«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Οι ΗΠΑ στέλνουν απεσταλμένο στο Βιετνάμ μετά την επίσκεψη του Β.Πούτιν – Ρώσος πρόεδρος προς Βιετναμέζους: «Να θυμάστε ότι σας είχαμε βοηθήσει να αμυνθείτε και να ανοικοδομηθείτε»


 

Ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντάνιελ Κρίτενμπρινκ θα μεταβεί στο Ανόι Παρασκευή και Σάββατο, για να υπογραμμίσει τη δέσμευση των ΗΠΑ για μια ελεύθερη και ανοικτή περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο απεσταλμένος για θέματα Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού «θα επαναβεβαιώσει επίσης την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για ένα ισχυρό, ανεξάρτητο, ανθεκτικό και ευημερούν Βιετνάμ και θα συζητήσει τους κοινούς στόχους για τις υπουργικές συναντήσεις του επόμενου μήνα που σχετίζονται με την ASEAN», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε σημερινή του ανακοίνωσή.

Υποδεχόμενο τον κ. Πούτιν, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), το Ανόι εκτίθεται στον κίνδυνο να προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους δυτικούς εταίρους του, πάνω απ’ όλα στις ΗΠΑ αναφέρουν στο μεταξύ αναλυτές της Δύσης αλλά το Ανόι δεν δείχνει να ξεχνά ποιος τους είχε βοηθήσει κατά των δυτικών δυνάμεων στον πόλεμο.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί το Βιετνάμ των 100 εκατομμυρίων κατοίκων χώρα στρατηγικής σημασίας ως προς τη βιομηχανική παραγωγή, ειδικά ημιαγωγών.

«Να θυμάστε ποιος σας βοήθησε όταν πολεμούσατε Αμερικανούς και Γάλλους εισβολείς» ήταν ουσιαστικά το μήνυμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην κυβέρνηση του Βιετνάμ κατά την επίσκεψή του στο Ανόι. 

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε παράσχει αποτελεσματική βοήθεια στον «ηρωικό αγώνα του Βιετναμέζικου λαού ενάντια στους Γάλλους και τους Αμερικανούς εισβολείς και αργότερα συνέβαλε στη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ».

«Είναι σημαντικό το Βιετνάμ να το θυμάται αυτό, και να τιμάει τη μνήμη», δήλωσε εμφατικά ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε το Βιετνάμ έναν από τους πιο αξιόπιστους εταίρους της Ρωσίας, με τις διμερείς σχέσεις να έχουν προχωρήσει πολύ, και να έχουν αντέξει σε πολλές δοκιμασίες «με τιμή» αναφέρει το TASS.

 

pronews.gr

 

 

"...τί θέλουν τα παιδιά μας στα βιετνάμ..."


 

 

diodotos-k-t.blogspot.com 

 

 

 

3 σχόλια:

  1. http://bit.ly/2AJOOhb

    Ανακύκλωση....... καταστάσεων η παλιά γνώριμη Σοβιετική Ένωση cccp
    Κομμουνισμός....

    αντικατοπτρισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πούτιν υπόσχεται να κλείσει την αλυσίδα εφοδιασμού του Χόλιγουντ Adrenochrome
    https://thepeoplesvoice-tv.translate.goog/putin-vows-to-shut-down-hollywood-adrenochrome-supply-chain/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση αγαπητέ Σωκράτη!

      Διαγραφή