναι το παιδί της, με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο.

Ωστόσο ο αληθινός «συνωμοσιολόγος» μόνο τρελός δεν είναι. Εκτός κι αν, ο αλτρουισμός, η απώλεια χρόνου για τις έρευνες, το μηδενικό προσωπικό όφελος, και το πάθος του να αποκαλύψει στους άλλους τα ευρήματα του, μπορούν να χαρακτηριστούν σε μια εγωκεντρική και κυνική κοινωνία ως “τρέλα”.

Το άτομο αυτό, θα εργαστεί ακατάπαυστα σε βάρος του χρόνου, ενέργειας και τσέπης του, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει, αφού δεν έχει πρόσβαση σε μυστικά ή κρατικά έγγραφα και ντοκουμέντα. Αν από την άλλη είναι χάκερ, θα έχει την τύχη των Ασάνζ και Σνόουντεν.

Το άτομο αρχικά καθοδηγείται από ένστικτο αλλά βασιζόμενο σε “μοτίβα” που φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι βρίσκεται σε μια πολύπλοκη σύνθεση συναίσθησης και λογικής μαζί.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι επιστημονικά, αυτό θεωρείται και ως “απόδειξη”: οι επιστήμονες πρώτα στήνουν ένα θεωρητικό σενάριο, που όταν περάσει στο στάδιο πειραμάτων, αναλόγως του ποσοστού των αποτελεσμάτων, θεωρούν ως ισχυρή, μέτρια, ή ασθενή απόδειξη.

Ο φερόμενος ως συνωμοσιολόγος θα δει μπροστά κάνοντας χρήση των ήδη υπαρχόντων γεγονότων, ή θα δώσει εξηγήσεις που βασίζονται στην παρατήρηση κι επανάληψη των μοτίβων.

Είναι όλοι οι συνωμοσιολόγοι ακριβείς και με αγνά κίνητρα; Σαφώς και όχι, ειδικά τώρα στην εποχή του διαδικτύου. Ζούμε σε μια κοινωνία ατέλειας, με αστυνομικούς, διδασκάλους, γιατρούς, δικαστές, αξιωματούχους κ.λπ πρόθυμους να ξεπουλήσουν το λειτούργημα τους στο βωμό του χρήματος, πώς θα μπορούσε αυτή η κατηγορία ομάδας να εξαιρεθεί; Και δεν είναι λίγοι κι αυτοί που είναι βαλτοί για να προκαλούν σύγχυση και παραπληροφόρηση, που “καταρρίπτεται” εύκολα.

Για παράδειγμα, προ πανδημίας είχε ξεκινήσει ένα παγκόσμιο και πολύ ισχυρό κίνημα ενάντια στην ανάπτυξη της 5G για λόγους ανησυχίας για την υγεία, και κάποιοι ανόητοι πρόθυμοι “συνωμοσιολόγοι” την συνέδεσαν με τον κόβιντ.

Λογικό ήταν να θεωρηθεί ως ανόητη «θεωρία συνωμοσίας» όλο αυτό, η ασύρματη ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει ιώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να παίξει ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να γίνει πιο ευάλωτο στις ιώσεις. Η στοχευμένη παραπληροφόρηση είχε ως αποτέλεσμα να “κάψει” το κίνημα, το οποίο επίσης ακυρώθηκε από τα απανωτά λοκντάουνς. Όχι ωστόσο η ραγδαία ανάπτυξη της 5G, η οποία συνεχίστηκε κανονικά εν μέσω κλειδωμάτων.

Ποιες θεωρίες συνωμοσίας επιβεβαιώθηκαν

Η λίστα είναι όντως μακρά, αλλά ας σταθούμε σε μερικά τρανταχτά παραδείγματα.

Η δεκαετία του 1950 ήταν μια εποχή που έχει μείνει αξέχαστη στους πολίτες των ΗΠΑ. Εν μέσω ψυχρού πολέμου, η κυβέρνηση αντιμετώπιζε όλους τους αντιφρονούντες ως κομμουνιστές ή κατασκόπους, και οι κυβερνώντες αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου επινοήθηκε το Project MK-Ultra. Το πρόγραμμα αυτό, που μερικές φορές αναφέρεται ως το πρόγραμμα ελέγχου του νου της CIA, είναι η κωδική ονομασία σε ένα πρόγραμμα πειραμάτων σε ανθρώπινα υποκείμενα, που παράνομα σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε από τις μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η CIA αποφάσισε να κάνει κρυφά ενέσεις LSD σε ανυποψίαστους Αμερικανούς και Καναδούς και στη συνέχεια να τους ανακρίνει και ενίοτε να τους βασανίζει.

Όσοι τολμούσαν να μιλήσουν για αυτό, θεωρούνταν «συνωμοσιολόγοι». Η CIA χρημάτιζε νοσοκομεία, φυλακές και κολέγια για συνεργασία αλλά και τη σιωπή τους.

Το 1973, ο διευθυντής της CIA Ρίτσαρντ Χελμς διέταξε την καταστροφή όλων των αρχείων που σχετίζονταν με το MKUltra. Το 1977, ένας Νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφορίας αποκάλυψε περίπου 20.000 έγγραφα που αφορούν στο MK-Ultra, και που οδήγησε την Γερουσία σε ακροάσεις αργότερα την ίδια χρονιά.

Ένα άλλο παρόμοιο παράδειγμα είναι το πλέον αναγνωρισμένο επίσημα από τις ΗΠΑ “Σύνδρομο της Αβάνας” ή “Σύνδρομο Μικροκυμάτων”. Για χρόνια πολίτες των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών κατάγγελλαν ότι ήταν θύματα στοχευμένης παρενόχλησης μέσω ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Μάλιστα είχε διεξαχθεί και παγκόσμιο συνέδριο με μαρτυρίες θυμάτων. Όλο αυτό παρέμενε στη σφαίρα της φαντασίας και συνωμοσιολογίας, μέχρι που συνέβη σε Αμερικάνους διπλωμάτες στην Κούβα, αργότερα και αλλού, με τους ειδικούς να “ψάχνονται” σε τι μπορεί να οφείλονται τα βασανιστικά συμπτώματα και η κακή υγεία τους, όπως εμβοές, πονοκέφαλοι, απώλεια αίσθησης και μνήμης, κόπωση κ.ά.

Στην αρχή αποδόθηκε σε ψυχολογικά προβλήματα, και μαζική υστερία, μετά σε επιθέσεις ακουστικών ή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, και παρότι οι “ειδικοί” δεν κατέληξαν σε ασφαλές ομόφωνο συμπέρασμα, το κράτος τους παρείχε αποζημίωση.

Όπως ανέφερα, η λίστα είναι μακρά, και στις παγκόσμιες θεωρίες συνωμοσίας παραμένουν ακόμα με ερωτηματικά και αστερίσκους το αν πήγαν οι Αμερικάνοι στο φεγγάρι και απλά… έχασαν τον δρόμο και τον τρόπο και τον ψάχνουν από την αρχή, αλλά και ποιός σκότωσε τον έρμο Τζον Κένεντι που ολοένα και θα αποκαλύψουν αποχαρακτηρίζοντας έγγραφα, με το σταγονόμετρο και ενάντια στις υποσχόμενες ημερομηνίες, Τραμπ και Ομπάμα.

Τούτων όλων λεχθέντων θα καταλήξω στο εξής: Συνωμοσιολόγος δεν είναι αυτός που κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του κι αναρωτιέται που είναι η Κέιτ Μίντλετον και καταλήγει ελαφρά τη καρδία στο συμπέρασμα ότι την απήγαγαν εξωγήινοι και “μας το κρύβουν”.

Συνωμοσιολόγος είναι αυτός που τρώει ώρες στην έρευνα και μελέτη, ενώνοντας κομμάτια ενός παζλ, μοιράζεται τις γνώσεις του συνήθως χωρίς οικονομικό όφελος ή σε κάποιες περιπτώσεις ζητώντας μια ελάχιστη ενίσχυση για να μπορέσει να επιβιώσει αφού δεν χρηματοδοτείται (άρα δεν ελέγχεται) από κανέναν, εκτίθεται στο σύστημα χωρίς καμία ασφάλεια, συχνά αντιμετωπίζει απόρριψη από τους οικείους του, πολλάκις διώκεται, και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και δολοφονείται.

Αφιερωμένο, λοιπόν, όλο αυτό σε όσους ήδη βρίσκονται στην ξεχωριστή “γειτονιά των αγγέλων” επειδή τόλμησαν και πλήρωσαν το τίμημα. Με ειδική μνεία στον πρώην πράκτορα του FBI, Ted Gunderson, που χαρακτηρίστηκε “συνωμοσιολόγος” μετά τις αποκαλύψεις του για παιδεραστία σε υψηλά πολιτικά και επιχειρηματικά κλιμάκια των ΗΠΑ, αλλά και για τα μυστικά προγράμματα χημικών αεροψεκασμών. “Έπαθε καρκίνο” και πέθανε, με έναν επίσης συνταξιούχο συνάδελφο του να ισχυρίζεται αργότερα ότι στο σπίτι του βρέθηκαν διάσπαρτα ίχνη αρσενικού.

Ο όρος “συνωμοσιολόγος”, για όσους πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, δεν είναι λοιπόν ύβρις, αλλά τίτλος τιμής. Και όσοι είναι αληθινοί, το γνωρίζουν πολύ καλά, δεν θίγονται, και συνεχίζουν.

*Η φωτό είναι από τη γνωστή ταινία Θεωρίες Συνωμοσίας, όπου ο “τρελός” Μελ Γκίμπσον αποδεικνύεται όχι και τόσο τρελός στο τέλος…

 

 πηγή

 

Σχόλιο αναγνώστη από την πηγή:

 Υπάρχουν θεωρίες, οι οποίες πραγματικά είναι γελοίες. Συχνά, εκπορεύονται από κέντρα μυστικών υπηρεσιών και στοχεύουν να γελοιοποιήσουν σοβαρές θεωρίες, οι οποίες αποκαλύπτουν διάφορα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ, δια τον οποίων είτε ενισχύει την εξουσία της είτε μέσα σε γρήγορο διάστημα προωθεί στόχους, που σε ¨κανονικές" συνθήκες θα της χρειαζόταν πολλαπλάσιος χρόνος.
Αυτό το έξυπνο κόλπο, το να αναμειγνύεις αληθινές θεωρίες με ψευδείς, ώστε να υποβαθμίσεις τις πρώτες, το έχει παρατηρήσει πριν 2000 χρόνια ο Παυσανίας, ο οποίος γράφει στα "Αρκαδικά": αλλά αιωνίως, εκείνοι οι οποίοι στα αληθή γεγονότα προσθέτουν ψεύτικα...αναμειγνύοντας τα ψευδή με τα αληθή, εξευτέλισαν τα αληθή".

 

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

 

26 σχόλια:

  1. ' μια Αλήθεια κρύβεται πάρα πολύ καλά ανάμεσα σε δύο ψέματα "
    Ψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τά τρία σκέλη του Χρόνου,
      Αλήθεια και ψέματα
      Ενεργειακά κβαντικά όπλα

      https://static.vecteezy.com/system/resources/previews/002/238/105/non_2x/trident-silhouette-vector.jpg

      Διαγραφή
    2. Μια αλήθεια κρύβεται πάρα πολύ καλά ανάμεσα σε δύο ψέματα=3791
      Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ=3791

      Τρίαινα ο καμπύλος σταυρός=2654
      ΛΗΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ=2654
      ΑΡΩΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ=2654
      ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΣΥΜΒΑΝ=2654

      Διαγραφή
    3. Με το ένα σκέλος της Τρίαινας της παλάμης Του Ευλογεί ο Αρχιερέας=5429
      ΤΟ ΑΛΗθΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩθΗΚΕ=5429
      5+4 2+9
      9 11
      https://theologikoanalogio.wordpress.com/2016/12/17/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b5%cf%85%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%8c-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%bd%ce%b1/

      Διαγραφή
    4. Ή Αποσυνοχή=1487
      ΕΠΤΑ ΛΥΧΝΙΑ=1487
      Η ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ=1487
      ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ=1487
      ΚΕΝΤΡΟΝ ΚΥΒΟΥ=1487
      ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ=1487
      ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΩ=1487
      1+4+8=13 7
      148/7
      21,14
      2+1,14

      Ψαλμοί 148
      7 αἰνεῖτε τὸν Κύριον ἐκ τῆς γῆς, δράκοντες καὶ πᾶσαι ἄβυσσοι·

      Διαγραφή
    5. ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΝΤΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ".

      Ο Έκο θα πληρώσει αυτούς που επιχειρεί να αποκαλύψει, αυτούς που ως συνωμόται είτε απορρίπτουν την συνωμοσιολογία, είτε πασχίζουν να την εγκλωβίσουν σε πλαίσια φαιδρότητος με ανόητα "πονήματα", με το πλέον ευφυές νόμισμα, διακηρύσσων: "Κύριοι, είμαι φανατικός αντίπαλος τής συνωμοσιολογίας" .

      ΈΚΟ*
      *ΗΧΏ
      "Πράγματι η συγγραφική φυσιογνωμία τού Έκο διέπεται από μια υποδόρια, αλλά ευφάνταστα λεπτεπίλεπτη ανατρεπτικότητα. Ως φύσει συνωμοσιολόγος- αλλά θέσει αντισυνωμοσιολόγος - δεν διστάζει να αξιοποιεί την ίδια στρατηγική με αυτούς που πραγματεύεται. Βαθύτατα υποχθόνιος γνωρίζει ότι επιτελεί σπορά ιδεών, που για να βλαστήσει, πρέπει να καλυφθεί από την μητέρα γη. Στα λατινικά ο όρος περσόνα σημαίνει μάσκα. Ο Ινδός φιλόσοφος Όσο είχε τονίσει, ότι οι άνθρωποι φοράμε στην κοινωνική εκφορά μας μάσκα, προβάλλοντας μια επιλεγμένη πρόσοψη. Ο σπόρος - ερέθισμα τής συγγραφικής Περσόναςτού Έκο αγκυλώνει, όσους αξιούν να πορεύονται ανυπόδητοι στα χωράφια τής αναζήτησης, ενστερνιζόμενοι την λαϊκή σοφία, που διατύπωσε ο Γιώργος Μουφλουζέλης στο άσμα "Πού 'σουν Μάγκα τον Χειμώνα": "Πού 'σουν μάγκα τον χειμώνα, πού την είχες την κρυψώνα; Ήμουνα στην γη βελόνι, που πατάς και σ' αγκυλώνει". Σπουδαία δουλειά το βελόνι. Αγκυλώνει χωρίς να τραυματίσει αυτόν που το αναζητεί. Αυτόν που υφαίνει το νήμα για να τού το περάσει, όταν ζυγώνει η ώρα τής συρραφής για την συνοχή νοός και καρδίας. "Άναβέτο κι έσβηνέ το, το κερί το σπαρματσέτο. Εγώ το ανάβω, εκείνο σβήνει το κερί το κακομοίρι". Διότι οι δρόμοι στον λαβύρινθο θα φωτιστούν στην ζούλα. Το νήμα εγχείρισε η Αριάδνη πάντοτε κρυμμένη στην στροφή, στην περιοχή που καραδοκεί ο Μινώταυρος. Γι' αυτό και το νόημα τού Έκο είναι συγκαλυμμένο."

      http://bostopel.blogspot.com/2017/02/blog-post_5.html

      Διαγραφή
    6. Μποτίλια στο Πέλαγος26 Μαΐου, 2024 11:11

      Φίλτατε (/),
      σε ευχαριστώ για την μνεία τού χορείου.
      Σκέφτηκα να σχολιάσω εδώ, με κάποια αναφορά στις συνωμοσιολογικές αναφορές των αρχαίων Ελλήνων, αλλά λόγω υπερκόπωσης θα το πράξω σήμερα το απόγευμα.
      Εν τέλει, δεν είναι ο Πλάτων, αυτός που προέβει για πρώτη φορά σε πολύ σημαντικές συνωμοσιολογικού περιεχομένου αποκαλύψεις, με κορυφαία την αναφορά στο Σπήλαιο. Πριν από αυτόν έγιναν σημαντικές αναφορές στις "Βάκχες" από τον Αισχύλο, ο οποίους κατηγορήθηκε ότι προέβη σε αποκακλύψεις για τα μυστήρια και διώχθηκε. Αλλά ακόμη πιο πριν χρονικά κάποιες επισημάνσεις τού Εμπεδοκλέους είναι άκρως αποκαλυπτικές, στοχεύοντας στον πυρήνα αυτής τής προβληματικής. Αυτές έχουν αποσιωπηθεί τελείως και η κλασσική γερμανική έκδοση τής Λειψίας τού DIETZ, που δεν τις περιλαμβάνει καν στα αποσπάσματα των Προσωκρατικών φιλοσόφων (σε αντίθεση με τις άφθονες αναφορές σχετικά στην Ελληνική βιβλιογραφία).

      Διαγραφή
    7. («ἅπαξ εἰρημένα»).

      Διαγραφή
    8. Υπερκόπωση=1763
      Ο θΕΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ=1763
      ΜΑθΗΜΑΤΙΚΕΣ θΕΩΡΙΕΣ=1763
      ΤΡΟΠΟΙ ΣΚΕΨΗΣ=1763
      ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΕΛΕΓΙΕΦ=1763
      Μέτρα και σταθμά=1028
      ΔΕΞΙ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ=1028

      Διαγραφή
  2. http://enaasteri.blogspot.com/2024/05/blog-post_62.html

    http://enaasteri.blogspot.com/2024/05/blog-post_74.html

    https://www.ksipnistere.com/2024/05/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf.html (TA SIXAMATA )

    KALHMERA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χόαξις είναι καθαρά πρακτοριλίκι εν Ελλάδι. Ένας από την ομάδα τους είναι και διευθυντής στο περιοδικό Πτήση κ Διάστημα, το οποίο είναι φερέφωνο νατοϊκών απόψεων.

      Διαγραφή
    2. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=7984971678202540&id=100000693604481&set=a.201069756592810

      Εδώ στην εικόνα με τά θαλάσσια πάρκα βλέπω τό εξής:
      Τά σύμβολα του χειριστηρίου τού play station, και επίσης την μετατόπιση ενός μεγάλου σεισμού...

      Διαγραφή
    3. που βλεπεις φιλε (/) να προσγει ω νεται και απο που ?

      Διαγραφή
    4. Φίλε Panana
      Έγραψες την λέξη (προσγειώνεται)
      Και αυτό έχει βάση*
      Την περασμένη εβδομάδα κατεδαφισα μια διπλή οικία σέ ένα παράλληλο στενό της λεωφόρου Ιωνίας,
      Όμως η αλήθεια είναι ότι τό Α ισούται με το ένα=3471
      ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ θΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝθΡΩΠΟ ΣΟΥ=3471

      Διαγραφή
    5. Όμως η αλήθεια είναι ότι τό Α ισούται με το ένα=3471
      ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ=3471

      Διαγραφή
    6. " αν πιστεύετε ότι το παρελθόν έχει χαθεί, τότε πού πηγαίνει;"

      ΠΑΡ' ΕΛΘΌΝ;;;
      ΠΑ' ΕΛ ΘΡΟΝ
      ΠΑ' Λ ΘΡΟΝΕ

      nunc
      nun c

      Διαγραφή
  3. ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ 👍👍👍👍👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ τις μυστικές υπηρεσίες για τον κόπο τους και το μεράκι που καταθέτουν κάθε φορά. Χάρυ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μποτίλια στο Πέλαγος26 Μαΐου, 2024 20:52

    Κατ' αρχήν ζητώ συγγνώμη για την απόδοση τής τραγωδίας “Βάκχες”, η οποία είναι έργο τού Ευριπίδη, στον Αισχύλο σε προηγούμενο σχόλιό μου. Τόσο η Ευριπίδης, όσο και ο Αισχύλος, στοχοποιήθηκαν με υποθαλπτικές ενέργειες σε βάρος τους, λόγω αποκαλύψεων αυτών που θεωρούνταν “άρρητα” σε σχέση με τις μυστηριακές λατρείες. Αυτή η κοινή αντιμετώπιση των δυο τραγικών στάθηκε αφορμή για την σύγχυση που προηγήθηκε.
    Τα συνωμοσιολογικά πονήματα έχουν σχετικά μακρά ιστορία, που ανάγεται ήδη στα τέλη τού 19ου αιώνα. Η έκδοση των “Πρωτοκόλλων των Σοφών τής Σιών” πυροδότησε ένα ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους κύκλους, με αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην σε μια σειρά ερευνητές και μηχανισμούς, ο τρόπος που αντιμετώπιζαν την ιστορική εξέλιξη. Ο ρόλος των μυστικών εταιρειών, σε συνδυασμό με την τεράστια δύναμη που είχαν συγκεντρώσει κάποιες χρηματιστικές ομάδες, που ισχυροποιούταν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα αυτές να επηρεάζουν καταλυτικά τις παγκόσμιες εξελίξεις, στάθηκαν αφορμή να διεξαχθούν έρευνες και να εκδοθούν βιβλία, σχετικά με την ύπαρξη μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, που αποσκοπούσε να επιβάλλει το πρόγραμμά της σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτήν την προβληματική εντάχθηκαν στην πορεία πολύ σημαντικοί παράγοντες τής διεθνούς κονίστρας, οι οποίοι ήσαν όμως μεταξύ τους τελείως ετερόκλητοι, όπως πχ. το ναζιστικό κόμμα τής Γερμανίας, ή κάποιοι Ρώσοι ζηλωτές ορθόδοξοι ιερείς και μοναχοί, οι οποίοι ακολουθούσαν σε σημαντικό βαθμό αντικρουόμενες ατζέντες. Με βάση αυτό το δεδομένο, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάποια κατ' αποκοπήν αναφορά στην συνωμοσιολογία, σαν αυτή να είναι κάτι ενιαίο, έστω καν σαν γενικό ρεύμα. Οπότε δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν σε αυτό το πλέγμα προβληματικής αξιακοί προσδιορισμοί, δεδομένου ότι οι εκάστοτε επιδιώξεις των τελείως διαφορετικών φορέων της δεν είναι μόνον ποικιλόμορφοι, αλλά είναι συχνά σαφώς αντικρουόμενοι. Αυτή η διαπίστωση ισχύει εξ ίσου και για την έντονη ανάπτυξη, που προσέλαβε η συνωμοσιολογία στο διάστημα των τελευταίων 35 ετών. Οι διαφορά των προθέσεων τού Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ, όπως διατυπώνονται στο βιβλίο “Ο Μύθος τού 20ου Αιώνα” και των συγγραφέων τού εκτενούς προλόγου τής πρώτης έκδοσης των “Πρωτοκόλλων” στα γερμανικά, που έγινε το 1906, από τον εκδοτικό οίκο „Gottfried zur Beck“ στο Βερολίνο (φωτοαντίγραφο τής οποίας ευτύχησα να έχω) καθίστανται φανερή, για όποιον μελετήσει προσεκτικά αυτά τα βιβλία. Ούτε οι προαιρέσεις τού Κώστα Πλεύρη, που έχει συγγράψει αρκετά βιβλία σχετικά, είναι αντίστοιχες με αυτές τού Γιάννη Φουράκη, ή τού μακαρίτη αρχιμανδρίτη Χαράλαμπου Βασιλόπουλου, που συνέγραψε το “Η Εβραιομασωνία Ξεσκεπάζεται”, έργα που έθεσαν τις βάσεις τής συνωμοσιολογικής προβληματικής στον Ελληνόφωνο χώρο. Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, η συνωμοσιολογία, ασχέτως τού βαθμού ορθότητος των επιχειρημάτων όσων την προβάλλουν, είναι ένα ροκάνι στην δικαιοδοσία κάθε είδους καλοθελητή, ενώ σε πλείστες όσες περιπτώσεις οι επιδιώξεις των θιασωτών της δεν υπήρξαν ειλικρινείς.

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το μύθο του Θηβαίου θεομάχου είχε πραγματευτεί και ο Αισχύλος σε μια τετραλογία που περιείχε μια τραγωδία με τον τίτλο Πενθεύς. Για το δράμα αυτό δεν γνωρίζουμε τίποτε. Ο Αριστοφάνης ο Βυζάντιος αναφέρει πως είχε το ίδιο θέμα με τις Βάκχες. Μια άλλη τετραλογία του Αισχύλου, η Λυκουργεία, πραγματευόταν την ασέβεια και την τιμωρία του βασιλιά της Θράκης, Λυκούργου. Μερικοί πιστεύουν πως κάποια μοτίβα των Βακχών αντιγράφουν τη Λυκουργεία."

      Περί αποκαλύψεων

      Τό παράξενο με τον θάνατο του
      Α ισχ ύ λου είναι ότι έπεσε στο κεφάλι του μία χελώνα ,,,

      Όπως και ότι ό πανεπιστήμονας Εμπεδοκλής αυτοκτόνησε,,,

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει θεωρείται ότι ό Εμπεδοκλής βούτηξε στον κρατήρα τής Αίτνας με έναν περίεργο τρόπο,,,,
      Β Ι μανας

      Διαγραφή