«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η Ουκρανία απέρριψε το σχέδιο ειρήνευσης του Πούτιν - Θα μείνει μόνο μια στενή λωρίδα γης από την Ουκρανία!

 

 

 

 

Η Ουκρανία απέρριψε το σχέδιο ειρήνης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ρώσοι αξιωματούχοι αντέδρασαν με οργή στην αναμενόμενη απόφαση του Κιέβου.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Πιότρ Τολστόι τόνισε ότι “αυτή είναι η τελευταία πρόταση ειρήνης από την πλευρά της Μόσχας, η επόμενη θα είναι απαίτηση συνθηκολόγησης της Ουκρανίας ( ή ότι απομείνει)” ενώ ο Σ.Λαβρόφ είπε: 

“Ο πρόεδρος έχει πολύ υπομονή. Όποιος έχει μυαλό, σήμερα θα καταλάβει. Όποιος έχει αυτιά, θα ακούσει. Δεν είμαι σίγουρος ότι στη Δύση όλα είναι εντάξει με αυτά τα όργανα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία”.

Ρώσοι αναλυτές σημειώνουν πως “με αυτή τη πρόταση ειρήνης του Β.Πούτιν, η Ουκρανία θα κρατούσε το Χάρκοβο και την Οδησσό. Η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει την κρατική υπόσταση της”.

Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τους όρους που πρότεινε στο Κίεβο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε ότι τα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με ένα καταστροφικό σενάριο για το καθεστώς Μπαντέρα που κατέλαβε την εξουσία στην Ουκρανία.

 

Στη συνέχεια ο Μεντβέντεφ αναλύει την πρόταση Β.Πούτιν:


«Ο Πρόεδρος μίλησε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Υπουργείου Εξωτερικών. Εδώ είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε με βάση τα όσα είπε ή υπαινίχθηκε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους στην ομιλία του:

Πρώτον, η Ρωσία έχει επανειλημμένα προσφέρει στην Ουάσιγκτον, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ τρόπους για την έγκαιρη επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αποτρέποντας μια μεγάλης κλίμακας τραγωδία. Αντίθετα, υπήρξαν κυνικοί χειρισμοί και ξεκάθαρος δόλος. Η πρώτη περίπτωση ήταν το 2014, όταν μια υπόσχεση του Προέδρου των ΗΠΑ να σταματήσει την οργή και τις προκλήσεις των νεοναζιστικών δυνάμεων στο Κίεβο οδήγησε σε πραξικόπημα. Αυτό οδήγησε στο δημοψήφισμα για την επιστροφή της Κριμαίας στη Ρωσία.

Ο δεύτερος δόλος ήταν οι συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες μετατράπηκαν σε ένα βδελυρό ψεύτικο, σχεδιασμένο ψέμα για να εξοπλιστούν οι αρχές του Κιέβου, όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι οι δυτικοί.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη μετά την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, με το καθεστώς του Κιέβου να αναγκάζεται να απορρίψει τη συμφωνία ουδετερότητας που είχε προηγουμένως μονογραφήσει στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό οφείλεται στην αγενή πίεση ορισμένων Αμερικανών αξιωματούχων και του Βρετανού εκκεντρικού Τζόνσον, καθώς και στη δειλία της κυβερνώσας ουκρανικής κλίκας, φοβούμενη ένα άλλο Μαϊντάν.

Δεύτερον, η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Όλα τα νέα εδάφη έχουν γίνει μέρος της Ρωσίας σύμφωνα με το Σύνταγμα. Και αυτό είναι για πάντα. Είναι δυνατές περαιτέρω διαπραγματεύσεις; Ναι είναι. Ο αρχηγός του κράτους μας το ανέφερε σήμερα, διατυπώνοντας μια νέα ιδέα για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά μόνο λαμβάνοντας υπόψη τις επιτόπιες πραγματικότητες με βάση τη συμφωνία της Κωνσταντινούπολης και την τρέχουσα έκδοση του ρωσικού Συντάγματος. 

Τρίτον, είναι προφανές ότι τα γεγονότα εξελίσσονται σύμφωνα με ένα καταστροφικό σενάριο για το καθεστώς Μπαντέρα. Θα επιδεινωθεί μόνο, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο Πρόεδρός μαςΜπορεί να μείνει μόνο μια στενή λωρίδα γης από την Ουκρανία. Η Ρωσία πρέπει να προστατευθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Η ζώνη αποστρατικοποίησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει ολόκληρη την πρώην Ουκρανία μέχρι τα σύνορα με τη Πολωνία, καθώς η απειλή πηγάζει συνεχώς από εκεί. Και μετά τι; Ο Πρόεδρος δεν είπε ρητά, αλλά είναι σαφές ότι αυτά τα εδάφη, εάν οι άνθρωποι που ζουν εκεί το θέλουν, θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

Τέταρτον, η «σύνοδος των καταδικασμένων» που ξεκινά αύριο θα καταλήξει σε πλήρη αποτυχία. Οι ανούσιες «διαπραγματεύσεις» χωρίς τη Ρωσία, σύμφωνα με τη θνησιγενή φόρμουλα του κλόουν του Κιέβου, απλώς στρατολογούν πρόσθετους νέους για να συμμετάσχουν σε ένα ανόητο έργο για να νομιμοποιήσουν την μαριονέτα του Κιέβου ως αρχηγό κράτους. Αλλά είναι ξεκάθαρο σε όλους, ακόμη και στους αντιπάλους μας, ότι είναι απλώς ένας αξιολύπητος σφετεριστής, που τρέμει από τον φόβο και την απόσυρση των ναρκωτικών. Η συστηματική ερμηνεία του ουκρανικού Συντάγματος οδηγεί σε ένα πολύ απλό συμπέρασμα: η θητεία του προέδρου δεν μπορεί να παραταθεί και περνά στον επικεφαλής του κοινοβουλίου.

Πέμπτον, Όλοι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν από αυτόν μετά τη λήξη της θητείας του δεν έχουν καμία εξουσία λήψης αποφάσεων. Αυτά τα άτομα είναι παράνομα και οι αποφάσεις τους είναι παράνομες. Επομένως, οποιοσδήποτε Ουκρανός στρατιώτης διαπράττει ποινικό αδίκημα όταν εκτελεί παράνομες εντολές από αξιωματούχους που έχουν διοριστεί από την παράνομη αρχή. Αυτός ο σφετεριστής, που κατέλαβε την εξουσία στη χώρα, έχει μετατρέψει όλους τους Ουκρανούς κατοίκους σε ομήρους. Κάθε μέρα στέλνει στρατιώτες στο θάνατο χωρίς κανένα δικαίωμα.

 

iskra.gr 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

3 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ15 Ιουνίου, 2024 15:45

    1. ΟΥΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ,ΟΥΤΕ Η ΧΑΖΑΡΟ ΔΥΣΗ ,ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ.
    2.ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ
    ΤΕΛΟΣ.
    Ε, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ,
    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ,ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΖΑΡΟ ΕΡΠΕΤΟΦΩΛΙΑ.
    3.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.
    ΕΙΠΑΜΕ ,ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΙ
    ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ.
    4.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ,
    "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ "
    ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ.
    ΕΙΜΑΙ ΘΕΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΙΑ.
    ΒΛΕΠΕ ΗΠΑ....ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    5.
    ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΣΤΕ ,ΒΟΛΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ16 Ιουνίου, 2024 11:58

    ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΜΟ.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή