«Μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι» ( Σωκράτης/Πλάτων:Κρίτων, 51β ). Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΟΣ. Η ΕΛΛΑΣ, Η ΚΟΙΤΙΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΚΑΕΞΑΚΤΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΔΙΟΔΟΤΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΥΤΕ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ Ή ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ή ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟΤΙΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΕΣ, ΠΑΤΡΩΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΥΤΩΝ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ.

Καλλιτεχνική σύνθεση, ειδικά για τον Διόδοτο, από τη φίλη και αναγνώστρια Δ.Π.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τα καλά τα παλληκάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια..

 "ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΒRICS" ΣΤΟ ΚΑΖAΝ (ΡΩΣIΑ) ΑΠO ΤΙΣ 12 EΩΣ ΤΙΣ 23 ΙΟΥΛIΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΟΥΣ ΑΠO 5000 ΑΘΛΗΤEΣ ΑΠΌ 97 ΧΩΡΕΣ.


 

Σχόλιο Διόδοτου: Ο τίτλος της ανάρτησης παραπέμπει στην απόφαση της επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, να μην συμμετάσχει η Ρωσία και η Λευκορωσία ως χώρες, ούτε στην τελετή έναρξης, ούτε στους αγώνες. Ρώσοι και Λευκορώσοι, θα αγωνιστούν ως ατομικοί ουδέτεροι αθλητές (AINs) υπό μια ειδικά δημιουργημένη σημαία και με έναν ύμνο χωρίς στίχους που παρήγαγε η ΔΟΕ. Δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση των αντιπροσωπειών κατά την τελετή έναρξης, δεδομένου ότι είναι ατομικοί αθλητές. Μάλιστα η καριό@α δήμαρχος του Παρισίου είχε λυσσάξει να μην συμμετάσχουν καθόλου με οποιοδήποτε τρόπο. Το τί μα@ακίες έχει πει.. κανονική ρητορική μίσους.. όπως ότι "οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στην Ουκρανία άμαχους πληθυσμούς" !!  Παπαγαλίζουν τα παραμυθάκια των αφεντικών τους.

 

Ριάντ, 10 Ιουνίου 2024 (SPA) - Οι Αγώνες BRICS είναι ένα ετήσιο πολυαθλητικό γεγονός που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των χωρών μελών της οικονομικής ομάδας BRICS. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται συνήθως από τη χώρα που ασκεί την προεδρία της ομάδας. Καθώς η Ρωσία αναλαμβάνει φέτος την προεδρία των BRICS, αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι Αγώνες του 2024 στο Καζάν. Είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου.
 

Στο Καζάν θα συγκεντρωθούν αθλητές από 97 συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράν, η Αίγυπτος και η Αιθιοπία. Καθώς οι Αγώνες είναι μια διοργάνωση ανοιχτή στο κοινό, αθλητές από άλλες χώρες καλούνται να λάβουν μέρος. Ο αριθμός των μεταλλίων στους Αγώνες BRICS στο Καζάν θα φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, με περισσότερα από 360. 

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 27 αθλήματα, όπως στίβος, άρση βαρών, κολύμβηση, καταδύσεις, ρυθμική και καλλιτεχνική γυμναστική, πάλη, τένις και επιτραπέζια αντισφαίριση.
 

Εκτός από τις αθλητικές εκδηλώσεις, οι επισκέπτες των Αγώνων BRICS θα μπορούν να απολαύσουν ένα εκτεταμένο πολιτιστικό πρόγραμμα και συναντήσεις αυτόματης υπογραφής με αθλητικές διασημότητες. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε 16 χώρους στο Καζάν, οι οποίοι έχουν ήδη φιλοξενήσει διεθνείς και ρωσικούς αγώνες στο παρελθόν και έχουν ανακαινιστεί για τους Αγώνες BRICS.

Οι μεγαλύτεροι Ρώσοι αθλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους: οι γυμναστές Daniel Marinov και Nikita Nagorny, η πολλαπλή Ολυμπιονίκης της συγχρονισμένης κολύμβησης Svetlana Kolesnitchenko, οι Ολυμπιονίκες της ξιφασκίας Iana Egorian και Sofia Vélikaïa, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τρεξίματος Serguei Choubenkov, οι δύτες Evgeny Kouznetsov και Nikita Chleikher, και πολλοί άλλοι αθλητές. Οι αντιπροσωπείες από τη Βραζιλία και την Κίνα θα είναι επίσης πολυάριθμες στο Καζάν. Θα στείλουν στους Αγώνες έμπειρους αθλητές καθώς και νεαρά ταλέντα.

 

spa.gov.sa/fr 

bricskazan2024.games 

 

 diodotos-k-t.blogspot.com

 

 


1 σχόλιο: